HTC One, Στην Ελλάδα κυκλοφορεί τέλη Απριλίου

Πέρυσι τέτοια εποχή η HTC είχε κλέψει τις εντυπώσεις με το HTC One X μιας και ήταν η πρώτη που διέθετε τετραπύρηνο smartphone στην ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά. Μάλιστα πληροφορίες την θέλουν να έχει πουλήσει 5.000 κομμάτια One X στην Ελλάδα μέσα σε 1,5 μήνα. Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι σήμερα το νέο HTC One αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας προς τα τέλη Απριλίου που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα κάνει “πάρτυ” το 5ιντσο Full HD Sony Xperia Z που ξεκίνησε να πωλείται από εχθές στα καταστήματα.

Το αναμενόμενο Samsung Galaxy S IV που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα βάλει κάποιους σε σκέψεις για την αγορά του όμως θα θέλει σίγουρα ένα μήνα για να φτάσει στα καταστήματα.

HTC One Ελλάδα, HTC One, Στην Ελλάδα κυκλοφορεί τέλη Απριλίου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iraklis

καλά θα πάει μωρέ….είναι και σε λογική τιμή… o_O

zazas

Η HTC είναι σαν να μην θέλει να γίνει ανταγωνιστική, η μήπως δεν μπορειἰ;

Paris

κριμα..πολυ ωραιο τηλεφωνο το htc one αλλα πολυ ακριβο ταυτοχρονος..υπερτιμιμενο οπως και τα iphone ποσο μαλλον στην ελλαδα με τις τιμες που μας τα πασαρουν! δεν μαρεσουν τα Samsung smartphones αλλα βλεπω να ακμαζει σιγα σιγα και αλλες εταιριες να παρακμαζουν σιγα σιγα..

Nerven

Το μαύρο πολύ σέξι! Αν το αγόραζα θα το έπαιρνα από εξωτερικό. Για δείτε το στο amazon.de

Νικος

Θα το παρω απο εξωτερικο ποιο γρηγορα και σιγουρα φθηνοτερα.

karkavelas

Στο amazon.de έχει 599 ευρώ.
Μην βλέπετε που στην Ελλάδα είμαστε ότι αρπάξουμε.
Δεν νομίζω ότι φταίνε οι εταιρίες για την υπερ κοστολόγηση των προϊόντων αλλά οι παροχείς τους.
Π.χ. “Σαρακακης”παλιά για τα αυτοκίνητα, προϊόντα της apple που δεν θυμάμαι το όνομα του παροχέα στην ελλαδα αυτή την στιγμή,αλλά έβαζε τιμές πολύ παραπάνω από το κανονικό κ.λ.π.

Nikos

Ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του,
Αν θελει λεει να ειναι ανταγωνιστικη η htc,
μα ρε φιλε η htc το κινητακι 600 και 560 ευρω το δινει στις αναπτυγμενες χωρες,
τωρα αν στην ουγκαντα που ζουμε μας το πουλανε 20 και 30% πανω,
μονο η htc δεν φταιει!

ZsGr

ο νικος ειναι σωστος!Για την τιμη των smartphones δν εχει λογο η htc και καθε αλλη HTC!Tωρα σχετικα με την ανταγωνιστικοτητα η htc βγαζει πολλα κινητα απο ολες κατηγοριες μην ξεχνας οτι πολλα κινητατης που τερατα οπως το htc droid dna,htv one x+ και αλλα δν ερχονται στην ελλαδα για αυτο το θεμα ανταγωνιστικοτητας οπως το θετις φιλε zazas δεν υφίσταται!!!!!

Panides

Σιγουρα οτι θα πουλησει παραπανω θα πουλησει η σονυ αλλα δεν βλεπω να κανει και τοσο παρτι.
Πολυ περιμενουν να δουν ολες τις επιλογες και εννοω και την σαμσουγκ,μεχρι να βγει θα κοντευει να βγει και το One οποτε πετα θα μοιραστει η πιτα ξανα σε one,s4,Z
Kαι θα μεινω εγω να περιμενω το note 3….. 😉

Ανδρέας

Αγγλία και σε άλλες χώρες θα κυκλοφορήσει σε μια εβδομάδα και Ελλάδα τέλη Απρίλη? Γιατί έτσι;

Κώστας 7ξ

Άλλο ένα κινητό που μας θυμίζει γιατί πρέπει να πάρουμε το Nexus 4. Συνεχίστε…. συνεχίστε!

