HTC WP8 8Χ και 8S, Πρώτες ενδεικτικές τιμές στην Ελλάδα

Τιμών συνέχεια με τα καταστήματα Πλαίσιο να μας κάνουν κοινωνούς των πρώτων ενδεικτικών τιμών των νέων HTC Windows Phone 8 smartphones. Συγκεκριμένα το HTC WP8 8X εμφανίζεται με τιμή 599 ευρώ και το HTC WP8 8S με τιμή 329 ευρώ. Όλα τα νέα smartphones με το νέο λειτουργικό αναμένεται να ξεκινήσουν να πωλούνται μέσα στο Νοέμβριο. Για τη χώρα μας δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένες ημερομηνίες.

, HTC WP8 8Χ και 8S, Πρώτες ενδεικτικές τιμές στην Ελλάδα

Kudos to Nikolaos

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Καθόλου άσχημα…

Master Chief Gr

χμμμ…με διαφορά μόνο 50 ευρώ, νομίζω θα προτιμήσω το Lumia 920….

θανασης

καλη τιμολογιση για μενα..

dimitris

Το 8Χ θα παει ακλαφτο. Το S θα σαρωσει!!!. Αλλο ΝΟΚΙΑ και αλλο HTC, για 50 ευρω!

Plakakanoun

Καλή τιμολόγηση σε καμία περίπτωση για το 8X. Μέχρι 530-540 να δικαιολογηθεί η αύξηση, αλλά από εκεί (πανευρωπαϊκή τιμή) ως τα 600 είναι θρασύτατη αρπαχτή.

αλεξανδρος

παιδιά ηρεμηστε!αυτες οι τιμες θα ειναι προσωρινες!θα κατεβουν!και φυσικα θα υπαρχει και το skroytz…..

dimpep

Τα καταστήματα που έχουν φθηνά τηλέφωνα στο Skroutz και όλο λέτε εδώ μέσα έχουν τηλέφωνα που είναι ΠΑΡΑΕΙΣΑΓΩΓΗΣ και αρκετές φορές REFURBISHED, δεν είναι μέτρο σύγκρισης λοιπόν

GiannisMix

dimpep, βοηθα λιγο τι εννοεις παραεισαγωγης και refurbished?
Παντως το 8S ειναι πολυ καλα κοστολογημενο

dimpep

Παραεισαγωγής είναι τηλέφωνα τα οποία έρχονται από χονδρεμπόρους του εξωτερικού και εδώ τους περνάνε τη γλώσσα. Επίσης αυτά τα τηλέφωνα που έρχονται από το εξωτερικό δεν καλύπτονται από εγγύηση αντιπροσωπίας, αλλά από του καταστήματος. Επιπλέον, κάποια είναι ανακατασκευασμένα ώστε να πετυχαίνονται αυτές οι τιμές αγοράς. Γιατί δε στέκει κάποια 2-3 μαγαζιά να έχουν 30% φθηνότερα κάποια μοντέλα από την πλειονότητα των καταστημάτων

Θα το παρατηρήσει κανείς αν τα τηλέφωνα με πληκτρολόγιο είναι QWERTZ αντί για QWERTY, και τα κουτιά τους δεν γράφουν ελληνικά, ή έχουν τις ελληνικές οδηγίες φωτοτυπίες και όχι τυπωμένο βιβλίο. Οι περισσότερες εισαγωγές είναι από Γερμανία, Ιταλία, κάποια λίγα από Ολλανδία αλλά και από τα Εμιράτα, λόγω κόστους και έλλειψης ΦΠΑ (απο ΕΕ το ΦΠΑ δεν ισχύει για μεταφορές προιόντων μέσω ΕΕ). Δεν λέω ότι είναι κακά τηλέφωνα, απλά όταν αγοράζεις κάτι ακριβό, επενδύεις σε αυτό, οπότε η διαφορά των χρημάτων πιστεύω ότι αξίζει. Σε καμία περίπτωση όμως δε δικαιολογώ το πανηγυρι τιμών των περισσότερων καταστημάτων. Απλά θέλει προσοχή στο τι αγοράζουμε.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

greeceandroid

(βάζοντας μία μικρή παρένθεση και όποιος θέλει να με συμπληρώσει/διορθώσει)

Παραεισαγωγή ονομάζουμε όταν κάποιο προϊόν δεν εισάγεται στην Ελλάδα μέσω της επίσημης αντιπροσωπίας.
Για τα προϊόντα παραεισαγωγής ΔΕΝ ισχύει εγγύηση αντιπροσωπίας, οπότε αν πάει κάτι στραβά βασίζεσαι στο κατάστημα από το οποίο το αγόρασες για αντικατάσταση (ή για να το στείλει σε δικό του επισκευαστικό κέντρο σε Ελλάδα ή εξωτερικό)

Αυτό φυσικά δεν είναι -πάντα- “κακό” καθότι έχω συναντήσει μικρά skroutz-ο-καταστήματα να αντικαθιστούν άμεσα ελαττωματικές συσκευές, χωρίς καμία ταλαιπωρία. Αντίθετα έχω συναντήσει επίσημες αντιπροσωπίες να κάνουν την “πάπια”.

