HTC, Συνεχίζεται η πτώση στα οικονομικά μεγέθη και το τρίτο τρίμηνο

Η HTC ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2012, στα οποία εμφανίζεται μία συνεχιζόμενη πτώση στις επιδόσεις της στην αγορά των smartphones, στοιχείο που δείχνει ότι δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί την Apple και τη Samsung. To κέρδος κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου έπεσε κατά 79% στα 133 εκ. δολάρια, κάνοντας το τρίτο τρίμηνο του 2012 να είναι το χειρότερο εδώ και 6 χρόνια.

Τα έσοδα σημείωσαν πτώση της τάξης του 48% σε ένα έτος. Μπορεί να υπάρχουν νέες συσκευές στο ρόστερ της HTC για να κάνει δυνατό come back, αλλά τα νούμερα δεν δείχνουν θετικά μηνύματα για την εταιρεία. Στην Αμερική η εταιρεία βλέπει πως οι ναυαρχίδες της έχουν θετικό αντίκτυπο, το HTC J ήταν επιτυχημένο στην Ιαπωνία, μαζί με το HTC J Butterfly, το οποίο έρχεται να συνεχίσει την επιτυχία αυτή. Ό,τι και να λέει η HTC πάντως, δεν είναι και η πιο θετική περίοδος στην ιστορία της.

Γιατί πιστεύετε ότι σημειώνει πτώση στα οικονομικά της μεγέθη η εταιρεία; Θα την βοηθήσουν οι πωλήσεις των νέων Windows Phone 8 κινητών HTC 8X και HTC 8S;

, HTC, Συνεχίζεται η πτώση στα οικονομικά μεγέθη και το τρίτο τρίμηνο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Ο λόγος που πιστεύω εγώ είναι ότι δεν προσέχει τους πελάτες της η εταιρία. Το σέρβιςειναι τρισαθλιο όπως και η ενημερώσεις της αργούν 10 μήνες και. Γιατί να μην στραφούν σε άλλες εταιρίες όπως η Samsung.

ορεστης

γουσταρω! οταν μαθει να σεβεται τον κοσμο, ισως και αυτος την τιμησει με τα λεφτα του

JohnWave

Θα τη βοηθήσουν οι πωλήσεις του 8S 🙂 Γενικά πιστεύω πως θα έχουμε μεταστροφή τα επόμενα δύο χρόνια των καταναλωτών προς τα Windows 8 κινητά.

chrispourn

Καλά να πάθει,είναι κ0λ0εταιρια.κατ αρχήν βγάζει και καλά ναυαρχίδα κ έχει ένα σωρό προβλήματα,έχω το one x,έχει τρισαθλιο σήμα σε WiFi,πρέπει να είμαι στα 2μετρα από το φούτερ,η οθόνη μου έβγαλε πρόβλημα(τουλάχιστον το σέρβις μου την άλλαξε,για το σήμα στο WiFi με γράψανε κανονικά) και κολαει συνέχεια.εκτός απ αυτό μας κοροϊδεύει μες τα μούτρα μας,3μηνες μετά κοτσαρει ένα HTC one x+ κ μένεις κάγκελο,δηλαδή δε μπορούσε να χρονισει από ποιο πριν CPU k gpu σε αυτές τις συχνότητες?απλά μας δουλειει..της εύχομαι ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΑΑΑ

ixtreme

Θα παρει τα πανω της μολις κυκλοφορησει η επομενη ναυαρχιδα της…
HTC J Butterfly το οποιο μετα απο λιγο καιρο θα γινει HTC J Butterfly +

νο

και θα πέσει κι άλλο. η htc έχει χάσει το παιχνίδι εδώ και καιρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.