HTC One M8 Windows, Ίδια μπαταρία όμως καλύτερη αυτονομία από το One M8 με Android

Το νέο HTC One M8 με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 έχει ίδια οθόνη, κάμερα και μπαταρία (2600 mAh) με το HTC One M8 το πρώτο που κυκλοφόρησε με Android 4.4. Όμως σύμφωνα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει η HTC το Windows Phone έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε χρόνο ομιλίας αλλά και stand-by.

Το One M8 for Windows δίνει 21 ώρες ομιλίας ή 15.5 μέρες σε stand-by mode, ενώ το One M8 με Android δίνει 12 ώρες ομιλίας ή 12.2 μέρες αυτονομίας.

, HTC One M8 Windows, Ίδια μπαταρία όμως καλύτερη αυτονομία από το One M8 με Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Προβλέπω μακρά ανταλαγή post.

Stavros

Φυσικό είναι αφού τα windows χρειάζονται πολύ λιγότερη ενέργεια απ’οτι τα Android.

spirios

το wp m8 εχει πιο μεγαλα μπεζελ ή η ιδεα μου ειναι ??

Nio

Είπαμε η Ferrari καίει πιο πολύ βενζίνη από άλλα αυτοκίνητα. Τι να κάνουμε τώρα? Όποιος θέλει παίρνει smartaki.

edd

@Nio, λάθος παράδειγμα. Στην προκειμένη περίπτωση η ferrari καίει πιο λίγο από τη maybach. Όποιος θέλει πέρνει ferrari (wp8) όποιος θέλει πέρνει maybach (android). Μπορεί να μην έχουν τις ανέσεις ή τις δυνατότητες των android τα wp8, αλλά ότι κάνουν, το κάνουν άνετα και γρήγορα.

Κοκπλοκος

Άκυρο το σχόλιο σου @Νιο. Και τα δύο Φεράρι είναι με ίδια μηχανή και άλλη ταπετσαρία!

Agnostos13

@Νιο
Ean ithele ferrari tha eperne ios!
To android einai san “ftiagmeno” skyline, exei tis epidoseis tou alla kai thn analogh katanalwsh/ana3iopistia!
😛

Αλέξανδρος

Μη λέτε ότι σας κατέβει το android είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό ενώ τα άλλα όχι. Πόσες διεργασίες κάνει από πίσω το android πόσες τα άλλα.
Λογικό να έχει και περισσότερη κατανάλωση.
Τώρα πιο είναι η Ferrari και πιο το Nissan δεν το σχολιάζω καν.
Επίσης κάποιο λάθος θα έχει γίνει γιατί δεν γίνεται 12 ώρες με android σε ομιλία και 21 σε Wp, δηλαδή το δικό μου (Lg g pro 3140 mAh) που βγάζει 31 ώρες ομιλία δεν χρησιμοποιεί κεραία, το σήμα με τον καπνό το στέλνει;
Επίσης και ένα link γιατί κάτι μου <> στο άρθρο με τα χαρακτηριστικά του κινητού, αν και λίγο που μπήκα στα καταστήματα όλοι 20 ώρες δίνουν:
https://www.gsmarena.com/htc_one_(m8)-6074.php

Σπύρος

@spirios ιδέα σου είναι. Τα Windows έχουν γύρω από τα εικονίδια ένα μαύρο “πλαίσιο” (όπως και ανάμεσα σε αυτά, βέβαια) που κάνει τα περιθώρια να μοιάζουν μεγαλύτερα.

fotis balopitas

Για αυτο και η apple βαζειλιγη μπαταρια επειδη το ios δεν ειναι βαρυ .@nio τα παλια αυτοκινητα τρωνε περρισοτερη βενζινη .Ετσι και το android θελει περρισσοτερα πραγματα π.χ ραμ για να λειτουργει καλα ενω τα wp και τα ios λειτουργουν καλα χωρις πολλα πολλα .Ολα αυτα φιλικα παντα

Panayiotis

Επιτελους ενας κατασκευαστης που βγαζει το ιδιο κινιτο σε 2 versions.Με αυτη την κινηση θα πουλησει τρελα η ΗΤC μου θυμιζει το ΗD2. Αυτο το κινητο θα αφησει ιστορια με κατι τετοια κερδιζεις χρηστες.

Γιάννης σε λέω

Μου αρέσει που τρώγεστε ακόμα για το ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο. Χρησιμοποιώ δύο συσκευές, μια android και μια windows, έχω να πω πως το android είναι πιο ολοκληρωμένο σίγουρα για αυτούς που ξεψειρίζουν τα πάντα. Για τον μέσο χρηστη όμως τα windows phone είναι ιδιαίτερα ελκυστικά με την 8.1 έκδοση. Το store βέβαια, σε επίπεδο εφαρμογών, είναι πιο πίσω απ αυτό του android, παρόλα αυτά όμως έχει όλες τις βασικές εφαρμογές και αναβαθμίζεται συνεχώς. Δεν το κρύβω πως αν βελτιωθεί λίγο περισσότερο, θα εγκαταλείψω οριστικά τα android. Είναι πολύ σταθερά τα windows phone, καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία και κάνουν την ίδια δουλειά με τα android, χωρίς να έχουν ανάγκη ιδιαίτερα βαριά τεχνικά χαρακτηριστικά. Προκαλώ όσους έχετε συσκευές android, να δουλέψετε και μια συσκευή windows, ίσως αρχίσετε να τα βλέπετε με άλλο μάτι.

