HTC One M9: Χειρότερη κάμερα από iPhone 4S και Galaxy S III [DxOMark]

To HTC One M9 από την αρχή που ανακοινώθηκε είχε την ατυχία να έρθει μαζί με τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge στα οποία η Samsung έκανε θεαματικές αλλαγές συγκριτικά με την περσινή ναυαρχίδα, και τράβηξε τα βλέμματα. Η HTC φαίνεται ότι έμεινε πίσω όχι μόνο στις εντυπώσεις που δεν κατάφερε να κλέψει, αλλά και στην κάμερα.

Αρκετά reviews που έγιναν στο HTC One M9 λένε ότι δεν μπορεί να συναγωνιστεί την κάμερα αντιπάλων όπως iPhone 6, Samsung Galaxy S6 ή LG G4.

Το περιοδικό Forbes αναφέρεται σε μια νέα μελέτη, από ειδικούς στη φωτογραφία στο DxOMark, που δείχνει ότι η κάμερα του HTC One M9 είναι χειρότερη και από κάμερες ναυαρχίδων που κυκλοφόρησαν μέχρι και 3 χρόνια πριν. Παρόλο που το DxOMark είχε να πει κάποια καλά λόγια την κάμερα, όπως για το γρήγορο autofocus σε έντονο φως, οι περισσότερες αξιολογήσεις σε άλλα σημεία ήταν αρνητικές.

Για παράδειγμα τα χρώματα είναι υπερκορεσμένα σε χαμηλό φωτισμό, η ισορροπία του λευκού (white balance) δεν είναι σωστή σε κανονικό και χαμηλό φωτισμό, και η λίστα συνεχίζεται. Όλα αυτά αφορούσαν το φωτογραφικό μέρος, ενώ η εγγραφή βίντεο αναφέρεται ότι είναι είναι ακόμη χειρότερη.

Στα tests του DxOMark το HTC One M9 κατάφερε να έχει χειρότερο σκορ από το iPhone 4s του 2011 και το Samsung Galaxy S3 του 2012. Τέλος κατάφερε να έχει το ίδιο σκορ με το Amazon Fire Phone το οποίο υπήρξε μια από τις απογοητεύσεις τις περσινής χρονιάς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα σκορ του M9 μπορείτε να μπείτε εδώ.

HTC One M9: Χειρότερη κάμερα από iPhone 4S και Galaxy S III, HTC One M9: Χειρότερη κάμερα από iPhone 4S και Galaxy S III [DxOMark]

HTC One M9: Χειρότερη κάμερα από iPhone 4S και Galaxy S III, HTC One M9: Χειρότερη κάμερα από iPhone 4S και Galaxy S III [DxOMark]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

OMG .. !!!

kostas13

Δεν βλέπω να ανάκαμψη και φέτος η HTC βγήκαν πολύ φρέσκες συσκευές και έμεινε πίσω θα πρέπει να βγάλει κάνα δυο γερά midrange να την κρατήσουν μην πάρει την κάτω βόλτα πάλι.

Alex

Το S3 το είχε ο κολλητός μου και απλά οι φωτογραφίες ήταν τοπ!

dimitrisdim14

Η σελιδα DXomark είναι απλα για γέλια … αφου εχει το 808 pure view στην 8η θεση … και το 10

lumia 1020 στην 12η θεση … ! Δεν ξερω με τι κριτήρια τα βαθμολογουν … αλλα μαλλον όχι εκ του αποτελέσματος …!

παπαροκάς tiamat

Sony, htc μου θυμιζουν 2 απροσαρμοστα και γι’αυτο περιθωριοποιημενα ατομα.

Sotiris

Δεν ξέρω αν είναι όντως τόσο κακή η κάμερα του αλλά το sense από μόνο του δεν αποτελεί λόγος αγοράς της συσκευής όταν μπορείς να εχεις την ίδια smooth εμπειρία με οποιοδήποτε launcher.

Υγ. Το S 3 είχε εξαιρετική για την εποχή του κάμερα.

ΥΓ. Το 1020 τραβάει πιο αργά φωτογραφίες και από σπριντ του Τζιώλη.

