HTC Hero, Δουλέψαμε το TouchSense UI

Εδώ και μερικές ημέρες έχω στα χέρια μου το HTC Hero, τον ήρωα του Ταϊβανέζου κατασκευαστή με λειτουργικό σύστημα Android και το νέο TouchSense UI που θα φοράει και το οικονομικότερο HTC Tattoo. Η επαφή με το Hero είναι μοναδική, ξεκούραστη και ανέμελη. Όλα βρίσκονται εκεί που τα περιμένεις, όλα κυλάνε ομαλά χωρίς κολλήματα και δεν θα ήταν υπερβολή αν το συγκρίνω με την ευκολία και την άνεση που προσφέρει ένα iPhone! Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε καθώς πλοηγούμαστε στο μενού και ανακαλύπτουμε τις αρετές του Hero. Το HTC Hero θα έχετε την ευκαρία να το δείτε από κοντά στο 1o Techblog Workshop.

, HTC Hero, Δουλέψαμε το TouchSense UI

HTC Hero
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM 7200A 528 MHz
Οθόνη: Αφής (Capacitive) 3.2 ιντσών, 320×480 pixels (HVGA), 65K χρώματα
Μνήμη: 288ΜΒ RAM/512MB ROM
Κάρτα μνήμης: Micro SD
Κάμερα: 5 Megapixel με Autofocus, Video
Διασύνδεση: Bluetooth 2.0 με A2DP, miniUSB, HSDPA 7.2 Mbps, HSUPA 2.0 Mbps, Built in GPS, Wi-Fi
Διαστάσεις: 112×56.2×14.4 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.
Μπαταρία: 1350 mAh, 440 ώρες αναμονή, 8 ώρες ομιλία
Έξτρα: Multi-touch, Accelerometer, Trackball, 3.5 mm audio jack, Adobe Flash Support, Digital compass, Search key

Το HTC Hero διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eeVoskos

Συγχαρητήρια για το site! Πάει ένας μήνας που το παρακολουθώ και πλέον μπαίνω καθημερινά!

Ερωτήσεις, τώρα, για το Hero:

1) Παρατήρησα στο video ότι έχεις μια εφαρμογή Skype (Beta). Τι δυνατότητες έχει; Είναι σαν το Skype για desktop υπολογιστές, δηλαδή με Chat και VoIP ή είναι σαν το -τραγικό- Skype Lite (που χρησιμοποιεί μόνο το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας); Μπορείς να το χρησιμοποιείς μέσω Wifi ή μόνο με 3G;

2) Εφαρμογή για GPS που να μην χρειάζεται internet υπάρχει; Ή μόνο το Google Maps, που σε θέλει συνεχώς online;

3) Ο browser έχει υποστηρίζει flash;

4) Η εφαρμογή για το YouTube δουλεύει με wifi ή μόνο 3G (άρα σου τρώει όγκο δεδομένων) όπως σε άλλα κινητά;

Πάντως το SenseUI φαίνεται καταπληκτικό. Επιτέλους ένα κινητό που αντέγραψε σωστά το iPhone!!:-D

eeVoskos

Βασικά, όντας απόλυτα εξαρτημένος από τη Google για τη διαδικτυακή μου παρουσία (Gmail, Blog, κλπ) καταλαβαίνεις ότι σε γενικές γραμμές θεωρώ το Android ιδανικό για τις ανάγκες μου. Απλά με προβληματίζουν 2 πράγματα:

1) Κατά πόσο πιστεύεις ότι το Android θα πιάσει στην αγορά; Βλέπω ότι είστε μέσα στα πράγματα, οπότε θα έχετε διαμορφώσει καλύτερη άποψη από μένα. Υπάρχει περίπτωση το Android Market να φτάσει στα επίπεδα του App Store του iPhone;

2) Το Hero (και οποιοδήποτε άλλο κινητό με Android που κυκλοφορεί σήμερα) θα υποστηρίζει μελλοντικές εκδόσεις του Android ή θα μείνει στάσιμο στην 1.5;