Ο καθένας κρίνει τι τον καλύπτει. Γενικά καλό είναι πριν αγοράσουμε κάτι από οποιοδήποτε κατάστημα (είτε μικρό είτε μεγάλο) να ξεκαθαρίζουμε αν έχει εγγύηση αντιπροσωπίας.

Και back to the point, το 8S το φλερτάρω πολύ!

dimitris

Το ΑΜΑΖΟΝ το εχει 492 Ε. Αν το αγορασεις απο εκει, περνας την ελληνικη γλωσσα και καλυπτεσαι απο την ευρωπαικη εγγυηση. Και ασε τους απατεωνες στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ να κοροιδευουν τον κοσμο

GiannisMix

οκ παιδες thnx αν κ τελικα τα ηξερα αυτα αλλα δεν το ειχα συζητησει ποτε για να σιγουρευτω οτι οντως το γνωρια σωστα..

apz

Το Expansys δίνει το 8s με 299,99 ευρώ.Ένα ,κατά τη γνώμη μου, πολύ καλό κινητό , με μόνα πιθανά μειονεκτήματα τα 512 MB RAM και την έλλειψη μπροστινής κάμερας.

Tasos Spanos

Η γλώσσα στο Android υπάρχει δεν μπαίνει απο κανέναν. Το Skroytz εμφανίζει καταστήματα με κύρος όχι μόνο τα φθηνότερα. Υπάρχουν και αυτα που λες αλλα καταστήματα σαν το πλαίσιο η το bird phone κι αυτα που έχουν ακόμα και στο skroutz 200 και 300 αξιολογήσεις δεν έχουν τέτοιες συσκευές.
Απλά κάποια καταστήματα αισχροκέρδεια ειναι το 1 που σκέφτονται. Cosmote Wind Vodafone στα κινητά ειναι αυτές που πουλάνε ακριβότερα απο οποιοδήποτε αλλο κατάστημα.
Κάποια καταστήματα έχουν συσκευές χωρίς μεσάζοντες δεν έχουν πολυ μεγάλη φίρμα όπως η cosmote και ίσως αρκούνται με λιγότερα κέρδη άμα συσκευη γι αυτο και οι χαμηλές τιμές.
Έχω ακούσει Vnp Shop παλαιότερα για προβλήματα υποστήριξης με Htc συγκεκριμένα που ήταν παρά εισαγωγής και δεν ίσχυε η εγγύηση.
Προσέξτε απο που ψωνιζεται. Το skroutz εχει κανει μεγάλη ζημιά σε μεγάλα καταστήματα εχει ανοίξει κάποια αλλα ΠΑΕ όλα αυτα εχει και καλα και όχι τόσο ποιοτικά καταστήματα απο άποψη εμπιστοσύνης.

makis88

Μη λέτε οτι θέλετε! Μια χαρά είναι τα skroutzομάγαζα. Η εγγύηση είναι defacto οτι ισχύει και στην ευρωπαική ένωση η νομοθεσία προβλέπει 2 χρόνια, δεν στην δίνει ούτε το multirama ούτε η vodafone. Στα android και windows phones η γλώσσα υπάρχει default και απλά την επιλέγεις. Αν είναι DOA η συσκευή επικοινωνείς με το σκρουτζοκατάστημα το στέλνεις πίσω και σου στέλνουν άλλο τόσο απλά. Για ποιον λόγο να χαρίζεις λεφτά στις αλυσίδες και παρόχους? Αυτές σας χαρίζουν τίποτα? Μόνο ψευτοεπιδοτήσεις. Αν βρίσκεις μια συσκευή στο internet 300 ευρώ και την πουλάν 400 στα γνωστά μαγαζιά και έρχονται και σου λεν σου δίνουμε επιδότηση και τελικά παίρνεις απο 400 ευρώ 300 ποιο είναι το συμπέρασμα? οτι σε κοροιδεύουν για να φαίνεται οτι κάνουν τρελές προσφορές και οτι δίνουν επιδοτήσεις αέρα?

pandelis

υπερβολή η τιμή του 8x …στο εξωτερικό θα κυκλοφορήσει στα 500€..

dimpep

Δεν είναι απαραίτητο το android να έχει όλες τις γλώσσες
Ειδικά σε sony ericsson μόνο τα ελληνικά έχουν ρύθμιση στα μυνήματα για περιορισμενους χαρακτήρες, δλδ 160. Κατέβασα ξένη, επίσημη ρομ που είχε τα ελληνικά και αυτή τη ρύθμιση δεν την είχε, την είχε μόνο η ελληνικη. Γιαυτό προσοχή
Συν τοις άλλοις, οι αντιπροσωπείες δεν αναλαμβανουν πάντα το σέρβις παραεισαγωγής. Άντε να βασιστείς σε μαγαζιά που έχουν 2-3 άτομα για σέρβις. Χώρια ότι δε σου τ αλλάζουν αμέσως κλπ κλπ αν συμβει κάτι.

