HTC: Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν επιστροφή σε θετική τροχιά

Μαζί με όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές, άλλοι εκ των οποίων έσπασαν κάθε ρεκόρ όπως η Apple και άλλοι μετράνε απώλειες όπως η Samsung, και η HTC έδωσε τα δικά της οικονομικά αποτελέσματα. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η HTC σημείωσε 12% αύξηση εσόδων σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενο έτους.

Συγκεκριμένα τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ήταν στα 1.524 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ το 2013 ήταν στα 1.37 δισεκατομμύρια δολάρια (224 εκατομμύρια κάτω). Μετά την φορολόγηση τα καθαρά της κέρδη είναι στα 15.9 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο δεν μας έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς πωλήσεων των συσκευών της.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2015, η HTC αναμένει έσοδα μεταξύ 1.32 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1.43 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει entry-level συσκευές προκειμένου να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Αν και τα ποσοστά κέρδους είναι πολύ μικρά, ειδικά αν μπουν δίπλα στα δισεκατομμύρια εταιρειών όπως η Apple, όμως μετά τη δύσκολη χρονιά που είχε η HTC, είναι σίγουρα θετικό βήμα. Ο Peter Chou, CEO της HTC εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχει και ανέφερε ότι η HTC επέστρεψε στα κέρδη λόγω των καλών συσκευών της σε συνδυασμό με τις λογικές τιμές.

Προς το παρόν περιμένουμε από την HTC να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της HTC One M9 στην CES 2015 1η Μαρτίου στη Βαρκελώνη όπου θα βρίσκεται και το Techblog.

htc q4 financial results, HTC: Τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν επιστροφή σε θετική τροχιά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gkoutsos

συγχαρητηρια στην htc! πιστευω πως αφου περασε τοσα πολλα, εφτασε λιγο πριν το κλεισιμο και επεζησε, θα καταφερει να παει ακομα καλυτερα απο εδω κι περα.

ειναι μια υποτιμημενη εταιρεια απο αρκετους (πιστευω κυριως λογω αγνοιας), μεσα στους οποιους ημουν κι εγω μεχρι πριν κανα 7μηνο. δεν την ειχα σε μεγαλη εκτιμηση, μεχρι που εψαξα κι εμαθα αρκετα για μερικες συσκευες της, για τις δυνατοτητες τους, για το λογισμικο sence της (που με επεισε οτι ειναι απο τις καλυτερες τροποποιησεις του android) και για το καλο after sales service που προσφερει τελευταια (updates κτλ.). τις δοκιμασα κι απο κοντα κι αλλαξα εντελως γνωμη.

μαλιστα, αν το htc one m9 (ή οπως αλλιως θα λεγεται) εχει οντως τα χαρακτηριστικα, την εμφανιση, την καλυτερη καμερα και τις λιγακι πιο μαζεμενες διαστασεις που ακουγονται, ειναι πολυ πιθανο να ειναι το επομενο κινητο μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.