GSM Association, Ετοιμάζει Πρωτοβουλία Διαφάνειας για το Κόστος Περιαγωγής

Στο πλαίσιο του Mobile Asia Expo, η GSMA, η οποία διοργανώνει και την ετήσια έκεθση κινητής τηλεφωνίας MWC (Mobile World Congress), ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία, με την οποία θα ενημερώνει με περισσότερη σαφήνεια τον καταναλωτή για τα κόστη περιαγωγής (roaming) και mobile data, για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Συνολικά, 24 είναι οι πάροχοι που ανήκουν στην εν λόγω πρωτοβουλία: América Móvil, AT&T, Axiata Group Berhad, Bharti Airtel, China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, France Telecom-Orange, Hutchison 3 Group, KT Corporation, MTS, Qtel, SK Telecom, Smart Communications, SoftBank Mobile Corp., Tata Teleservices Limited, Telecom Italia Group, Telefónica, Telekom Austria Group, Telenor Group, TeliaSonera, Verizon Communications, VimpelCom, Vodafone Group.

Ο σκοπός των παρόχων είναι να βοηθήσουν τον καταναλωτή να κατανοήσει ακριβώς τις χρεώσεις που ισχύουν σε κάθε περίπτωση σε παγκόσμιο επίπεδο με την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων SMS, την επιβολή ορίων από τον καταναλωτή και ενημέρωση σε περίπτωση που αυτό ξεπεραστεί, καθώς και διακοπή της υπηρεσίας εάν ξεπεραστεί το προκαθορισμένο από τον χρήστη όριο. Οι κινήσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, μέχρι το τέλος του 2012.

, GSM Association, Ετοιμάζει Πρωτοβουλία Διαφάνειας για το Κόστος Περιαγωγής

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.