Δοκιμή: HP iPaq 500 series

, Δοκιμή: HP iPaq 500 seriesΕίναι πραγματικά υπέροχο το νέο iPaq 500. Στο πρόσφατο ταξίδι μας στη Λισαβόνα είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε στα χέρια μας το νέο κινητό τηλέφωνο της HP και να πραγματοποιήσουμε μια μικρή δοκιμή αποκελιστικά για τους φίλους του techblog.gr.

Το μικρούλι iPaq 500 έχει το μέγεθος ενός μετρίου μεγέθους κινητού τηλεφώνου (107×48,6×16,3 χλστ.) και βάρος που δεν ξεπερνά τα 102 γρ. Η αίσθηση κατά την επαφή μαζί του είναι πάρα πολύ καλή. Τα υλικά που χρησιμοποιεί η HP είναι εξαιρετικής ποιότητας και αφήνουν ακόμα και τον πιο δύσκολο χρήστη, ικανοποιημένο. Η οθόνη του iPaq 500 είναι 2 ιντσών υποφωτιζόμενη από LED και έχει ανάλυση 176×220 pixel. Η ευκρίνειά της είναι πολύ καλή και τα χρώματα πλούσια και ζωντανά. Η διαθέσιμη μνήμη για να “τρέχει” τα προγράμματα είναι 64MB και 128ΜΒ για να αποθηκεύεται τα αρχεία σας. Αν όμως αυτά δεν σας φαίνονται αρκετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα MB θέλετε υπό την μορφή κάρτας μνήμης microSD.

Το iPaq 500 ενσωματώνει επεξεργαστή TI OMAP 850 χρονισμένο στα 200MHz και “τρέχει” την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows Mobile 6.0. Η επαφή του iPaq 500 με τον έξω κόσμο δεν σταματάει στο GSM/GPRS επιπλέον διαθέτει WiFi 802.11b/g και Bluetooth, ενώ φέρει και θύρα USB 1.1.

Για να ακούτε μουσική και να πραγματοποιείτε εγγραφές ήχου, το iPaq 500 διαθέτει εξωτερικό μεγαφωνάκι, μικρόφωνο αλλά και έξοδο mini-Jack για σύνδεση στερεοφωνικών ακουστικών.

Συνολικά το iPaq 500 αποτελεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση και περιμένουμε με αγωνία να κυκλοφορήσει στη χώρα μας και να το κρατήσουμε στα χέρια μας περισσότερο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.