HTC vs Samsung, Οι Ταιβανέζοι χάνουν 35%, οι Κορεάτες κερδίζουν τα διπλά

Τα οικονομικά νέα από το στρατόπεδο της HTC δεν είναι και πολύ αισιόδοξα, αφού τα αποτελέσματα της εταιρείας δείχνουν μείωση κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2012 κατά 35%, με κέρδη που φτάνουν περίπου τα 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Εντελώς σε άλλο κλίμα, οι Κορεάτες της Samsung πανηγυρίζουν, γιατί εμφανίζουν σχεδόν τα διπλάσια κέρδη σε σχέση με το περσινό Q1, φτάνοντας περίπου τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη.

Μήπως αυτό δείχνει ότι οι κύριοι της Samsung κάτι κάνουν καλύτερα από τους αντίστοιχους της HTC; Και οι δύο άλλωστε το έχουν ρίξει στην κατασκευή Android phones, επομένως είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Η Samsung ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά με το νέο Galaxy S III, ενώ η σειρά One της HTC παλεύει για να αντιστρέψει τη χασούρα, θα τα καταφέρουν;

, HTC vs Samsung, Οι Ταιβανέζοι χάνουν 35%, οι Κορεάτες κερδίζουν τα διπλά

Πηγή: 1, 2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Τα πράγματα είναι απλά. Η Samsung προσέχει πιο πολύ σε όλους τους τομείς και το μόνο που συνήθως υστερεί είναι η κατασκευή. Από την άλλη η Samsung βγάζει και οικονομικά Feature Phones αλλά και οικονομικά Android στα 100-150 ευρώ. Προσωπικά με ενθουσίασε το One X αλλά ας περιμένουμε να δούμε και S3. Τότε ίσως να μπεί ο βασιλιάς S2 στο συρτάρι 🙂 Αυτά από μένα..

MasterMind

Αν δεν ξενέρωνε ο κόσμος με το μπαράζ νέων συσκευών που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο απο την HTC δεν θα γινόταν αυτό. Παιρνεις ένα Smartphone και σε 3 μήνες βγαίνει το αντικαταστάτης του…

enigma

Ακριβώς. Πιο σωστό θα ήταν να γινόταν στις κοινές πλατφόρμες σύγκριση, android &w7. Άλλωστε και η nokia είναι πρώτη στις πωλήσεις συσκευών αλλά στα smartphones έχει πέσει.

Τέλος μην ξεχνάμε ότι στα samsung το hw κομμάτι είναι δικό τους και δεν παίρνουν από άλλους οθόνες επεξεργαστές κ.α.

rikos

Το s2 θα ειναι για αρκετο καιρο ο βασιλιας γιατι το s3 θα αργισει να ερθει για να κτιπιση to iphone 5

adam

Καλά να πάθει η htc!! Το έχει παρακάνει με την υπερτιμολόγηση των προϊόντων της…

sdaoulas

παιδες ακουστε και την δικη μου μμια διαφορετικη αποψη την οποια την εχω βιωσει πολλες φορες.

δεν θα μπω στον κόπο samsung vs htc ποια εταιρεια ειναι καλυτερη, σε ποιον τομεα, ποιο αξιοπιστο κινητο, πιο ποιοτικο, καλυτερη οθονη και παει λεγοντας. θα μιλησω καθαρα για πωλησεις.

οσοι γνωριζουν, παρακολουθουν τα γεγονοτα ξερουν τι θελουν και αγοραζουν samsung ή htc. Οσοι δεν γνωριζουν (απο προσωπικη εμπειρια 5 φιλων) αγορασαν samsung. htc με τα βιας γνωριζαν την μαρκα ή οσοι την γνωριζαν (οτι υπαρχει και κατασκευαζει κινητα) ειχαν το σκεπτικο “samsung ρε συ θα παρω δε βλεπεις τι οθοναρες βγαζει”.

