HTC One και Galaxy S 4 φωτογραφίζονται πλάι-πλάι

Με οθόνη 5 ιντσών το Samsung Galaxy S 4 είναι πιο μαζεμένο και μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύ από το HTC One που έχει οθόνη 4.7 ιντσών. Δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον συγκριτικό μεταξύ τους και με τα iPhone 5 και Sony Xperia Z και ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες που ανέβασε η ιστοσελίδα AnandTech.

HTC One Galaxy S 4, HTC One και Galaxy S 4 φωτογραφίζονται πλάι-πλάι

HTC One Galaxy S 4, HTC One και Galaxy S 4 φωτογραφίζονται πλάι-πλάι

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PetrosGR

Από μπροστά προτιμώ το s4 αλλα από πίσω το one είναι μακράν καλύτερο. το s4 δείχνει πολύ φθηνό με αυτο το καπάκι από πίσω. ένα ματ θα έδινε άλλη αίσθηση, και στο ματι και στο χέρι.

panos13

Η μερα με την νυχτα. Φενεται πολυ ποιοτεκοτερο και ομορφο το htc one.

venisk

Μεγαλύτερη οθόνη..glass 3, ανοίγει σημαίνει βγαίνει η μπαταρια και παίρνει περισσότερη μνήμη αλλά το htc είναι ποιο όμορφο..τα καλά του s4 υπερτερούν..

jonjon

ποιοτικοτερο το HTC ναι αλλά στα specs το s4 ανώτερο, χθες στην παρουσία ειπαν ότι εξέλεξαν ένα νέο πολυκαρβονικο για το τηλ και από ότι καταλαβα θα δίνει καμία αίσθηση ότι είναι πιο στιβαρό να το πιάσουμε για να δούμε

odysseas

το samsung πλ πιο ομορφο απο μπροστα τουλαχιτστον,το αλλο λιγο μαυρο λιγο λευκο μπερδευει!!απο πισω HTC φυσικα,αλλα τελικη γνωμη S4

Nerven

S4 all the way. απλά.

JIM

Παιδια η συγκριση ειναι λιγο ακυρη! (γνωμη μου) Το καθενα εχει τον δικο του σκοπο.

Aigaias

Και μπρός και πίσω προτιμώ το htc. Επίσης είναι ωραίο οτι το besel του είνα κάτω απο το γυαλί, και είναι σαν να μην υπάρχει. Σαν ui πάντως προτιμώ της Samsung

Νίκος Σ.

Κρίνοντας από τις φωτό, (προσωπικά) πιστεύω πως το 1 είναι εμφανισιακά ανώτερο! Θα περιμένω να τα χρησιμοποιήσω κ όλας να δω τι αίσθηση αφήνουν στο άγγιγμα κ τη χρησή.

βασιλης

μεγαλύτερη οθονη με μικροτερες διαστάσεις?
s4 φυσικα…

george

Ετοι φωτος ομορφοτερο το 4

JOHN

S IV και με τα δύο χέρια!!!

JohnWave

Σε τι υπερτερεί το One :
+ Μεταλλική κατασκευή που ιδίως στην πίσω διαφορά κάνει το SIV να φαίνεται φτηνιάρικο.
+ Λιγότερο στρογυλλωπές γωνίες ώστε να μη φαίνεται σαν πάτος παντόφλας,σαν πατάτα ή αυγό.
+ Μικρότερος κενός χώρος πάνω και κάτω που ίσως όμως να είναι οφθαλμαπάτη και να οφείλεται στη διχρωμία.
+ Απουσία άσχημου hardkey.

Σε τι υπερτερεί το SIV :
+Μικρότερο πάχος και ύψος
+Μικρότερα κενά αριστερά και δεξιά.

Αυτά.Βάσει προσωπικού μου γούστου θα επέλεγα ξεκάθαρα το One.Αν τώρα σύγκρινα το One με το Ζ εκεί η επιλογή θα ήταν δυσκολότερη.Θέλω να τα δω κι από κοντά αυτά τα δύο.

MEDS

@ JohnWave

Στο μόνο που έχεις λαθάκι είναι στο:
+ Μικρότερος κενός χώρος πάνω και κάτω που ίσως όμως να είναι οφθαλμαπάτη και να οφείλεται στη διχρωμία.
Δεν είναι αλήθεια, το HTC one έχει μικρότερη οθόνη από το S4, αλλά ψηλότερη κατασκευή. Το μαύρο δεν είναι όλο οθόνη, κάτι σαν οφθαλμαπάτη που είπες.

tasos

Φυσικά HTC one…….είμαι κατά του πλαστικού και τής πρόχειρης δουλειάς

Kimi_R*

Πάντως όποιος αγοράσει το S4 νομίζω το άσπρο είναι μονόδρομος, το μαύρο δεν του πάει καθόλου!!!

vaskor

Εκτός της εμφάνισης που επειδή το έχουμε συνηθήσει κιόλας, το S IV είναι υποδεέστερο του ONE, κανένας δε λέει τίποτα για την 2600 μπαταρία που έβαλαν στο 4! Σημαντικό προτέρημα κατ’εμε.
Όσον αφορά συστήματα νομίζω το 4 είναι το καλύτερο όλων. Το Touch wiz είναι πολύ πρακτικό

Kostas

Τέλεια , τώρα μπορούμε να παίξουμε ρακέτες !!!!!

