Huawei Ascend P6S, Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή

Το Huawei Ascend P6 ήρθε ξανά στο προσκήνιο επειδή μάθαμε ότι η Huawei ετοιμάζει την ενημέρωση Android 4.4 KitKat για το κινητό, την οποία θα διαθέτει στις αρχές της χρονιάς, παρακάμπτοντας το Android 4.3 Jelly Bean. Από τον πρόεδρο της εταιρείας, Xu Xin Quan, ωστόσο μαθαίνουμε κάτι νέο που αφορά στο Huawei Ascend P6S.

Ο Xu Xin Quan λέει ότι το Huawei Ascend P6S θα ενσωματώνει ένα νέο SoC, σχεδιασμένο από την θυγατρική της εταιρείας HiSilicon, το οποίο θα αντικαταστήσει το K3V2 και θα είναι ένα true octa-core chipset, που σημαίνει ότι θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του chipset της MediaTek MTK6592. Έτσι, σε αντίθεση με το Samsung Exynos 5 Octa, όλοι οι πυρήνες θα μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα και ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, και όχι ανά τετραπύρηνο άρθρωμα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του chipset της Samsung.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές του Huawei Ascend P6S παραμένουν άγνωστες για την ώρα, ωστόσο εμφανισιακά δεν πρόκειται να διαφέρει από τον προκάτοχο του. Ακόμα επίσης δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε η Huawei προτίθεται να ανακοινώσει το smartphone, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο στο επερχόμενο MWC 2014 (Mobile World Congress).

Update: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Huawei Ascend P6S δεν θα διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή αλλά μία αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού K3V2 SoC, το οποίο θα κατασκευάζεται στα 28nm αντί στα 40nm του σημερινού μοντέλου, με αποτέλεσμα να είναι ταχύτερο ενώ παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Το αναβαθμισμένο quad-core K3V2 SoC θα διαθέτει Mali-450 GPU και θα χρονίζεται στα 1.6GHz αντί στα 1.5GHz του απλού Huawei Ascend P6. Επίσης το Huawei Ascend P6S θα διαθέτει 16GB storage αντί για 8GB.

Huawei Ascend P6S, Huawei Ascend P6S, Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros7

Επειδή σκέφτομαι προς τα Χριστούγεννα να αντικαταστήσω το “γερασμένο” μου πλέον Galaxy Ace 1, και είμαι ανάμεσα σε S3 και Ascend P6 τι προτείνεται;

Ορέστης

Εννοείται το Huawei!

ev

Σωστός ο Ορέστης. πιστεύω πως το p6 είναι απο τα ομορφότερα και κομψότερα κινητά που κυκλοφορούν και με πολύ προσεγμένο λογισμικό.

petros7

Ωραία γιατί κι εγώ πρός Huawei με βλέπω! Μήπως υπάρχει και κανένας που να το έχει στην κατοχή του για να μου πει εντυπώσεις;;

Theologis

P6 φίλε μου..
Δεν υπάρχει σύγκριση…!!

Apostolis Vlv

Κρατώντας το δρόμο που χάραξε η apple, δυστυχώς… Άκου 6s. Δυνατό φαίνεται όμως! Από ότι βλέπουμε, λογικά θα γίνει πανηγύρι στην έκθεση MWC με τα windows phone 8.1 με το s5 και με αυτό!

Notis

Apostolic Vlv έτσι ακριβώς!!! Χαχα η εταιρεία π αγαπάμε να μισούμε..! Τα Windows όσο πανε και ωριμάζουν, και σε συνδυασμό με τις σειρές Lumia πιστεύω πως ενισχύσουν το μερίδιο τους στην αγορά smartphones. Πάντως το Ρ6 το δούλεψα για μια ημέρα, δεν με ενθουσίασε το UI..η οθόνη του απολαυστικοτατη 4.7”, η μπαταρια του αν δεν κανω λάθος στα 2000mAh αρκετά τίμια, καθώς κ πολυ ωραια αίσθηση στο χέρι το αλουμινένιο σασί.

