HTC One X, Ερωτήματα σχετικά με την τιμή του στην Ελλάδα

Η αναμενόμενη άφιξη του HTC One X στη χώρα μας θέτει ερωτήματα σχετικά με την τιμή του στην Ελλάδα. Τα καταστήματα Γερμανός που θα είναι από τα πρώτα που θα το διαθέσουν στη χώρα μας – και από όσο γνωρίζουμε αγοράζουν επίσημα από τον διανομένα της HTC Ελλάδας – το έχουν τιμολογήσει στα 699,90 ευρώ, όμως η ίδια η HTC Corporation το πουλάει πιο φτηνά στη χώρα μας!

Η μαμά εταιρεία HTC Corporation μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της (www.htc.com) και συγκεκριμένα από τo ελληνικό region www.htc.com/gr/smartphones/htc-one-x στέλνει τους υποψήφιους αγοραστές του HTC One X για online αγορά μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.htcaccessorystore.com/gr/htc-one-x (συνεργασία HTC Corporation με το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys) με τιμή 679 ευρώ!

Δηλαδή στην Ελλάδα το HTC One X θα πωλείται επίσημα 20.99 ευρώ πιο ακριβά από όσο “προτείνει” η ίδια η HTC Corporation. Ακόμα και με τα έξοδα αποστολής από το htcaccessorystore.com – που όπως είπαμε είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της HTC Corporation σε συνεργασία με την Expanys – το HTC One X δεν ξεπεράνει σε καμία περίπτωση τα 699,99 ευρώ που θα το πουλάει ο Γερμανός www.e-germanos.gr/htc-one-x και υπόλοιποι retailers που αγοράζουν από τον επίσημο διανομέα της HTC Ελλάδας.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι τα φυσικά καταστήματα όπως αυτά της αλυσίδας Γερμανός, έχουν περισσότερα έξοδα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν έχει φυσική παρουσία, όμως προκαλεί εντύπωση η διαφορά στην τιμή μιας και στις δύο περιπτώσεις – htcaccessorystore.com και Γερμανός -αναφερόμαστε σε επίσημες τιμές λιανικής με ΦΠΑ 23% που έχουν καθοριστεί από την ίδια την HTC είτε απευθείας είτε μέσα από την HTC Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και με το μοντέλο HTC One S όπου το Πλαίσιο του έχει δώσει τιμή 599 ευρώ ενώ η ίδια η HTC μέσα από το site htcaccessorystore.com το έχει 589 ευρώ. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα μεταφορικά το κινητό φτάνει στη χώρα μας 2,18 ευρώ πιο ακριβά από την τιμή του Πλαίσιο.

Μήπως είναι άκομψο η ίδια η HTC να πουλάει/στέλνει επίσημα στη χώρα μας τα κινητά πιο φτηνά από ότι πουλάει η HTC Ελλάδας μέσω των συνεργαζόμενων retailers.

, HTC One X, Ερωτήματα σχετικά με την τιμή του στην Ελλάδα

, HTC One X, Ερωτήματα σχετικά με την τιμή του στην Ελλάδα

, HTC One X, Ερωτήματα σχετικά με την τιμή του στην Ελλάδα

, HTC One X, Ερωτήματα σχετικά με την τιμή του στην Ελλάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

το παράξενο είναι ότι στο site του expansys το ίδιο τηλέφωνο έχει τιμή 599 ευρώ… εντάξει, μπερδεύτηκα… :S

panos

και το αμαζον γερμανιας το εχει 599..το παιρνει απο οπου κρινει ο καθενας καλυτερα..
μακαρι ολα τα καταστηματα να φτασουν στο χειλος του γκρεμου να καταλαβουν πλεον οτι πρεπει να πουλανε φθηνα. δεν ειπα να ανταγωνιστουν τα μεγαλυτερα καταστηματα της ευρωπης,αλλα σαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ καταστηματα θα πρεπει η τιμολογηση τους να ειναι οσο το δυνατον καλυτερη για να εχουν την στηριξη των ελληνων.

nikos

πρώτα από όλα τι νομίζει ότι πουλα η htc? με τόσα χρήματα και δεύτερον γερμανός όπως και όλες η μεγάλες αλυσίδες αυτού του είδους βαράνε τις τιμές στα ύψη δεν τους ενδιαφέρει αν δεν έχουμε η αν έχουμε απλά να κερδίσουνε τους νιαζί εισβάρος μας αυτό τους νιαζί και τίποτα άλλο όταν θα κλείσουνε όλα και θα κλαίγονται τότε να τους δω θέλουν να στηρίξουμε και την ελληνική οικονομία με τους κλεφτες που έχουμε σε αυτήν την χωρα.

