HTC One (M8), Τώρα τα ξέρεις όλα

Το νέο HTC One (M8) θα παρουσιαστεί σε δύο εβδομάδες, όμως εσύ από σήμερα μπορείς και “επίσημα” να γνωρίζεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του όπως το Motiol Launch. Το GSMArena έχει στα χέρια του ένα φυλλάδιο με τα key selling points του Μ8 μέσα από τα οποία ξεδιπλώνονται όλες οι πτυχές του νέου One μην αφήνοντας τίποτα ως έκπληξη.

HTC One (M8)
Λειτουργικό σύστημα:
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 801 2.3GHz τετραπύρηνος
GPU:
Μνήμη RAM: 2GB λογικά
4G/ LTE
Οθόνη: 5 ίντσες, 1920×1080 pixels
Κάμερα: Μάλλον 4 MP (Ultrapixel) και δεύτερη κάμερα Duo Camera
Μπροστινή κάμερα: 5 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB (10GB διαθέσιμα στον χρήστη)
Κάρτα μνήμης: Ναι
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB, BoomSound, Βαρόμετρο
Μπαταρία: 2600 mAh
Διαστάσεις: 146.36×70.6×9.35 χλστ.
Βάρος: 160 γρ.

, HTC One (M8), Τώρα τα ξέρεις όλα

, HTC One (M8), Τώρα τα ξέρεις όλα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechBuster

Δεν νομίζω να είναι 4 Ultrapixel η κάμερα αλλά 4 Megapixel που ισούται με το 1 Ultrapixel της κάμερας του HTC One, έτσι δεν είναι;

nikos

αν ειναι παλι στα 4mp παει ακλαφτο το κινητο και περιμενουμε g3,

μα καλα περισσοτερα mp η μπροστινη καμερα;

Tom

Το 1 ultrapixel = 4 megapixel πως προκυπτει; Απο οτι ξερω το ultrapixel απλα σημαινει μεγαλυτερο pixel size στον σενσορα αλλα η αναλυση παραμενει 4 megapixel.

Επισης αμαν αυτη η HTC. Τιποτα δεν κρατησε κρυφο.

vaggelouras

Μας βλεπω να γυρνάμε το κινητό ανάποδα να τραβάμε με την μπροστινή αμα είναι έτσι.. :Ρ

xtekto

οι δηλώσεις περί καλύτερου smartphone που υπάρχει τους μάραναν!!! μακράν πίσω από τους άλλους και πάλι για μένα η htc!

Nio

Τι μπαταριουλα ειναι αυτη?? Με αυτο το παχος κ αυτες τις διαστασεις η μπαταρια δεν ειναι μικρη??

sosimple

Και για να μη ξεχνιομαστε 1 εκ μεγαλυτερο περιπου απο το g2 που εχει ακομα μεγαλυτερη οθονη.. Βαλανε βαρομετρο ομως, οκ… 🙂

Darth

για την ώρα από όσα κινητά είδα μόνο το find 7 άξιζε πραγματικά……. περιμένουμε και το g3

Τομ

@Darth οντως. Και το Sony Z2 λογω κυριαρχιας των specc και επιτελους λογω αξιας οθονης (η οποια λεγεται οτι παιζει να ειναι η καλυτερη οθονη που θα παιζει).

Ομως μονο το Oppo πραγματικα εντυπωσιασε. Δεν ξερω αν θα το ρισκαρα ομως για oppo μιας και γενικα τα ηλεκτρονικα οσο περναει ο καιρος παθαινουν περισσοτερες ζημιες και θες παντα ενα καλο σερβις.

Stavros

Παιδιά καλησπέρα. Μιας και είμαι χρήστης iPhone, θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής μιας και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από Android: το Μ8 μου αρέσει πολύ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα 2 GB Ram. Το κντ με 3 GB Ram έχει αισθητή διαφορά στην απόδοση (βλ. Note 3)? Είναι το μόνο από τα χαρ/κα που με βάζει σε σκέψεις γιατί το Note 3 είναι υπερβολικά μεγάλο για μένα. Σχεδιαστικά το Μ8 είναι πιο κοντά στα γούστα μου. Τι προτείνεται (χωρίς εταιρικούς φανατισμούς παρακαλώ). Ευχαριστώ.