Ανδρέας

Το αναφέρει το Αγγλικό κατάστημα clove.. First stock expected 15th march. Επίσης, σε κάποιο βίντεο από την παρουσίαση στη Νέα Υόρκη άκουσα για μέσα στο Μάρτιο…

zaxarias

η μτν Kυπρου θα το εχει στα καταστηματα της μεχρι τελος μαρτιου..ετσι αναφερει στη σελιδα της στο facebook…

chris

παιδια,εχω περασει απ ολες τις εταιριες σμαρτφον.σαν τα htc δεν ειναι κανενα.το σενσε αναντικαταστατο.μεχρι πριν μια βδομαδα ειχα note2..καλο,χρυσο αλλα του ελειπε η μαγεια του sense..τωρα εχω iphone 5.πρωτη φορα σε ios.δεν ειναι κακο..αλλά σαν το one x μεχρι στιγμης κανενα.περιμενω το one να δω το neo sense.

και κατι ακομη..τα λαθη της htc ειναι στο σερβις και στο οτι βγαζει ναυαρχιδα καθε 6μηνες..
αν αλλαξει αυτο θα ειναι ανταγωνιστικη.και αν σταματησουμε να ειμαστε προβατα κ σταματησουμε να αγοραζουμε κατι απλα επειδη ειναι λεζαντα κ διαφημσμενο ισως παει ακομη καλυτερα.

οσο για το sony απλα αδιαφορο..δεν κανει η καμερα το κινητο.αν ηταν ετσι θα περναμε ολοι νοκια808

Ανδρέας

Συμφωνώ απόλυτα Κώστα, το “κυκλοφορία στην Αγγλία και σε άλλες χώρες” είναι δικιά μου επινόηση διότι σκέφτηκα ότι εφ όσον κυκλοφορήσει Αγγλία με βάση τα όσα λέει το εν λόγω ηλεκτρονικό κατάστημα, θα κυκλοφορήσει και σε άλλη χώρα π.χ Αμερική ή και κάπου αλλού.

Πάντως πιστεύω ότι είναι λίγο αργά τέλη Απρίλη. Αναμένουμε λοιπόν 🙂

Wolf

Η HTC δημιούργησε μια φοβερή συσκευή ειδικά απο άποψη κατασκευής..! Αλλά αυτό το πράμα ρε παιδιά που δεν δέχεται κάρτες Micro sd είναι μεγάλο σπάσιμο..! Δηλαδή θα πρέπει εγώ που χρειάζομαι μεγάλο αποθηκευτικό χώρο να περιμένω πότε θα βγει 64ρα έκδοση… άσε που θα είναι και πανάκριβη..! Και δεν παίρνω το Z η το s4 που του βάζεις την 64ρα Micro sd που είδη έχεις και κάνεις την δουλειά σου…?!

nikos

και αργοτερα και ακριβοτερα…ελλαδαρα…και οι παροχοι το βιολι τους,καπελο στην τιμη και δηθεν σου δινουν επιδοτηση για ανανεωση,απατεωνες,καρτελ παντου….μονο με μποικοταζ στρωνουν ολοι τους.
….το εργαλειο παντος φαινεται να ειναι super αν και παντοφλα….ταπεινη μου αποψη ειναι οτι το μεγεθος δεν μετραει παντου!!!!!!