EliasKir

Προσφατα διαβασα ενα αρθρο για την συνεννοηση των εταιριων κατασκευης κινητων με τις εταιριες τηλεφωνιας για την διαθεση των συσκευων σε στανταρ ακριβοτερη τιμη ετσι ωστε να ισορροπειται η τιμη οταν κανεις συμβολαιο και παιρνεις επιδοτηση. Η Samsung εφαγε μερικα εκατομυρρια προστιμο γι’αυτο οπως και αλλες εταιριες. Η ειδηση αφορουσε την Αγγλια νομιζω αλλα προφανως και ισχυει για καθε χωρα αυτο.

Ben

Και μόνο ο χαρακτηρισμός “Ενδεικτική τιμή” στο website του Γερμανού τα λέει όλα.
Θεωρώ ότι όταν η συσκευή κυκλοφορήσει ευρέως σε όλα τα καταστήματα, η τιμή θα διαμορφωθεί στα €679, και ίσως ακόμα και πιο κάτω σε κανένα MediaMarkt.
Συνεπώς μην αγχώνεστε από τώρα.
Επίσης ακούγεται και επερχόμενη μείωση του ΦΠΑ στο 20%! 😉

GrandeJim
Antonis

Ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει πάντα να κάνει την έρευνα αγοράς του (ειτε εντός ή εκτός Ελλάδος, πραγματικό κατάστημα ή eshop)
Δηλ. Buyer Beware!
Ενδεικτικά παραθέτω την πληροφορία οτι το clove UK το έχει στα 492GB = 588E τελική τιμή

EliasKir

Ε καλα, και στο skroutz καπου εκει θα παιξει στα μαγαζια που θα ειναι πρωτα στην λιστα.

Ιουστινιανός.Π

Μάλιστα… που είναι τώρα αυτοί που λέγανε για τα 700ρια του iphone???

Επίσης φιλικά, έχετε υπόψιν ότι το Sony Xperia S πουλιέται στην Ελλάδα με 100+ ευρώ καπέλο στις τιμές λιανικής. Χονδρική το δίνει η εταιρεία στο όριο των 300 με κέρδος αλλά βάλε ΦΠΑ και κέρδος πχ.του Πλαισίου φτάνει στα 599 ευρώ δε φταίνε οι εισαγωγείς αλλά οι λιανέμποροι 100%.

Stelios

Από το skroutz όμως πόσα μαγαζιά θα το φέρουν με ελληνική υποστήριξη γλώσσας (μενού,πληκτρολόγιο) και εγγύηση…δυστηχώς φοβάμαι οτι θα αργήσουμε να το δούμε να πέφτει στην τιμή και το galaxy SIII στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί.

tasoulis

Το προβλημα δεν ειναι τα 30 ευρω και τα 20 εθρω διαφορα….αλλα το οτι ενα κινητο εχει αξια 700 ευρω…σιγα ρε παιδια τι 8α αγορασουμε,,,αλλοι με αυτα τα χρηματα περνανε ενα μηνα…και εκτος αυτου δεν γινεται ενα κινητο να εχει την ιδια αξια με ενα λαπτοπ η εναν υπολογιστη γραφειου….

Angelos

σκεφτομαι καποιον να ειναι στο ταμειο και να δεινει για “κινητο” 500-700Ε δε μιλαω για επιδοτησεις και το θεωρω αδιανοητο…..δλδ τι αναγκες εχει καποιος που πρεπει να εχεις 700 τηλεφωνο..
Ενημερωτικα το λεω..

Γιώργος

Γενικά οι Έλληνες είμαστε γ.τ.π.κ.!

Teo

@Γιώργος +1

alexis

αν και μου αρεσει πολυ,απογοητευτηκα με την τιμη…και με τις αστρονομικες επιδοτησεις των 50 ευρω!;!;!;!που δινουν πλεον οι παροχοι χλωμο το κοβω να το χτυπησω…

Petnikol87

Τεράστια τιμη!!
Αναμενόμενη για μένα…είναι το πρώτο τετραπυρηνο κινητό….

Γιώργος Μαρ.

Επειδή χρόνια δεν συμαζεύεται η κατάσταση με τις ελληνικές τιμές , αγορές μόνο από τα εξωτερικά.
Να υποστηρίξω ελληνικά καταστήματα δεν λέω , αλλά όχι έτσι.
Tragic!

