Huawei Ascend D quad, Ελλάδα το καλοκαίρι [τιμή κάτω από 500 ευρώ;]

Με το HTC One X στα 699 ευρώ και το καλοκαίρι ακόμα λιγότερα(;), η Huawei όσο και πανίσχυρο να είναι το τετραπύρηνο smartphone της – Huawei Ascend D quad (TechblogTV) – θα δυσκολευτεί να το τοποθετήσει τιμολογιακά στην ελληνική αγορά. Χωρίς να έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση η εκτίμησή μας είναι ότι θα πρέπει να κινηθεί στα 500 ευρώ. Εσείς τι πιστεύετε;

, Huawei Ascend D quad, Ελλάδα το καλοκαίρι [τιμή κάτω από 500 ευρώ;]

Huawei Ascend D quad
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Επεξεργαστής: Huawei K3V2 1.5GHz ή 1.2GHz Quad-core
GPU: 32-bit true color
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.5 ίντσες, LCD IPPS, 1280×720 pixels, 330 ppi
Κάμερα: 8 Megapixel, BSI, Dual LED flash, Full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi, DLNA, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB (MHL), Dolby Surround Mobile 3.0
Μπαταρία: 1800 mAh
Διαστάσεις: 8.9x64x129 χλστ.
Βάρος: ?

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostis

Πιστευω πως γενικα οι συσκευες με υψηλες τιμες στην δικη μας αγορα δεν θα εχουν σοβαρες πωλησεις…..ειτε λεγονται huawei ειτε htc

skagias

Αν ομως καταφερει κι ερθει στα 420 max πιστευω θα κανει τρελες πωλησεις….τουλαχιστον εκει θα το ηθελα εγω

Stefan

Μακαρι να μην μας προδωσει η Huawei σαν τους αλλους που οι τιμες τους ειναι στα υψη και εκτος πραγματικοτητας. Αν ειναι σε φυσιολογικα νουμερα θα πουλησει και καλα.

στεργιος

στην ελλαδα παντα τα πουλανε πιο ακριβα τα προιοντα τους αφου μας εβρισκαν κοροιδα…αλλα θελω να πιστευω τωρα που θα πεσουν δραματικα οι πωλησεις ,οτι θα πραξουν αναλογα οπως οι αυτοκινητοβιομηχανιες.. και θα ριξουν δραστικα τις τιμες..

Solon

399 ευρώ το θέλω και αν το κάνουν θα πουλήσουν τα τριπλά από ότι αν το βάλουν στα 499. Και έτσι θα έχουν και μεγαλύτερο κέρδος.

takis1994

“ότι θα πρέπει να κινηθεί στα 500 ευρώ. Εσείς τι πιστεύετε;”

Εγω πιστευω , να τρεξουν να το παρουν οσοι εχουν λεφτα και να πουλησουν το Samsung galaxy sII τους για να το αγορασω εγω… με 300-350 Ε , θα βγω πολυ κερδισμενος ,σε σχεση με το να επαιρνα ενα τετραπηρυνο με ισχυ αρκετα μεγαλη , ωστε να μενει ανεκμεταλλευτη απο το Android [τουλαχιστον ετσι διαβαζω μεχρι τωρα.. , εεε δεν νομιζω να διαφερουν και πολυ σε επιδοσεις οι 2πυρηνοι , απο τους 4πυρηνους..]

Χωρια το οτι θα εχω υποστηριξη για χρονια ακομη , λογω xda…

Nickolas

Αν ερχόταν σε τιμή κοντά στα 500 και είχα τα χρήματα, προσωπικά δε θα το προτιμούσα, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές. Ακόμη και το htc one x σε online καταστήματα το βρίσκεις 600 ευρώ, οπότε δε νομίζω κάποιος που θα δώσει 500 ευρωπουλα για κινητο να μην έχει να δώσει 100 παραπάνω. Αν έρθει όμως σε τιμή κοντά στα 400 το συζητάμε 🙂

Ιωαννης

απο τα 4 4πυρηνα ειναι πραγματικα η καλυτερη επιλογη…στα + του μεταξυ των αλλων η οθονη 4.5 ιντσες(4.7!!) και η μπαταρια..αλλα αν ερθει στα 500 δυσκολα θα πουλησει…εχεις ενα one x,ενα 4x που ποσο να βγει? πανω απο 600? εχεις ενα s3 σε λιγο καιρο που θα αναγκασει λογικα τις αλλες εταιριες να ριξουν τις τιμες..ε ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα…στα 450 ομως θα ειναι πολυ καλαα….και αν ερθει και στα μεγαλα καταστηματα ακομα καλυτερα!