επισης θα συμφωνησω και με την αποψη παραπανω οτι η samsung εχει ριξει στην αγορα και φθηνα smartphones ενω η htc άργησε να το κανει αυτο.

enigma

sdaoulas σε μένα όταν ήταν να πάρω συσκευή μου πρότειναν να πάρω iphone (δεν ήθελα λόγω ios και συμβατότητας με τα linux) ή htc μιας και είναι πιο premium. Αν ήξεραν ότι τις οθόνες τις βγάζει η samsung τότε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μην ξέρουν ότι υπάρχει η Htc.

mixalis

22-5-2012 ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SAMSUNG GALAXY S3 !!!!!!! Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ’ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ !!!!! 😉

MEDS

@ mixalis

Ναι, το είδα και εγώ αυτό, αλλά κάτι μου λέει ότι οκ, θα έχουμε το S3 στις 22/5, αλλά το Σεπτέμβρη θα έχουμε ξανά S3(ανανεωμένο) γιατί τότε θα βγει και το iPhone 5.

enigma

Γιατί ανανεώθηκε το s2 όταν βγήκε το 4s;;;Απλώς τότε μπορεί να βγάζουν το note 2…

IΩΑΝΝΗΣ

οταν μου κοστολογεις ετσι τα προιοντα σου και φτιαχνεις περισσοτερο high end κινητα αυτα παθενεις..επειδη εχει beats audio και φουμαρα 100 ευρω πανω…το one s 500+ εξω ενω το xperia s ειναι καλυτερο και εχει 450…και και και…πρεπει να χαμηλωσει τις τιμες της η HTC…

η σαμσουνγκ νταξει δεν με εκπλησει…που να δειτε οταν βγει το s3…..και θα παρουν πολυ αυτο..και το s2 που η τιμη του θα πεσει…

MEDS

@ enigma

Το “S2” το έτρωγε το “4S”, οπότε τι αναβάθμιση να κάνει. Εικασίες κάνω βέβαια, αλλά πιστεύω ότι η Apple έχει καταλάβει ότι μετά τις “πατατοανανεώσεις” σε “4S” και “New iPad”, θα βγάλει κάτι πραγματικά καλό όπου η Samsung δε θα το αφήσει έτσι. Συμφωνώ ότι μπορεί απλά να βγάλει το Note2. Ίδωμεν…

Νικος

Υπαρχουν απειροι λογοι γιατι χανει η HTC εναντι της Samsung , κατα την δικη μου αποψη παντα.
1) Η samsung εβγαλε πρωτη το πιο δυνατο Android πριν λιγα χρονια με το Galaxy S i9000, οποτε και ο κοσμος εξακολουθει να γνωριζει οτι σε android Galaxy is the best
2) Η Samsung πολεμαει την Apple , και με τα δικαστηρια και με ολα αυτα εχει δημιουργηθει ντορος για το ονομα της και ολο και περισσοτερος κοσμος την μαθαινει, οπως εχει κανει και η apple (που και σκατουλες να βγαλει ο κοσμος τρεχει και αγοραζει σα προβατο), ειναι η πολιτικη του μαρκετινγκ…καλυτερα να μιλανε για σενα και να λενε κακα λογια παρα να μην μιλουν καθολου…η HTC ειναι ηρεμη εταιρεια οπως και η Acer κλπ.
3) ο απλος ο κοσμος αγοραζει με το ματι και οταν βλεπεις HTC με Samsung, ε …πας samsung (amoled)
4) Η HTC δεν εχει κατασταλλαξει οσον αφορα την γκαμα προιοντων της με αποτελεσμα να γινεται αυτο το αλλαλλουμ με το ενα κινητο να βγαινει πισω απο το αλλο…και να χανεται η αξια των συσκευων μεσα σε 2-3 μηνες.
5) υπερτιμολογιση των προιοντων HTC.

Ante_Geia

Νικο ξεχασες κατι …
6) Ολα μα Ολα τα κινητά της HTC ειναι ΙΔΙΑ …
Samsung for ever ανυπομονούμε να δούμε το S3 …
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ BLOCK …!!!

Δημητρης K.

ας ριξει τις τιμες η HTC να πουλησει….περα απο το wildfire s εδω και ενα εξαμηνο ολα τα νεα κινητα της ειναι πανακριβα.Δε λεω οτι δεν τα αξιζουν τα λεφτα τους αλλα αν δεν βγαλει ενα ΣΟΒΑΡΟ κινητο εκει γυρω στα 300ευρω δεν κανει δουλεια..