Sakis

Χίλιες φορές να το πάρω παραεισαγωγής! Όχι το συγκεκριμένο μοντέλο. Οποιοδήποτε, αφού όλα πλέον τα χτυπάνε στην τιμή. Έχω όμως την εντύπωση ότι τα HTC τα παραχτυπάνε για κάποιον ανεξήγητο λόγο.
Η καλύτερη λύση βέβαια είναι όποιος θέλει να πάρει το κινητό να περιμένει 2-3 μήνες. Εφόσον δεν θα πουλάει, η τιμή θα πέσει. Δλδ μέσα σε 2 μήνες μπορεί να γλιτώσουμε και 200 ευρώ περίπου. Κανένα κινητό δεν αξίζει 700 ευρώ. Για κανέναν λόγο!

Haduuken!

Φίλε Sakis σωστός και στο #17 επίσης, αγορές από αλλού. Πωλήσεις με νοοτροπία λαϊκής
πάρε πάρε σπαρταράει εφτά κατοστάρικα το τεμάχιο, δραχμές είναι? Και άμα χάσουν το μαγαζί από αισχροκέρδια θα πάνε στο κόμμα να τους βολέψουν. Καμμένα χαρτιά.

@Αngelos : φυσικά είναι αδιανόητο να αγοράσει κανείς κινητό €700, όταν αυτό κοστίζει €600.

haris

οταν λεμε οτι ειναι κλεφτες…. πεταζετε ο καθε ασχετος και μια μας λεει για την ποιοτητα-βλεπε HTC
μια μας λεει για προσφορα και ζητηση-βλεπε iphone και μετα πεταζουν και ενα ελευθερη αγορα εχουμε…

Δημητρης K.

Ειναι πολλα τα λεφτα δυστυχως.Προτιμω να παρω το one V που ειναι ποιο προσιτο και να περασω κανα 4μηνο ωσπου να πεσει η τιμη του X..ελπιζω βεβαια να μην εχει ανακοινωσει καινουρια μοντελα εως τοτε γιατι ετσι οπως το παει καθε εξαμηνο ολο βγαζει…!

TASOS

όταν παίρνεις κινητό 650 ευρώ και είσαι στο γκισέ και ο υπάλληλος που παίρνει 530 το μήνα….τι θα σκέφτεται άραγε!!!

Sakis

Να συμπληρώσω και κάτι άλλο… Μην ξεχνάμε ότι και το EVO 3D όταν το είχε πρωτοφέρει η Vodafone το είχε κοστολογήσει στην ίδια ακριβώς τιμή (699 ευρώ). Όταν το έφεραν και άλλα καταστήματα η τιμή του έπεφτε κάθε μέρα. Αφού λοιπόν τα μεγάλα και γνωστά καταστήματα έμεναν με τα ράφια τους γεμάτα, αναγκάστηκαν να το κατεβάσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πλαίσιο που το πήγε στην μισή τιμή. Τότε πούλησε η συσκευή. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα γίνει και εδώ. Λένε να πιάσουν όσους πιάσουν που για κάποιον λόγο θα το χρυσοπληρώσουν και μετά όταν δουν ότι τους μένουν οι συσκευές θα το πάνε σε κανονική τιμή. Και κάτι άλλο… όταν είχε την εγγύηση η ACE δεν αναλάμβανε συκευές οι οποίες δεν προορίζονταν για Ελλάδα. Εκεί πατούσαν τα μαγαζιά και είχαν πολύ ανεβασμένες τιμές. Νόμιζαν ότι επειδή πουλούσαν κινητό ελληνικής αντιπροσωπείας, πουλούσαν χρυσάφι. Τώρα όμως νομίζω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά στην εγγύηση και η νέα αντιπροσωπεία αναλαμβάνει όλες τις ευρωπαϊκές συσκευές. Ας μου δώσει λοιπόν ο Γερμανός και ο κάθε Γερμανός έναν καλό λόγο για να πάρω από αυτούς το κινητό. Επειδή θα έχει ελληνικές οδηγίες χρήσης; Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Ξέρω μια χαρά αγγλικά ώστε να καταλάβω… Συνέχεια »

Theodore

Απο πιτα που δεν τρως,τι σε νοιαζει κι αν καει;(Λαικη παροιμια).Δηλαδη,αφου κανεις σας δεν προκειται να το αγορασει,σε εποχη κρισεως,τι σας νοιαζει ποσο το δινουν;Θα το κανουν…γιαχνί να το φανε,με τοσα λεφτα,απλως.Εγω εχω το 995,και πορευομαι,οπότε ουδολως με ενοχλει ποσο ζητανε για το “τερας”.

Angelos

Αντικειμενικα τωρα ποια ειναι τα εξοδα κατασκευης για αυτο το κινητο….

haris

ενα iphone 4s εχει 203$ κοστος που ειναι διπυρηνο..

