HTC One M8, κατάφερε να βάλει την HTC ξανά σε τροχιά κερδών

Όπως και ο περσινός προκάτοχός του, έτσι και το φετινό HTC One M8 δέχτηκε πολύ καλές κριτικές και μεγάλη αποδοχή κυρίως για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η HTC με την premium μεταλλική κατασκευή του. Όμως τελικά σε αντίθεση με το 2013 η θετική αποδοχή μεταφράζεται και σε πωλήσεις. Σήμερα η HTC ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στα κέρδη μετά από 3 τρίμηνα συνεχούς χασούρας.

Για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη $75.5 εκατομμυρίων. Αυτό σημαίνει 80% αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο όπου ανέφερε απώλειες $62.8 εκατομμυρίων.

Ακόμη μένει να ανακοινωθούν οι αριθμοί των πωλήσεων του HTC One M8 το οποίο η εταιρεία αναφέρει ότι ξεπερνά τις πωλήσεις της περσινής ναυαρχίδας. Ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα προφανώς έδωσε και το HTC Desire 816 το οποίο έχει προσιτή τιμή και σχεδιάστηκε για τις αναδυόμενες αγορές.

Όμως, παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι πωλήσεις θα πέσουν μόλις κυκλοφορήσει το επερχόμενο Samsung Galaxy F με premium κατασκευή και Snapdragon 805 αλλά και το iPhone 6 με την πολυπόθητη μεγαλύτερη οθόνη.

, HTC One M8, κατάφερε να βάλει την HTC ξανά σε τροχιά κερδών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Καλά νέα για την HTC. Δεν είναι ωραίο να καταρρέουν εταιρίες, όσες περισσότερες, τόσο καλύτερος ο ανταγωνισμός.

tiamat

μονη βγαζει τα ματια της..βγαζει το max με 600 επεξεργαστη…βγαζει το m8 με μικροτερη αναλογια oθονης -bezel ακομη και απο το m7,λιγοτερη εσωτερικη μνημη,ιδια χαλια καμερα,μικρη μπαταρια, θα βγαλει τωρα το mini με διαστασεις περσυνου m7 και μολις 1 γιγα ram…ολο μ@@ιες ειναι αυτη η εταιρεια!

παντως χαρηκα που θα το κυκλοφορησει και δικαρτο. ειναι ενα καλο βημα,αλλα δε τη κοβω να συνεχιζει καλα. δεν τη εμπιστευομαι πια.

μου κανει ομως εντυπωση πως το -62 εγινε +75,5….με μολις μια συσκευη…
υποπτο. (μυριζομαι μαγειρεματα στα νουμερα!)

Apostolis Vlv

Ωραία! Αλλά εγώ ρε παιδιά θα προτιμούσα το M7, όχι εξαιτίας της τιμής, αλλά μου αρέσει πιο πολύ ο σχεδιασμός, έχει beats audio κτλ.

Marinos

@tiamat σε βλεπω σε ολα τα άρθρα πας και σχολιάζεις για ολες τις εταιρίες τα χειροτερα…για οτι κινητο υπαρχει σχεδόν παλι τα ιδια…εσυ τι κινητο εχεις δηλαδή και ολοι οι αλλοι ειναι sheeps ή βλάκες που πανε και παίρνουν HTC one m8 ή samsung galaxy s5…??

tiamat

marine τωρα ειμαι με νοτελι και με s2-xperia s για δευτερο. οταν δε μπορω να κουβαλαω και τα 2 γιατι εχω κουραστει απο τα βαρη και το μεγεθος ,χρησιμοποιω dumbphone των 19 ευρω σαν δευτερο! το s5 δεν με ικανοποιησε σε ενα σωρο τομεις (εσωτερικη μνημη,μπεζελ,μνημη ραμ,ελλειψη OIS) οποτε γιατι να μη το κραξω? δε μου δινει ποσοστα καμια εταιρεια οποτε ολες πρεπει να τρωνε κραξιμο οταν το ζηταει ο οργανισμος τους!!! δυστυχως το ζηταει συχνα!….