Tony Cool

Μια χαρα ειναι η κουβεντουλα που γινεται και τα περισσοτερα παιδια εχουν πολυ σωστα επιχειρηματα αλλα η αληθεια κατα τη γνωμη μου ειναι πιο απλη.Η samsung ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους κολοσσους παγκοσμιως καθως φτιαχνει 500 διαφορετικα πραγματα,απο ψυγεια και ηχοσυστηματα μεχρι τηλεορασεις και…καραβια(!!!) ενω η htc ειναι καθαρα μια εταιρια που ασχολειται με κινητα και tablets(εξαιρετικη,τιμια και απολυτα σεβαστη στον χωρο της βεβαια).Χωρις να θελω να ακουστω ασεβης προς την htc ειναι σαν να συγκρινεις περιπτερο με εμπορικο κεντρο.Αν πιασεις 10 μπαρμπαδες,θειτσες και πιτσιρικαδες ποσοι θα ξερουν την samsung και ποσοι την htc?To μεγαλυτερο κομματι της αγορας ανηκει σε αυτους και οχι σε εμας που την ψαχνουμε,οποτε τα αποτελεσματα των πωλησεων ειναι απολυτως λογικα.Αδικει πολυ αυτη η συγκριση την htc.

enigma

@ Meds το σχόλιο πήγαινε στο ότι και που βγήκε το 4s το s2 ήταν τόσο δυνατό που απλά δεν χρειάστηκε ανανέωση. Και το s3 δεν θα βγει αργοπορημένα για να επισκιαστεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά μέσα σε λίγότερο από 6 μήνες. Όσο για την apple από το πρώτο iphone έκανε ανανεώσεις και μετά από κάποιο διάστημα έβγαζε την επόμενη γενιά. βλ iphone, 3g,3gs μετά 4 και 4s. Απλά τώρα ο ανταγωνισμός αγριεύει και μειώνεται ο χρόνος αλλαγής μιας συσκευής.

Όσο για την εμφάνιση των htc μπορεί να μοιάζουν αλλά είναι πιο όμορφα από τα samsung. Και αυτό το λέω έχοντας ο ίδιος ένα s2 του οποίου τα χαρίσματα είναι εσωτερικά :p

Τέλος για την τιμή, το wildfire και αν είναι πανάκριβο….Τα μεγάλα htc έχουν όσο περίπου ο ανταγωνισμός. Το wildfire είναι ακριβότερο από σημαντικά πιο δυνατά κινητά άλλων εταιριών…Την εξυπνάδα την έκανε και στο s…

Simu - Smartphones in Greek

¨ηταν γνωστό οτι η HTC δεν τα πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό. Όλος αυτός ο πανικός με τα smartphones – ναυαρχίδες που έβγαζε συνέχεια μπέρδευε τον κόσμο!

στεργιος

τα πραγματα ειναι αρκετα απλα.. οι 2 εταιριες εχουν ισαξια προιοντα με διαφορετικες τιμες.
επισης η HTC δεν βγαζει φθηνα προιοντα σε τιμες οπως 100-150€ αλλα ξεκιναει απο τα 200€ και αυτο τωρα τελευταια..
η Samsung εχει καποιες καινοτομιες στις οθονες,εχει καποιες καινοτομιες στις οθονες,πολυ καλες αυτονομιες μπαταριας ,καθως και τα μοντελα της εχουν το χαμηλοτερο δεικτη SAR σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
θελει και αλλα ο κοσμος για να τιμησει την Κορεατικη εταιρια?

Giorgos

Ειναι πολυ καλες και οι δυο εταιρειες και νομιζω οτι αφηνουν πισω την LG και την Sony. H HTC θα συνεχισει να χανει γιατι δεν ειναι εταιρεια οικονομιας κλιμακας ουτε εχει καθετοποιημενη παραγωγη… Οταν η Samsung φτιαχνει δικες της οθονες, μνημες και επεξεργαστες ειναι φυσικο να εχει τετοιο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα….

Η Samsung επισης για τους παραπανω λογους ειχε τη δυνατοτητα να κανει εντυπωσιακες εισοδους με κινητα πολυ καλυτερης και περισσοτερο προηγμενης τεχνολογιας απο τον γυρο ανταγωνισμο. Οτι “μπαμ” κανει δηλ η Apple για το λογισμικο της η Samsung το κανει για το υλισμικο της.

@sdaoulas Και εγω που παρακολουθω αρκετα τα των κινητων, ωστε να ξερω δυο τρια παραπανω πραγματα και για αλλες μαρκες, η αληθεια ειναι οτι οταν βλεπω αναμμενη οθονη κινητου Samsung τα ξεχναω ολα…..

Giorgos

***γυρω ανταγωνισμο εννοουσα γιατι στον γυρο ανταγωνισμο κερδιζει η “πιτα του παππου”

gpower

Για εμενα 4 ειναι οι λογοι που η HTC πατωσε ενω αρχικα μπηκε πολυ δυναμικα στο παιχνιδι.

