HTML5 mobile browsers, iOS vs. WP7 vs. Android

Ποιος browser φορτώνει πιο γρήγορα περιεχόμενο HTML5; Αυτός του iOS (iPhone 4), του Android (Nexus S) ή αυτός των Windows Phone 7 (HTC Trophy); O Joe Belfiore, Corporate Vice President and Director of Windows Phone Program Management κάνει μια live δοκιμή κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου MIX11 στο Las Vegas.

O browser που φοράει το HTC Trophy είναι ο νέος Internet Explorer 9 που θα διατεθεί τους επόμενους μήνες με το νέο μεγάλο update των Windows Phone 7, το Mango.

, HTML5 mobile browsers, iOS vs. WP7 vs. Android
, HTML5 mobile browsers, iOS vs. WP7 vs. Android

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βακρατσας Ιωαννης

Καποτε ο Jobs εδωσε μια ομιλια του στη δημοσιοτητα στην οποια ανεφερε οτι το iOS εχει δωσει βαρυτητα στο HTML5 και οχι στο Flash. Φιλε Steve μαλλον δωσατε πολυ βαρυτητα και κατι του εκατσε βαρυ…

an0nymouS

πραγματικά πολύ βαρύ τους έκατσε αυτό!

Iakovos

Καλα…ετσι κιαλιως ολα τα iphone ειναι ετη φωτος μπροστα…δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα φιλε Steve! Παμε για τη νεα επανασταση με το iphone 5!

Βακρατσας Ιωαννης

Με τετοιο browser το iPhone και το δικο σου και το δικο μου (3GS) παει γρηγορα μονο αν το πεταξεις σε χαραδρα πολυ σοφο θα ελεγα μετα και απο το παραπανω βιντεο

Ben

Η MS χρησιμοποιεί ένα δικό της HTML5 test το οποίο είναι optimized για τον δικό τους browser. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν το iPhone4 και το Nexus S έχουν πάρει τα τελευταία software updates. Να σημειωθεί ότι ο browser του iOS δεν χρησιμοποιεί hardware acceleration.

fred

και ακομα φορτωνει,φορτωνει……

psariatros

Σύμφωνοι, η HTML5 είναι το μέλλον. Το θέμα είναι όμως ότι ζούμε στο παρόν και το flash είναι παντού. Γιατί δεν κάνουν ένα αντίστοιχο τεστ με το ποιος browser φορτώνει flash πιο γρήγορα; Α συγγνώμη ξέχασα δε μπορεί να γίνει συγκριτικό με μόνο έναν συμμετέχοντα.

Στελιος

ποιος κερδισε ρε παιδια;

ceron

το Iphone τρεχει 4.2

NiKos

Καλά ότι να’ναι το τέστ. Γιατί δεν συγκρίνει αυτά που κυκλοφορούν ΤΩΡΑ στην αγορά.
Μην ξεχνάμε οτι ο ΙΕ9 που φοραει και είναι “γρήγορος” θα είναι διαθέσιμος απο φθινόπωρο.
Μέχρι τότε…

SonicYouth

Το iphone τρέχει 4.2. Αυτό θα πεί αντικειμενικότητα. Έλεος

Απο αντικειμενικότητα αλλο τιποτα η microsoft. Άλλωστε μην ξεχνάμε και τα γνωστα αντικειμενικα τεστ της microsoft σχετικα με τους browsers

https://arstechnica.com/microsoft/news/2010/11/lies-damned-lies-and-benchmarks-is-ie9-cheating-at-sunspider.ars

Anastasios-Antonios Toulkeridis

σε αυτο το βιντεο φαινεται καλυτερα:
https://youtu.be/ZqvWbZuiqWI

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Ben Το speed reading test δεν χρησιμοποιει τιποτα microsoft-specific. Ειναι html5 compliant. Μπορεις να το δοκιμασεις εδω:
https://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/SpeedReading/default.html

@Nikos Εχεις κανενα video που να συγκρινει νεορετες εκδοσεις των browsers των iOS και του Android με WP7 και μας το κρυβεις? Που ειναι οι επομενες εκδοσεις των αλλων browsers? Γιατι δισταζουν να συγκρινουν αυτοι? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τιποτα που να συγκρινεται, γι’αυτο. Ο IE9 των Windows Phone 7 ειναι πιο γρηγορος και απο τον Chrome του desktop! Αυτη ειναι η αληθεια ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Η Microsoft ξερει το software καλυτερα απο καθε αλλη εταιρεια του κοσμου. Αλλαζε την πληροφορικη οταν ο Andy Rubin κατουρουσε τις πανες του.

Υ.Γ. οι developers θα εχουν το mango τον μαιο και ΟΧΙ το φθινοπωρο

Vasilis

“Έτη φωτός μπροστά” το iphone χαχαχα απο τι? Το Galaxy S2 τι ειναι τοτε? Μάλλον υπάρχει μια αλήθεια… το iphone ειναι τοσο μπροστά που έχασε το δρόμο. 😀

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

σε τι θα κανει επανασταση με το iphone 5 με την 4αρα οθονη, με τον διπηρινο επεξεργαστη με την 1γιγα ραμ η το ios5 και τα κλειδωματα του ΜΗΛΟΥ…. ηταν καποτε μπροστα τωρα ποια τρεχει να προλαβει οπωσ και στο βιντεο!

Paris

αν είχα iphone θα κυκλοφορούσα με σακούλα στο κεφάλι 🙂

χωρίς πλάκα, πραγματικά ντροπή το iphone.

Paris

ρε παιδιά μπήκα στην παραπάνω διεύθυνση που δίνει ο Anastasios-Antonios Toulkeridis
με κινητό android και μου λέει ότι κάνω το τεστ με apple safari 533.1.

Θάνος Κασιδάκης

adobe-microsoft σημειωσατε διπλό! Δεν σε σώζουν τα δικαστηρια και οι επιτροπες ανταγωνισμου οπως με το pdf reader αγαπητη Adobe.

Δημήτρης

Λοιπόν….ξέρουμε ότι η Microsoft χρησιμοποίηση δικο της τεστ…ειδικό για τα windows phone…αλλιώς σιγά μην το έβγαζε σε βίντεο….
Εδω–>https://html5test.com/
μπορείς να κανείς πραγματικό τεστ για HTML 5!
Κάντε το και πείτε τα αποτελέσματα!στο iPhone 4 με 4.3.3 πάντως βγάζει 206 ενώ ο chrome σε desktop 293…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.