HTC, Πέφτουν οι μετοχές, μετακινούνται στελέχη…

Σκηνικό πτώσης περιγράφεται για την HTC, καθώς οι μετοχές της έχουν σημειώσει απώλεια 6 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ ο CFO της εταιρείας, ο Winston Yung, ο οποίος είχε κάνει και τη συμφωνία συνεργασίας με την Beats Audio αντικαταστάθηκε από νέο οικονομικό διευθυντή. Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα για την HTC ή είναι απλώς ιδέα μας;

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν και άλλο για την εταιρεία, μόλις κάνει την εμφάνισή της η νέα ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S3. Μετά, πάντως από την ανοδική πορεία του 2010 και των αρχών του 2011, έχουν σημειωθεί αρνητικά ποσοστά για το πρώτο τρίμηνο του 2012, με τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα να αναμένονται να ανακοινωθούν στις 24 Απριλίου. Η εταιρεία ποντάρει στο λανσάρισμα των νέων smartphones της σειράς One (One X, One S, One V) αλλά ακόμα δεν έχει φανεί το κατά πόσο μπορεί η νέα οικογένεια Android συσκευών να αλλάξει το κλίμα. Για να δούμε…

update: Μόλιας λάβαμε επίσημη ανακοίνωση της HTC την οποία και παραθέτουμε ως έχει:

Τη Δευτέρα, η HTC ανακοίνωσε το διορισμό του Chia-Lin Chang ως CFO με τον Winston Yung, τον προκάτοχό του, να μεταφέρεται σε θέση εταιρικής ανάπτυξης.

“Οι συζητήσεις των ΜΜΕ που συνδυάζουν αυτή την ανακοίνωση με τη συνεργασία της HTC και την επένδυση στη Beats By Dre είναι κατηγορηματικά ανακριβείς”, δήλωσε ο Peter Chou, Διευθύνων Σύμβουλος της HTC Corporation. «Η HTC και η Beats έχουν σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο στον τομέα της καινοτομίας και της αναγνωρισιμότητας της μάρκας, καθώς και η ενσωμάτωση της μάρκας Beats με την τεχνολογία στη νέα σειρά κινητών HTC One είναι μια σαφής ένδειξη της δέσμευσής μας για αυτή τη συνεργασία.”

, HTC, Πέφτουν οι μετοχές, μετακινούνται στελέχη…

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsosk

Δεν νομιζω να αλλαξει η κατασταση με την νεα σειρα παντως καθως οι τιμες ειναι τραγικες…Και για Ελλαδα ειναι ακομα τραγικοτερες γιατι μας κοροιδευουν μες τα μουτρα μας που τα εχουν ολα 100 euro πανω απο οτι στο εξωτερικο…

lalanis

Η samsung κάνει αυτό που έκανε η nokia late ’90s – αρχές 00’s.
Πολλά κινητά, σε πολλές κατηγορίες για να υπάρχει “ένα samsung για τον καθένα”…
Πέτυχαν και το boom του android και αυτό ήταν…
Η HTC χρειάζεται ένα Desire 2012…

Λουκάς

Ας ρίξει τιμές και ας βελτίωση την υποστήριξη να δεις ποτε ανεβαίνουν οι μετοχές της!

Δημητρης K.

Με τετοιες τιμες δεν πανε πουθενα…και με τετοια μοντελα,οχι οτι δεν ειναι καλη η σειρα ONE αλλα….Προσωπικα htc user ειμαι αλλα οχι για πολυ..Αν οντως ερθουν τα νεα huawei 20% κατω σε σχεση με τους ανταγωνιστες τοτε θα παρω η το Ascend D ‘η το P1s…

Sakis

Καλά να πάθει η HTC. Έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ τον τελευταίο καιρό και νομίζει ότι πουλάει χρυσάφι. Λογικό είναι όταν έχει τόσο υψηλές τιμές, ο κόμσος να στρέφεται σε οικονομικότερες λύσεις που δεν είναι κατώτερες σε επιδόσεις. Λέμε όλοι ότι το iphone είναι ακριβό αλλά η HTC έχει γίνει πλέον η Apple του Android. (για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση, δεν είμαι από αυτούς που κράζουν την Apple σε κάθε ευκαιρία. Δεν είχα ποτέ προϊόντα της Apple συνεπώς δεν μπορώ να έχω άποψη. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ακριβά τα προϊόντα της)
Όταν λοιπόν η HTC αποφασίσει να προσφέρει τις συσκευές της σε κανονικές τιμές και συνειδητοποιήσει ότι παράγει κινητά και όχι διαμάντια, τότε θα δει να ανεβαίνουν οι πωλήσεις και οι μετοχές της. Όσο κόσμο και να διώξει και όσες ανακατατάξεις προσωπικού και να κάνει, από το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνει.

