Huawei, Θα παρουσιάσει dual-OS smartphone στην Αμερική

Η Huawei σκοπεύει να παρουσιάσει ένα υβριδικό smartphone με dual-OS Android και Windows Phone σύμφωνα με τον Shao Yang της Huawei σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα TrustedReviews. Πρώτος σταθμός η αγορά της Αμερικής με την Huawei να μην δίνει περισσότερες πληροφορίες για αυτή την επιλογή της, μόνο το ότι θα πρέπει να το περιμένουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πως σας ακούγεται σαν ιδέα; Θα θέλατε να έχετε τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ Android και Windows Phone;

, Huawei, Θα παρουσιάσει dual-OS smartphone στην Αμερική

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Όχι!! Καταρχάς δε ξέρουμε κατά πόσο θα είναι λειτουργικό αυτό και δεύτερον προσωπικά εμένα δε μου αρέσουν τα Windows Phone..

alexandros

Επίσης όχι ! Προτιμώ σκέτα windows phone ! Φαντάζομαι πως το ενα λειτουργικό θα επηρεάζει το άλλο και δεν θα ήθελα windows phone που να λαγκαρουν ! Φιλικά 🙂

Τάκης

Νομίζω πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε περισσότερο κόσμο στα windows αφού θα έχει την ευκαιρία να τα δοκιμάσει..

EliasKir

Εμενα παλι μου αρεσε παρα πολυ η ιδεα των δυο λειτουργικων σε ενα τηλεφωνο αρκει να ειναι προσεγμενη η υλοποιηση. Δεν ειναι και πολυ δυσκολο να γινει και προφανως το ενα δεν θα επηρεαζει το αλλο.
Αναβεις το τηλεφωνο, επιλεγεις σε ποιο λειτοργικο θα μπουταρεις και τελειωσε. Αν εχουν και dedicated καρτα το καθενα θα ηταν ακομα καλυτερα.

Solon

Τέλειο!!! Καιρός ήτανε.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πιέσεις τον ανταγωνισμό σε όφελος του καταναλωτή από το να βάλεις δύο εταιρίες μεγαθήρια να παλεύουν για το ίδιο κομμάτι της αγοράς.
Θα κερδίσει ο καλύτερος και κυρίως αυτός που θα αφουγκραστεί καλύτερα τις επιθυμίες του καταναλωτή.
Άντε να βλέπουμε κι από άλλους τέτοιες υλοποιήσεις.

Costas

Καλή ιδέα. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τα windows, και αν δεν μου αρέσουν να γυρίσω πίσω στο Android.

Γιαννης

Όλο παρουσιάσεις είναι η Huawei! Θεωρώ λάθος από μέρους της να καθυστερεί τόσο πολύ με το P7, όπως επίσης λάθος ήταν η επιλογή της να κυκλοφορήσει τα Honor 3C και 3X μόνο στην Κίνα.

Λευτέρης

Πολύ καλό αλλά το κινητό θα πρέπει να είναι τούμπανο! για να δούμε!

keysmith

Πειράματα είναι αυτά. Δεν θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο. Οπως και στα pc/laptops μπορεί να έχεις 2 λειτουργικά αλλά 98% με ένα δουλεύεις. Το άλλο το έχεις για να “παίζεις” (πχ Linux αν είσαι windows τύπος ή αν είσαι linux τύπος έχεις windows για να τρέχεις καμια περίεργη εφαρμογή που δεν παίζει με wine).
Άχρηστο είναι το dual boot νομίζω στα κινητά με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις.

Αλέξανδρος

Βασικά τα έχω δει λίγο τα wp 8 και δεν μπορώ να έχω μία αντικειμενική άποψη αλλά το παράξενο της υπόθεσης είναι γιατί δεν ενσωματώνει τα Rt.
Αν δείτε σε κάποιο βίντεο ή hands on θα πάθετε πλάκα με το ποσό καλά λειτουργούν και τις δυνατότητες τους.
Και όταν μιλάμε για multitasking υπάρχει αληθινό multitasking.
Δεν νομίζω ότι τα Windows phone 8 έχουν κάποια χρηστικότητα πέρα από τα λεγόμενα σας ότι πρόκειται για ένα απλό, σταθερό λειτουργικό.
Και τέλος αν έχεις δυνατότητα dual boot καλή είναι για δοκιμή αν και όπως λέει και ο φίλος παραπάνω 98% δουλεύεις το ένα όπως και στα pc.
Επίσης μην ανησυχείτε για το dual boot (αν θα είναι dual γιατί αν δουλεύει μέσα σε virtual box σίγουρα θα έχει κάποια θεματάκια) γιατί χωρίζεται ο δίσκος σε partition και έτσι και 5 να βάλεις κανένα θέμα ούτε από ram ούτε από cash ούτε από οτιδήποτε εφόσον δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ τους.

obi

Φίλε Αλέξανδρε με κάθε φιλική διάθεση, και δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση, κάθε άλλο δεν έχω τέτοια διάθεση άλλωστε τα λεγόμενά σου όμως είναι αντικρουόμενα: στην αρχή λες “τα έχω δει λίγο τα wp 8 και δεν μπορώ να έχω μία αντικειμενική άποψη ” και μετά έχεις σχηματίσει την άποψη “Δεν νομίζω ότι τα Windows phone 8 έχουν κάποια χρηστικότητα πέρα από τα λεγόμενα σας”. Προσπερνώ τι μπορεί να σημαίνει το “Βασικά τα έχω δει λίγο τα wp 8”. Άσχετα από το αναφαίρετο δικαίωμα της δημόσιας εκφοράς του λόγου, αυτό που λες μοιάζει λίγο αφοριστικό και αδικεί όλους τους υπόλοιπους. Το “Δεν νομίζω ότι τα Windows phone 8 έχουν κάποια χρηστικότητα” δεν έχει καμία σχέση από το να πεις πχ ‘Δεν νομίζω ότι τα Windows phone 8 έχουν μεγαλύτερη χρηστικότητα…’ . Και η αναφορά στα ‘λεγόμενα’ των άλλων είναι λίγο άδικη γιατί υπονοεί μεροληψία από μέρους τους. Κανείς δε στερεί από κανένα το δικαίωμα της γνώμης, αλλά πάλι και από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ένα πράγμα αν μη τι άλλο ότι έχεις διαμορφώσει άποψη χωρίς όπως λες να είσαι σίγουρος; αντικειμενικός;… Και από την άποψή σου διαφαίνεται μια κάποιου είδους μομφή στους έχοντες διαφωνία μαζί σου, τη στιγμή που δέχεσαι… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@obi κάνε τον κόπο και ξανά διάβασε το σχόλιο μου.
Από εκεί και πέρα να σου εξηγήσω περί αντικειμενικής άπ-οψης. Εφόσον δεν είμαι χρήστης wp 8 και δεν είχα κάποια συσκευή στα χέρια μου τουλάχιστον μια εβδομάδα και στηρίζομαι στο τι λένε χρήστες και review πως μπορώ τουλάχιστον να έχω αντικειμενική άποψη ;
Ειδάλλως και άποψη θα είχα, ΑΛΛΑ ΑΝ ΉΜΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ.
Επίσης που αδίκησα κάποιον-ους ; Από τα λεγόμενα σας λέω ότι πρόκειται για ένα ΑΠΛΌ, ΣΤΑΘΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.
Τέλος η χρηστικότητα του Windows phone 8 έχει να κάνει με το multitasking και με ότι συνεπάγεται αυτό, γι’αυτό εξάλλου κάνω λόγο για ενοποίηση τον Rt με τα wp8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.