spirios

fotis balopitas δηλαδη το android ειναι πιο παλιο απτο ios ε?? ακυρο παραδειγμα

fotis balopitas

Spiros ειπα οτι το android για να λειτουργισει καλα θελει περισσοτερα πραγματα πχ ram ενω το ios και τα wp λειτουργουν καλα χωρις να εχουν τελεια χαρακτηριστικα

Τέλης Μπατακης

Bλεπω συγκρισεις με Smartακια και λοιπα! Παιδια, μιλαμε για την ΙΔΙΑ ferrari αλλα με πιο μαγκα οδηγο απλα πραγματα…οτι και να λετε απο κει και περα ειναι απλα για τις εντυπωσεις

Gavros7

Σωστος ο Μπατακης,ακριβως ετσι ειναι…

Panos7GR

Μπαααα… Τελη Μπατακη, εγώ βλέπω την ίδια Ferrari με πιο νεούδι οδηγό που φοβάται να το “ανοίξει” το εργαλείο. Το πάει όπως θα πήγαινε το Smartάκι της κοπελιάς του… Όταν δεν ζορίζεις το εργαλείο, δεν σου ρουφάει την βενζίνα. Μια από τα ίδια και το M8 WP. Απλά τα πράγματα, τι το κουράζουμε; Τα έχουμε πει χίλιες φορές! Το Android είναι ένα ολοκληρωμένο OS που τρέχει στην παλάμη του χεριού σου, ενώ τα άλλα είναι καθεαυτού mobile OS. Όταν το Android έχει πραγματικό multitasking, έχει περισσότερα software features κτλ, δεν περιμένεις αντίκτυπο στην κατανάλωση; Τι εντυπώσεις και βλακείες οπότε λες; Ποιός είναι ο μάγκας οδηγός; Αυτός που κάνει τα απολύτως βασικά, που στην κόντρα με τους ανταγωνιστές του πηγαίνει με 50 και παρακαλάει να πάθουν λάστιχο οι μπροστινοί τους μπας και τους να φτάσει επιτέλους; Γιατί όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά των WP 8.1 τα iOS και Android, τα έχουν καιρό τώρα… Τεσπα δεν θέλω να χαντακώσω το M8 Windows, είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής WP smartphone, αλλά όπως και να το κάνουμε τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει το M8 Windows, από το Lumia 520; Τα WP που θα αξιοποιήσουν τον 801 επεξεργαστή του; Ποιά WP εφαρμογή ή παιχνίδι θα χρησημοποιήσει… Συνέχεια »

Georgos

Πιστεύω ότι με την παρουσίαση του συγκεκριμένου τηλεφώνου θα ανέβει αρκετά το μερίδιο αγοράς των WP , από 2.7% άνετα μπορεί να πάει στο 2.8% (δεν γράφω 2.9% για να μην ακουστεί υπερβολικό).

spirios

fotis το σχολιο σου αν το διαβασεις αλλου παραπεμπει, στην ηλικια των 3 os υποδεικνυοντας ως παλιοτερο κ καταναλωτικοτερο το android. καταναλωτικοτερο μπορει να ειναι, παλιοτερο σιγουρα οχι.

Φώτης

Ρε παιδια θα πω τον πόνο μου δηλαδη γιατι δεν γίνεται..Ήθελα να παρω note 3 η 4 αλλα είδα ενα κινητο απο κοντα κ ούτε μου είχε περάσει απο το μυαλο να παρω την συγκεκριμένη εταιρία ποτε..Οταν έβλεπα review την προσπερνούσα για πλακα..κ ούτε περίμενα ποτε οτι θα μου αρέσουν τόσο πολλή τα WP..Μιλαω για το lumia 930 της Nokia..Αν παρω WP θα ειναι το επόμενο κινητο μου..Το είδα απο κοντα κ έπαθα πλακα απο την οθονη καμερα κ.τ.λ.Μεγαλο δίλημμα λέμε!!!

Andreas_Frenzy

@Φώτης
Φιλαρακι παρτο με κλειστά μάτια! Το δουλεύω εδώ και 20 μέρες και δεν μου κάνει η καρδιά να ακουμπήσω το note 3!
Τρελη ποιότητα κατασκευής,απίστευτη αίσθηση στιβαροτητας, απίθανη οθόνη και καμερα. Τι να λέμε τώρα…
Το store πάσχει από ποιότητα εφαρμογών βεβαια…

Φώτης

Andreas@ το store τωρα που πηρε προς η ms θα το φτιάξει σημαντικά κ μέχρι το τελος του 14 θα εχει κ πολλα περισσοτερα παιχνιδια..Ρε φιλαρακι επειδη εχω μια απορία κ μαλλον θα το τσιμπησω..Βιντεο HD στο YouTube μπορεις να δεις;Το λεω γιατι δεν υπαρχει η επίσημη εφαρμογή..Ευχαριστώ!!!

Γιάννης σε λέω

@Φώτης μπορεις να δεις. Υπάρχει το YouTube HD για windows phone. Αυτό έχω περασμένο εγώ στη συσκευή μου και είναι πολύ καλό.

Φωτης

Ευχαριστώ ρε συ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.