Wolf

Παιδιά εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, βάζουν μια τιμή για αρχή και παρακολουθούν πόσο και αν τσιμπάει το ψάρι και ανάλογα τραβάνε την πετονιά…! Μπείτε ας πούμε σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και ρωτήστε ποιο smartphone από τα «ακριβά» πουλάει περισσότερο… Θα σας πούνε σίγουρα το iphone 4s το οποίο κοστίζει στην φτηνότερη έκδοση του 665 ευρώ..!!! Το iphone πουλάει σαν τρελό στα ίδια και παραπάνω χρήματα, γιατί όχι και αυτό που είναι και ανώτερο τεχνολογικά…;;!!! Δεν εθελοτυφλούν εκεί στην htc, απλά θέλουν κομμάτι από την πίτα..!

Haduuken!

ε ρε χάρρυ μάγος είσαι ; και πετάγεται και καποίος που λυπάται τον ταμία , ελεος ρε μπουζούκια γι’αυτά είναι το αρθρο ; μήπως για το κακεμπόριο ; μπααα…

vasilis

Με 700 ευρώ παίρνω ένα ταμπλετ τον 600 και ένα κιν τον 100 ευρώ και κάνω καλύτερα τη δουλειά μ!

stavros

πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι οι εγχώριες εταιρείες είναι μόνο για το πως θα σου πάρουν περισσότερα λεφτά.όταν βρίσκεις μια ίδια συσκευή απο amazon,expansys κτλ απο 50-100-150 κτλ φθηνότερα μαζί με τον φόρο,καταλαβαίνεις πόση κοροιδία παίζει απ’όλους που λένε ότι πουλάνε ακριβότερα λόγω της υψηλής φορολογίας στην ελλάδα.θα στηρίξω την ελληνικ΄ξ αγορά όταν θα με σεβαστεί ως καταναλωτή και δεν θα κοιτάει μόνο πως θα μου τα πάρει.μέχρι τότε τα ωραία μου λεφτά θα κάνουν αγορές μόνο απο εξωτερικό

radiodead

Τα πράγματα είναι απλά. Οποιος δίνει 700 κατοστάρικα σε γερμανούς και πλαίσια για ενα κινητό που η επίσημη τιμή της αντιπροσωπείας ειναι 600 και που θα κυκλοφορήσει στα e-shops με 550 ειναι ΖΩΟ και ΠΕΛΑΤΗΣ των νταβατζήδων της λιανικής και συμβάλλει στο να μην αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτη τη σκατοχώρα

Theodore

Δεν εχεις δικηο.Περι ορεξεως,κολοκυθοπιτα…Αμα του περισσευουν,γιατι να μη τα δωσει;Και κατι αλλο.Εγω εδωσα ,30€ παραπανω,για μια τηλεοραση 32″ που αγορασα προπερυσι,αξιας τοτε 1.000€,απο ενα μαγαζι στη γειτονια,που ξερω τον ιδιοκτητη πολλα χρονια,γιατι οποτε ειχα προβλημα με καποια απο τις πολλες συσκευες που αγορασα απ’αυτον,με εξυπηρετουσε αμεσως και με χαρα.Δεν ειναι μονο τα λεφτα που σε κανουν να διαλεγεις απο που θα αγορασεις κατι.

radiodead

Στον εμποράκο της γειτονιάς που προσπαθεί να την παλέψει μεσα στην κρίση ναι δώσε και 50 ευρώ παραπάνω και μαγκιά σου αλλα στον κωλογερμανό και στο πλαίσιο που αισχροκερδούν και σε κοροιδεύουν στην μαπα, δεν δίνω ούτε μισό ευρώ παραπάνω. Ισως να το έκανα αν προκειται για pc ή λαπτοπ που θα χρειαστεί κάποια υποστήριξη απο το σερβις τους αλλα το κινητό που θα πάει κατευθείαν στην επίσημη αντιπροσωπεία σε περίπτωση βλάβης γιατι το μοσχοπληρώσω 150 ευρώ παραπάνω?

Tony Cool

Radiodead σωστος ο τροπος σκεψης σου δε λεω,και οντως αν ο εμπορος της γειτονιας μας πουλαει στην ιδια τιμη με τις μεγαλες αλυσιδες φυσικα και να τον προτιμησουμε.Ομως αν ο εμπορακος πουλαει 50 ευρω ακριβοτερα τοτε sorry κιολας αλλα και στο γερμανο θα παμε και στον σουηδο και στον κροατη.Δε νομιζω οτι του περισσευουν του κοσμου χρηματα για αγαθοεργιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.