Android One, HTC και Lenovo στη λίστα για ultra-cheap συσκευές

Το Android One είναι το project της Google να φέρει πολύ οικονομικές συσκευές σε αναπτυσσόμενες αγορές. Την Δευτέρα πραγματοποίησε event στην Ινδία όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια στις 3 πρώτες συσκευές, Karbonn Sparkle V, Spice Android One Dream UNO Mi-498 και Micromax Canvas A1 που κοστίζουν από 103 μέχρι 106 δολάρια και είναι κατασκευασμένες από Ινδούς κατασκευαστές.

H Google όμως θα συνεργαστεί και με άλλα μεγάλα ονόματα για το Android One καθώς ανακοίνωσε τη λίστα με όσους θα φτιάξουν πολύ οικονομικές συσκευές το μέλλον. Από τα μεγάλα ονόματα στη λίστα βρίσκονται HTC, Lenovo, Asus, και Acer. Βλέπουμε επίσης Alcatel, Panasonic, Intex, Lava και Xolo.

Από τους κατασκευαστές chip μόνο Qualcomm και MediaTek υποστηρίζουν το Android One προς το παρόν αλλά είναι παραπάνω από αρκετοί αρκεί να πούμε ότι η Qualcomm είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο και η MediaTek έχει τεράστιο μερίδιο της αγοράς στην Ασία.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε τους μεγάλους κατασκευαστές να κυκλοφορούν Android One smartphones κάτω των 100 δολαρίων, αλλά λογικά θα γίνει σύντομα.

htc lenovo android one, Android One, HTC και Lenovo στη λίστα για ultra-cheap συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φίλιππος

Γι’αυτό και το Android έχει κατακτήσει το κόσμο. Συσκευές για όλα τα πορτοφόλια! Κάτι που έπρεπε να κάνει και η Microsoft πριν χρόνια, μιας και το λειτουργικό της είναι ιδανικό για low budget συσκευές, για να μη μείνει τόσο πίσω!
Βέβαια οι φθηνές android συσκευές είναι αυτές που του έβγαλαν και το κακό όνομα (lagdroid) αλλά ίσως στο One να αλλάξει αυτό…

Πάνος

Καλά μη χαίρεσαι. Η πιθανότητα να τα δεις Ευρώπη και να τα πιάσεις, είναι σχεδόν μηδενική.

spazyjay

Καιρος ηταν να δουμε και αξιολογες φθηνες συσκευες

Φίλιππος

@Πάνος, αν αναφέρεσαι σε μένα δεν χαίρομαι…Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε low budget συσκευή με τη καμία! Απλά είναι κάτι θετικό για ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαθέσουν πολλά χρήματα για κάτι αξιόλογο! Αν και όπως είπες, χλωμό να έρθουν στα μέρη μας αλλά ας είναι καλά το ίντερνετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.