HTC Edge, Τετραπύρηνο Android smartphone με οθόνη 4.7 ίντσες

Λέγεται ότι θα είναι το πρώτο τετραπύρηνο Android Smartphone της HTC με τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 χρονισμένο στο 1.5GHz, διπλάσιους πυρήνες από το HTC Rezound. Το έχουν βαφτίσει HTC Edge και φημολογείται ότι θα έχει 1GB μνήμη RAM και οθόνη 4.7 ίντσες (720p?). Τετραπύρηνα smartphones ναι, “τετραπύρηνες” μπαταρίες πότε;

, HTC Edge, Τετραπύρηνο Android smartphone με οθόνη 4.7 ίντσες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdaoulas

ουαου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GiwrgosKats

Ok δεν ξέρουμε αν είναι πραγματική είδηση ή μούφα.

Αλλά αντικειμενικά είναι ότι πιο αξιόλογο έχει παρουσιάσει η HTC εδώ και έναν χρόνο. Τα Sensation/XE/XL κλπ είναι συσκευές “ημίμετρα”…
Αυτό εδώ όμως είναι πραγματικά κάτι διαφορετικό και ίσως πρωτοποριακό.

Συμμερίζομαι επίσης την ανησυχία του συντάκτη για τις μπαταρίες, αν και λένε οτι ο Tegra 3 (Kal-el) κάνει καλύτερη διαχείριση ενέργειας ακόμη και σε σχέση με τους σημερινούς 2πύρηνους.

tom not

Να σαι καλα Κωστα. Θεμα χρονου ειναι να ανακοινωθουν τα πρωτα quad core μιας και εχουν ψιλιαστει τα τμηματα μαρκετινγκ το ψωνιο των αγοραστων. Ειχα σημειωσει και πιο παλια οτι ghz ειναι τα νεα megapixel. Στην ουσια ενα τετραπυρηνο κινητο, ακομα και διπυρηνο, ειναι αχρηστο. Βοηθουν ομως στο image των εταιριων. Οπως πολυ σωστα ειπες χρειαζομαστε μπαταριες. Εχω βαρεθει να φορτιζω το nexus s καθε μερα οπως εχω βαρεθει να ψαχνω να βρισκω καθε βδομαδα το φορτιστη του νοκια ε63 😉

Alexandros

λατρεία!!!!!!!!! αλλά θα κοντεύει 4-ψηφία το νούμερο!

enigma

Το θέμα όμως είναι αν κάνεις την ιδία δουλειά με το nexus και με το Ε63…Γιατί π.χ. εγώ με το s2 μου έβγαλε 3 μέρες αλλά έτυχε wifi να μπω ελάχιστα….και ούτε έπαιζα συνέχεια με τα παιχνίδια του….Όταν όμως αρχίζω και μπαίνω στο net, κατεβάζω εφαρμογές, τρέχω καμιά εφαρμογή κ.α. τότε κρατάει μια μέρα…

Giorgos

Επίσης το συγγεκριμένο φημολογείται οτι θα έχει και “Beats” Audio. Η γνώμη μου? Μούφα. Ακομα δεν κυκλοφόρησε η νέα γκάμα κινητών και αρχήσαν ήδη να βγαίνουν φήμες για την επόμενη. Είναι υπερβολικά τέλεια χαρακτηριστικά για να βγει κάτι τέτοιο…ειδικά σύντομα..στο μέλλον βλέπουμε..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Επιτελους, μετα απο πολυυυυ καιρο, ενα ομορφο και ενδιαφερον κινητο απο την htc…

tom not

enigma υποτιθεται οτι ως λογικος χρηστης θα αγορασεις ενα smartphone για τις δυνατοτητες που προσφερει, και να τις χρησιμοποιεις σε καθημερινη βαση, αρα η μπαταρια παει περιπατο. Τωρα αν τυχει δυο τρεις μερες και δεν το πολυχρησιμοποιησεις νομιζω αποτελει εξαιρεση στον κανονα. Αναφερω το νοκια μονο στο θεμα της μπαταριας μια και η συγκριση ειναι χαωδης. Πανω απ´ολα το κινητο ειναι τηλεφωνο, μη ξεχνιομαστε.

Γι αυτο και εχω αρχισει να εγκαταλειπω το nexus s και εχω αρχισει να καθιερωνω τον συνδιασμο νοκια ε63+ipad2. Νομιζω, αν πραγματικα χρειαζεσαι δυνατοτητες για τη δουλεια σου και οχι παιρνω-διπλοπυρηνο-για-εφε, ο συνδιασμος φθηνο κινητο και tablet ειναι ο καλυτερος.