1)επειδη αργησε να βγαλει και φθηνα smartphone

2)επειδη καθε μηνα εβγαζε ναυρχιδα και ειχαμε χασει την μπαλα ουτε τα ονοματα δεν θυμομασταν!ενω η Samsung ξερουμε.Η ναυαρχιδα καθε χρονο,αρχες καλοκαιριου.

3)το γκουμουτσοιδες,και καποιες φορες αχαρο στυλ στον σχεδιασμο της+το βαρος των συσκευων.

4)και ποιο σημαντικο ΟΘΟΝΗ.ο περισοτερος κοσμος κοιταει την οθονη και λιγοτερο την ποιοτητα υλικων.οκ το htc ποιοτικο φουλ και το samsung πλαστικουρα αλλα ετσι κ αλλιως πως την χαιρεσαι την ποιοτητα αφου ολοι ενα τοσο ακριβο κινητο το εχουμε παντα στην θηκη!!οποτε το samsung ειναι λεπτο ελαφρυ και με οθοναρα και απο οτι φανηκε αυτα τα 3 απλα πραγματακια ηταν η συνταγη για την επιτυχια.Αποτι φενεται ουτε με το one X εβαλε μυαλο.
Αλλοστε την οθονη κοιταζουμε συνεχεια οταν χρησημοποιουμε το κινητο μας,αυτην θελουμε να χαιρομαστε!!
Πρωην κατοχος θρυλικου HTC HD2,Desire HD νην Galaxy SII,και ενοειται Galaxy SIII.αλλα ρε παιδια ειλικρινα η χλωρινη δεν παλευεται!!

Tony Cool

gpower ετσι ειναι.Ολοι μας εχουμε γκρινιαξει λιγο η πολυ για την ‘πλαστικουρα’ του sgs2 η των nexus αλλα το bottomline ειναι πως η samsung εχει κανει μεγαλη μαγκια με την κατασκευη τους:οταν τα κοιτας θελουν να βλεπεις ΜΟΝΟ μια οθονη,ολη η προσοχη σου να ειναι εκει και να μην σου την αποσπα τιποτα αλλο.Και ειναι λογικο,καθως αυτες οι οθονες παιζουν μπαλα μονες τους,δε χρειαζονται υποστηριξη.Αντιθετα η htc προσπαθησε πολυ φιλοτιμα να πετυχει εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης/υλικων στα σασι της(και το καταφερε),ομως βαλτε διπλα διπλα ανοιχτα ενα sgs2 και ενα sensation xe και δειτε ποσες ματιες θα τραβηξει το ενα και ποσες το αλλο.

versavel

Συμφωνω με τον Tony Cool παραπανω..Η συγκριση δεν ειναι επι ισοις οροις καθοτι η Samsung υπαρχει σε καθε σπιτι,απο τηλεοραση μεχρι φουρνο μικροκυματων. Αρα ειναι πιο αναγνωρισιμη και υπαρχει ενα τεραστιο κομματι πελατων που προτιμουν το επωνυμο χωρις να ψαχνουν και πολυ. Οσο αφορα το θεμα τιμιοτητας ομως θεωρω την HTC πιο ειλικρινη εταιρια. Δεν παραγει εξαρτηματα και hardware,αλλά τα αγοραζει,οποτε λογικο ειναι να εχει πιο ακριβες τιμες. Και η Samsung που σχεδον τα παραγει ολα,εχει την πολυτελεια να παιζει με τις τιμες. Και παλι λοιπον ανιση η μαχη. Διαβαζω ομως πολλους εδω μεσα,που απο την μια αλλαζουν σαν τα πουκαμισα τις ναυαρχιδες διαφορων εταιρειων δινοντας τα εξακοσάευρα καθε χρονο σαν φυστικια,και απο την αλλη διαμαρτυρονται για τα ακριβα κινητα της HTC!! Ολοι σχεδον που διαβαζουμε το techblog ειμαστε λιγο πολυ γκατζετακηδες,και ενας γκατζετακιας δεν μιλαει ποτε για τιμες,αλλα αποκτα παση θυσια το αντικειμενο του ποθου του,αδιαμαρτυρητα…

