HTC Zeta, Τετραπύρηνο smartphone με επεξεργαστή 2.5GHz και παγωτό;

Πραγματικά κάθε νέα χρονιά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από την προηγούμενη, η εξέλιξη της τεχνολογίας. Το 2012 θα μονοπωλήσουν τα τετραπύρηνα Android tablets αλλά και τα πολυπήρηνα smartphones με τους αυξημένους χρονισμούς στα GHz. Αυτή τη φορά την εμφάνισή του κάνει το φημολογούμενο HTC Zeta με οθόνη 4.5 ίντσες 720p, παγωτό (Android 4.0 Ice Cream Sandwich) και τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.5GHz.

Στην εικόνα που έφερε στην δημοσιότητα το Engadget εμφανίζεται ένα μικρό τερατάκι με νέο σχεδιασμό διαφορετικό από όσα HTC smartphones γνωρίζαμε έως και σήμερα, με 1GB μνήμη RAM, 32GB ενσωματωμένη μνήμη, μπαταρία 1830 mAh, κάμερα 8 Megapixel Full HD video, μπροστινή κάμερα 1.3 Megapixel, βάρος 146 γρ. (αυτό τώρα πως το κατάλαβαν δεν ξέρω!) και τεχνολογία ήχου Beats Audio.

Πριν μερικές ημέρες μάθαμε για το HTC Edge με τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra 3 και οθόνη 4.7 ίντσες. Ποια είναι η άποψή σας, θα δούμε τα συγκεκριμένα ή παρόμοια μοντέλα μέσα στο 2012 ή απλά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού για να κουβεντιάζουμε για την HTC και τις άλλες εταιρείες;

, HTC Zeta, Τετραπύρηνο smartphone με επεξεργαστή 2.5GHz και παγωτό;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Καγγελάρης

Οκ, εντάξει… Στο τέλος θα παίζουμε FIFA13 και PES13 στο κινητό στο δρόμο για τη δουλειά… Η τεχνολογία έχει ξεφύγει… Το κινητό από μέσο επικοινωνίας μετατρέπεται σε υπολογιστή τσέπης!!
Εντάξει, δεν μπορώ να πω, και ο υποφαινόμενος γουστάρει gadgetakia αλλά…

Manos

δλδ ανετα τρεχει windows!

Techfan

2.5 gbhz σε κινητό?

Υπερβολικά πολλά δεν είναι? Αν είχε και full hd οθόνη, τόσα ghz θα είχαν μεγαλύτερη λογική.

Το nexus το καινούργιο με 1.2 ghz πετάει…Τι να τα κάνετε τα 2+? Ας βάζανε και 4gb ραμ για να τρέχουν στο background εκατοντάδες εφαρμογές που τις έχουμε τόσο ανάγκη (χαχα).

Πάντως και με το sgs2 ακούγαμε υπερβολές για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά μετά είδαμε τι πραγματικά είχε…

argiriscuderias

για σου ρε htc καθε μερα γενοβολας και ενα κινητο!

Corrupter

Τα έχει πάιξει η HTC

Triantafillos

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι το οποίο να χρειάζεται για να τρέξει 4πύρινο στα 2,5gHz?για ποιό λόγο να φθάσει σε τέτοιο σημείο?υπάρχει κάτι που θα φέρει στα όρια του αυτό το τούμπανο?

lelekis kokotos

Πάντα πίστευα και πιστεύω πως την τεχνολογία πρέπει να την ´τρώμε με την κουτάλα´ το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει η ´κουτάλα´

Dimos

Δεν πατε καλα μου φαινεται….Λεω να το πεταξω το PC μου..Δεν αξιζει…

Vasilis

Παιδιά με αυτές τις επιδόσεις βλέπω να φοράνε λειτουργικό Windows 8 professional και με ένα dock αλλα Motorola θα γίνεται το Smartphone Desktop. Μπορεί να χρησιμοποιεί 2 πυρήνες και λειτουργικό Windows Phone πχ ως Smartphone και multi core και ενεργοποίηση Windows 8 σαν Desktop.

Alexdicv

OMG!!!!
I think Im in love!!!!!!!