Ιωάννης jb

Sotiris… γελάω με το πιο αργά από σπριντ του τζιωλη!!!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο και βρίσκω απολύτως λογικό να βρίσκεται τόσο πίσω το m9… Είναι η πρώτη φορά που ενσωματώνει τέτοια ανάλυση και όχι μόνο και ως γνωστών θέλει πολύ δουλειά από μια εταιρία για να κάνει καλό το αποτέλεσμα!!!!
Τα τελευταία τις κινητά htc one και m8
είχαν διαφορετική τεχνολογία τώρα μας το αλλάζει!!! Καλά να πάθει!!!!

AG. em

Μετά μου λέτε γιατί άλλαξα το m8(περα από το wifi) και πήρα note4 .ΜΙΑ ΠΛΉΡΗ ΣΥΣΚΕΥΉ .Δυστυχως αποδυκνειεται οτι ποιοτητα δε λέμε το unibody αλουμινιο αλλα τη σωστη κ πληρη λειτουργια.Κριμα όμως γιατί κάποτε η HTC φυσούσε.

Φώτης lgg3

Και η sense προσωπικά για μένα έμεινε στις παλιές δάφνες. Άσε που λόγω της sense το ήδη χαμηλό screen body ratio ,γίνεται ακόμα μικρότερο. Με nova launcher δε σου λείπει τίποτα.

Αποστόλης Ρόδος

Αν και είμαι fan της ΗΤC και ευχαριστημένος με το HTC one M7 σε ότι αφορά όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του ως smartphone …. η κάμερα στα HTC έχει καταντήσει “ανέκδοτο”.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι λένε και τι κάνουν τα μυαλά της εταιρείας αυτής, όταν μαζεύονται και συνεδριάζουν για την νέα ναυαρχίδα που θα λανσάρουν. Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που υστερεί σε κάμερα μια σειρά συσκευών ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΣΠΑΝΕ κυριολεκτικά.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή …. Το ΕΛΕΟΣ είναι λίγο να το πεις.
Δώστε κανα δολλάριο παραπάνω στην SONY να σας δώσει κάμερες που τα σπάνε και να είστε μέσα στον ανταγωνισμό. Καλά τα effects και τα εργαλεία αλλά αυτά μπορείς να τα βρεις και σε 100άδες άλλες εφαρμογές που κυκλοφορούν και δωρεάν.
Πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω.

Γιάννης σε λέω

@παπαροκάς tiamat @Sotiris @Ιωάννης jb

Είστε για κλάματα και οι τρεις… Οι δύο πρώτοι προσκυνάτε Samsung και μισείτε, άνευ λόγου πολλές φορές, οτιδήποτε άλλο και ο τελευταίος ευλογεί μόνο τη Sony συνήθως.

Αυτό εγώ το ερμηνεύω είμαι κολλημένος με την μπάλα.

Μαγκιά είναι να επισυνάπτεις και τα θετικά και τα αρνητικά από όλες τις ναυαρχίδες και να μην ελέγχεσαι από εταιρίες.

Ιωάννης jb

Γιάννης σε λέω.. Πας καλά??
Αυτά που λέω, δλδ το ότι το m9 είναι πίσω από τον ανταγωνισμό και κατώτερο των περιστάσεων είναι αυτό ακριβώς που λέει και ο Κύριος Βλαχάκης στη σύγκριση με το g4 και s6!!!
Δεν είναι μόνο η Sony που μου αρέσει απλά είναι αυτήν που θεωρώ πιο κοντά στα γούστα μου!!!!
z2 + dk + mhl adapter + ex450, 32fhd705c + e2100, μερικά μόνο Sony προϊόντα που έχω και πραγματικά σου λέω δε παίζονται!!!!
Κορυφαία!!!! εξού και η άποψη μου για την εταιρία!!!!