Όσον αφορά το Skype, φοβάμαι ότι για να θέλει Skype Credit θα σε χρεώνει ακόμα και για επικοινωνία του κινητού με υπολογιστή. Άρα μάλλον πιο κοντά στο Skype Lite (που σε χρεώνει μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας) μου ακούγεται, παρά στην κανονική έκδοση του Skype. Ας ελπίσουμε σε μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ mobile έκδοση, όπως υπάρχει για Windows Mobile.

p8denu

Εφαρμογή για GPS που να μην χρειάζεται internet υπάρχει το copilot και το ndrive. Το ndrive από ότι έχω ακούσει ειναι καλύτερο

Dimitris

Το πιο ωραίο O/S που έχω δει και έχω δουλέψει.

Πιστεύω πως σε λιγότερο απο 2 χρόνια θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

fadasma

να προσθέσω στα παραπάνω οτι ο δημιουργός και σχεδιαστής του iphone έφυγε από την apple και πήγε στην google (που έφτιαξε το android). οπότε έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας τους επόμενους μήνες σχετικά με το android.

σχετικά με το skype που αναφέρθηκε, υπάρχει στο market η εφαρμογή sipdroid. είναι όμοια με το skype, για κλήσεις μέσω ίντερνετ δηλαδή αλλά βασίζεται στο SIP (βλ. betamax).

Stratis09

Ego mporo na rotiso..kati telios asxeto…iparxi kapoio programma GPS gia symbian v9.3pou na mi xriazete internet..?

Andreas_ku990

Ναι υπάρχουν πολλά. Destinator, Sygic, GarminXT κτλ

eeVoskos

Κάτι ακόμα, όσον αφορά την υποστήριξη ελληνικών. Σε ένα σχόλιο του unboxing του Hero, έγραψε ο Andreas_ku990:

“Να αναφέρουμε ότι ελληνικό πληκτρολόγιο έχει από μαμά όμως σε μερικούς δεν δουλεύει (για αυτό υπάρχει και έξτρα εφαρμογή) ενώ και ελληνικά υπάρχουν με Custom ROM.”

Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα και διορθώθηκε ή το ελληνικό πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά;

Alexandros

Αχχ τι καταπληκτικο κινητο! Επιτελους ενας ισαξιος αντιπαλος του iPhone. Και οσον αφορα την ερωτηση του Voskos “Κατά πόσο πιστεύεις ότι το Android θα πιάσει στην αγορά;” κατα την ταπεινη μου γνωμη το Android θα κυριαρχισει για 3 βασικους λογους.

1) Βρισκεται στην εκδοση 1.xx και δειχνει σχεδον οσο ωριμο ειναι και το iPhone. Επισης το iPhone μολις τωρα εβαλε τα ελληνικα και παρολα αυτα εχει κυριαρχισει στην ελληνικη αγορα.

2) Ειναι Open Source. Και Open Source σημαινει απειρες εφαρμογες σε ελαχιστο χρονο.
Ειναι η διαχρονικη μαχη Light vs Evil ( Ανοιχτος Κωδικας vs Κλειστος Κωδικας ) Το καλο θα νικησει! xD

και
3) Δεν ξερω αν το μαθατε αλλα πλεον το Android θα προωθησει το Open Handset Alliance. Και Open Handset Alliance εστι μια ενωση εταιριων που συνεργαζονται με κοινο σκοπο: Την κυριαρχια του Android. Αναφορικα να πω πως σε αυτη την ενωση συμετεχουν:
Acer Inc. | ASUSTeK Computer Inc. | HTC Corporation | LG Electronics, Inc. | Motorola, Inc. | Samsung Electronics | Sony Ericsson | Toshiba Corporation | Vodafone | eBay Inc. | Atheros Communications | Intel Corporation | NVIDIA Corporation | Qualcomm Inc. και πολλες αλλες…

fadasma

να προσθέσω στα παραπάνω οτι ο σχεδιαστής και δημιουργός του iphone έφυγε πριν λίγες εβδομάδες από την apple και πήγε στην google (η οποία έχει δημιουργήσει το android). οπότε τους επόμενους μήνες έχουν πολλές εξελίξεις να δουν τα μάτια μας στο android.

