HTC 10: Έχει πουλήσει μόλις 1 εκ. συσκευές

Ενώ η HTC φαινόταν να ανακάμπτει από την κακή πορεία της στην αγορά, οι πωλήσεις του HTC 10 έρχονται να ταρακουνήσουν και πάλι την εταιρεία. Σύμφωνα με αναφορά της TrendForce, το HTC 10 έχει καταφέρει να πουλήσει μόνο 1 εκατομμύριο συσκευές μέχρι τώρα.

Δυστυχώς, η πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας για το 2016 δεν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της, ειδικά απέναντι σε Best Selling (όπως αποδείχτηκε) smartphones όπως τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge.

Έρευνες έχουν δείξει πως η αγορά των smartphones έχει παρουσιάσει μια στασιμότητα, με τους κατόχους συσκευών να αναβαθμίζουν πιο σπάνια, ενώ πολλοί επιλέγουν οικονομικές προτάσεις έναντι high-end κινητών. Δυστυχώς για την ίδια, η HTC δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε στην αγορά των low-end και mid-range. Αναμένεται να πουλήσει 14 εκατομμύρια smartphones μέχρι το τέλος του 2016, μια μείωση 27% σε σχέση με πέρυσι.

Πλέον οι ελπίδες της εταιρείας φαίνεται πως βασίζονται στα δύο νέα Nexus smartphone που λέγεται πως θα κατασκευάσει. Φυσικά έχει και το HTC Vive, ένα VR headset με πολλές δυνατότητες που μπορεί να ανταγωνιστεί το Oculus Rift. Ας ελπίσουμε πως το μέλλον για την HTC θα είναι καλύτερο, διότι πάντα είναι ωφέλιμο για τους καταναλωτές να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών.

HTC 10, HTC 10: Έχει πουλήσει μόλις 1 εκ. συσκευές

HTC 10, HTC 10: Έχει πουλήσει μόλις 1 εκ. συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Εψαξα απο περιεργεια να δω ποσο κανει σε σκρουτζ και μου φυγαν τα μαλλια!!! 700€!!! Σοβαρα? Και γιατι δεν το εχει φερει ακομα καποιο μεγαλο καταστημα? Εχει κυκλοφορησει στη διεθνη αγορα απ’το μαιο.

Πετρος

Ας χαμηλωσει τις τιμες να ειναι καλυτερο!!

forneverarrow

Πώς να πουλήσει όταν δεν υπάρχει στα καταστήματα?? Με το ζόρι να μας κάνουν να αγοράζουμε από το Internet δηλαδή??

Aris

Και πολλά πούλησε

Kostas 1371

Το κινητό είναι σούπερ.αλλα έπεσε πάνω στην χρονιά που ή σαμι έβγαλε κάτι πολύ όμορφο.αντιθετος ή lg την πήρε γραμμή την δουλειά και έχει ρίξει την τιμή απίστευτα για να πουλήσει γαρ ή φτηνια τρώει το παρά.πάντος από όλες της ναυαρχιδες φέτος πιό ολοκληρωμένη πρόταση έχει ή lg πλιν της οθόνης.

JohnWave

Περίμενα κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που η Samsung κάλυψε τις αδυναμίες του παρελθόντος ( κατασκευή, design και touchwiz ) διατηρώντας την κορυφή σε οθόνη/κάμερα/επεξεργαστή , είναι πολύ δύσκολο πια οι ανταγωνιστές να την κοντράρουν. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να προσφέρουν καλύτερες οθόνες, κάμερες και επεξεργαστές, η μόνη λύση είναι η μεγάλη διαφορά τιμής (200€ +).

dimi

Πώς να πουλήσει όταν αυτό το μοντέλο θα έπρεπε να είναι το Μ8;

Όσο είχε το αβαντάζ της κατασκευής έβαζε μαπα καμερες και ειχε χοντρα μπέζελ.
Βασικα δε ξέρω καν αν τα εφτιαξε.. που απο μόνο του σημαίνει οτι εγω βαρέθηκα να την
περιμενω, ίσως και άλλος κόσμος.

Τώρα πλέον το καράβι σάλπαρε…

aptalikos

Εγώ απορώ και για το 1.000.000.

hatzipanos

Είναι όντως περίεργο πως ακόμα δεν έχει πάει σε πολλά καταστήματα. Απο κει και πέρα η τιμή είναι βασικό θέμα. Δεν γίνεται να πουλήσει στα 700. Δεν έχει πείσει τον κόσμο να δώσει τόσα. Για να δώσει κάποιος τόσα θα έπρεπε σαν χαρακτηριστικά να ήταν πανω απο s7 και σιγά σιγά χτίζοντας όνομα να αναρριχηθείς. Και εγώ είμαι υποψήφιος αγοραστής του αλλά στα 500 όχι στα 700.

lolek

@dimi
Τωρα σοβαρά μιλας οθόνη 2k 4giga ram snapdragon 820 και η καλύτερη καμερα της αγορας (μαζι με το s7 απο μετρήσεις ανεξαρτητου site) επρεπε να τα ειχε απο το m8; Πως γίνεται αφου δεν υπηρχαν πουθενα. Τελος παντων μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν. Συμφωνω με όλους οσον αφορα την απαράδεκτη τιμολογιακη πολιτικη της htc και εγω θα ήθελα να πεσει τουλάχιστον 300 ευρω για να το τσιμπησω. Προσωπικά επειδη κατα καιρούς είχα πολλες ναυαρχιδες εχω να πω οτι σαν την ποιοτητα της htc και ιδιαιτερα την σπιρταδα του UI της δεν εχω ξαναπετυχει στο android και με την πρώτη ευκαιρία( μείωση τιμης) ξαναγυρναω στο λεπτο. Επειδή φετος πράγματι η samsung εβγαλε τρομερή συσκευη δεν σημαίνει οτι ολες οι αλλες εταιριες με κορυφαια χαρακτηριστικα πρεπει να πανε απατες. Άλλωστε τοσα χρονια η sammy απαραδεκτες συσκευες έβγαζε (αντε εξαιρεση το s6) κ παντα ηταν πρωτη με διαφορα.

