HTC: Είχε τον χειρότερο Απρίλιο των τελευταίων 6 ετών

H HTC έδωσε τα οικονομικά στοιχεία για τον Απρίλιο και οι αριθμοί δείχνουν 38.6% πτώση εσόδων, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Κάποιοι αναλυτές ρίχνουν την ευθύνη στο HTC One M9. Ωστόσο, τα αποτελέσματα για την HTC το προηγούμενο τρίμηνο ήταν πολύ καλά και της είχαν δώσει το καλύτερο τρίμηνο από το 2011.

Τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα όμως δείχνουν τον χειρότερο Απρίλιο των τελευταίων 6 χρόνων. Τα έσοδα της HTC ανήλθαν στα 439.95 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πιο κάτω από τα 719.24 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο. Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 32.26% από τα 652.44 εκατομμύρια του Μαρτίου 2015.

Εκτιμάται ότι απέστειλε 4.75 εκατομμύρια κομμάτια του HTC One M9 μέσα στον Απρίλιο, όταν το HTC One M8 είχε αγγίξει τα 8 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2014, άρα είναι 43.75% κάτω. Επίσης, είναι 35.71% πτώση από τα 7 εκατομμύρια του HTC One M7 που είχε αποστείλει η HTC τον Απρίλιο του 2013.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η HTC μπορεί να έχει υποτιμήσει τον αντίκτυπο που θα έχουν τα όσα ακούγονται για τα προβλήματα του Snapdragon 810, τον οποίο η Samsung είχε προσπεράσει για να προτιμήσει τον δικό της Exynos 7420 στα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge.

htc κέρδη απρίλιος, HTC: Είχε τον χειρότερο Απρίλιο των τελευταίων 6 ετών

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stelios

Το έβλεπα προχθές στο public με άρεσε εμφανισιακά αλλά χάλια οθόνη με άθλια φωτεινότητα και η καμερα του αίσχος χάλια μαύρα και τιμή αστρονομική. Η κατρακύλα κυρία HTC ήταν αναμενόμενη συν και τα αναφερόμενα προβλήματα υπερθέρμανση το τελειο πακέτο για τη αποτυχία

Γιάννης σε λέω

Εγώ θλίβομαι γι αυτήν την εικόνα της HTC, παρά χαίρομαι. Εύχομαι να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε ο ανταγωνισμός στο χώρο να παραμείνει πλούσιος και να μην φτωχαίνει ενδεχομένως από πιθανή ολική κατρακύλα της HTC στο μέλλον.

Πιστεύω για την πτώση των φετινών πωλήσεων έπαιξε ρόλο η κίνηση ματ της Samsung να παρουσιάσει κάτι πολύ πιο όμορφο και δυνατό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η επανάληψη του ίδιου σχεδίου (μιλάω για την εξωτερική εμφάνιση) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη νέα ναυαρχίδα της HTC.

Αν ήθελε να παίξει πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα έπρεπε να κοστολογούσε τη νέα της ναυαρχίδα τουλάχιστον 100€ πιο κάτω.

Γιώργος

Στον δρόμο που χάραξε η Nokia πάνε και αυτοί όπως και η Sony , η αγορά δεν συγχωρεί τα συνεχόμενα λάθη τόσο σε hardware όσο και στην τιμολόγηση.

Γιάννης σε λέω

@Γιώργος

Το θέμα είναι να μην οδηγηθούν στην αφάνεια όπως η Nokia. Γιατί μετά η ήδη καβαλημένη Samsung θα φτάσει τις τιμές στον Θεό, με αποτέλεσμα να γίνει ότι φοβάστε περισσότερο… Οι Κινέζοι να κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά.

Genesis

stelios

διαφωνώ μαζί σου σε κάποια πράγματα οπός η κάμερα…είναι καλά σίγουρα οι η καλύτερη αλλά είναι αρκετά καλή.

εγώ πιστεύω αυτό γίνεται γιατί γενικά η HTC έχει μεγάλες άτιμες και δεν κατεβαίνουν εύκολα…

DimDim

Ένας λόγος είναι το design το M9. Το έχω εδώ και ένα μηνα (από το M7) και είναι πολύ καλο τηλέφωνο. Όμως και εγώ όσο και άλλοι που είναι ας το πούμε HTC Funboys, είχαμε αλλα όνειρα για το design το οποιο όπως όλα δείχνουν θα έρθει το 2016. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι από την κίνα μεριά βγαίνουν παρα πολύ καλά τηλεφωνα και σε προσιτή τιμή.

Chaos

Το μ7 ήταν διαμάντι και το έκανε σαν τα μούτρα της. Καλά να πάθουν ο κόσμος αξιολογεί πριν αγοράσει.