Billys

Λοιπον για να νιωσετε μερικα πραγματα . Στη Γερμανια εχει 80 εκατομμυρια κοσμο . Στην Αγγλια εχει 50 εκατομμυρια και στη Γαλλια 60 . Τα ιδια νουμερα θα πουλησει στην Αγγλια ενα κινητο και τα ιδια στην Ελλαδα των μνημονιων και των 10 εκατομμυριων ? Μεγαλυτερη αγορα , χαμηλοτερη τιμη . Μικροτερη αγορα , υψηλοτερη τιμη . Αντιστροφως αναλογα τα πραγματα . Οταν η HTC εχει ενα προγραμμα συγκεκριμενων κερδων , δε μπορει να περιμενει απο την ελλαδα να αγορασει 1 εκατομμυριο συσκευες . Ομως θα πρεπει να βγαλει το προσδοκομενο κερδος της με τις 4-5 χιλιαδες συσκευες που υπολογιζει οτι θα πουλησει . Ετσι , πουλαει στα 700+ ευρω . Στη Γερμανια , το να πουληθουν 500 χιλιαδες ή και 1 εκατομμυριο συσκευες ειναι ομως ευφικτο . Γι’ αυτο και εκει το κοστολογει στα 599 .

Για μενα παντως οποιος πουλαει στην Ελλαδα κατω απο 900 ευρω , χαμενος βγαινει . Εκτος απο την apple .

Νικος

@Billys Ταλεντο εισαι βρε θηριο εγω αν ειχα επιχειρηση το management θα στο ειχα δωσει
με κλειστα ματια. Πραγματικα απορρω με το σκεπτικο σου.

ΑΡΗΣ

Ετσι για … τα πρακτικα που λεν κ στα δικαστηρια.
Αν σας το ειχε εξ αρχης πχ 500 ευρω η HTC το ΟΥΑΝ (!)
Α) ποσοι θα το προσπερναγαν σαν αναξιο για το στατους τους ;
Β) ποσοι θα το εβλεπαν με μισο ματι σαν αναξιο λογου μιας κ ειναι φθηνο!
κ Γ)…..
ΔΕΝ λεω γιατι ειναι τοσα πολλα που θα εφτανα στο Ω κ ακομα θα ελεγα …
ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΡΙΣΤΟ (Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ Κ ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΧΩΡΙΣ ΘΑΨΙΜΑΤΑ .
ΙΣΩΣ Κ ΠΟΝΗΡΑ (ΒΛΕΠΕ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!)

Nikos

@Billys
Καθε φορα που δημοσιευεις μια θεωρια σου 900 οικονομολογοι πηδανε απ την ταρατσα τους
σκιζοντας τα πτυχια τους.

Jacob

@Nikos, Ειμαι ενα απο τους 900Ε οικονομολογους…

@Billy η τιμη που διαμορφωνεται δε παιρνει ως δεδομενα σχεδον τιποτα απο ολα αυτα που ειπες… Η Htc βγαζει ενα γενικο κοστος, και λεει συμφωνα με τους ανταγωνιστες, θελω +τοσο κερδος ανα συσκευη.

Τα υπολοιπα ειναι θεματα δασμων, διαμεσολαβητων… & αν θες καλυτερα Καρτελοειδων τιμων των high καταστηματων της Ελλαδας… ΠΟΥ ομως ειναι εκτιμημενες σωστα.
Γιατι απο οτι φαινεται απο στατιστικες.. ο Ελληνας προτιμαει να τρωει καθε μερα μακαρονια.. αλλα να κραταει κινητο 700+ Αυτα.

Nikolai

Expansys pre order 629,99 euro.Εαν το πάρει κανείς με ενδοκινονοκο συναλλαγή με τιμολόγιο 512 ευρώ

Giannis

Οι τιμές των προιόντων διαμορφώνονται εντελώς διαφορετικά ….

Οταν μια εταιρεία π.χ. HTC βγάζει ενα καινούργιο προιον η τιμή που το δίνει είναι Χ με την πάροδο του χρόνου και σύμφωνα με τις λιανικές πωλησεις του προιόντος η τιμη αρχιζει σιγα-σιγα και υποχωρει προς τα κατω.
Να σημειώσω εδώ οτι δασμοι στα περισσοτερα προιοντα δεν υπαρχουν διοτι οι εταιρείες τα εισάγουν σε ευρωπαικες χωρες που έχουν συμφωνια για ελάχιστους δασμούς και απο αυτές τα φέρνουν εδώ.