Dimitris

Και εγώ σκέφτομαι να αντικαταστήσω σιγά σιγά το zte blade μου. Σκέφτομαι να πάω στο Huawei Honor 3 ή Ascend P6. Είμαι περισσότερο προς honor 3 λόγω τιμής. Αλλά εσείς ποιο από τα 2 μου προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ!

Theo

P6 παιδια!!! Το εχει ενας φιλος!!!
Τα λογια ειναι περιττα!!!
Λεω να πεταξω το μηλο μου και να το παρω.

Adiarmistos

Επιασα στα χέρια μου το P6 και έπαθα πλάκα. Τρομερή αίσθηση στο χέρι, πολύ ωραία οθόνη και πάει σφαίρα. Ειναι HIGH END κινητό και το βρίσκεις από έξω και με 320 ευρώ.

Panagiotis-Volos

Ως κάτοχος P6 το συνιστώ με χίλια. Είναι τέλειοοοοοο.

JohnWave

Kι εγώ είμαι κάτοχος του P6.

Tα +
> Εξαιρετικό design, αναμφισβήτητα το ομορφότερο κινητό για το 2013.
> Μεταλλική κατασκευή ( μου έφαγε τρελή τούμπα και μόνο στη μια γωνία είχα μια μικρή φθορά)
> Εξαιρετική οθόνη τόσο στην απόδοση χρωμάτων, όσο και στο sharpness και στην απόσταση γυαλιού και panel.
> Αλαγκάριστο με μία εξαίρεση ( βλ. αρνητικά )
>Πολύ καλή διαχείριση μπαταρίας
>Πολύ καλή κάμερα την οποία όμως δεν έχω εξετάσει στο video.
> Δεν ζεσταίνεται όσο άλλα 4πύρηνα κινητά

Τα –
>μη συμβατότητα του Εmotion UI με κάποια γνωστά widgets
>το emotion UI είναι όμορφο αλλά του λείπει σημαντική παραμετροποίηση
>μη δυνατότητα διάφανου background softkeys όταν χρησιμοποιείται άλλος launcher ( πχ Νοva) με αποτέλεσμα να χάνεται μέρος της οθόνης όταν δεν χρησιμοποιείται ο stock.
>μάπα ακουστικά που δεν μπαίνουν καλά στο αυτί
>το σκρολάρισμα στη συλλογή φωτογραφιών δεν είναι smooth

Όπως έχω ξαναπεί αν δεν έπαιρνα το P6 θα έπαιρνα το L9 II αν ήθελα να δώσω λιγότερα χρήματα ή το Optimus G αν ήθελα να δώσω λίγο περισσότερα.Με τίποτα το S3.

Darth

Τα αρνητικά 1 και 2 λύνονται με άλλο launcher το 3 με root και ένα mod και το 4 με το Quickpic(και στο note 3 quicjpic βάζουν αρκετοί γιατί το stock gallery σέρνεται άσχημα στο scrolling)

GiannisMix

Ρε παιδιά το διαβασα κ κάπου αλλού!! Πόσο μάπα μπορεί να είναι τα ακουστικά δηλ;;;Πως γίνεται;;;;; :S
Αν δεν με κάλυπταν τα wp8 και δε ζητούσα τουλάχιστον μια κάμερα σα του 920 τότε δεδομενο είναι ότι θα είχα αυτη τη συσκευή! Η HUAWEI πέρασε σε αλλο επίπεδο με αυτη τη συσκευή.. Τα έχουμε ξαναπεί!!

Darth

@GiannisMix αρκετα μαπα και ενας γνοστος που την εχει παρει την συσκευη ακουστικα απο ενα παλιο xperia κρατισε

alex

Πολύ όμορφη συσκευή, με φανταστική οθόνη. Το Emotions UI δε μου άρεσε που δεν είχε apps button. Κατά τα άλλα, πανέμορφο! Το είχα αλλά το έδωσα για το Note 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.