Erevos

Μακάρι να σωθεί η HTC , πάντως ο tiamat έχει και δίκιο , πολύ fail η απόφαση για 4 MP camera στο καλύτερο της κινητό.

island

Το καλύτερο Android κινητό….έχω το περσινό M7 και το αγάπησα.

Σε μαύρο βεβαίως βεβαίως.

Έχω περιέργεια ποσο καλύτερο θα είναι το M9 και δε μιλάω για επεξεργαστές αλλα για υλοποίηση Sence και γενικά κατασκευής.

Το Sense 5.0–6.0 έχει απογειώσει το Android και η Google θα πρέπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην HTC.

Είναι το μονο Android κινητό που η συντριπτική πλειοψηφία δε το πειράζει καθόλου.

Κωνσταντίνος

Δεν θελετε το m8? Μην το παρετε!
Με το κραξιμο δεν βγαινει τιποτα γιατι πολυ απλα οι εταιριες δεν σας ακουνε!
Ελεος πια.. και οσο για το m8 ειναι ενα πανεμορφο για μενα κινητο και ειναι η μονη συσκευη που θα με εκανε να αλλαξω απο windows phone σε android

zambotool

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Μια ελπιδοφορα ειδηση για την εταιρια που εχει κυκλοφορησει 2 απροβληματιστα κομψοτεχνηματα τον τελευταιο καιρο! Νομιζω πως της αξιζει η ανακαμψη αφου δειχνει να μαθαινει και απο τα λαθη της (υποστηριξη) αν και υπαρχουν ακομα καποιες αστοχιες οπως ηκαμερα χωρις να σημαινει πως ειναι κακη!

kostas13

Ένα θα πω έχω το my 9 μήνες ρεκόρ για εμένα όλο αυτό το καιρό πέρασαν note 3 ,g pro,g2 ,925,1020,iphone5.το one έμενε .το πιο ωραίο ui android ever ,με σοβαρή την HTC Χωρίς της μαλακιες του παρελθόντος δεν έχει να φοβάται τίποτα,αν βάλει και μια κάμερα ανάλογη στο m9. δεν θα χαθεί σίγουρα .

alexandros14

εγω παιδια που γενικα δεν χρησιμοποιω καμερα εχω το m8 2 μήνες τωρα και σας λεω οτι ειναι απολαυση… μοναδικο μειονεκτημα πιστευω ειναι η τιμη του….

Spoiler alert

Αξίζει να κάνω την αλλαγή από Android σε Windows Phone;

obi

Τί ρωτάς ;…
Αυτοί που έχουν Android θα σου πουν τρελός είσαι που θες να φύγεις;…
Κι αυτοί που έχουν windows phone θα σου πουν τρελός είσαι που δεν έχεις έρθει ακόμα;…

Να σε προλάβω να μη κουράζεσαι από τα μηνύματα που θα ακολουθήσουν.

nGavoun

#Spoiler Albert είμαι χρήστης Android και πιο συγκεκριμένα nexus 5 που έχει μάλλον την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Παρόλα αυτά επειδή είχα για κάποιες μέρες στα χέρια μου ένα Lumia των 100 ευρώ μπορώ να πω πως το λειτουργικό μου άρεσε περισσότερο είναι πιο απλό και κατά την γνώμη μου και πιο όμορφο έχει βέβαια και μια μικρή έλλειψη εφαρμογών αλλά εγώ ήμουν οκ. Και επαναλαμβάνω δεν έχω wp κινητό, αλλά θα ήθελα να είχα παρόλο που έχω nexus 5.

Jοhnny

@Spoiler alert αν και κάτοχος android συσκευής πιστεύω ότι αξίζει να κάνεις αυτή την αλλαγή. Τα Windows Phone γίνονται συνεχώς καλύτερα και έχουν πολή καλή υποστήριξη. Άλλωστε κι εγώ λέω να φύγω από το στρατόπεδο του android.Γλυκοκοιτάζω το Lumia 930 και όταν πέσει η τιμή του μάλλον θα το πάρω…

Makis

+1 με spoiler alert και Johnny. Το επόμενο αβλεπί windows phone. Αρκετά με τα σκαλώματα λαγκαρίσματα, επανεκκινήσεις, όσο και αν έχουν μειωθεί πάρα πολύ.

