HTC One 2, Θα έχει οθόνη Full HD και όχι QHD όπως οι υπόλοιποι;

Συνεχίζουν να “επιβεβαιώνονται” άτυπα οι φήμες που θέλουν την επόμενη ναυαρχίδα της HTC να συνεχίζει με οθόνη ανάλυσης Full HD (1920×1080 pixels) και όχι QHD (1440×2560 pixels) όπως αναμένεται να κάνουν οι ανταγωνιστές της (βλέπε Samsung, Sony, LG). Η ανάλυση θα παραμείνει ίδια, το μέγεθος της οθόνης αναμένεται να αυξηθεί λίγο.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο HTC One 2 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται να έχει καλύτερες επιδόσεις και διαχείριση ενέργειας από τους αναταγωνιστές του μιας και θα έχει να διαχειριστεί λιγότερα pixels στην οθόνη. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από την μνήμη RAM και τον επεξεργαστή (Snapdragon 800 ή το νέο Snapdragon 805) που θα συνδιάζει το One 2 και ο ανταγωνισμός.

Όλα είναι σχετικά.

HTC One 2, HTC One 2, Θα έχει οθόνη Full HD και όχι QHD όπως οι υπόλοιποι;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

αυτό είναι σχετικά καλό γιατί μπαταρίες δεν υπάρχουν και βάζουν αυτά τα τέρατα επάνω

είναι σαν αν έχεις ferrari με 15 λίτρα ρεζερβουάρ αν εχει και 3 gb ram και sd800 με μπαταρία σαν το g2 το το προτιμήσουν πολλοί που τους νοιάζει η ποιότητα

Νίκος21

πολυ καλη κινηση απο htc, με μπαταρια (3000+) επεξεργαστη (s805) και (3gb) ram σαν του ανταγωνισμου,
αλλα με full hd θα τους πατησει κατω.

Φίλιππος

Ευχάριστα νέα αυτά…Αν διορθώσουν και τη camera που ήταν η αχίλλειος πτέρνα του One, θα σαρώσει!

σπυρος

Αν βελτιώσει την κάμερα βάλει έναν 805,3gb RAM και μπαταρία στα 3000+ τους πάτησε όλους

SunkenFool

Πιθανότατα να βγάλουν και με QHD στην έκδοση One 2 III.

Darth

805 δεν προλαβαίνει καμία εταιρεία απο οτι ξέρω πρώτα πρώτα δείγμα τα του cpu θα βγουν τέλος μαιου από ότι ανακοίνωσε η qualcomm

άντε πες τέλος Ιουνίου να έχει αρκετά κομμάτια για τους κατασκευαστές άντε να ξεκινήσουν κατασκευαστές την παραγωγή και testing …….. τέλος αυγουστου θα έχουμε κινητό με 805 και αυτό καραιδρομμενο

μάλλον με sd800 θα ειναι το one 2

Mandoctor

Απ’το στόμα σας και στης HTC το αυτί! Με το ζόρι κρατιέμαι να μην πάρω το One, κατ’ εμέ το καλύτερο τηλέφωνο της περασμένης χρονιάς, περιμένοντας το One 2 (ή One+)..

Άντε HTC, εντυπωσίασέ μας!!

Diagrafeas

Εγώ το μόνο που βλέπεω να αλλάζει είναι το SoC (S800) και η διαγώνιος της οθόνης(4.9″-5.0″).
Όλα τα άλλα θα μείνουν ίδια.
Να μην μείνει και η τιμή όμως.
Γιατί με αυτά τα spec θα πρέπει να κάνει 500€ το πολύ.
Και δεν πέφτει και η τιμή του περσινού.

True

@Darth Φιλε η Qualcomm εχει δηλωσει αφου οτι το πρωτο smartphone με 805 θα βγει τον Μαιο.Ετσι δεν νομιζω να αργισουν οι εταιριες μεχρι τον Αυγουστο για νa βαλουν το 805 στα κινητα τους.Αποψη μου τα πρωτα κινητα που θα την παρουν θα ειναι το S5 και το One+.Ετσι κ αλλιως ο 805 δεν ειναι κανενας εξολοκλιρου νεος επεξεργαστης που θα θελει τοσο πολυ testing,,απλα ενας 800 ειναι(marketing και εδω!) χρονισμενος στα 2.5 GHz!

HtcFanatic

Μακάρι να είναι έτσι..Αν γίνουν αυτές οι αναβαθμίσεις θα σκίσει.Σίγουρα κάποιοι διαφωνούν με την άποψη μου αλλά η HTC αν και βγάζει κάθε χρόνο καλύτερα smartphones από την apple kai tη Samsung οι φαν τους μόνο την κατυγωρουν …Πολύ κλειστομυαλοι

σπυρος

@darth έχεις δίκιο!!! Απλά καλό θα ήταν να δούμε και κατι διαφορετικό απ ότι το 2013 ας πούμε μεγαλύτερη μπαταρία και καλυτερη κάμερα!!!

