HTC Desire HD, Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη αναβάθμιση σε Android 4.0 ICS

Τον περασμένο Φεβρουάριο η HTC είχε ανακοινώσει επίσημα ότι μεταξύ άλλων και το HTC Desire HD με τους φανατικούς κατόχους του θα αναβαθμιστεί σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Σίγουρα θα έχετε ήδη μάθει ότι η αναβάθμιση ακυρώθηκε και η HTC ζητάει συγνώμη για αυτό. Ο λόγος που δεν θα προχωρήσει η αναβάθμιση είναι η πολύπλοκη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί λόγο του απαιτούμενου re-partition του εσωτερικού χώρου της συσκευές.

Να θυμήσουμε ότι το HTC Desire HD κυκλοφόρησε τον Χειμώνα του 2010 με Android 2.2 Froyo και αργότερα αναβαθμίστηκε σε Android 2.3 Gingerbread.

, HTC Desire HD, Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη αναβάθμιση σε Android 4.0 ICS

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βλάσης Χperia sole

Μόνο Googlόφωνα πλέον…Κ εγω πούλησα το xperia sole και πάω για nexus…Βαρέθηκα πραγματικά…όλες οι εταιρίες τα ίδια σκ@τ@ είναι…Pure android πλέον…

nklive

Χαχαχα, μια από τα ίδια, όπως και στο HTC Desire (του οποίου είμαι κάτοχος). Η εταιρία είναι για τον π£$%!£. Το επόμενο μου μοντέλο μάλλον δεν θα είναι HTC αλλά με βλέπω να αλλάζω μετά από 1-2 χρόνια. Ευτυχώς, ύστερα από πολύ καιρό, αντίσταση και ψάξιμο έκανα root και το κινητό άλλαξε προσωπικότητα (έβαλα Mildwild Oxygen). Είναι σαν να έχω καινούργιο κινητό πολύ καλύτερο από πριν. Γι΄ αυτό κάντε root και φλασάρετε καμιά ρομ από 4 ή και 4.1 .

spyros

Τα ιδια με την LG.Εμαθα οτι το optimus 2x δεν θα παρει τελικα ics,και ας ειχαν πει το αντιθετο,Δεν πειραζει.Και αυτοι δεν θα ξαναπαρουν ευρω απο μενα.Σιγα μην τους δινουμε καθε χρονο 600αρικα για να ειμαστε ταχα στην αιχμη της τεχνολογιας.Και κατι αλλο που με εκνευριζει,ειναι οτι οταν εχεις παλαιοτερη εκδοση android,βγαινουν και κατι ειδησεις,κατευθυνομενες απο τις εταιριες αραγε?,οτι δεν ειναι πλεον ασφαλες το τηλεφωνο,και οτι μπορει να γινει υποκλοπη των στοιχειων σου και των προσωπικων σου δεδομενων λογω παλαιοτητας.Προφανως,για να αναγκαστεις να παρεις νεωτερη συσκευη με πιο “ασφαλη” εκδοση του λειτουργικου…

sdaoulas

ολες οι εταιρειες θελουν πολυ ξυλο. Μαρκετινκ θα μου πεις. Πως θα πουλησει τα νεα μοντελα που καθε 6μηνες βγαινουν αλλα και το δικο σου ξαφνικα χανει πανω απο τι μιση τιμη του. Nexus και μονο Nexus πλεον. Ολοι Nexus να δουμε τι θα κανουν οι εταιρειες οταν δουν τις πωλησεις τους κατακορυφη πτωση και τρομερη ανοδο του Nexus. Μακαρι αυτο να γινει σε Πανευρωπαικο επιπεδο, κατι σαν μποϊκοταζ.

s4k1s

Οι δικαιολογιες της HTC οσον αφορα την μη αναβαθμιση του Desire HD ειναι εντελως αβασιμες. Στο xda εχει γινει χαμος με αυτο το θεμα.. Θα παρακαλουσα οποιος μπορει να διαθεσει μερικα δευτερολεπτα απο τον χρονο του να “υπογραψει” αυτη την αιτηση https://www.ipetitions.com/petition/give-us-ics/ που εχει ξεκινησει απο μελη του xda ως ενδειξη διαμαρτυριας στην HTC. Δεν χρειαζεται να ειστε κατοχοι του κινητου, απλα να εχετε διαθεση να βοηθησετε. (Στο τελος η σελιδα κανει prompt να δωσετε χρηματα. Δεν χρειαζεται.. Ειναι προαιρετικο!) Ευχαριστω.