lefteris

Ρε παιδια τα θελετε και τα γραφετε?? Ποιος θα δωσει κινητο με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας πανω του 400 η μαξ 420 ευρω που λετε??? Ουτε το 500- ειναι σωστο! Οταν βλεπουμε τα 599 στα htc kai samsung ειναι καλα? Η huawei ειναι πιο μεγαλη εταιρια απο αυτες και θα τα δινεο τζαμπα? Εγω πιστευω πως τα 700 του one x ειναι υπερβολικα και πως μια λογικη τιμη γι αυτο και γι αυτα που προσφερει ειναι τα 599. Εδω τοσα εκανε σχεδον το lumia και δεν αξιζει ουτε τα μισα.

Tony Cool

lefteri συμφωνω μαζι σου οτι ακομα και τα 500 μου φαινονται λιγα (δυστυχως) για αυτο το τηλεφωνο και οτι οσοι το περιμενουν κοντα στα 400(!!!) θα φανε την ξενερα της ζωης τους,αλλα πιστευω οτι ξεφυγες λιγο!Και εγω την γουσταρω πολυ την huawei αλλα εσυ την εβγαλες microsoft-coca cola-nike μαζι!Γνωμη μου ειναι πως θα εχει φτηνοτερα απο τα αλλα 4πυρηνα αλλα οχι κατα πολυ.Μακαρι να βγω ψευτης.

pariah

Δεν είμαι fan της samsung αλλά όχι και πιο μεγάλη εταιρία η huawei…Όσο για την τιμή έχουν δηλώσει ότι θα είναι 15% πιο οικονομικοί από τους ανταγωνιστές. Κοινώς στο 600άρι θα παίξουν…

panos13

Παιδια το d quad δεν έχρεται με 1.2 επεξεργαστη και το XL με 1.5?Το αρθρο αναφερεται στο d quad XL?

Δημητρης K.

ποιο καλοκαιρι?το φετινο? το λεω ειρωνικα γιατι εκεινο το huawei honor ακομα ερχεται απο το δεκεμβρη……! περα πλακας ομως ,προσωπικα οσο το εχω “δει” το θεωρω απο τα top smartphones και αν η τιμη ειναι “λογικη” τοτε θα πουλησει..

Yakuza

Θα πουλήσει ….αν η huawei καταφέρει να το διαθέσει στην αγορά, σύντομα και όχι μόνο μέσω κάποιου παρόχου κινητής (μονοπωλιακά).

s4k1s

Παιδια επειδη καταλαβαινω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν εχουν ιδεα, δεν ασχολουνται γενικοτερα με την τεχνολογια και δεν ξερουν τα μεγεθη.. Η Huawei ειναι τεραστια εταιρεια κ απο τις μεγαλυτερες στην τεχνολογια επικοινωνιων και δικτυων και ναι, το μεγεθος της ειναι αμεσα συγκρισιμο με αυτο της samsung, sony κλπ και φυσικα πολυ μεγαλυτερο απο αυτο της htc. Απλα μεχρι τωρα οι υπηρεσιες της δεν αφορουσαν το απλο αγοραστικο κοινο. Το ανοιγμα στην αγορα των συσκευων κινητης τηλεφωνιας ειναι ενας σχετικα καινουριος κλαδος της εταιριας, οποτε μην λεμε οτι θελουμε.. φυσικα και δεν μπορει η Huawei να πουλαει κοψοχρονια και στοχος της ειναι να εδραιωθει στην αγορα μαζι με τις υπολοιπες εταιριες που σημερα θεωρουνται “Top”. Bottom line: Τα 500 ειναι λιγα, γιατι απλα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τα υπολοιπα κινητα της κατηγοριας του και γιατι και 600 να κανει παλι θα εχει τον καλυτερο λογο hardware/τιμη.

petros

+1 s4k1s.το κινητο σε αμμεση συγκριση με galaxy sii που βγηκε στα 599 αρχικα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα.η τεχνολογια του ειναι αρκετα καλυτερη [τεσσερις πυρινες,ισος η μεγαλυτερος επεργαστης και μεγαλυτερη οθονη].το sg2 λεγαμε οτι η τιμη ειναι καλη [599 αρχικα] και τωρα καποιοι λενε οτι ειναι πολλα τα 500 για κινητο καλυτερης τεχνολογιας.αποξη μου.

Aris

μου φαινεται κανα μηνα πριν το καλοκαιρι θα πουλησω το Note και θα γινω κινεζος ^_^

Δημητρης K.