HtcFun

Εμένα η άποψή μου είναι ότι θα βγάλει τον Snapdragon 800 και θα κυκλοφορήσει ακόμα ένα phablet αλλά με τον 805

Darth

@σπυρος +1 λιγο καλυτερη οθόνη ίσος 5 ιντσες ποιο φωτεινη
καλύτερη camera και καλύτερη μπαταρία (για τα υπόλοιπα δεν ανησυχώ)

πάντως μακάρι να ειναι full hd και οχι QHD έτσι θα έχουμε ένα κινητό τις προκοπής και δεν θα παίζουμε κυνηγητό με την πρίζα

tiamat

κοιτα καλες ειναι και οι 2κ και οι 4κ και οι 100κ οθονες, το θεμα ειναι ρε κερατα θα με αναγκαζεις να τα κλεινω ολα φωτεινοτητες,συγχρονισμους,3g για να παρακαλαω μη μου μεινει το κινητο στο χερι πριν παω σπιτι??

μπραβο λοιπον στην Htc αν μεινει στο 1080p, εφοσον δεν εχουν σκοπο να μας δωσει ουτε αυτη ουτε καμια αλλη εταιρεια καμια καλη μπαταρια με σοβαρη αυτονομια!

forneverarrow

Κοίτα που η πιο λογική φαίνεται να είναι η HTC φέτος…

texnikos

Πω πω συμφορά οι περισσότεροι δεν έχουν monitor υπολογιστή που να σηκώνει Full HD ανάλυση και έχουν απαίτηση qhd σε 5 ίντσες οθόνη.

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου

μιχαλης

Καλά μην μου συγκρίνεις και τόσο την αναλυση οθόνης με του κινητού . Δηλαδη αυτο που θέλω να πω είναι ότι το κινητό το έχεις πιο κοντά στα μάτια σου και φαίνονται “περισσότερο” τα pixel. Αλλα και εγώ πιστεύω 2k είναι πολλά . Όμως αν σκεφτειται ότι τα ίδια λέγαμε και πέρσι για τις full HD και τώρα εγιναν στάνταρντ , μάλλον έτσι θα γινει του χρόνου και με αυτες . Τέλος πάντων εγώ πιστεύω για να πετύχει πρέπει να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό και να μην μείνει πίσω . Αν ισχύουν αυτα τα χαρακτηριστικά δεν νομίζω κάποιος κάτοχος του one να έχει και τόσο αναγκη για αλλαγή σε αυτο. Επίσης, αφου σκοπεύει να βαλει αυτα πρέπει να το τιμολογησει και σωστά , χαμηλότερα απο το s5 εννοείται και όχι όπως το HTC one max που ήρθε και έφυγε κατευθείαν .

Φώτης

Αν ειναι ετσι ρε παιδια με τις οθόνες QHD που δεν λεω οτι θα ειναι οτι καλυτερο για τις μπαταρίες καλύτερα να τσιμπησω το noteακι 3..Τι λέτε;;;Το λεω γιατι ακόμα δεν έχουν βγει για να πούμε οτι θα θέλουν φόρτιση κάθε λιγο κ λιγάκι..Για το ζ2 λενε οτι θα εχει 3700 μπαταρία που αν εχει δεν θα εχει ΚΑΘΟΛΟΥ προβλημα..Θα μου πεις θα εχει όμως;;;;Αλλιώς note 3 χαλαρά!!!

Αποστολίδης Α.

Αρέσει πολύ στην κόρη μου την Δήμητρα. Θα είναι το επόμενο κινητό της.

σπυρος

Παιδιά δεν ξέρω ειλικρινα και τα 720p μια χαρά είναι για αυτα τα μεγέθη οθονών εντάξει θα με κραξετε μερικοί αλλά το θέμα που έχουμε είναι η κατανάλωση ενέργειας ετσι τσάμπα…

tiamat

@σπυρο εγω παντως συμφωνω μαζι σου. αν οχι 720p, 1080p ειναι σουπερ για μια οθονη 5-6 ιντσων και απο κει και περα οι εταιρειες πρεπει να δωσουν εμφαση στη μπαταρια.

ειναι ντροπη να μη μπορω να εχω ενα live wallpaper, να χρησιμοποιω εναν launcher που μ’αρεσει, η’ να μη παιζω ενα παιχνιδι μονο και μονο για να κανω οικονομια στη μπαταρια

GT

η HTC θα βγάλει πάλι το καλύτερο κινητό της χρονιάς και επειδή δεν θα μπει στο τριπάκι του εντυπωσιασμού (2k οθόνες 8345mp camera κλπ κλπ.) καθώς δεν έχει και την διαφήμιση άλλων εταιρειών, θα την φάει πάλι η μαρμάγκα , να μου το θυμηθείτε….

Αλέξανδρος Σ.