s4k1s

@avyeris Τα περσινα? Οκ.. πες τους ευχαριστω τοτε. Το Desire HD κυκλοφορισε αν θυμαμαι καλα Οκτωβρη του 2010. Δεν υπαρχει ουτε ενα κινητο απο τοτε αυτη τη στιγμη στην αγορα που να εχει παρει επισημα ICS. Το βασικοτερο θεμα ειναι οτι επειδη η HTC υποσχεθηκε κατι τετοιο πολλοι ανθρωποι κρατησαν τα κινητα τους με την προοπτικη της αναβαθμισης, αλλα κ πολλοι αλλοι αγορασαν το DHD για τον ιδιο λογο. Μονο η HTC μπορει να κατηγορηθει για αυτο και κανεις αλλος..

Markus Miller

Η Google το έλεγε από την αρχή. Θες να είσαι up to date; Αγόρασε nexus κινητό. Όλα τα άλλα είναι μα###ίες. Μπορεί το nexus s μου να μην έχει τέλεια κάμερα ή διπύρηνο επεξεργαστή αλλά φοράει ήδη την 4.1. Κι όλα αυτά με 250€.

jimmys31

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ !!!!!!! ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ 690 ΕΥΡΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ !!!!!!!!!
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η HTC ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ SMS ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ BACK UP ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ??????? ΤΟ ΟΝΕ V ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΗΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 512 ΜΒ ???? ΤΟ DESIRE HD ΜΕ 768 ΜΒ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΕΞΩ ??????????????? ΝΤΡΟΠΗ .. ΕΧΩ 3 HTC ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ SAMSUNG

tatos10

Γεια και χαρα σε ολους. Πραγματικα δικαιολογημενη η αγανακτηση σας παιδια. Για τους ιδιους λογους αγορασα πριν 3 μερες ενα galaxy nexus.Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ smartphone που ειχα ποτε. η 4.1 πραγματικα απογειωσε την συσκευη.Ταχυτητα σταθεροτητα και προγραμματιστικη ευεληξια.
Μια γνωμη ενος απλου user-consumer.

Σίμος

Έχει δίκιο το tatos μόνο nexus πάντα σταθερό και πάντα ενημερωμένο. Έχω το desire hd μόνο 1 χρόνο και σταματάει την υποστήριξη με το έτσι θέλω. Και όλα αυτά για το marketing. Όχι πρέπει για τουλάχιστον 2 χρόνια να μας παρέχει αναβαθμήσεις. Λες και το 2.3 που έχει τώρα είναι καλύτερο από το 4 και δεν θέλει να χάσει την σταθερότητα που έχει. Ας έρθουν να με ρωτήσουν εμένα για σταθερότητα που κάθε λίγο ασπρίζει η οθόνη και φορτώνε από την αρχή το sense.
Όλα γίνονται για να μας παρουν τα 700 ευρώ για το νέο μοντέλο που έχουν δεν τους νοιάζει.

Kostas

Παιδια,

Αν θελετε αναβαθμισεισεις μονοδρομος τα nexus.
Εγω απο τοτε που πηρα το nexus s δεν τα αλλαζω με τιποτα.

Knight Rider

Ευτυχως που υπαρχουν και οι XDA developers,τουλαχιστον αυτοι μας σωζουν και μπορουμε να βαλουμε rom με ICS.
Πιστευω οτι οι XDA θα κανουν μεγαλη προσπαθεια στο να βαλουν ICS χωρις πολλες bugιες

nord γιωργος

απαραδεκτη η κινηση της htc…εχει γινει χαμος με αυτο το θεμα και πιστευω η εταιρια θα χασει την εμπιστοσυνη πολλων καταναλωτων…πριν κατι μηνες ημουν αναμεσα στο nexus s και desire hd και διστυχως επελεξα το δευτερο…τωρα εχω τετοια νευρα που μου ερχεται να το πεταξω απο το μπαλκονι μου :@ …. τι να πω…μια βλακωδες αποφαση που θα στοιχισε
ι