χωρις να το εχω πιασει μονο απο το ματι μου φαινεται πολυ ποιοτικο και οσοι θεωρουν την huawei μια ακομη κινεζια τοτε κανουν λαθος..και το ρουτερ μου και το ¨ιντερνετ usb¨ πανε μια χαρα.Αραγε αν αλλαξει εδρα η εταιρεια θα αλλαξει και η νοοτροπια του κοινου?τελοςπαντων,αν η τιμη ειναι λογικη και οχι htc x,i-phone τοτε θα το τιμησει το “ψαγμενο” κοινο.και για να μην παρεξηγηθω,700 για HTC X και 650+ για i-phone 4s ειναι λιγο τρατζικ αφου κοστολογικα για να φτιαχθουν ο αριθμος χρηματων ειναι διψυφιος…τελικα τι πληρωνουμε?τεχνολογια η καινοτομια?

zak91

Λογικα πιστευω κι εγω οτι θα ερθει στα μεγαλα καταστηματα με 499 αλλα απο ηλεκτρονικα θα το βρισκεις 80-100 ευρω κατω…. αρα 400-420 και θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη.

s4k1s

Κατ’αρχην ευχαριστω τα παιδια που καταλαβαινουν κ υποστηριξαν τις θεσεις μου. Καποιοι ανθρωποι ομως εξακολουθουν να μην καταλαβαινουν οτι δεν γινεται επειδη η εταιρια λεγεται Huawei κ οχι htc π.χ να πουλαει 200 euro κατω απο τους υπολοιπους και ειδικα οταν παρουσιαζει συσκευες τυπου Ascend D.. Δεν ειναι το u8800 που εχει μια τυπικη lcd οθονη συμπαθητικη cpu προηγουμενης γενιας και απλα αποδεκτη ποιοτητα κατασκευης με ολα τα ασχημα που πρεπει να αποδεχτουμε (ναι! εχω u8800pro 😛 ).. Ειναι μια συσκευη με χαρακτηριστικα που σε καμια περιπτωση δεν υστερουν απο τον ανταγωνισμο, με πολυ R&D απο πισω με highlight τη cpu της Huawei που ειναι καλυτερη απο ο,τι εχει δειξει ο ανταγωνισμος μεχρι σημερα με (πιθανη?) εξαιρεση τον αναμενομενο Exynos της Samsung. Οποιος “νιωθει” λοιπον θα καταλαβει οτι αυτη η συσκευη δεν μπορει να βγει στα 499 και που ΑΝ βγει σε αυτα τα χρηματα τελικα, δεν θα ειναι “καλη επιλογη”.. θα ειναι καλυτερη για τον νοημων καταναλωτη σε αυτη την κατηγορια.

Tony Cool

s4k1s εσυ ξερεις καλυτερα απο τους περισσοτερους πως οταν βγηκε το ideos x5 στα 200 ευρω για να βρεις καλυτερο τηλεφωνο επρεπε να σκασεις μια 400αρα (και αυτα στο skroutz,αμα εψαχνες στις μεγαλες αλυσιδες μη σου πω 500).Και τοτε η huawei κολοσσος ητανε.Γιατι λοιπον αυτη η τιμολογηση 200 ευρω κατω;Απλη η απαντηση:δεν την ηξερε η μανα της.Απολυτα λογικο.Απο τοτε η εταιρια εχει κανει ενα πολυ δυνατο μπασιμο στο χωρο και εχει αρχισει να καθιερωνεται στις συνειδησεις των αγοραστων.Ομως οσα περισσοτερα και να ειναι τα κερδη της και η χρηματιστηριακή της αξια δεν ειναι ακομα ουτε samsung,ουτε lg,ουτε nokia,ουτε htc.Και επειδη ο νοημων καταναλωτης οπως εσυ που θα δει διπλα διπλα το ascend με ενα πολυ υποδεεστερο samsung η lg και θα το προτιμησει ειναι (δυστυχως) μειοψηφια,ειναι νωρις ακομα να τιμολογησει το flagship της οσο οι υπολοιπες εταιριες.Ακομα και αν ειναι καλυτερο.Αμα συνεχισει ετσι ομως σε μερικα χρονακια δεν θα εχει να ζηλεψει τιποτα σαν brand name απο τους υπολοιπους.Αυτη τουλαχιστον ειναι η ταπεινη μου αποψη.