@μιχαλης, δεν μπορείς να συγκρίνεις το άλμα από 720p σε 1080p με αυτό σε 2k γιατί παίρνοντας το αναλογικά, το μάτι θα καταλάβει πολύ λιγότερο τη διαφορά.. Όσο πιο πολύ πλησιάζεις το ταβάνι, τόσο πιο αμελητέα αισθάνεσαι τη διαφορά.. Γενικά είναι γνωστό επιχείρημα πολλών, καθώς συγκρίνουν 720p με 1080p ενώ παράλληλα δεν λαμβάνουν υπόψη την πρακτική διάφορα.. Οι οθόνες έχουν πολλά περισσότερα πρόβληματα, τα οποία σαφώς δεν σχετίζονται με την ανάλυση, όπως πιστότητα, φωτεινότητα, υψηλή κατανάλωση, που πρέπει να εξαλειφθουν πριν πάμε για το παραπάνω

σπυρος

Δεν νομιζω πως ήταν άλμα από 720p σε 1080p… για να μην γελιόμαστε προσωπικα όταν μια οθόνη έχει πάνω από 300ppi δεν μπορείς να διακρινεις pixels άρα θέλω να καταληξω ότι δεν είναι άλμα… πόσο μάλλον από 1080p σε 2K το θεωρώ βλακώδες!!

Αποστόλης Ρόδος

Μια καλή κάμερα ρε HTC … Και όλα θα είναι τέλεια με ένα βήμα παραπάνω σε επεξεργαστή και μια δυνατή μπαταρία.
Προχθές χρειάστηκα την κάμερα του HTC one μου σε μία εκδήλωση και ήταν σκέτη τραγωδία αυτά που είδα μετά.
Είναι κρίμα τέτοια συσκευή να πάσχει από μία κάμερα τραγική.

Χρήστος Παπαβασιλείου

Εγώ πάντως με nexus 4 που έχει οθόνη 720p στο μάτι μου μου φαίνεται το απόλυτο. Σε σύγκριση με άλλα κινητά με 1080p δε μπόρεσα να δω διαφορά.

Παπαδόπουλος Σωτήρης

Έλεος εγώ ακόμα έχω TV 26″ με 1366χ768 και αυτοί βγάζουν QHD σε 5″ έλεος

peter

Η QHD δε θα κάνει καμιά απολύτως διαφορά στον χρήστη με γυμνό μάτι. Το βρίσκω περιττό. Μόνο μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας και επεξεργαστικής ισχύος θα έχει.

tsikis

Αν η Htc βάλει τον ίδιο επεξεργαστή με το S5 και την ίδια ram θα πετάξει στα benchmarks
μιας και το ui της είναι αρκετά πιο ελαφρύ και lag free επίσης.Αν γίνει όντως έτσι θα αποδειχτεί πιο
σοφή από όλες η Htc!!

Darth

δώσε πόνο htc και δείξε λογική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC One 2 HTC One M8

HTC One M8, Διαθέσιμο σε κόκκινο χρώμα από την Verizon

Σύμφωνα με νέο tweet του @evleaks, το HTC One (M8) πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ένα επιπλεόν χρώμα αποκλειστικά από την Verizon, με όνομα “Glamour Red” . Η συσκευή μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη σε τρείς χρωματικές αποχρώσεις: gunmetal grey, glacial silver και amber gold.

Software Android 4.4 KitKat Android Jelly bean Google

Android KitKat, Ανεβάζει το ποσοστό του στο 5.3%

Σύμφωνα με αναφορά της Google, το 5.3% των χρηστών Android έχει πλέον εγκατεστημένο το Android KitKat στην συσκευή του. Το ποσοστό ίσως δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι διπλασιάστηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπου βρισκόταν στο 2.5%.

Smartphones HTC HTC One 2 HTC One M8

HTC, Ετοιμάζει Windows Phone που θα μοιάζει με το HTC One M8;

Μπορεί μέχρι στιγμής η HTC να μας έχει συνηθίσει στα Android smartphones, όμως αυτό δεν αποκλείει τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου Windows Phone. Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της HTC Αμερικής επιβεβαίωσε το γενονός ότι η εταιρία σχεδιάζει την ανάπτυξη μίας νέας WP συσκευής, χωρίς όμως να αναφέρει το πότε αυτή θα είναι […]

Smartphones Android Android Smartphones HTC

Μάθε τι νέο φέρνει το νέο HTC One (M8) μέσα από ένα βίντεο

Το νέο HTC One (M8) είναι εδώ και έχει κατασκευή unibody με αλουμίνιο κατά 90%. Μέσα από το ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να ανακαλύψεις απλά και κατανοητά τι νέο φέρνει όπως η κάμερα DuoCamera και το νέο HTCSense 6.0 user interface. Το νέο One θα ξεκινήσει να διατίθετε από σήμερα σε κάποιες πρώτες χώρες. […]