Akn

και εγώ σκέφτομαι να αφήσω το android ή όχι

Γιάννης σε λέω

@Makis θα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα περιορισμένο windows store… σου μιλάω εκ πείρας! Εκτός αν δε σε απασχολεί, οπότε πάω πάσο..

Someone

Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ ωραίο λειτουργικό το wp αλλά δυστυχώς δεν έχει τόσο μεγάλη ποικιλία εφαρμογών όσο Android και ios. Αν δεν είχε ελλείψεις στις εφαρμογές θα πήγαινα σίγουρα σε wp!

Γιάννης σε λέω

@Someone τις βασικές και απαραίτητες εφαρμογές τις έχει όλες! Από εκεί και πέρα όμως ξεκινούν οι περιορισμοί. Αν είσαι fun των mobile games για παράδειγμα, το windows store είναι αρκετά φτωχότερο σε σχέση με Android και IOS.

Someone

@Γιάννης επειδή έχω δοκιμάσει Windows phones έχω δει ότι δεν με καλύπτουν οι εφαρμογές . Δεν είμαι φαν των Mobile games αλλά είναι τέσσερα-πέντε παιχνίδια που θέλω να έχω ή κάποιες βασικές εφαρμογές όπως Facebook, YouTube κλπ (υπάρχουν 3rd party από developers αλλά δεν είναι σε επίπεδο εφαρμογών android).

Makis

@ Γιάννης σε λέω…aCurrency, Alpha Bank Mobile, AppMgr III, CamScanner, Clean Master, ConvertPad, Earth, Easy Voice Recorder, File Manager, Flashlight, Flipboard, Google Sky Map, Instant Heart Rate, Maps, QR Droid, SoundHoud, Speedtest, WPS (Kingsoft…δεν θα το χρειαστώ όμως, λόγω Office), YouTube, Εορτολόγιο. Αυτά. Θα έχω θέμα;…ασφαλώς και όχι. Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν, ψιλοπαίζω στο tablet…που και αυτό android είναι… :))

Γιάννης σε λέω

@Someone ναι έτσι είναι… Facebook και YouTube είναι πιο φτωχές εφαρμογές σε windows phone 🙂

@Makis πιστεύω οτι αν πας σε windows phone, θα εκτιμήσεις το Android σε επίπεδο εφαρμογών. Εγώ αυτό έκανα.

Αποστόλης Ρόδος

@ island …. Επιβεβαιώνω την τελευτάια σου φράση….
Όσοι εχουμε το M7 δεν έχουμε πειράξει τίποτα γιατί το Sense (To 6 πλέον) είναι τέλειο.
Εχω πάνω από 8 καλούς Launchers αγορασμένους και δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταστήσω κάποιον στο HTC one μου.
Αντίθετα, όλους τους αγόρασα και τους χρησιμοποιούσα, όταν είχα ναυαρχίδες της Samsung (Galaxy S, S2, S3)

Θα συμφωνήσω όμως και με κάποιους προλαλήσαντες, πως η εταιρία βγάζει τα μάτια της μόνη της με τραγικά λάθη, ένα εκ των οποίων είναι (το τραγικότερο για μένα) …. η Ultra Pixels κάμερα.
Επίσης και συσκευές όπως η ΜΑΧ που ήταν κάτω από τον ανταγωνισμό και ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κυκλοφόρησαν.

Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε, πως γίνεται πραγματικά πολύ καλή δουλειά, σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις των συσκευών σε Android & Sense.

Φώτης

Πρέπει να πάρετε χαμπάρι οτι τα htc one κ htc one m8 ειναι απο τα ποιοτικότερα της αγοράς με εξαίρεση λιγο την καμερα..Σε ολα τα αλλα ειναι κορυφαία..Δεν ειναι τυχαίο που στα ξένα site ρε μάγκες εχει πάρει τα καλύτερα reviews κ πέρυσι κ φέτος..Δεν λεω οτι κ τα gs5 κ lg g3 δεν ειναι εξαιρετικά αλλα όχι να λέμε οτι το m8 δεν ειναι κινηταρα..Παντος Εγω αν δεν πάρω το m8 θα πάω για νοτελι 4..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.