Manos

Εγω απλα πιστευω οτι ειναι η εποχη της HTC να δημιουργησει hype γυρω απο το ονομα της.
Σιγουρα θα παρουσιασει καλα κινητα μεσα στο 2012, οπως κανει καθε χρονο, αλλα νομιζω αυτο που βλεπουμε εδω ειναι υπερβολη. (και κακασχημο κιολας!!)

Panagiotis Gr.

μετά από ένα Galaxy S II μπορώ να πω ότι ακόμα και με 8πύρινο επεξεργαστή εάν δεν φτιάξει το software η Google για κλάματα θα είναι. Δεν μπορεί η Apple και η Microsoft να σου δίνουν τρομερά smooth εμπειρία με 512 MB μνήμης το android με 1GB να τρώει lag κάποιες ώρες. μιλάμε για κινητά όχι για desktops. Ας αφήσουν το wow factor με τα χαρακτηριστικά στο hardware και ας κάνουν το software καλύτερο. Και ο Elop είχε δίκιο. το μεγαλύτερο πρόβλημα του android είναι το customization. Γιατί να περιμένω ένα 3μηνο+ για να έχω το τελευταίο λογισμικό της Google ενω οι άλλες το δίνουν αμέσως;

Δημήτρης

Τι να πω … κάθε μέρα με αυτά που βλέπω καταλαβαίνω γιατί το IOS είναι σκάλες ανώτερο από το Android …

Δεν γίνεται να τρέχεις Android σε κινητά με Spec Desktop υπολογιστών …. είναι γελοιότητα. Το IOS5 τρέχει το ίδιο ομαλά σε ένα 3GS και το ίδιο ομαλά στο iPAD2 που έχω… αντίθετα το Android 2.3.4 τρέχει ΣΧΕΔΟΝ ομαλά – με κάποια κολλήματα, lag και errors – στο SE Arc που έχω … ενώ στο Motorola Defy το Android 2.3.2 τρέχει με ένα τόνο lag και erros …
Και τώρα μου λένε ότι για να τρέξω το Icecream θέλω 4πύρηνους επεξεργαστές και 4 GB ραμ ….

Από εχθρός της Apple με βλέπω να καταλήγω σε Iphone ή Windows Phone στο επόμενο κινητό μου.

Συμφωνώ με τους Panagiotis Gr. , Triantafillos, Corrupter, Techfan

teodore88

και πανω που λεγα οτι δεν θα ξαναπαρω HTC… λιγακι παχουλο δεν ειναι??

γτλ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Η Πόρσε έβγαλε αυτοκίνητο που τρέχει με 250 χιλιόμετρα, ενώ οι Ελληνικοί δρόμοι δεν επιτρέπουν, ούτε χρειάζονται τέτοιες ταχύτητες. Νομίζω ότι είναι ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ απόδειξη ότι η Opel βγάζει καλύτερα αυτοκίνητα.

Χρήστος Στάμος

Συμφωνώ με τα παιδιά που σχολίασαν πιο πάνω. Κινητό με 2,5Ghz επεξεργαστή? Πώς τολμάνε? Θα έπρεπε να ντρέπονται! Δεν ξέρουν ότι για κάθε έπιπρόσθετα 100Mhz χρονισμού ενός κινητού, ο Θεός σκοτώνει ένα κουτάβι? Ας σκεφτεί κάποιος, επιτέλους, τα κουτάβια!!!

sayian

Εγω θα σταθω σε 2 πραγματα:

1) Μην σας φαινεται υπερβολικο να βγαινει hardware τοσο δυνατο που ειναι φαινομενικα αχρηστο καθως οποιος ασχολειται με pc θα ηξερε ηδη οτι εδω και χρονια πρωτα βγαινει hardware και μετα ακολουθει το software που να μπορει να το αξιοποιησει. Και ειναι απολυτα λογικο. Θα εβγαινε ποτε εφαρμογη η game σε κινητο που να μην ”ετρεχε΄΄ καλα σε κινητο που πληρωσαμε 600+ ευρω? Εξαιρεση στο παραδειγμα μου αποτελουν καποια παιχνιδια στο pc (μετρημενα στα δακτυλα)