s4k1s

Στο xda ποτε δεν θα υπαρξει πληρως λειτουργικη ics rom χωρις τον kernel και τους drivers της htc γι’αυτο γινεται προσπαθεια μεσω του petition στο link που εδωσα πιο πανω.. Μην παρουσιαστειτε κλασικοι “Ελληνες” σας παρακαλω κ απλα αδιαφορησετε.. Βαλ’τε την “υπογραφη” σας να βοηθησετε..

Demis

@jimmys31 δεν φταίει ram σε αυτή την περίπτωση απλός ο χώρος στο system partition δεν επαρκεί να μπει πλήρες έκδοση του ics με sense…….. έτσι για να μπει πρέπει να γίνει αναταξινομιση και resize των partitions (πχ να πάρει λίγο από data κλπ) αυτό θα σβήσει ότι αρχεία υπάρχουν εφαρμογές κλπ κλπ

όπως και να έχει δεν είναι σωστό αυτό που κανουν θα μπορούσαν αντί για ota να δώσουν ένα πρόγραμμα μέσο από το οποίο κάνεις αναβάθμιση από το pc και το οποίο κάνει και backup τα data (όπως έκανε παλιότερα σε κάποια μοντέλα η se)

spyros

αρε apple που σας χρειαζεται,ο αλλος λεει οτι ειναι απο τον Οκτωβρη του 2010,τραβα δες ενα iphone 4 να δεις ποσες φορες πηρε αναβαθμιση και ποσες φορες θα αναβαθμιστει στο μελλον,εχω htc evo 3d και ειναι η τελεθταια φορα που παιρνω αλλο κινητο εχτος απο nexus και iphone.

s4k1s

@spyros “ο αλλος” , “τραβα δες” .. τι να πω? Αγορι μου εισαι νουμερο? Μαθε να μιλας κ μετα ξεκινα να ποσταρεις οπουδηποτε. Αυτα για την αγωγη σου. Τωρα για τα υπολοιπα θα επρεπε μεχρι τωρα να εχεις μαθει πως η πραγματικοτητα του iOS δεν εχει καμια σχεση με του android. Μην συγκρινεις ανομοια πραγματα. Αν θελεις iphone παρε iphone. Αν θελεις nexus παρε nexus κ μην το πολυκουβεντιαζουμε. Ανεφερα την ημερομηνια προς απαντηση ενος σχολιου που ανεφερε το ξεχωριστο κ φοβερο κατορθωμα της sony να αναβαθμισει τα κινητα του ’11 σε ICS. Αυτα.

s4k1s

Κωστα χιλια συγνωμη, αλλα αν δεις ολα τα υπολοιπα σχολια μου, ειμαι νομιζω κοσμιος και εντος θεματος σε αντιθεση με τους περισσοτερους. Και μαλιστα εκανα αναφορα στην σημαντικοτερη κινηση του community του xda σχετικα με την αποφαση της htc.. Δινω κ ενα link στο αντιστοιχο thread του xda για τους δυσπιστους https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1786479..

Γιώργος Μ.

Πολύ απλά , δεν ξαναγοράζω κινητό htc.Έχω το Htc desire hd και πάω για samsung.

Spyros

@spyros,επειδη ειμαστε συνωνοματοι προφανως μπερδευουμε με τα σχολια μας τους υπολοιπους φιλους.Αν θελεις,ποσταρε με καποιο συμπληρωματικο νουμερο ή γραμμα.Αν οχι δεν πειραζει,θα το αλλαξω εγω.Ευχαριστω.