Εμφανισιακά πιο όμορφο ειναι το HTC αλλα αν ηταν να πάρω ενα απο τα 2 , θα διάλεγα το Samsung . Πιο εξελιγμένο

Jacob

Απο μπροστα μου μοιαζουν ασχημα και τα 2
Απο πισω… htc!
=> Αρα, Htc One

Λεωνίδας

Kαι τα 2 ειναι όμορφα τηλέφωνα αν και νομίζω ότι το samsung s4 θα είναι πιο βολικό στο χέρι. Και εφόσον έχει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερα specs, είναι πιο μαζεμένο, αφαιρούμενη μπαταρία και κάρτα μνήμης, νομίζω είναι πολύ προτιμότερο. Αν φυσικά μπορούσα να αγοράσω ένα από τα 2 όταν κυκλοφορήσουν!

Νιο

Παντως πολυ ομορφα και τα δυο…. Τωρα που ξανα βλεπω και το S4 δεν ειναι ασχημο που το εκραζα… πολυ ωραιο…. but im in love with sony Z

aris

Htc = Ποιοτητα.!!!

gorgina

Μαρεσει το htc…ποιο κομψο ….δυστυχως εχω samsung…

Πανος

Και τα δύο είναι πολύ ωραία το καθένα για διαφορετικό γούστο. Η samsung έχει αρχίσει και κλέβει το cool factor της Αpple και πλέον λέμε έχω galaxy και όχι samsung.To galaxy brand πλέον έχει καθιερωθεί και το λέει αυτό ένας πρώην apple fanboy που δεν ηθελε με τίποτα να αλλάξει από iphone. Η HTC είναι ποιοτική αλλά χάνει δυστυχως.

ChR

Πόσο τέλειο το κάναν το S4… ανώτερο…
πάνε το android σε άλλη διάσταση οι κορεάτες.

Περίμενα το M7 λόγω ότι θα είναι πιο φορητό αλλά οι
άλλοι χώρεσαν 5” σε μικρότερο καλούπι.
Epic win imo.

βασιλης

πολυ πιο όμορφο το s4
το one απο μπροστα ειναι σαν αποτυχημένη αντιγραφη του iphone

σακης

Εγώ περιμένω τη στιγμή που η samsung θα αποφασίσει να μεταφέρει το ηχείο ή μπροστά ή πλάι. Κατά τα άλλα, μια χαρά είναι 🙂

Nikos14

Η γνώμη μου είναι ότι οκ .. Μετράει η ποιότητα κατασκευής σαν κριτήριο αλλά…Το πλαστικό όπως και να το κάνουμε απορροφά τους κραδασμούς στις πτώσεις.. Οποιοδήποτε άλλο κινητό αν είχε φάει τις πτώσεις του galaxy 2 μου θα είχε γίνει θρύψαλα .. Θα ήθελα περισσότερη στηβαρότητα αλλά χαίρομαι που είναι πλαστικό και το κινητό είναι άθικτο 3 μήνες πριν κλείσει τα 2 χρόνια .. To ΗΤC είναι μακράν πιο όμορφο απο πίσω αλλά θα πω S4

faf

Δεν με χάλαγε κανένα απο τα 2!:P

P@NOS

Βασίλη έχεις καμιά σχέση με την SRG??

γατακι

παιδια sony xperia Z το κινητο …πραγματικα ειναι απαιχτο …οτι καλυτερο εχει βγαλει η sony ελπιζω να το κρατησουν σαν ναυαρχιδα και του χρονου να δουμε το Ζ 2 !!!θα ειχε τρελο ενδιαφερον,το μονο που εχει μεινει τρελα πισω ειναι το καημενο το iphone θα χει λεει nfc (επιτελους..)…!!!!νομιζω θα παιχτει αναμεσα σε Ζ και s 4!!!αν και μεχρι να βγει το 4αρι το ζ θα κλεινει 2μηνο στις αγορες…!!!!!!

thanos

Μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που μου αρέσει το S4 περισσότερο από άποψη design;;

rod

καλα ενταξει οκ..φανατιλες με το σ3 …ακομα και μουχλα να χε παλι αυτο θα διαλεγατε…δεν βλεπεται οτι ειναι μερα με την νυχτα η διαφορα..και με στερεοφωνικα ηχεια???!!!! Σε ποιο κινητο υπαρχουν???? α ξεχασα στο S5…

Λεωνίδας

Φίλε rod, όσοι βλέπουμε πιο όμορφο και δυνατό το S4 πρέπει να είμαστε φανατίλες? Δηλαδή θα πάρω ένα κινητό για τα στερεοφωνικά του ηχεία? Δεν λέω, καλά είναι αλλά δεν είμαι 15 χρονων. Μουσική ακούω αν θέλω από τα ακουστικά ή στο σπίτι μου.