2) Βγηκε μπαταρια που να μπορει να κρατησει 4πυρινο και μαλιστα τοσο ψηλα χρονισμενο ωστε να καλυψει τις αναγκες τηλεφωνου? Δλδ να βγαζει το λιγοτερο μερα? Ανυπομονω

Εννοειται οτι οπως ειναι το software στα κινητα σημερα δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο 512-1gb μνημη και 1-1.2 ghz dual επεξεργαστη, αλλα αυτο ισχυει σημερα δεν θα ειμαστε για παντα με ios5-sandwitch

teodore88

δεν ευθυνεται τοσο το android για τα λαγκαρισματα, αλλα τα κακογραμμενα UI των κατασκευαστων! ..τα 512 ειναι οριακα γτ συμψηφιζομαι με τα mb της gpu.. το OS απο μονο του αρκειται σε 512, βαλε αλλα 128 για gpu, αρα γυρο στα 640 ειναι ο ιδανικο.. στο iOS τα 512 γεμιζουν για την πλακα!

sayian

teodore88 γεμιζουν ευκολα αλλα δεν παρατηρειται lag καθως ελευθερονονται mb απο αλλες εφαρμογες με τετοιο τροπο ωστε να μην καταλαβεις τπτ. Δεν ειναι τυχαιο που δεν εχει καν task manager το ios.

Παπαδόπουλος Γιώργος

#sayian

+1000000

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Τούμπανο φαίνεται (αν ειναι αληθεια βεβαια).. Και πολυ ομορφο… Ενολιγης εαν η HTC δεν εβγαζε καινουργιο κινητο καθε 7μαδα τοτε θα ηταν απο τις πιο σοβαρες προτασεις.. Βεβαια μενει να δουμε και την οθονη του γιατι αν ειναι slcd διαγραφεται πριν καν δω οτιδηποτε αλλο.. Και τελος η 1830mah μπαταρια ειναι εξευτελιστικά μικρη..Ειναι σαν να εχεις GalaxyS2 με 900mah… Ανεπίτρεπτο.. Σκεφτείτε οτι το sgnote με διπύρηνο και “μονο” 1,6 ghz εχει 2500mah (κ ας εχει 5+ ιντσες οθονη , τα 2500mah ειναι σοβαρο νουμερο)!!

teodore88

@ sayian δεν εχει task manager το ios? Και το double klik στο home botton τι ειναι? Ειναι ενας απλουστευμενος task manager.. το android δεν εχει! Και κλεινει απο μονο του εφαρμογες..

fnsgr

Εμένα μου φαίνεται περίεργο… Τι τα θέλει τα… κουμπάκια όταν προορίζεται για ics?
Περίεργα πράγματα… 😉

Νίκος Λ.

δεν μου αρεσει ο σχεδιασμος του αλλα εχει εντυπωσιακο ονομα..

ΕΡΩΤΕΥΤΙΚΑΑΑ….
ΤΙΜΗ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΕ..??

Γιώργος Τσ.

Fake είναι…εκτός από το ότι τα κινητά ανεβαίνουν σταδιακά σε specs γιατί έτσι έχουν συμφωνήσει οι εταιρίες*, αυτά τα specs θα τα δούμε σίγουρα μετά το 2012…και το πιο τρελό απ’όλα είναι η μπαταρία…! δεν θα βγάζει ούτε 4-5 ώρες το “κινητό”..!

[*Πιστεύω πως ξέρετε ότι οι συμφωνίες ανάμεσα στις εταιρίες είναι πάρα πολλές και δεν τις ξέρει ο κόσμος…με λίγα λόγια δεν κάνει ότι θέλει ο καθένας…άμα ήταν έτσι θα έβγαζε πχ το galaxy s η Sammy, θα το πούλαγε 300€ από την πρώτη μέρα και θα τους έκλεινε το σπίτι τους άλλους…]

kostis

Ο φιλος που κατι ειπε περι lag, να του πω οτι το blade μου με cyanogen mod 7.1 final (gingerbread 2.3.7) και με ενα μικρο πουσαρισμα στην cpu του (652mhz) καθως και τον adw launcher ex, παει σφαιραααααα……μην λεμε λοιπον οτι μας κατεβαινει στο μυαλουδακι μας…..