Σωτήρης

Συμφωνώ ότι η πορεία της HTC θα συνεχίσει να είναι καθοδική. Η εταιρεία βρέθηκε στο απόγειό της με τη σειρά Wildfire – Legend – Desire – Desire HD. Από τότε που βγήκε η σειρά S και το Sensation και μετά, τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο. Τεχνολογία κατώτερη από τον ανταγωνισμό, τιμές υψηλότερες από τον ανταγωνισμό, και συχνά προβλήματα σε συσκευές που έχουν τραγικό after sales service. Ακόμα και τα νέα One είναι πανάκριβα και δεν έχουν όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε σε μια συσκευή. Η μια έχει amoled, η άλλη όχι, δεν έχουν NFC, δεν έχουν memory card κλπ κλπ. Άποψη μου ότι η HTC υπήρξε η καλύτερη εταιρεία για android smartphones αλλά συνεχόμενα λάθη κατασκευαστικά αλλά και εμπορικής πολιτικής την έχουν πάει πίσω. Αν δε γίνει κάτι σύντομα θα την ξεπεράσουν εκτός από τη Samsung και τη Sony ακόμα και οι Κινέζοι της Huawei και της ZTE.

tainia

το όλο θέμα με την αποστροφή του κόσμου προς τα προϊόντα της HTC ξεκινάει από τις απαράδεκτες τιμές.. από ποιότητα για android είναι σε καλά επίπεδα!!!

σε αυτές τις τιμές ο κόσμος επιλέγει πολύ εύκολα iPhone ή Samsung Galaxy SII..!!!

Paris

Οχι μονο αυτο…αλλα διωχνει και το κοσμο της με το να βγαζει καθε 3μηνο νεες συσκευες…δηλαδη οταν φημες λενε οτι θα βγει το htc golf και ειναι τυπου wildfire και θα εχει sense 4.0 και ICS αυτο ειναι κοροιδεια..γιατι υπαρχουν ανωτερα κινητα με specs και σου λενε δικαιολογιες…αυτο ειναι κοροιδεια…καλα να παθει!!

andreas kor

Επισης βγαζει κινητα συνεχεια η htc… Εβγαλε τωρα το One X και ηδη εχει βαλει στο προγραμμα να βγαλει στην αγορα 3–4 ακομα…Εχει χασει την μπαλα…Ολο βγαζει τα ιδια και τα ιδια!!

md03582

ο ένας λέει κακώς βγάζει πολλά κινητά, ο άλλος λέει να ακολουθησει την πολιτικη της samsung με πολλά κινητά, ένα για τον καθένα.. τι να κάνει ρε παιδιά???? αποφασίστε!!! Το όλο θέμα είναι οι τιμές.. 700 ευρώ δεν είναι τιμή για κινητό είτε λέγεται htc ειτε apple ειτε samsung ειτε οπως αλλιως θέλετε. εχουν περασει και εχουν περασει απο τα χερια μου κινητα της htc και εχω μεινει υπερευχαριστημενος, ωστοσο δεν προκειται να δωσω 600 κ 700 ευρω για κινητο με την καμια. Συμφωνω με ενα φιλο παραπανω που λεει οτι με την εισοδο huawei και zte θα ζορισουν κι αλλο τα πράγματα. ο κοσμος ψάχνει για πιο φτηνες λύσεις, έστω κανοντας υποχωρισεις σε διαφορους τομείς, αρκει να κάνει αξιοπρεπως την δουλειά του. δυστυχως οι υπάρχουσες τιμες της htc δεν χωρουν στην Ελλάδα του 2012. ας τις ριξει και βλέπουμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.