Γιάννης σε λέω

@Ιωάννης jb

Εγώ δε λατρεύω καμία εταιρία, μόνο προτάσεις τους. Πέρυσι ας πούμε έκραξα μέχρι τέλους τη Samsung με το άσχημο εξωτερικά S5 που έβγαλε. Φέτος την έκραξα για την προπαγάνδα που έκανε περί υπερθέρμανσης του snapdragon 810. Αλλά για το φετινό S6 Edge έχω να πω ότι είναι το καλύτερο smartphone με διαφορά συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Η πρόταση της Sony, αν δεν υπήρχε το Edge, θα ήταν η καλύτερη. Το LG G4 το αντιμετωπίζω επιφυλακτικά, γιατι ο προκάτοχός του μας έδειξε ότι είχε θέματα με lag, όπως lag έχει και το φετινό G-flex 2. Επίσης δεν είμαι φαν του δέρματος σε συσκευές. Για το Μ9 συμφωνώ πλήρως με τον Κώστα σε αυτα που είπε, ότι δηλαδή για την τιμή του σε κάποια ζητήματα είναι κατώτερο των περιστάσεων και δεν αξίζει όσο τα υπόλοιπα. Τέλος η πιο τίμια εταιρία θεωρώ πως είναι η Huawei. Ο λόγος? Παρουσίασε μια πολύ καλή και δυνατή πρόταση σε τιμή πολύ καλύτερη συγκριτικά με τις άλλες εταιρίες.

vasilist

Πια προπαγάνδα περι υπερθέμανσης… αφού υπερθερμένεται και το δείχνουν και τα τεστ και όχι μόνο λόγια. Τα μόνα μοντέλα που δεν ανεβάζουν θερμοκρασία είναι στα 1.5 χρονισμένα που έρχετε μία η άλλη με το να έχεις sd801.
Μιν κολάτε σε εταιρείες όπως και να το κάνουμε φέτος απότυχε να παρουσιάσει κάτι καλό σε απόδοση cpu η qualcom απο του χρόνου βλέπουμε, ίσως είναι πάλι βασιλιάς και χαρείτε οι φανατικοί.

Γιάννης σε λέω

@vasilist

Κάποιοι χρήστες που αγόρασαν το Galaxy S6 κατήγγειλαν ότι ζεσταίνεται και αυτό όταν ζοριστεί. Και ο 810 της Qualcomm ΔΕΝ υπερθερμαίνεται, αλλά ζεσταίνεται φυσιολογικά μετά από ζόρισμα όπως όλοι οι επεξεργαστές. Τα τεστ που είδες ήταν προπαγάνδα απλά.

Πάντως έχει πλάκα ο τρόπος που ξεμπροστιάζεστε οι τυφλά υποταγμένοι. Εσύ για παράδειγμα κάνεις μπαμ ότι έχεις αφιερώσει σώμα και ψυχή στη Samsung 😛

vasilist

Ότι νανε γράφει ο κάθε ένας εγώ έχω το asus zenfone 2 πριν είχα το galaxy s5 αλλα ήταν μάπα στην κατασκευή του.
Και φυσικά ΄σου φαίνετε φυσιολογική αφού μόλις πάει να καεί ρίχνει την συχνότητα του cpu για να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα.
Γιαυτό και η χαμηλή απόδοση του πάρε πaράδειγμα το lg gflex 2 η το htc one m9 το z3+ μα τι λέω… πάρε πράδειγμα όλα τα μοντέλα με 810 και τα score στα benchmark. Και η xiaomi έπρεπε να φτιάξει ειδικό desighn για να κρατήσει τον 810 σε λογικά επίπεδα και σου μιλάω για άρθρα και tests όχι για το τι νομίζω.
Εαν αυτά δεν επαρκούν τότε τι να πώ 🙂 η είσαι φανατικός οπαδός της qualcom σαν να λέμε είμαι ολυμπιακός, η απλά τρολάρεις.
Γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος να ξεμπροτστιάζεσαι όπως λες ενώ όπου και να δεις βλέπεις ότι ανεβάζει θερμοκρασία η οτι η απόδοση του είναι χαμηλή για να μην ανεβασει και καεί το σύμπαν,

Γιάννης σε λέω

@vasilist

Επειδή εσύ επέλεξες zenfone 2 με επεξεργαστή Intel πρέπει να βγάλουμε τον 810 άχρηστο επειδή έτσι σε συμφέρει?

Άσε με να μαντέψω… Αν είχες πιο γεμάτη τσέπη θα επέλεγες το S6 Edge, αλλά επειδή είδες ότι η αγαπημένη σου εταιρία πουλάει ακριβά πήγες σε Asus, το οποίο δε σου κρύβω μ έχει εντυπωσιάσει και μένα.