Andreas_ku990

Με την κατάλληλη διαφήμιση μπορεί να τα καταφέρει, αλλά δεν ξέρω αν ασχοληθούν τελικά οι developers για εφαρμογές όπως στο iPhone και αν ο κόσμος προτιμήσει Google ή Apple. Όπως και να το κάνουμε η Apple μόνο και μόνο με το logo της κερδίζει άτομα. Το μέλλον είναι λαμπρό μαζί με webOS, Mac OS, Android, Maemo και αυτό που πρόκειται να δούμε από την Samsung.

@EeVoskos, Πολλοί χρήστες για ανεξήγητο λόγο δεν έχουν ελληνικά στο πληκτρολόγιο ενώ άλλοι έχουν. Αυτοί που δεν έχουν ελληνικά μετά από 2-3 Hard Reset μπορεί και να τα βρούν αλλά ίσως και όχι. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο firmware και όταν βγει το update δεν θα έχει πρόβλημα

eeVoskos

Η επιτυχία του iPhone οφείλεται στη δυναμική της Apple σε σχέση με τους developers. Η Apple έχει το δικό της φανατικό κοινό = αγοραστές (στα όρια του “θύματος”!!) για τις εφαρμογές του App Store. Ήταν εύκολο για έναν developer να αποφασίσει να φτιάξει εφαρμογή γι’ αυτό.

Από την άλλη, η Open Source Community είναι ίσως πιο ισχυρή από ποτέ. Ας νικήσουν οι “καλοί”!

Όσον αφορά την Open Handset Alliance, ας μην ενθουσιαζόμαστε. Οι μισές εταιρίες (π.χ. σίγουρα οι LG, HTC, Sony Ericsson) έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη Microsoft για κινητά με Windows Mobile. Αυτό, βέβαια, δεν σταμάτησε την HTC να βγάζει ταυτόχρονα κινητά με Android και WinMobile! Ίδωμεν…

Το Android φαίνεται πολύ καλό. Όταν έπιασα στα χέρια μου το Magic σκέφτηκα ότι επιτέλους βγήκε κάτι αντάξιο του iPhone. Τώρα που βγήκε και το Hero με το Sense UI, πάει ένα βήμα παραπέρα.

Νομίζω ότι το Hero θα είναι το επόμενο κινητό μου!!

Proteas Development

Sense-UI, touch-flo κλπ.. well εγώ έχω μια άλλη ιδέα !

για… δείτε :

https://proteasdevelop.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

chris

απίστευτο κινητό μοιάζει το Hero, “οικοδομήσιμο” κινητό ακριβώς στα μέτρα σου!
γνωρίζουμε την άφιξή του στην Ελλάδα?

ΥΓ. Συγχαρητηρια για το site

Alexandros

Αυτο ειναι πολυ καλη ερωτηση… Γιατι καλα τα video αλλα ποτε θα ερθει στην Ελλαδα?? :/

Γιάννης

Γεια σας σκοπευω να αγορασω το συγκεκριμένο κινητο htc hero και εχω καποιες αποριες,1)Αν εχει η καμερα φλας, 2)αν η συσκευασια περιλαμβάνει καρτα μνημης η αν εχει μεγαλη ενσωματωμενη 3) ποτε θα κυκλοφορησει στα καταστηματα οχι στα ονλινε και 4)πια θα ειναι πανω κατω η τιμη του Ευχαριστω πολυ και πολυ καλη δουλεια παιδια εχω να πω οτι κανετε συνεχιστε ετσι Γιαννης

PANOS

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ SITE ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ,

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ HTC HERO !!!!

PANOS

ΑΝ ΤΟ ΑΓΟΤΡΑΣΩ ΑΠΟ ΡΟ exapnsys.gr ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

p3tr0s

μπράβο παιδιά για το site και τις παρουσιάσεις σας. είμαι σε αναζήτηση κινητού το οποίο να είναι ξεκούραστο όπως διάβασα σε προηγούμενο comment. ήθελα να ρωτήσω πρώτον τι παίζει με το gps του?μπορώ να βρώ εφαρμογή πλοήγησης ή μόνο με google maps?? και όπως είδα στο expansys με τα ίδια λεφτά περίπου παίρνω iphone. απλά αν είναι εύκολο τι θα προτίνατε και γιατί συγκρίνωντας hero και iphone.

eeVoskos

Μετά από 1 μήνα χρήσης του Hero, μπορώ να πω ότι δεν θα έπαιρνα με τίποτα iPhone 3G! Το 3GS είναι σαφώς πιο γρήγορο από το Hero, αλλά η τιμή του είναι απλησίαστη.

Μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει πρόγραμμα πλοήγησης, παρά μόνο το Google Maps. Δεν σου το προτείνω αν το θες για χρήση πλοηγού σε αυτοκίνητο. Καλύτερα πάρε ένα GPS της Garmin με 100€!

Αυτό που με παραξενεύει, είναι ότι λες ότι το βρήκες στην ίδια τιμή με το iPhone!! Που έγινε αυτό;;;

Στα site που έχω ψάξει, Expansys (.com και .com.gr) και Amazon.co.uk, το φτηνότερο iPhone (το iPhone 3G με 8GB) κοστίζει στην Αγγλία £110 παραπάνω από το Hero ή (100€ στην Ελλάδα) ! Και είναι πιο αργό από το Hero. Τα έχω δουλέψει και τα δύο. Εκτός κι αν μιλάς για μεταχειρισμένα.

Γενικά το Hero συμφέρει από Αγγλία (370 λίρες), τώρα που έχουμε καλή ισοτιμία. Δυστυχώς όμως δεν έχει Ελληνικό πληκτρολόγιο. Υπάρχει βέβαια σχετική εφαρμογή, αλλά δεν είναι τόσο …όμορφη όσο το default πληκτρολόγιο της HTC!!

eeVoskos

Χμ… το πιστεύεις ότι δεν χρειάστηκα το BT ως τώρα;!!
Θα το δοκιμάσω και θα αναφέρω!

eeVoskos

Τζίφος!! Για root πάει μου φαίνεται. Δεν το βρίσκει καν στις συσκευές που μπορούν να δεχτούν αρχεία για μεταφορά. Πάντως και στο site της HTC, στα specifications του Hero γράφει: “Bluetooth® 2.0 with Enhanced Data Rate and A2DP for wireless stereo headsets

Ίσως σε κάποια άλλη έκδοση… Τραγικοί είναι! Μου θυμίζει εποχές κακής Nokia!!

PANOS

Προς eeVoskos ,, ( Εδω Τσοπάνος )).. απο που το αγόρασες το Htc Hero και πόσο ??
Εχεις πάνω Ελληνικο πληκτρολόγιο ??

Ευχαριστώ,
Παναγιώτης

eeVoskos

Hi! Αυτό το σχόλιο το γραφή από το Hero, οπότε …έχει Ελληνικά! Όταν το αγόρασα δεν είχε, αφού το πήρε από το αγγλικό Amazon.co.uk (370 λίρες σε μια περίοδο με πολύ καλή ισοτιμία!). Υπάρχει όμως σχετικη εφαρμογή στο android market. Έχουν κάνει καλή δουλειά, έχει και αυτόματη διόρθωση. Απλά υστερεί λίγο σε αίσθηση (σε συγκριση με το πληκτρολόγιο της htc), ενώ και το λεξικό του είναι ελλιπές.

Ίσως όταν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα να μπορείς να βάλεις ελληνικό firmware με embeded πληκτρολόγιο.

PANOS

Πρός eeVoskos… ευχαριστω για την απάντηση.
Εχω φίλο στην Αγγλία που μπορεί να το αγοράσει και να μου το στείλει,,
Αυτο δηλ. που μου λές εσύ είναι οτι και να το αγοράσω χωρίς Ελληνικα μπορεί η εφαρμογή αυτή απο το Android Market να το υποστηρίξει και να έχω σωστά Ελληνικά !!.
Πρέπει να τονίσω πως το θέλω για δουλειά , οπότε όπως καταλαβαίνει το χρησιμοποιώ ώς επαγγελματικό εργαλείο ( email , messager, αποστολη αρχείων word,excel,PDF klp )