Consigliere089

Και να μου χάριζαν M8 – M9 ειναι τοσο άσχημα… μα τοσο ασχημα που θεν θα τα έπαιρνα με τίποτα.. Που ειναι η χρυσές εποχές One S που το έβλεπα και μου έπεφταν τα σάλια πως και με το One M7. Αντε γεια!!!

dark_master

@Chaos γιατί το Μ7 το έκανε σαν τα μούτρα της? To έχω κ δουλεύει μια χαρα…

@Stelios μετά από αναβάθμιση η κάμερα λένε οτι έφτιαξε ενώ απέκτησε κ υποστήριξη RAW.
Η φωτεινότητα μπορεί να φτιαχτεί/παραμετροποιηθεί με το Lux Lite.

Ιωάννης m7

Από τη στιγμή που πήρα μετα το onex ,το m7 στα χέρια μου,ενοιωσα για όλα ικανοποιημενος,εκτός από δύο πράγματα. Την κάμερα και τη μη αποσπωμενη μπαταρία μιας κ εξαντληθεί κάθε συσκευη. Και όταν μου έβγαλε σε λιγο το θέμα με το αδύναμο wifi με ανυπομονησία περιμένα το m8 να ρεφάρω.Απογοητευτηκα από το ίδιο ακριβώς m8 που δεν άλλαξε καθόλου κάτι στραβό και αντιθετα με πειραξε η εμμονη στο μαυρο τεραστο κενο στο κατω μερος της οθονης που δεν εφευγε.και με το m9 απηυδησα και κατέληξα στο αντίθετο στρατόπεδο, note 4 όπου είμαι ξετρεαλαμενος. Δε χαίρομαι εννοείται αλλά δίνω μία ακομα εξήγηση: το δήθεν ποιοτικό unibody ενθουσιάζει στην αρχή, αλλά στην πορεία σου στερεί ουσιαστικά πράγματα, μπαταρία, SD, ωφέλιμη οθόνη, ακρίβεια κ καθυστέρηση στο service ,εκτός αν έχεις iPhone κ δεν τα είχες πότε.

joni

Darkmaster παρολι τη βελτιωση της καμερας παραμενει πισω απο τους ανταγωνιστες.Ενας σονυ φακος θα εκανε καλυτερη δουλεια δεν αρκει μονο το software..Οπως κ η οθονη ακομη κ στα χαρτια πισω απο το μ8 ειναι 3 χρονιες καμια βελτιωση.
Κ για την υπερθερμανση,ακομη υπαρχει με εντονη χρηση χτυπα 44ρια..

chaos

@dark_master

Δε με καταλαβες εννοω οτι εφτιαξαν το ομορφοτερο android κινητο στον κοσμο και το μετετρεψαν σε τερας. Το Μ9 ειναι η ασχημοτερη συσκευη του 2015.

Panagiotis 1978

Με το M8 περισυ εκανε το μεγαλο μπαμ μια απιστευτη συσκευη αλλα μεχρι εκει!!!

Aργύρης

Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εμενα το μονο κινητο της htc που μου αρεσε και ηταν ενα ”πραγματικο κινητο” ειναι το htc one mini m4.Τελειο design μεταλλικο,μικρο,ομορφο,ελαφρυ, χωραει στη τσεπη τωρα τα κινητα δεν ειναι κινητα ειναι παντοφλες…εμενα μου αρεσε το καινουργιο htc εκτος απο την καμερα την πισω απο το παχος του και την οθονη που δεν εγινε UHD να χτυπησει ανταγωνισμο…αλλα απο επιδοσεις σε σχεση με τα υπολοιπα android δεν εχει καν ανταγωνισμο δειτε επιδοσεις παιχνιδιων multitasking δεν υπαρχει ανταγωνισμος..και αυτο με την υπερθερμανση δεν υπαρχει διορθωθηκε,για οσοι λενε οτι φταιει ο snapdragon 810.Τωρα για τις πωλησεις τι περιμενουν δλδ με αυτες τις τιμες;αφου δεν εχεις καλο promotion και marketing ριχνεις τιμη αναγκαστικα για να χτυπησεις ανταγωνισμο!Λογικο η Samsung να εχει περισσοτερες πωλησεις οπως και η Αpple αφου οπου βρεθω και σταθω βλεπω μια διαφημηση…μανουλες και οι 2 απο θεμα μαρκετινγκ οποτε που πας βρε καημενη htc?και δε δινεις και updates που υποσχεθηκες και καλα 90 μερες και βλακειες…αλλα τι να κανω ρε παιδια μενω γτ ειμαι ικανοποιημενος με το λειτουργικο και το design που με κερδισε απο την πρωτη στιγμη!

ηλιας

Σε λιγα χρόνια απο τώρα ίσως οι εταιρείες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κολοσσοί στο χώρο των κινητων να οδηγηθούν στο περιθωριο . αυτό θα οφείλεται σίγουρα σε κακές τους επιλογές αλλά και σε ανταγωνιστές που εμφανίζονται συνεχώς και που σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα έφτασαν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα σε σημαντικά χαμηλότερες τιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.