Επίσης είναι σα να λες ότι όποιος αγοράσει φέτος ναυαρχίδα της Sony, της HTC και της Xiaomi θα πιαστεί κορόιδο σε θέμα επεξεργαστή. Δεν πάνε φίλε μου έτσι τα πράγματα.

Πίστευε ότι θέλεις. Η λογική λέει άλλα, όπως και άλλα είπανε όσοι αγόρασαν ήδη το S6, ότι δηλαδή και αυτό ζεσταίνεται όταν το ζορίσεις.

Γιάννης σε λέω

Τέλος να αναφέρω ότι το G flex 2 τρώει κολλήματα όχι λόγω επεξεργαστή, αλλά λόγο κακής παραμετροποίησης του Android από την LG. Στην περίπτωση του Μ9 δεν αναφέρθηκε το παραμικρό κόλλημα. Επίσης το να κάθεσαι να συγκρίνεις ένα πολύ υψηλό σκορ των 53.000 στο Antutu με ένα των 69.000 και να λες να το S6 είναι μπόμπα, ενώ γνωρίζεις ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση σε σχέση με τα υπόλοιπα, δείχνει πόσο σοβαρό άτομο είσαι.

vasilist

Χαχα το περίμενα πως δεν θα είχες τι να πείς, όπως και να έχει απο του χρόνου ίσως τα πάει καλύτερα η qualcom και να ξανα γίνει βασιλιάς προς το παρόν ας γυρίσει στα σχέδια και στα πλάνα, καλό μας κάνει ο ανταγωνισμός εμάς.
Tο zenfone το πήρα λόγο κάρτας sd (το έχω αναφέρει και σε προηγούμενα πόστ πολλές φορές ότι δεν ξαναπαίρνω smartphone χωρίς κάρτα sd έκανα το λάθος μια φορά με το htc one x)και τρελή σχέση απόδοσης τιμής + αν τρέξεις τρία συνεχόμενα antutu τον πατάει τον sd810 για πλάκα λόγο throtling απο θερμοκρασία υπάρχει και σχετικό βίντεο στο youtube.
Και όχι δεν είναι κορόιδο όποιος πάρει τις μάρκες που λές γιατί το smartphone είναι προσωπικό αγαθό και δεν το επιλέγει κανείς μόνο απο την απόδοση της cpu, και εγώ όσο αν και έχω ενθουσιαστεί απο την τρελή ταχύτητα του zenfone άλλο τόσο έχω απογοητευτεί απο την κάμερα του… ίδια με του HTC m9 είναι toshiba ak απλά η μιά είναι 20Mp και η άλλη 13 ελπίζω να είναι απλά image processing πρόβλημα και όχι φακού μπας και φτιαχτεί στο μέλον, το S5 τραβάει πολύ καλύτερες φωτογραφίες και ας είναι ποιο αργό απο το zenfone.

vasilist

Και κάτι τελευταίο για την αγαπημένη μου εταιρεία όπως λες είναι αλήθεια πως έκανε το μπαμ φέτος στην ταχύτητα και κάμερα και το πρόσεξα αλλά δεν είναι τα 530 ευρώ της τιμής που με κράτησαν πίσω αλλα το ότι δεν έχει κάρτα sd ότι είναι μικρή η μνήμη rom και το knox security που δεν σε αφήνει να κάνεις root χωρίς να χάσεις την εγγύηση.
Για την ιστορία σου αναφέρω πως είχα sasmung omnia,htc sensation,htc one x,huawei honor 2 ,galaxy s5 με την ίδια σειρά και τώρα zenfone 2 και κανένα δεν με έχει τρελάνει τόσο με την ταχύτητα του (Multitasking).
Δεν βλέπω πως γίνεται και είμαι samsung fun μάλλον εσύ έχεις ενοχληθεί με την απόδοση της samsung.

χαρης

@Γιαννης σε λεω
Βγηκε android 5.1.1 για το flex 2 και πιθανοτα λυνει τα κολλήματα που αναφέρεις, μακαρι γιατι το κινητο ειναι τουμπανο και το εχει φαει το λογισμικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.