βασιλης

@rod φανατιλες επειδη το design ειναι κατι το τελειως υποκειμενικο?μην λεμε οτι μας κατέβει στο κεφαλι….

Giorgos

Κωστα περιμενουμε 2 polls… Ενα για το εαν μας αρεσε το σ4 και ενα για επιλογη αναμεσα στις ναυαρχιδες των εταιρειων….

Nick77

Πολυ πιο ομορφο το htc one απο το S4… Απο χαρακτηριστικα,πανω κατω τα ιδια ειναι ετσι κι αλλιως!

Panagiotis G

όταν βλεπω άτομα να λένε ανώτερο το UI της Samsung μου σηκώνετε η τρίχα. Το UI που είναι η απόλυτη κακογουστιά και κιτς!! To UI που έχει μείνει ίδιο από το S2 που είχα με μερικές πινελιές εδώ και εκεί. όλα τα προβλήματα στο design Μπορώ να το προσπεράσω αλλά σε ότι αφορά το UI απλά δεν μπορώ και γιαυτό το S2 ήταν το τελευταίο Galaxy που πήρα. Η Sony και HTC έχουν πολύ καλύτερα UI ακόμα και η Apple με το βαρετό πλέον UI είναι πολύ πιο όμορφο από αυτό της Samsung.

Giorgos

@Panagiotis g

Το UI ειναι το ιδιο απο το bada s8500 κινητο του 2010…. Παρολα αυτα τα notification (drop down) ο επαφες/κλησεις και τα ξυπνητηρια και καποια αλλα μενου του UI ειναι παρα πολυ καλυτερα απο τον ανταγωνισμο… Πιστευω οτι απλα οτι εσενα δε σε βολεψε…

tsekboy

ε, ναι ρε παιδιά, δηλαδή αν εγώ που είχα Ι4, έχω νέξους4, τολμήσω να πώ πιο ωραίο το σ4, είμαι φανατίλας? καλα λέει ο άλλος για 15χρονα..

εμφανισιακά μ αρέσει πιο πολύ το ΗΤΨ. Αν τα χα όμως νομίζω θα προτιμούσα το σ4.

akis

Θα προτιμουσα το HTC one με το λογισμικο του galaxy s4 γινεται?

rod

Αφου ρε παλικαρια ειναι κοσμημα το htc γιατι απαντατε πλαγιως…παρτε μονο το κουτι καθε κινητου χωρις τα σπλαχνα του μεσα και πεστε οτι σας τα χαριζανε..ποιο απο τα 2 θα διαλεγατε??Απλο ειναι…και φανταζομαι να ειχε το λογοτυπο της σαμσουνγκ στο κουτι του htc τι θα γινοταν..

Paris

Οι περισσοτεροι εδω μεσα ξερουμε πως εχει γινει η κατασκευη του Σασι του Htc One και την ποιοτητα του.. ωραιο και το s4 αλλα εμφανισιακα τουλαχιστον το One προηγειτε!!!

chris

Αν το S4 είχε την εμφάνιση του One, θα είχε αφανίσει ολοκληρωτικά τον ανταγωνισμό.
Το One είναι ένα απ’ τα ομορφότερα high end android smartphones των τελευταίων χρόνων.

Φάνης

Θα συμφωνησω με τον akis και με τα υπολοιπα παιδια, οτι ο συνδυασμος εμφανισης htc one με λογισμικο S4 θα ητανε οτι καλυτερο. Το one ειναι πανεμορφο, ειναι το BlackBerry Z10 στα καλυτερα του (χωρις πλαστικο πισω καπακι δηλαδη) και με android! Απλα με χαλαει πολυ το sense απο πολλες αποψεις, και το χειροτερο service/υποστηριξη στον κοσμο της htc στην Ελλαδα, εαν το χρειαστω!!

akis

Αν το S4 είχε την εμφάνιση του One, θα είχε αφανίσει ολοκληρωτικά τον ανταγωνισμό.
Το One είναι ένα απ” τα ομορφότερα high end android smartphones των τελευταίων χρόνων.

Eνα plus κι απο μενα! Το htc one ειναι το πιο ομορφο κινητο που εχω δει με χαλαει λιγο το sense και ……..η τιμη του αλλα δεν μπορει να τα χει κανεις ολα!

Παναγιώτης

Αν και είμαι κάτοχος Samsung (και μεχρι στιγμής πολύ ευχαριστημένος) με έχει εντυπωσιάσει το HTC One και μάλλον το βλέπω να το αγοράζω. Εσέις τι προτείνετε Galaxy S IV ή HTC One;

xristosEtc

Παιδια εγω ειμαι αναμεσα σε Samsung Galaxy S IV η Xperia Z… οχι οτι μ χαλαει το HTC ONE απλα φευγει λιγο ποιο πολυ η τιμη. Εσεις ποιο θα περνατε αν θελατε 1 απο τα 2;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.