Panos

Πολυ καλο!
Θα με κανει η HTC μου φαινεται να ξαναγυρισω στα android μετα απο το διαλειμμα με τα windows phone.

tomtik

Η καλύτερη οθονη αυτή τη στιγμή είναι του amazon kindle hdx 8.9 που βασίζεται στη χρήση quantum dots.Το καλύτερο smartphone από όσα έχουν ανακοινωθεί είναι το Xperia z2 που ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία στην οθόνη του,πολύ όμορφη οθόνη.Η HTC πάλι τα ίδια στο κομμάτι αυτό.Το πιο σημαντικό κομμάτι στα όσα κυκλοφορούν είναι το SSD του G2.Ούτε η σονυ ούτε η HTC μπήκαν στον κόπο να την μιμηθούν.eMMC και πάσης χελώνας.

Darth

@Τομ πιθανόν αλλά δεν το κοιτάω καν…… αν έχει το μέγεθος και το σχήμα του z1 θέλει μια τσάντα από μόνο του για να το κουβαλάς

btw: το service της oppo είναι από τα καλύτερα (ενημερωτικά :p) α ναι και εντελώς ενημερωτικά το service της sony το έχει η………………………………………………αραβατο (μόνο που το λέω το όνομα όποιος ξέρει και έχει μπλέξει μαζί τους τρέμει τώρα :p )

@Stavros δεν είναι μονο ram και cpu……..αλέα και software……… όπου η samsung (γιατί αυτήν έφερες για παράδειγμα) χάνει για τα καλά……

+ 2gb και 3g ναι έχουν διαφορά……… μόνο όταν κάνεις καποια χρήση που την αξιοποιεί την παραπάνω ram

True

Γι’αυτους που υποστηριζουν HTC και λενε για την SONY για τις παντοφλες κινητα που κανει,να υπενθιμησουμε οτι το Μ8 θα εχει το ιδιο υψος με το Ζ2!!

Tom

@Darth οντως ισχυει για την oppo αυτο; Εγω ακουω τα αντιθετα.. Καλα για την sony ειναι γνωστο το θεμα…

@Stavros Εχει διαφορα αλλα οχι τεραστια. Για μενα πηγαινε στα 2gb αφοβα. Καλυτερα ενα κινητο που να σου αρεσει παρα ενα κινητο που να εχει 1gb παραπανω RAM και να μη σου αρεσει η να μη σε βολευει.

Ειναι και αυτο που λεει o darth για το OS, το καλυτερο OS ειναι το Pure android στα nexus ολα τα αλλα ειναι ελαφρως πιο βαρια. Βεβαια με snapdragon 800 δεν πολυ μασανε τα κινητα ειναι κομπλε και γρηγορα πια ολα τα android.

χρηστος σαμ

μονο 2600mah? α ρε lg g2 αθανατο!

Τομ

Τα 2600mah δεν τα ειχα προσεξει. Κακο. Κακιστο..

Darth

@Tom yap εχω και μια προσωπική εμπειρία με την oppo σε θέμα αυτό.
Πριν ένα χρόνο και κάτι είχα πάρει ένα find 5 από την κίνα (πριν ακομι γίνει το ευρωπαϊκό κατάστημα) και μετά απο 6 μάνες έκανα την βλακεία και έκατσα πάνω του με άφορα (δεν το είδα ήταν νύχτα). Μεν δεν έσπασε εξωτερικά, αλλά το ηχείο πρέπει να πατήθηκε γιατί ήχος χάλασε αρκετά……..

Ε χωρίς πολλά πολλά στέλνω μήνυμα στην oppo και περιγράφω την κατάσταση,
κανονικά δεν έπρεπε καν να την δεχτούν την συσκευή αφού δεν ήταν το ευρωπαϊκό μοντέλο……. αλλά μου έδωσαν rma και σε 2 μέρες ήρθε ένας curier σπιτι μου και παρέλαβε την συσκευή.

Εγω περίμενα της επόμενες μέρες να μου βγαλουν κάνα τιμολόγιο κλπ (αφου εγώ φταίω για το ηχείο)…….. αλλά τπτ μονο ενα email την επόμενη μέρα ότι το παρέλαβαν.