Antonis

@ lolek
Τα είπες όλα με ένα μνμ φίλε μου. Πολύ σωστός.

Πέτρος Π

Βασικά το κινητό πρέπει να είναι κορυφαίο, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και των υπόλοιπων ναυαρχίδων, αλλά δυστυχώς έχει αργήσει πάρα πολύ… Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει καν ακόμα επίσημα, γιαυτό δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα…Υπάρχει μόνο σε κάποια σκρουτζομάγαζα, και αυτά ποιος ξέρει από που το φέρνουν…

dark_master

Και στα καταστήματα που υπάρχει δεν υπάρχει παρα μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Μαύρο πχ δεν είδα πουθενά και όσα είδα σε άλλο φορουμ είναι κυρίως από αμερική φερμένα.
Όπότε λογικό να είναι τόσα τα νούμερα (αν ισχύουν).
@aptalikos όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.
@Lolek και για το S7 Edge μετά απο το τελευταίο update, υπάρχουν παράπονα για τη μπαταρία του…
@Dimi όταν έβγαζε το Μ8 υπήρχε το S5 που πολλοί εδώ το εκθείαζαν κ τώρα παραπονιούνται ότι καθυστερεί, ξεφλουδίζει κτλ. Μην μπερδεύουμε λοιπόν το marketing με την εμπειρια χρήσης.
Οι χρήστες του S6 ακόμα γκρινιάζουν για το memory leak (ναι βελτιώθηκε αλλά ακόμα υφίσταται).
Και το S5 και το S6 πούλησαν πολύ περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους. Τι σημαίνει αυτό? Δεν παρουσίασαν προβλήματα? Έγιναν καλύτερες συσκευές απο αυτές των υπολοίπων?
Και για το Μ7 έκραζαν αλλά οι κάτοχοι τους το χρησιμοποιούν ακόμα…. Όσα S4 χρησιμοποιούνται ακόμα είναι κυρίως root αν σου λέει κάτι..

X.88

Το μόνο πρόβλημα με το htc 10 είναι η τιμή του.
Απο κει και πέρα εγώ θα το διάλεγα,έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος!

Dimitris

τα είπε όλα ο lolek

και εγώ περιμένω να γίνει πτώση!!! κατα τα άλλα οτι καλύτερο υπάρχει αυτη την στιγμή (και ποιοτικά)

ΑΝΔΡΕΑΣ

Το αναμένετε να πουλήσει 14.000.000 μου θυμίζει : Προσδοκώ ανάσταση νεκρών κλπ κλπ.
Δεν είναι πρόβλεψη ,ευχή είναι. Πέρα από συναισθηματισμούς και προτιμήσεις ,η τιμολογιακή πολιτική έχει χαντακώσει τα μοντέλα τους.

KostasB

Άργησε να παρουσιαστεί, ακόμα είναι άφαντο στα καταστήματα και στην καλύτερη περίπτωση μπορείς να το βρεις στα 700€.
Δεν περιμένουμε πωλήσεις με αυτά κύρια HTC.. δυστυχώς..

Nick

Έχω το 10ρι περίπου ένα μήνα αντικαθιστώντας το OnePlus One μου. Ειναι ένα καλό all-around κινητο. Δε ξέρω αν αυτό δικαιολογεί την υψηλή του τιμή. Η προσωπική μου απάντηση είναι ναι. Θα το συνεκρινα απευθείας με το Galaxy S7 edge. Το UI του είναι απλό, γρήγορο και όμορφο, του edge μου φάνηκε πιο φωνακλαδικο και λιγότερο αρμονικο. Η μπαταρία του είναι προφανώς μικρότερη του edge αλλά μου βγάζει τη μέρα άνετα. Θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη. Η κάμερά του είναι εξαιρετική, η καλύτερη που είχα. Απο ότι έχω διαβάσει δίνει φωτογραφίες πιο κοντά στη πραγματικότητα από του edge (και του απλού s7). Τα τελευταία είναι πιο κορεσμενα, αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνονται πιο λεπτομερή. Ίσως είναι θέμα γούστου. Αξίζει να κάνει κάποιος τη σύγκριση έχοντας το 1.80 update του HTC 10. Η εμφάνιση είναι πάντα θέμα γούστου. Το 10ρι έχει πιο industrial design. Αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό από την edge οθόνη. Λιτό, απέριττο, δωρικο… https://m.youtube.com/watch?v=7_b0joA6nKI Επίσης iPhone και Samsung έχουν γίνει σούπα εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για ήχο, δεν υπάρχει σύγκριση κατά τη γνώμη μου. Η ποιότητα του ήχου που βγαίνει από το jack του 10ριου κοντράρει άνετα dedicated mp3 players. Σχετικά με την οθόνη, θα προτιμούσα… Συνέχεια »

dimitris

Μου αρέσει μολις βγήκε λέγανε το καλύτερο κινητό ever τι να κάνουν τα άλλα πάμε για μεγάλα πράγματα φέτος..Και οτι η samsung είναι για κλάματα εγώ sony έχω για να μην λέτε αλλα η samsung έβγαλε το καλύτερο κινητό για φέτος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.