Sotiris

768Mb Ram ?? Hahahahaha !!! (Sorry Συνηθεια …) 😛

Μακης

Παιδια ειναι Fake. Μονο που βλεπετε οτι εχει capacitive πανω της η συσκευη , ενω στο android 4.0 δεν θα εχει καμια συσκευη πληκτρα capacitive , αρα ειναι Fake .

enigma

Μα εννοείται ότι για να προχωρήσεις στην αγορά ενός smartphone το παίρνεις για να κάνεις κάποια πράγματα…Όμως το E63 το χρησιμοποιείς σαν τηλέφωνο κυρίως ενώ το εκάστοτε smarthphone όχι τόσο…

Για μένα εκτός της μπαταρίας που θα πρέπει να μεγαλώσει, θα πρέπει και το υπόλοιπο hardware να μην είναι τόσο αχόρταγο όσο και το λειτουργικό…

Samo

Και να το κάνουμε τι το τετραπύρηνο; Εδώ δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα διπύρηνα. Ουσία μηδέν για μένα.

Αντώνης

Μία ενημέρωση παιδιά.

Ο Tegra 3, δεν είναι τετραπύρινος, είναι 5απύρινος. Πέρα απ’ τους 4 στο 1,5Ghz που αναφέρει το άρθρο, έχει άλλον 1 χρονισμένο στα 500Mhz. Ποτέ δε χρησιμοποιεί και τους 5 μαζί. Ο 5ος και ο αργότερος χρησιμοποιείται μόνο οταν δεν κάνει απολύτως τίποτα το κινητό για να μη ξοδεύεται η μπαταρία. Οι 2 απ τους 5 χρησιμοποιούνται για πολυμέσα μονο (κλείνουν οι άλλοι 3) , και για τα παιχνίδια, κλείνει ο μικρός και χρησιμοποιούνται οι 4 στο 1,5Ghz.

EliasKir

Πραγματικσ ρε παιδια, τι να το κανουμε το τετραπυρηνο? Τι παιχνιδια θα βγουν δηλαδη που να το εκμεταλλευτουν (εκτος αν βγει το Skyrim : p)? Το μονο πραγματικο πλεονεκτημα των διπυρηνων ειναι το Full HD playback και recording. Με αυτα τι θα κανεις παραπανω? Μετατροπη ταινιων?

Αντώνης

cVlachakis, ωραίος! 🙂

Πιστεύω το λίνκ που έδωσες θα μπορούσε να μπεί στο άρθρο. Ειδικά γι αυτούς που δεν τσεκάρουν την καρτέλα με τα τάμπλετς, αναφορικά παντα.

Υ.Γ. Έλεγα να πάρω το galaxy nexus, τώρα που το βλέπω αυτό, σκέφτομαι οτι την ημέρα που θα πάω να το πάρω , θα βγούν κινητά με διάρκεια μπαταρίας πάνω απο 24 ώρες.

Αντώνης

EliasKir , ένα που θα είναι σίγουρο είναι το boot time. στο Xperia x10 που έχω περιμένω σχεδόν 2 λεπτά μεχρι να τα φορτώσει όλα απ την SD. Στο galaxy s2 δε περιμένω ούτε το μισό. Επίσης σίγουρα θα σκοτώσει το οποιοδήποτε lag στο interface.

Προφανώς πάμε σε μια εποχή που τα κινητά θα είναι PC που τυχαίνει να παίρνουν και τηλέφωνο.

PaScHoU3Lo

Πολύ καλο!!Αλλα πολυ μεγαλο!!Το έχουν παρακάνει!!

Σπυρος

Τι να τα κανουμε τα τετραπυρηνα ρε παιδια αμα η μπαταρια θα κραταει λιγες ωρες?

radiohead

Καταπληκτικό. Θα μπορούμε να παίξουμε Crysis στο λεωφορείο για … 3 λεπτα…

Klaus

4πύρηνο!!!εξελιχθηκαμε τοσοοο πολυ!!!
εμενα το pc μου ειναι ακόμα dual core acer aspire…ας παρω με το καλό ενα 4πυρηνο pc πρωτα και μετα σκέφτομαι για κινητο..!
και να κάνω και μια χαζη ερώτηση..?
ποσο γρηγορα θελουμε ακομα να τρεχουνε τα κινητα..??δλδ δεν μας φτανουν οι επιδοσεις του iphones, sams galax, htc sensation ktl…δλδ ποσο ακομα πιο γρηγορα..νομιζω παραλογιζοματσε απλαααααα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.