stelios GR

Διαβασα σχεδον ολα τα προηγουμενα σχόλια και με πολλα συμφωνω με αλλα οχι.. εμενα και οι δυο συγκεκριμενες εταιριες ειναι “αγαπημενες” μου, αλλα στο τελος παντα επιλεγω samsung.. κι αυτο οχι επειδη ειναι πιο γνωστο brand, αλλά πανω απ’ολα γιατι αγοραζοντας ενα κινητο της, ειμαι σιγουρος για 5 πραγματακια που ΕΓΩ θεωρω βασικα…Δηλαδη: *σιγουρα θα εχει πολυ καλη ληψη σηματος, και μαλιστα με την χαμηλοτερη ακτινοβολια “της αγορας”. *θα εχει πολυ καλο ηχειο και μεγαφωνο, οταν της htc τριζουν και ειναι πολυ σιγανα. *θα εχεις πολυ καλη μπαταρια (στην htc ακομα να φτασουν στα αυτια τους τα”παρακαλια” μας για μπαταριες μεγαλυτερες). *ανθεκτικη κατασκευη. και δεν μιλαμε για gorilla glass κτλ.. εννοω κατι αλλο, πιο απλο: οσα sammies ειχα μεχρι τωρα, λειτουργουν αψογα ακομα…και δεν ειμαι και ο πιο προσεκτικος ανθρωπος στον κοσμο.. … *ο,τι “υποσχεται” το κινητο, απλως το κανει….και μαλιστα με τις καλυτερες ταχυτητες και επιδοσεις…. τι αλλα να θελω απο το κινητο μου???? ΄νταξει, αλλοι ανθρωποι επιλεγουν κινητο με βαση ποιο ειναι μεταλλικο.. οκ, τοτε πας καρφι htc. ή καποιος αλλος θελει την σουπερ ντουπερ καμερα. εκει πιστευω παει σε sony… κλεινοντας, και η ταιβανεζικη εταιρεια με ελκυει αρκετα, περισσοτερο για το “επαγγελματικο” feeling που αποπνεουν καποιες συσκευες… Συνέχεια »

petros

οκ συμφωνω με τα παιδια απο πανω αλλα εχει βγαλει κ κατι πατατες η samsung.για παραδειγμα το galaxy ace plus θα ερθει στο 280.ακομα η οθονη στο galaxy mini τα χρωματα της ειναι σαν ξεθωριασμενα.

Haduuken!

Η σαμσουνγκ ειναι ενας καθετα ολοκληρωμενος βιομηχανικος κολοσσός που πέρα από τηλεοράσεις, ντιβιντί, λάπτοπ και κινητά έχει ναυπηγεία , χημικά , κατασκευαστικές και τράπεζες. Αυτό που της λείπει είναι γούστο και έμπνευση, παλια αντεγραφε τη ΝΟΚΙΑ , τώρα το μήλον . Γι’αυτό την ονόμασα ο Μεγάλος Φωτοτυπιστής .
Ενθουσιάστηκα παλιά και πήρα ένα κινητό και βγήκε κακό προϊόν με άθλια υποστηρη, όταν χάθηκε χάρηκα και πήρα ένα ητσ .
Η ητσ κάποτε έβγαζε λαπτοπ,άγνωστη εκτός σάουθηστ Ασίας, μετά γουΐντοτηλεφωνα και πρόσφατα ανδροειδή, ωραία και μεγάλωσε . Το σεντατιονΧΕ ,ένα καμμενο πιξελ μου το αλλάξανε όμως .
Ευχαριστημένος είμαι και μ’αρέσει το στυλ του όπως και τα ΝΟΚΙΑ είναι άπαιχτα. Τώρα είναι καλύτερο το ένα το άλλο , τα μεγάλα κινητά μπόμπα είναι όλα , αλλά επιλέγω τα λεφτά μου να πανε στον πρωτοπόρο και όχι στον κόπιαρε-κόπιαρε. Γι’αυτό δεν παιρνω και ιντέλ τίποτα γιατί μόλις πάρει κεφάλι σε πάει στα $$$ και όλο το ιννοβέησον στα ντιζάην είναι της αμδ.
Για εμένα σαμσουνγκάρα μου κτλ τρίχες , και η Sammy που λένε μερικοί είναι άλλη εταιρία σλοτ-μασίν στο τζαπάν , έκανε μέρτζερ με τη πάλαι ποτε Sega σαν SegaSammy για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι μικρότεροι.

md03582

O κόσμος δεν έχει λεφτά, οπότε στρέφεται στα πλαστικά της samsung και αφήνει το αλουμίνιο της htc για τους λίγους.. τα κινητά της samsung ανεξαρτήτου τιμής είναι εφάμιλλης ποιότητας υλικών με το κινητό της ντορας της μικρής εξερευνήτριας απο το παζάρι.. ουκ εν τω πολλώ το εύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.