kostas

H mπαταρια του θα κρατάει 18:30 λεπτά. ειναι ψεμα δεν έχουν βγει ultra low TDP επεξεργαστές ακόμα.

tasoskafros

η htc πολλα νεα μοντελα βλεπω να λενε οτι θα βγαλει, μην βγει καμια πατατουλα στο τελος ε

sayian

teodore88 το ios εχει multitask bar οχι task manager με την εννοια να βλεπες ποση μνημη εχεις διαθεσιμη και ποση cpu αναλωνεται. Και το multitask δεν κραταει ενεργες τις εφαρμογες που ειναι στο background αλλα κραταει ενα log ωστε οταν ανακτησεις μια απο αυτες να ΄΄ανοιξουν΄΄ στην κατασταση που τις αφησες. Η ραμ που καταναλωνεται ανακταται οταν θα απαιτηθει ακαριαια και δεν βλεπεις lag. Πχ εχω 20 ανοιχτες εφαρμογες και το κινητο δεν κολαει καθολου.

ΗΛΙΑΣ Χ.

οκ το κινητό είναι πάρα πολύ δυνατό αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει εφαρμογή η κάποιο παιχνίδι που να χρειάζεται τέτοιο επεξεργαστή.

Παπαδόπουλος Γιώργος

Teodore88 αν έχεις android άνοιξε ότι app έχεις στο κινητό σου και να ανοίξω κ γω αντίστοιχα στο iPhone.. Να δούμε πιο θα κολλάει.. Η μπάρα του iPhone για να βλέπεις το multitasking δεν είναι task manager..

Χρήστος

Το κινητό είναι Τ-Ο-Υ-Μ-Π-Α-Ν-Ο….αλλά δεν μου αρέσει όλο αυτό…Εννοώ ότι η έννοια κινητό τηλέφωνο που προοριζόταν για μια συσκευή ηλεκτρονική που θα μας παρείχε δυνατότητα φωνητικής κλήσης και αποστολή μηνυμάτων, έχει πάρει διαστάσεις που αγγίζουν…την αηδία!

lorentzos

Καλα δεν ειναι full HD? μαπα μαπα!!!

Xaris

απίστευτο

panos13

Σε αρκετες πηγες εχω διαβασει οτι το κινητο έχει διαστασεις 109 -60 ξερουμε τιποτα γιαυτο?Δεν μου φενεται πολυ εφικτο…

sakis99

Καταρχην το κινητο εχει 720 x 1280 αναλυση οθονης.Οσο αναφορα τον επεξεργαστη η htc βαρεθηκε να περιμενει ο galaxy s3 (βλεπε εδω!!!!https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s-iii-5882/ ).Η sony ericsson δεν προκειται ποτε να βγαλει τετραπυρηνο.Η lg οπως και με το optimus 2x
το πιθανοτερο ειναι να δουμε optimus 4x!!!!!!!

dsiama

το θελωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!

Nxchr

@Παπαδόπουλος Γιώργος: To iphone θα κολλάει ..
‘Άνοιξε εσύ 3 full 1080p video στο youtube να τρέχουν ταυτόχρονα και πες μου αν σου κολλάει ..
Στο SGS2 .. nop.

okman

μπράβο HTC! με το μοντέλο HTC zeta peta!
αλήθεια το μοντέλο HTC zeta εχει βγει το ονομα απο το άλλο μοντέλο Ζέτα Μακρυπούλια;!

alex

ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ FAΝ ΤΗΣ APPLE.. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΑΝ ΔΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΤΕ. ΚΑΘΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟ IPHONE ΠΟΥ ΔΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΛΟΓΩ F.PLAYER ΠΟΥ ΔΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ BLUETOOTH ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.. ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 2011 Γ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ 8 MP CAMERA ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 4S ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΏΣ ΑΘΛΙΟ ΚΑΘΩΣ Κ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ.. HTC K SAMSUNG ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΆ ΜΠΡΟΣΤΆ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE.. ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ.. ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ FULL TO IPHONE ΠΑΝΕ Κ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ Κ ΕΣΕΙΣ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.