Μέτα απο 7 μέρες έρχεται ο curier σπίτι πάλι και μου δίνει ένα δέμα άπω την opoo (λέω οχ το γιρισαν πίσω δεν το δέχτηκαν).
Ε χωρίς πολλά πολλά το ανοίγω κουτί….. και τι βλέπω………όχι δεν την επισκεύασαν την συσκευή………. μου εδωσαν………………………καινούργια………….. χωρίς κάποιο κόστος………

όσο για την αραβατο…… όποιος έχει μπλέξει ξέρει για ποιο πράγμα μιλάω…… (δυστυχώς)

Lefteris

Σε διαστάσεις κερδίζει το s5…
Htc m8 146.36×70.6×9.35 οθόνη 5″
Sony z2 146.8×73.3×8.2 οθόνη 5.2″
Samsung s5 142.0×72.5×8.1 οθόνη 5.1″

Κοινώς η htc απέτυχε παταγωδώς σε θέμα διαστάσεων! Βέβαια η lg κερδίζει τον αγώνα και σίγουρα θα τον κερδίσει και με το g2, αλλά με βάση ότι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα το s5 κερδίζει σε θέμα διαστάσεων… Τέλος τα απογοητευτικα σημεία σε αυτό το κινητό είναι τρία bezel, κάμερα και μπαταρία κατά τα άλλα τέλειο, αν και το s4 με ίδιες ίντσες οθόνη τόση μπαταρία είχε…

Lefteris

Αν και δεν είναι σίγουρο… από ότι βλέπω λέει μάλλον 4ultrapixel

Τομ

Επισης το S5 εχωντας τα κουμπια εκτος οθονης εχει και τον περισσοτερο χωρο ουσιαστικα.

Lefteris

Αν και για την κάμερα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αφού λέει μάλλον, συνήθως όταν βάζουν μπροστά 5αρα πίσω έχει 8αρα… με τέτοιο ανταγωνισμό δεν βλέπω γιατί να μην πουλήσει το s5, εμφάνιση δεν άλλαξε κανένα, μάλλον η σαμμυ ήξερε τι θα παρουσιάσουν οι άλλοι για αυτό μας παρουσίασε ένα s4.5 αντί για 5!

Panos7GR

Εντάξει πάει που πάει χάλια η HTC, 1) κάνει και τις μ@λ@κιες να της διαρρέουν πληροφορίες για την νέα συσκευή της. Έτσι έχασε στο να μας κάνει να ανυπομονούμε, άρα κακό στο marketing. 2) Επιλέγει ίδιο όνομα για την νέα ναυαρχίδα και σαν να μην έφθανε είναι και σχεδόν όμοια εξωτερικά. Αποτέλεσμα: Σύγχυση στον υποψήφιο αγοραστή 3) Μεγάλα περιθώρια και παραμένει το πλαίσιο του λογότυπου χωρίς λόγο μπροστά στην συσκευή, αφού τα capacitive πλήκτρα δεν υπάρχουν. Αποτέλεσμα: Μεγαλώνει σε όγκο. Οι υποψήφιοι αγοραστές ζητάνε μεγαλύτερη οθόνη με όσο το δυνατόν λιγότερο μέγεθος. 3) Επιλέγει κατά πάσα πιθανότητα πάλι την ίδια κάμερα Ultrapixel με 4MP αισθητήρα η οποία δεν ήταν αντάξια του ανταγωνισμού και δεν έπεισε. Αποτέλεσμα: Με την εμμονή της, δεν ακούει τον καταναλωτή που πιθανότητα θα της γυρίσει την πλάτη. 4) Η μπαταρία είναι πολύ μικρή και θα έχει πρόβλημα με την αυτονομία. (Τα battery saver modes των εταιριών δεν είναι λύση) Αποτέλεσμα: Χάνει μεγάλο μερίδιο καταναλωτών που ψάχνει αξιόλογη αυτονομία. 5) Χρησιμοποιεί διπλή κάμερα για μία και μόνο λειτουργία, το re-focus. Που μπορεί να γίνει και με έναν μόνο αισθητήρα. Αποτέλεσμα: Χάνει πάρα πολύ αισθητικά το πίσω μέρος. 6) Παρουσιάζει ένα smartphone με τα ίδια specs όλων των… Συνέχεια »

nikos772

Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και από την LG ένα g2.5 ….

akis

+1 Panos7GR με έμφαση στο #4 μπαταρία.

antteas

Εγώ σου προτείνω @stavros να πας για Ζ2.Αλλά μπορείς να περιμένεις για g3

Στο θέμα μας. Έλεος ρε HTC.Που πας με κάμερα 16mp. Υπάρχει ζ λόγο τιμής το αναφέρω, ζ1 Ζ2 αλλά και κάτι ωραία NOKIA. Δεν με χαλάνε. Και επίσης ραμ δηλαδή έλεος
ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΌ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ μπράβο HTC

tiamat

ναυαγιο!