ΥΓ. μήπως θα ήταν Σοφό να περιμένω να to αγοράσω εφόσον βγεί στην αγορά το Android 2.0

Ευχαριστώ.
παναγιώτης

eeVoskos

Hi again! Εν ολίγοις, ναι! Υπάρχει εφαρμογή, φτιαγμένη από Έλληνες, που προσθέτει ένα πληκτρολόγιο (IME) το οποίο μπορείς να επιλέξεις σαν default. Αυτό έχει Ελληνικά και Αγγλικά, ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζεις συνεχώς πληκτρολόγιο. Βέβαια, όπως είπα, προσωπικά το βρίσκω λίγο κατώτερο του πληκτρολογίου της HTC. Το θέμα όμως είναι άλλο. Αν θες να στέλνεις πολλά e-mail, μην πάρεις touch phone! Ήδη μου λείπει το παλιό μου Sony Ericsson! Τα touch πληκτρολόγια δεν είναι για να γράφεις. Είναι …για να λες ότι το κινητό σου έχει και πληκτρολόγιο!! 🙂 Α, και κάτι ακόμα. Messengers υπάρχουν πολλοί, αλλά όχι ακόμα Skype. Αν θες Skype, πάρε iPhone! Ή περίμενε να βγει για Android. Υπάρχει το Skype Lite βέβαια, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω! Με ένα search στο google θα δείτε τι μ@μ@κία είναι! Για το Android 2.0 δεν ξέρω πολλά. Το βίντεο που κυκλοφόρησε η Google δεν ήταν πολύ διαφωτιστικό για τις μικρές λεπτομέρειες που λείπουν από το λειτουργικό της. Πάντως σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το Hero. ΤΕΛΕΙΟ κινητό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Απλά πρέπει να βρεις το κατάλληλο για τη δουλειά σου. Υ.Γ.1: Ένας φίλος που πήρε το Nokia N900, επίσης δεν είναι ευχαριστημένος από το -τεράστιο, full qwerty-… Συνέχεια »

eeVoskos

Μου λείπει η παλιά μου συνήθεια: να γράφω μήνυμα με κλειστά μάτια, χωρίς να κοιτάω την οθόνη!

Mitos79

Παιδιά χαίρετε,,,
Να κάνω μια ερώτηση? Ξέρει κανείς αν στο Hero δουλεύει η sim 2 in 1 της Cosmote?
Θα εκτιμούσα αφάνταστα αν μου απαντούσε κάποιος που ξέρει.
Ευχαριστώ.

babis

Μηπως ξερει κανεις ποτε θα ερθει απο Ελλαδα μερια??

PANOS

windows 7 Mobile , Ακουσε κανείς τίποτε,??

AxlD

@ PANOS ασχετο με το θεμα τα Windows Mobile. Αργουν πολυ ακομα, εξαλλου μολις βγηκαν τα 6.5. Δεν θελω να ειμαι απολυτος αλλα απο τοτε που επιασα στα χερια μου το Magic, καταλαβα πως το μελλον ειναι το Android. Windows Mobile, Symbian δεν αξιζουν τπτ μπροστα του (και ημουν χρονια φανατικος με τη Nokia). Το μονο που μπορει να κοντραρει το Android ειναι το iPhone. Φανταζομαι τι θα γινει οταν θα φτασουμε στο iPhone 4.0 vs Android 3.0… .xD xD xD

AxlD

Η απορια μου ειναι η εξης: Το Hero (και το Magic) μπορουν να αναβαθμιστουν στην εκδοση 1.6 και ακομα πιο σημαντικο στην εκδοση 2.0? Και πως γινεται αυτο? Πρεπει πρωτα να βγαλει η HTC το official update για το Hero?

Ευχαριστω.. 🙂

eeVoskos

Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτό. Δεν θυμάμαι που το είχα δει – νομίζω στο επίσημο forum του Android. Για το Hero, h HTC δεν θα βγάλει έκδοση 1.6. Αντιθέτως, είναι ήδη under development το firmware για την έκδοση 2.0 του Android. Για το Magic δεν ξέρω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.