HTC One, Τελικά ίσως κυκλοφορήσει με stock Android

Κάποιοι πίνουν νερό στο όνομα του HTC Sense UI (User Interface) και καμαρώνουν για τα special περιποιημένα εικονίδια και τα εφεδάκια. Κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε να το δουν και σχολιάζουν ότι είναι βαρύ και κουραστικό. Για εσάς που θα θέλατε το HTC One σκέτο-ξερό μόνο με stock Android Jelly Bean ίσως τελικά σας κάνει τη χάρη η HTC.

HTC One πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

HTC One stock Android, HTC One, Τελικά ίσως κυκλοφορήσει με stock Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsaras

Οποίος δεν έχει δουλεψη sense δεν ξέρει….όλα σχεδόν τα android τηλέφωνα μοιάζουν μεταξύ τους είτε στο μενού είτε στο home screen. Η HTC δημιούργησε κάτι που το κάνει να μην μοιάζειε κανένα άλλο και είναι και πολύ όμορφο….

tech21man

Σιχαινομαι το sense. Το βρισκω αχρηστο ασχημο βαρυ αχρειαστο.

Teo

HTC θα αγόραζα ΜΟΝΟ με stock android,το Sense UI μου είναι εντελώς αδιάφορο και τραγικά βαρύ.Ίσος έτσι να το αγόραζα(αν δεν ξαναέβγαινε NOTE σειρά. χε,χε)

Darth

@ mitsaras δεν διαφωνώ αλλά…… θα προτιμούσα pure android (δλδ htc one nexus) για τους εξής λόγους

1, δεν έχει όλες της εφαρμογές της htc αυτό σημαίνει μπόλικη ελεύθερη RAM καλύτερη απόδοση πολύ καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας καθώς δεν τρέχει όλο αυτό το χάος από πίσω

2, μπορώ να ξεκλειδώσω το bootloader και να βάλω οτι rom θέλω και να την προσαρμόσω εμφανισιακά και μη στης ανάγκες μου ΧΩΡΙΣ ΧΆΣΩ ΤΗΝ ΕΓΓΎΗΣΗ

για αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό αν η htc θα βγάλει δύο εκδόσεις (σαν το s4 της samsung) μια με το pure και unlocked bootloader και μια για όλους με ότι θέλει αυτή επάνω

είναι και τρίτος λόγος άμεσες αναβαθμίσεις αλλά αυτός δεν με νοιάζει και πολύ

Giannis

Γιατί ρε παιδιά να γίνεται τόση συζήτησε για τα UI των κατασκευαστών, όταν μπορείς να κάνεις root οποιοδήποτε Android και να “τρέξεις” ότι θέλεις σε αυτό?
Δεν είναι δα και καμιά δύσκολη διαδικασία! δυό βιντεάκια αν δει κάποιος στο youtube είναι έτοιμος!
Αγοράζεις τη συσκευή που σου αρέσει, “τρέχεις” ότι θέλεις και άφησε την κάθε samy και htc να βγάζουν το UI του, για αυτούς που πραγματικά τους αρέσει…..

dimitris

@giannis απλά διαβάζω την άποψη γραμμένη απο κάποιον άγνωστο.

Darth

@Giannis
2, μπορώ να ξεκλειδώσω το bootloader και να βάλω οτι rom θέλω και να την προσαρμόσω εμφανισιακά και μη στης ανάγκες μου ΧΩΡΙΣ ΧΆΣΩ ΤΗΝ ΕΓΓΎΗΣΗ