ουτε να το βρισω δεν αξιζει να ξοδεψω σαλιο. μες στα bezel παλι και ακου χαλια να πανε παλι στα 16 giga απο τα 32 του htc οne οι κλεφτες. και σου πετανε μια υποδοχη sd ετσι για το ξεκαρφωμα να μη μιλησεις που σε κλεβουνε…

Johnny

Αν αυτό είναι το καλύτερο smartphone του κόσμου εγώ είμαι ο Johnny Depp!
Κρίμα πάντως γιατί είμαι σίγουρος ότι η HTC μπορεί και καλύτερα από ένα στρογγυλεμενο σίδερο με ένα αχρείαστο logo στο μπροστινό μέρος

Αν ήταν έτσι ( https://techblog.gr/mobile/htc-m8-live-photos-leaked-6012/) θα έβαζε σε όλους τα γυαλιά αλλά τελικά τα βλέπω σκούρα τα πράγματα για την ταϊβανέζικη εταιρία.

kostas

Εγώ το βλέπω πολύ βελτιωμένο .1.Δεν υπάρχει καθόλου πλαστικό ούτε στα πλάγια που είχε το one 2.Δεν υπάρχει άλλο σε κορυφαίο επίπεδο με μεταλλικό σασί 3.καλλίτερη μπαταρία από το πρώτο που σημαίνει ίδια η καλύτερη αυτονομία 4.το one είχε την καλύτερη οθόνη το νέο θα έχει χειροτερέψει; δε νομίζω θα είναι από τις καλύτερες πάλη.5.η διπλή κάμερα θα τραβήξει και 3d πιθανόν Φωτογραφίες αν όχι από την αρχή στης πρώτες αναβαθμίσεις θα μπει αυτή η δυνατότητα κάτι που δεν έχει καμία. άλλη πρόταση.Και τέλος νομίζει κανείς ότι η κάμερα θα είναι η ίδια γελαστηκε όταν θα έχουμε τα πρώτα samples θα ξαναμιλησουμε.Καλημέρα.

νικος

@tiamat +1 αυτό δε το ειπε κανεις.

@nikos772 συμφωνω, κ γω νομιζω το ιδιο για το g3 κ μαλιστα λενε ότι θα είναι αδιαβροχο με ότι συνεπάγεται αυτό…

gadgetakias09

Παλι καλα που ειρωνεύοταν(βλεπε διαφημησεις κατα τις σαμσουνγκ) και κοκορευοταν για το νεο της smartphone η htc one, μεχρι στιγμης το s5 ειναι το ποιο εντυπωσιακό απο αυτα που βγηκαν. Λογω της δουλειάς της σαμσουνγκ οχι τοσο σε specs κτλ αλλα στο λογισμικό.

karkavelas

Καλα ρε παιδιά, τα χαρακτηριστικά του κινητού που τα βρήκατε και τα ποστάρετε;
Η φωτογραφία δεν δείχνει κανένα από αυτά.

Αποστόλης Ρόδος

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα… παραμενω στο HTC one μου, που έιναι κιμνητάρα και ΑΣΤΕΡΙ και ομορφότερο… και κοιτάω προς SONY πλευρά για πιθανή ενδεχόμενη μελλοντική αγορά.

stelios

Μπράβο στις εταιρείες εμας τους Έλληνες σκέφτονται να μην μας βαζουν σε περιττά εξοδα .Δεν αξιζει μεχρι στιγμης καμία αλλαγή σε κινητο ολα εχουν γινει πανταφλες παρότι δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγη στις ιντσες της οθονης.Περιμενουμε να δουμε και το oppo 7,αλλιως alcatel idol 2, 2s όμορφο και σε σωστες διαστάσεις

Γιάννης Παντελαίος

Έπαιξε και έχασε η HTC κρίμα 🙁

Δημήτρης

2600 μπαταρία είναι ενα κακόγουστο αστείο. Άκλαφτο θα παει….