s4k1s

Ναι, ενταξει. Δεν μπορω να διαφωνισω. Ισως βεβαια οχι 400, αλλα 300 αλλα κ παλι τα 200 εχουν μεγαλη αποσταση απο τα 300. Στο marketing ειναι πολλα τα trick που χρησιμοποιουν οι εταιριες για να πουλησουν κ εχουν να κανουν με την ταξινομηση των μοντελων σε κατηγοριες τιμων. Αν ειναι μικρες οι διαφορες στην τιμολογηση καποιο κινητο σου θα μεινει απουλητο κ δεν το θελεις αυτο. Αλλα δεν εχω χρονο τωρα να εξηγησω το ολο σκεπτικο σε comment, πιστευω καποιοι καταλαβαν. Για μενα μια τιμη περιπου στα 600 ευρω θα ηταν λογικη κ μιλαω εντελως υποθετικα γιατι ετσι κ αλλιως δεν τα εχω για να το παρω. Παντως μου κανει εντυπωση που τα αρθρα με τα ακριβα κινητα εχουν συνηθως τα περισσοτερα comments. Υπαρχουν τοσα λεφτα? Και κατι τελευταιο μονο κ μονο επειδη μου δινεται βημα απο το site. Νομιζω οτι γενικα η μαχη μεταξυ των εταιριων θα πρεπει να παιχτει στην κατηγορια των 300 ευρω που εχω την αισθηση πως μονο ξεπερασμενα κινητα εχει κ απ’οτι φαινεται μονο η sony κινειται αξιολογα σε αυτην την κατευθυνση..

enigma

Όπως είπε και ο Tony Cool. Η ίδια η εταιρία έχει πει ότι θα παίξει 15% πιο κάτω από τον ανταγωνισμό. Το γιατί; Για τον ίδιο λόγο που ένα κινητό με 3,5in και πολλές ελλείψεις πουλάει πολύ παραπάνω από τον υπόλοιπο high spec ανταγωνισμό.

Τέλος, ξέρω πόσο μεγάλη εταιρία είναι η huawei. Aν προσέξατε όμως είπα ότι δεν είναι μεγαλύτερη της samsung. Και η samsung δεν φτιάχνει μόνο τηλεοράσεις και κινητά, αλλά και αυτοκίνητα τραίνα και έχει και το μεγαλύτερο ναυπηγείο του κόσμου κ.α…Και η mitsubishi είναι τεράστια εταιρία αλλά δεν είναι και στη κορυφή στις συσκευές κινητής…

Επίσης και κάτι άλλο…Η siemens πάντα ήταν τεράστια εταιρία. Το τμήμα mobile που βρίσκεται όμως; Η htc (παλιά qtek) όμως έχει παραμείνει…

Eytychios

Εγώ το περιμένω στα 300-350 ευρω, συγκρινοντας με τα άλλα μοντελα της.
Αν ερθει καλώς

Γρηγορης

* Να μην ξεχναμε οτι η Huawei εχει αναλαβει τον εξιχρονισμο της Wind της ταξης των 300 εκ.
Και η Wind ειναι αυτη που θα διαθεσει το κινητο στην ελληνικη αγορα.
Αναμενω πως το κινητο θα ερθει στην Ελλαδα στην τιμη τον 350 (max).

stathisx5

επειδη ετυχε να αγορασω ενα huawei το ideos x5 μετα αρχισα να την ψαχνω με την huawei,λοιπον μιας και το μισο αρθρο αναφερετε στα μεγεθη εταιριων φυσικα και δεν αγγιζει sony η οποια εχει ηλεκτρονικο εξοπλησμο καθε ειδους αλλα μπροστα στιν προσφατη(γιατι δεν ειναι στο παρασκηνιο σαν βαρυ ονομα πανω απο μια δεκαετια)samsung ειναι σαφως μεγαλυτερη!πληροφορηθηκα μαλιστα πως ολα τα κουτια του οτε στην ελλαδα που μετατρεπουν τα αναλογικα σηματα σε ψηφιακα ειναι HUAWEI και πιστευω πως προσπαθει δυναμικα να ριξει την samsung την htc και αλλες εταιριες!το κινητο απιστευτο αλλα μην περιμενετε για καλοκαιρι τιποτε θα απογοητευθητε κλασικα απο την ελληνικη αγορα!και τιμη καπου στα 100-150 ευρω το πολυ κατω απο τα υπολοιπα μεγαθηρια!και μην ξεχνατε πως μπαινει στο παιχνιδι το iphone 5 επισης 4πυρηνο!εκει πρεπει να υπαρξει ανταγωνισμος = μειωσει τιμων!

nikoskar

παιδια ειδα οτι το προηγουμενο μοντελο 2πυρηνο το P1 εχει 388 ευρω.αρα καμια κατοσταρα παραπανω θα εχει το d quad.μακαρι να βγω ψευτησ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.