για να μπει σωστά κάτι πέρα από της rom της htc

Tasos Spanos

Δεν ειναι τοσο απλα οσο τα λετε μερικοι εδω. Δεν ειναι το Sense που κανει την συσκευη να εχει τοσο πολυ “σαβουρα”. Η Htc παιρνει το Android και το γραφει σχεδον απο την αρχη με εφε, προσθετες εφαρμογες, θεματα στις ηδη υπαρχουσες, αλλους kernel γενικα τιποτα δεν ειναι pure Android.
Κατι παρομοιο κανουν ολοι οι κατασκευαστες. Γι αυτο υστερα δεν δινουν τις αναβαθμισεις. ΠΟυ να καθισουν τωρα να τα φτιαχνουν ολα αυτα για καθε νεα εκδοση για καθε συσκευη και ετσι χανεται η μπαλα.
Οποτε δεν ειναι το Sense που δεν θελουν οι πολλοι που λενε ναι σε Nexus αλλα ειναι η ολη τροποποιηση του λογισμικου.
Το Sense το αλλαζεις κατεβαζοντας εναν αλλον Launcher απο το Play Store ομως με ολα τα αλλα δεν μπορεις να κανεις και πολλα αν δεν θελεις να μπλεξεις με root/recovery/roms που πολλοι δεν γνωριζουν κιολας.
Μια λυση θα ηταν μια Nexus συσκευη με επιλογη εγκαταστασης στην 1η εκκινηση για Sense, Htc Widgets και Htc Apps για οποιον θελει κατι απο αυτα.
Τετοια επιλογη υπαρχει σε Custom Roms για οσους γνωριζουν Aroma Installer λεγεται οπου επιλεγεις τι θελεις και το προσθετει.

Billy

Πιστεύω ότι το Sense UI είναι πολυ χάλια (έχω δουλέψει sense) Προτιμώ 1000 φορές stock android

Βαγγέλης

@Darth αυτό που λες για την εγγύηση απλά δεν ισχυεί.. Εγω το δικό μου του είχα αλλάξει τα φώτα του είχα αλλάξει ROM,kernel,bootloader και δεν συμμαζευται..Εε και μου προεκυψε προβλημα.. Μέσα σε μισή ώρα το είχα επαναφέρει σε stock μορφή με locked bootloader(ναι γίνεται) και όταν με ρώτησαν γιατί είναι άδειο έκανα τον κινέζο και τους είπα οτί δεν ήξερα τι φταίει και του τράβηξα Εργοστασιακές ρυθμίσεις.. Το αποτέλεσμα σε λίγες μέρες το είχα έτοιμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Darth

εργοστασιακά ναι όλα επαναφέρονταν άλλα μένει η συσκευη s-off (αν επίσημα ξεκλειδώθηκε όχι απ κάποια τρύπα) έτσι αυτόματα μπαίνει σε blacklist της htc

πχ σε κάποια παλιά htc γινόταν τώρα όλα τα bootloader είναι κρυπτογραφημένο δεν κάνεις τπτ ρίξε μια ματιά στο xda

Sotos

To 5αρι Sense δεν μου αρεσει καθολου.. οπως ειχες πει Κωστα στον hands on, το θεωρω πολυ βαρετο.. εγω πιστευω το καλυτερο Sense ειναι του ONE X.

Μάριος

Μια χαρα..

Tom

Παιδια ουτε μενα μου αρεσει το sense αλλα εχω να πω οτι το sense 5 στο One που δοκιμασα προσφατα μου φανηκε πολυ απλο και ελαφρυ. Γενικα απο ολα τα high end κινητα που δοκιμασα αυτο και το optimus g μου φανηκαν τα πιο γρηγορα. Το xperia z και το galaxy s4 λαγκαραν που και που και μαλιστα μερικες φορες αρκετα. Το one δεν κολλησε πουθενα και στο LG ειχα ανοιχτες 8 καρτελες στο chrome και 10 εφαρμογες στο background και πηγαινε σφαιρα. Το UI του galaxy ειναι πιο φορτωμενο απο το sense 5. Το UI του xperia ειναι πολυ καλο αλλα χρειαζεται καλυτερο coding γιατι λαγκαρει χωρις λογο καμια φορα ενω οταν μπαινοβγαινει σε εφαρμογες παει σφαιρα

Κώστας

Μακάρι να το κάνει είναι η πρώτη εταιρεία που ανέδειξε το android και θα συνεχίσει οχι σαν τη Samsung που ψάχνεται με τιζεν και πράσινα άλογα.

kostas

Darth custom roms pernas kai me S-on.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.