vasilis

@Darth Εχω μπλέξει εγώ με αραβάτο και μου έφαγαν το htc one x, 700 ευρώ πήγαν στα σκουπίδια.
Το έστειλα για wi-fi και μου βάλανε χαλασμένη μητρική που δεν πιάνει σήμα gsm και όταν το ξαναέστειλα είπαν δεν δέχονται την εγγύηση γιατί η οθόνη δεν είναι στο σωστό σημείο. ?????
Τι τηλέφωνα πήρα τι βρίσημο τους έριξα στα @@ τους.
Παιδιά μκριά απο κινητά που έχουν την συγκεκριμένη εταιρεία για service θα την πάθετε όπως εγώ και θα κλαίτε το τηλέφωνο σας.
(προφανός κάποια πατάτα κάνανε και ρίξανε το φταίξιμο σε εμένα πως με κάπιο τρόπο μετακινήθηκε η οθόνη… σε τηλέφωνο που μόλις παρέλαβα απο αυτούς με χαλασμένη μητρική…)

Darth

@vasilis οχοχο καημένε τι τράβηξες και εσύ (και αυτό δεν είναι τπτ)
Αραβατο έχει Sony, Huawei (σιγουρο αυτό) πρέπει να είναι και HTC μέσα και κάτι άκουσα ότι θέλει και Samsung να πάει

mitsaras

Να σας θυμίσω ότι και πέρυσι τέτοια εποχή ολη σταυρωναται το HTC one το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο του 2013 πάνω και από το LG, το note, το iPhone και πάει λέγοντας. Κάντε υπομονή να το δούμε ζωντανο και μετά.

kostas

Εγώ τέτοια συμπεριφορά σέρβις έχω από Samsung . Τους πήγα το πρώτο που είχε βγάλει με Windows7 δεν θυμάμαι πως το έλεγαν γιατί όποια κάρτα σιμ έβαζα δεν την έβλεπε το κινητό. Θέλει μητρική μου λένε κάτι κάνατε και το χαλάσετε . βρε δεν το πείραξα μόνο 2 σιμ διαφορετικές του έβαλα τίποτα αυτοί .αποτέλεσμα ,το άνοιξα και βρήκα ότι ήταν πατημένο ένα ακιδακι της πλακέτας τις σιμ λίγο παραπάνω το τράβηξα και το τηλέφωνο δούλεψε.μη μου λέτε λοιπόν για σέρβις παντού υπάρχουν αυτά σε τη άνθρωπο θα πέσεις είναι το θέμα.

Μιχάλης

Δηλαδή η διάφορα από το πρώτο θα είναι μια επιπλέον κάμερα , ένας λίγο καλύτερος επεξεργαστής και 5 ίντσες αντί για 4.7 . Πραγματικά πρέπει να τα αξίζει τα λεφτά του που θα το βάλουν στα 700+

PANOSL

Πάλι τα ίδια με την κάμερα , βλέπω να πηγαίνει για κλείσιμο ή εξαγορά η HTC.

dark_master

@PANOSL περίμενε να δούμε πρώτα Πως είναι η Πως λειτουργεί κ μετά το κρίνουμε.
Σύμφωνα με τον evleaks έχει την κάμερα της Toshiba.Ακόμα όμως και την υλοποίηση της Qualcomm να έχει περίμενε να δούμε πως λειτουργεί γιατί κ οι δύο φαίνονται (στα demo έστω) ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις.

telas

Το κινητό είναι τέλειο πλυν της κάμερας που είναι απαράδεκτη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και που κάνει συνεχώς focus αλλά και της μπαταρίας.

Έτσι και διορθώσουν αυτά τα δύο κατά την γνώμη μου το κινητό θα τα πάει πάρα πολύ καλά στις πωλήσεις.

Είναι άξιο αναφοράς που ξενέρωσα έναν φίλο μου με Iphone 5s τις προάλλες με το HTC One που βγήκε πέρσι :)))) 😛

Κάτοχος HTC One.

Takis

@darth ,@vasilis
Συγνώμη για το out of topic
Τα ίδια έπαθα με την arvato όταν τους πήγα ένα xperia x10 mini να αλλάξουν μπαταρία κάτι που κοστίζει 40€ και μου ζήτησαν 245€ πραγματικά δεν κάνω πλάκα ,αφού όταν το άκουσα νόμιζα ότι με τρολαρανε. Επίσης όταν τους είπα οτι δεν δέχομαι μου ζήτησαν 20€ ενώ μου είχαν πει 15 για να πάρω το τηλέφωνο μου πίσω.
Τεσπα η sony δεν έχει μόνο arvato για service ,με λίγο ψάξιμο βρήκα ενα σωρό άλλα σε όλες τις περιοχές.
Στο θέμα μας ,με κάλυψε ο @panos7gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.