Πέτρος Π

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ προιόντα παραεισαγωγής από scroutzoμαγαζα και τέτοια… Όπως και να το κάνεις είναι διαφορετικά να αγοράζεις από “κανονικό” κατάστημα… Και μόνο η ιδέα οτι μπορει να είναι επαναχρησιμοποιημένο ή οτι θα πρέπει να του βάζω εγώ γλώσσες κλπ μου φαίνεται σαχλαμάρα… Καλύτερα λίγα € παραπάνω και να έχεις την κανονική αίσθηση της αγοράς… Είναι κάτι σαν να παίρνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τα scroutzoμάγαζα νομίζω…

Στο θέμα μας, προβλέπω να γίνεται χαμός με το 8S!! Φαίνεται πραγματικά τρομερό κινητό, σχεδιαστικά ομορφότερο από το 8Χ, και σε χαρακτηριστικά σχεδόν το ίδιο… Για εμένα που ψάχνω εδώ και 1 χρόνο σχεδόν να πάρω κινητό, είναι σίγουρη αγορά! 🙂 Έχω καταλήξει οτι θα πάρω WP, και είμαι ανάμεσα στα 4 κινητά της Nokia και της HTC… Αυτό όμως νομίζω οτι είναι το καλύτερο από θέμα σχέσης τιμής / ικανοτήτων!

Ravisher34

Παιδια να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα…δεν ειναι REFURBISHED τα προϊοντα ποτε..και στη τελικη αμα το δειτε ανοιχτο γυριστε το πισω…απο οπου και να το παρετε εχετε εγγυηση..Ευρωπαϊκη Ενωση βλεπεις..αμα το παρω απο Ελλαδα και ειμαι Αγγλια και μ χαλασει το παω εκει και δεν υπαρχει κανενα θεμα..Τα μαγαζια αμα θελουν μπορουν να σας εξυπηρετησουν και να στειλουν αυτοι..αλλιως το πατε μονοι σας…Το τονιζω το ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ γιατι λεει ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ και οχι καταστηματος..Τα καταστηματα πολλες φορες τα παιρνουν απο το εξωτερικο γιατι η ελληνικη αντιπροσωπεια – μεσαζοντας κανει το νταβατζη με τις τιμες..Ολες οι ηλεκτρονικες συσκευες εχουν εγγυηση 2 χρονια και καλυπτονται παντου στην ΕΕ.

dimpep

Και επίσης ξέχασες να πεις πως ΑΝ θέλει η αντιπροσωπεία στο επισκευάζει. Θα μου πεις…υποχρεωμένη είναι από τη στιγμή που αγοράστηκε εντός ΕΕ, αλλά τρέχα γύρευε…ου μπλέξεις

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ουδέποτε υποστήριξα μεγάλα καταστήματα που βάζουν τόσο μεγάλα καπέλα στα τηλέφωνα, αλλά ας είμαστε τόσο προσεκτικοί, δεν μπορεί να βγαίνουν χαμένα τα μικρά μαγαζιά με τις τιμές που δίνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουν πληρωμή με πιστωτική κάρτα, αυτό σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς, ότι γίνεται κάποιο κόλπο με το ΦΠΑ ίσως. Δεν μπορεί αυτά τα καταστήματα να είναι έξυπνα και τα μεγάλα να ναι χαζά. Και επίσης δεν είναι δυνατόν να χάνουν τόσο, γιατί με την ίδια λογική το πλαίσιο παίρνει 1000 κομμάτια από ένα τηλέφωνο και το παίρνει και σε τιμή καλύτερη από το μικρό κατάστημα που παίρνει 10 κομμάτια. Γιαυτό, η συμβουλή είναι προσοχή στις παραεισαγωγές, τα μάτια 14…Φιλικά πάντα

Ravisher34

Λογω δουλειας θα σ το πολυ απλο..Δεν δεχονται ολοι πιστωτικες καρτες για το πολυ απλο λογο για να παρεις τα λεφτα μεσα σε 2-4 μερες θα σου κρατησουν ενα ποσο..το μαγαζι το αγοραζει χωρις φπα αλλα οταν θα στο πουλησει και θα σου κοψει την αποδειξη το φπα παει στο κρατος κανονικα..απλα δεν εχει την μεταβιβαση του φπα που γινεται οταν το παιρνεις απο επισημο αντιπροσωπο και δεν χρειαζεται να περιμενεις την επιστροφη φπα οταν αγοραζεις πραγματα για χρηση στο μαγαζι σ.