Konstantinos Pappas

Καλησπέρα κι από μένα … ή Htc… ακολουθεί λάθος τακτική και θα το πληρώσει.. όμως οι συσκευές που κατασκευάζει έιναι πολύ αξιόλογες… και πολύ ανθεκτικές “μέσα¨κι “έξω”… Ως κάτοχος DHD απογοητεύτηκα όταν το ακουσα αυτό… οι xda developers ομως, κάνουν πολύ καλή δουλειά.. Εχω στο DHD μου ICS από τον Ιανουάρια με κάποιες “παραχωρήσεις” μέχρι το πάσχα… κι από τότε μόνο στο 720P υστερεί… Σας ενημερώνω όμως ότι εδώ και μιά εβδομάδα υπάρχει σε πάρα πολύ καλό επίπεδο η εξέλιξη του νέου λειτουργικού JB … Όσοι λοιπόν είστε root & s-off ετοιμάστείτε για flash-αρισμα… Κι αφήστε την Htc να ψάχνει λόγους (δήθεν) για να πουλά νέα κινητά… Καλό καλοκαίρι σε όλη την παρέα… 🙂

alkisics

έχω μια λύση …. XDA !!!!!

ntebis

Το νεξους 1 δεν πηρε ολες τι αναβαθμισεις. Εχω φυγει απο htc εδω και καιρο και πηγα στην σονυ και συντομα σαμμυ!

χρηστος

H Htc παιζει με την νοημοσυνη μας. Πρωτα τεσταρουμε και μετα αποφασισουμε τι θα μπει στην λιστα αναβαθμισεων…αλλα τα λεφτα παντα θα κυριαρχουν στην κωλοζωη μας

Δημήτρης

καλά, γ.τ.π. η htc. το επομενο μου τηλεφωνο σιγουρα δεν θα ειναι ενα απο τα μοντελα της. στο κινητο μου το ics θα μπει πάντως…

christosk89

official rom είχαν όλα μου τα smartphone μόνο όταν τα έβγαλα απο τα κουτιά τους, μετά όλα φοράνε rom μεσα απο τo XDA. το EVO3D ήθελα να κάνω ΟΤΑ να το έχω official για να το δοκιμάσω πόσο καλύτερο το έκαναν(μεγάλη μου βλακεία) και για έναν περίεργο λόγο μου μπρίκαρε το κινητό(είχε μέσα την επίσημη 2.3 και δεν ήμουν ούτε S-off ούτε root), έφαγα 3 μέρες να το συνεφέρω με CWM, τώρα του τρέχω ICS απο το XDA και τρέχει τέλεια(ακόμα και η 3D camera). Συνήθως όσοι παίρνουν τέτοια κινητά, δεν είναι άσχετοι με το αντικείμενο της τεχνολογίας, άρα να κάνουν flash rom δεν πρόκειται να τους δυσκολέψει καθόλου αρκεί να διαβάσουν τις οδηγίες που δίνει ο κάθε developer στο XDA που τα λένε περισσότερο και απο αναλυτικά. Ευτυχώς το XDA έχει τεράστια κοινότητα, και όλοι είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν και να μας γεμίσουν χαρά! έχω δεί ήδη rom με JB να εμφανίζονται(αν και ακόμα είναι σε beta), οπότε με λίγη υπομονή, θα τα έχουμε και σε τελικές εκδόσεις για τα κινητά μας!

Jhony

Σημερα αγορασα κινητο.. αναμεσα σε xperia s evo 3d και nexus…(used smartphones) πηρα nexus.. ουφ… η 4.1.1 ειναι super

jimmys31

Demis !!!!!!!! εγω οταν πηρα το κινητουλι με 700 ευρο αλλα μου ειπαν στην htc οτι θα εχω για παντα αναβαθμισεις ……….. 27 July 2012: Further Explanation about HTC Desire HD Update We’ve heard your feedback on our decision not to update the HTC Desire HD to Android 4.0. We completely understand that this is a controversial decision. For more background, due to how storage on the HTC Desire HD is partitioned – and the larger size of Android 4.0 – it would require re-partitioning device storage and overwriting user data in order to install this update. While technically advanced users might find this solution acceptable, the majority of customers would not. We also considered ways to reduce the overall size of the software package, but this would impact features and functionality that customers are currently using. Even after installing the update, there were other technical limitations which we felt negatively impacted the user experience. We believe an update should always improve the user experience and carefully evaluate each update based on this criteria. While we are very aware of the disappointment from this decision, we believe the impact to user experience was too great. We recognize this is a… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.