Εδω οι χοντρέμποροι αγοράζουν το προιόν(δεν συμβαίνει παντα αλλα σε πολλα προιοντα) συνηθως 1-2 μηνες μετα την κυκλοφορία του και με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν καλύτερη τιμή απο την αρχική αλλα αυτή η εκπτωση δεν φθάνει στον τελικό καταναλωτή.
Ειδικά τα κινητα η εταιρείες κινητης τηλεφωνίας τα αγοράζουν με ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Οποτε το συμπέρασμα είναι οτι πρέπει εμεις να βάλουμε μυαλο σαν καταναλωτές για να πέσουν οι τιμές.

Billys

@Nikos Τυχαινει να εχω πολυ καλυτερο επαγγελμα και να ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτο που κανω . Να σαι καλα . @Νικος Στην ευχη στο καλο , πηδα σε παρακαλω . Στο θεμα τωρα λιγο σοβαρα . Φιλε Γιαννη καλα τα εξηγεις τα πραματα ΑΛΛΑ οπως εχει δειξει η ιστορια , η θεωρια αυτη δεν ισχυει για ολες τις εταιριες . ΠΧ apple : η τιμη δεν υποχωρει ποτε , απλως το νεο προιον πωλειται ακριβοτερα απο το παλιο , το οποιο συνεχιζει να πωλειται το ιδιο . Τωρα για τους χονδρεμπορους . Ναι οπως τα λες ειναι τα πραγματα μονο που αυτα ισχυουν για χωρες οπου υπαρχουν αντιπροσωποι . Ο Ελληνας χονδρεμπορος , θα παρει απο τον Αγγλο (για παραδειγμα , τυχαια) χονδρεμπορο , ο οποιος θα το παρει απο τον αντιπροσωπο στη χωρα του . Ο Αγγλος μπορει καποια στιγμη να το αγοραζει φτηνοτερα , αλλα στον Ελληνα θα το πουλαει το ιδιο . Εδω μπαινουν στο παιχνιδι και τα κερδη των μεσαζωντων , οπου οσο περισσοτεροι γινονται , τοσο μεγαλυτερη ειναι η τελικη τιμη του προιοντος . Φιλε Jacob , δε λεω οτι εχεις αδικο , μιας και εισαι οικονομολογος ενω εγω περα απο μια εφημεριδα την… Συνέχεια »

Jacob

@Billys, τα deals που γινονται ας μη τα αναφερουμε.. ποικιλουν γιατι. Εξαρταται απο το διαμεσολαβητη, την εταιρια κλπ. Το ανεφερα και εγω λιγο.

Αλλα εκει που πρεπει να σταθουμε και εκει που οντως εχουμε ικανοτητα να διαμορφωσουμε τις τιμες ειναι να αφησουμε τα υπερτιμημενα προιοντα στα ακριβα ραφια πωλητων. Αποκεντρωση… Αγορες απο μικρομαγαζα ή και απο το εξωτερικο.

Παντως δεν υπαρχει αυτο που ειπες.. Μικρη αγορα-ψηλη τιμη και το αντιστροφο. Η Διαφοροποιηση των τιμων στις αγορες τεινει να εξαφανιστει (τουλαχιστον η αρχικη τιμη της εκαστοτε μαμας εταιριας) διοτι τα τοιχη αυτων εχουν πια πεσει. Απλα εμεις δε λεμε να το καταλαβουμε…

Giannis

@Billys Για τα προιοντα της apple οι συμφωνιες ειναι εντελως διαφορετικες ….. Για το 95% των προιοντων τεχνολογιας που εισαγονται στην Ελλαδα υπαρχουν οι επισημοι αντιπροσωποι.

Η καταναλωτικη συνειδηση μας λειπει … Οσο περισσοτερο καιρο μενει στο ραφι το προιον τοσο πεφτει η τιμη το θεμα ειναι αυτη η εκπτωση να περασει στους τελικους καταναλωτες …

κο

το κινητό δεν αξίζει αυτά τα λεφτά! τέλος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.