dimpep

Επειδή και γω τα γνωρίζω, πως είναι δυνατόν μόνο αυτά τα μαγαζιά να μην έχουν κάρτα καν τη στιγμή που ακόμα και το πιο μικρό μαγαζί δέχεται κάρτες;

Τεσπα, ξεφύγαμε χωρίς νόημα πιστεύω. Ο καθένας έχει την κριτική σκέψη να κρίνει και να πράξει ανάλογα

GiannisMix

@cVlachakis
Οπως καταλαβαινεις απ τα παραπανω σχολια.. Ο λαος χρειαζεται αρθρο με τα πλεονεκτηματα κ μειονεκτηματα των σκρουτζομαγαζων για να συζητησει!!!

dimpep

@Ravisher 24

Επίσης η επιστροφή του φπα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, από τη στιγμή που υπάρχει τιμολόγιο με τα είδη που αγοράστηκαν. Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία εντός ΕΕ.
Αρκεί βέβαια να υπάρχει τιμολόγιο αγοράς.

Και κάρτα δεν βρίσκω το λόγο να μην έχεις, απλά όταν έχεις κάρτα, φαίνονται όλες οι συναλλαγές όπως έγιναν. Τα λεφτά δεν χάνονται, μπαίνουν σε λογαριασμό με μια μικρή προμήθεια. Γιαυτό λέω ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα….

iDroid

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμαθεια. Τα κινητά ”παραεισαγωγης” δεν είναι μηχανάκια.

Έχουν κανονικά εγγύηση από την αντιπροσωπία, αν σας πουν κάτι διαφορετικό με ένα email στην αντιπροσωπία στο εξωτερικό θα κάνετε σίγουρα τη δουλειά σας αφού θα σκατωσουν την εγχώρια, κι επίσης δεν είναι refurbished, εκτός κι αν το δήλωσε ο πωλητής.

Οπότε όσοι παρουσιάζετε τα σκρουτζομαγαζα σαν λαθρεμπορους που κλέβουν τις μεγάλες αλυσίδες κάποιο σκοπό υπηρετείτε…

dimpep

Ναι, υπηρετώ το σκοπό της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των μεγάλων πολυεθνικών
Και δεν είπα οτι κλέβουν, μη παραποιείς τα λόγια μου

vangel

Το 8s έχει παρα πολύ καλή τιμή. Αν είναι και αληθινή θα πάρω για πρώτη φορα στη ζωή μου HTC

JohnWave

To 8S όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω θα σαρώσει! Είναι η τιμή του τέτοια σε συνδυασμό με τα Windows 8 και το design του που με κάνουν να πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.Αν είχα ανάγκη για νέο κινητό αυτήν την εποχή αυτό θα το έπαιρνα ( σε μαύρο με άσπρο) 🙂

JohnWave

15 Νοέμβρη περιμένω με ανυπομονησία hands on από τον Βλαχάκη για το 8S ώστε πέρα από το κινητό να γνωρίσουμε και τα νέα Win8 mobile 🙂

impro72

Εγώ πάντως αγόρασα κινητό wp7 πρίν ένα χρόνο απο μικρό μαγαζί που βρήκα στο skroutz. Οταν αντιμτώπισα πρόβλημα πήγα κανονικά στην αντιπροσωπεία. Ηταν Γερμανικό vodafone branded και ηταν πολύ καλο γιατι πηρε ολες τις αναβαθμίσεις με ρυθμούς Γερμανίας και όχι Ελλάδας.
Στα παλιά κινητά ισχυε αυτό που ειπώθηκε, επαιρναν ιταλικά και τους εβαζαν Ελληνικά και οταν εκανες αναβαθμιση γυρνουσε στη μητρική του γλώσσα. Αυτο βέβαια το έκαναν και οι μεγάλοι. Εγώ ειχα πάρει nokia e62 απο πλαισιο και ηταν ετσι.

Nefeli

Μπορει καποιος που εχει αγορασει το htc 8S να μ πει αν ειναι γενικα ευχαριστημενος?
Γιατι σκεφτομαι σκεφτομαι να το αγορασω αλλα βλεπω οτι εχει μνημη μονο 4 gb και απ αυτή μονο τα 1,6 μπορω να χρησιμοπιησω??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Plaisio Public

Μπράβο σε Πλαίσιο, Public και Praktiker, τσίμπησαν πρόστιμο

Πρόστιμα σε Πλαίσιο, Public και Praktiker καθώς σε ελέγχους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τον Κώδικα δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.