Nokia vs HTC, Απαγόρευση πώλησης και του HTC One mini στην Αγγλία

Έχουμε δει πολλές δικαστικές διαμάχες κατά καιρούς, με πιο πρόσφατη – από τις μεγάλες – την δικαστική διαμάχη της Apple με την Samsung. Από τις πιο εχθρικές και… βάναυσες όμως είναι και η δικαστική διαμάχη της Nokia με την HTC. Έχοντας ήδη αναγκαστεί η HTC από το δικαστήριο, να αλλάξει το σύστημα μικροφώνων αλλά και άλλα στοιχεία που έχουν σχέση με την βελτίωση της λήψης σήματος στο HTC One, ο ταϊβανός κατασκευαστής έχει να αντιμετωπίσει μία νέα πρόκληση.

Η Nokia με μία νέα δικαστική απόφαση ζητάει να απαγορευτεί η πώληση του HTC One Mini στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ισχύ από τις 6 Δεκεμβρίου. Το HTC One εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο από το να “μπλοκαριστούν” οι πωλήσεις του στην Μ.Βρετανία, ωστόσο ο δικαστής σε αυτή την περίπτωση είχε αναγνωρίσει ότι η απαγόρευση της ναυρχίδας της εταιρείας αλλά και του HTC One mini, θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε έναν κατασκευαστή που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε κίνδυνο από την ραγδαία πτώση των πωλήσεων των συσκευών του. Έτσι έδωσε στην HTC τον απαραίτητο χρόνο για να ασκήσει έφεση.

Από την πλευρά της, η HTC υποστηρίζει ότι το συστατικό που ευθύνεται είναι πολύ μικρό για να δικαιολογήσει την ολοκληρωτική απαγόρευση των πωλήσεων των κινητών της, ωστόσο μέχρι την έφεση θα πρέπει να αναστείλει τις εισαγωγές της συσκευής στην Μ.Βρετανία.

Nokia vs HTC, Nokia vs HTC, Απαγόρευση πώλησης και του HTC One mini στην Αγγλία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Microsoft. Ε HTc, βαλε ρε wp(9)8 στο HTC σκαρι με κανα 800ρι…

HTC ΟΧΧΧΙΙΙΙΙΙιιιιιιιιιι
Microsoft-nokia: (Θα φας καλα…).

Γενικα το οτι πηρε τη Nokia, απο ο,τι φαινεται πηρε και τις πατεντες της οποτε μπαμ κατα το δοκουν. Μεγας πατεντιαρης η microsoft (αν σκεφτει κανεις ποσα κερδιζει απλα απο τις πατεντες που χρησιμοποιει το android και ειναι δικες της). Η HTC λεει οτι και η samsung-sony χρησιμοποιουν τα ιδια μερη και θα επρεπε η συμφωνια qualcomm-nokia να καλυπτει οποιον χρησιμοποιει το soc της πρωτης. Αλλα δε βλεπω τη nokisoft να ανοιγει πολεμο σε μετωπα που δεν μπορει να κερδισει η δεν τη συμφερει να ανοιξει (samsung sony και αλλοι).

Panos7GR

Στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε αν πίσω από τις διαμάχες κρύβεται η Microsoft ή η ίδια η Nokia. Ωστόσο το παιχνιδάκι αυτό μου μυρίζει εκμετάλλευση. Προσπαθούν να εξαθλιωσουν την HTC -δεν εξηγείται αλλιώς, αφού μας λέει η HTC ότι ανάλογες πατέντες έχουν κι άλλοι μεγάλοι παίχτες στην αγορά- με σκοπό να την εκμεταλλευθούν, είτε με εξαγορά (φανταστείτε την MS να έχει στην φαρέτρα της όπλα όπως Nokia και HTC), είτε να την αναγκασει να το γυρίσει σε Windows Phone στα περισσότερα μοντέλα της. Η Microsoft είναι μανούλα σε κάτι τέτοιες τακτικές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.