Huawei Kirin 950: Έρχεται Οκτώβριο πιο γρήγορος από Qualcomm και MediaTek;

H Huawei αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον επόμενο μήνα το νέο chipset Kirin 950. Φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενος καθώς ο CEO, Yu Chengdong αναφέρει ότι θα είναι πιο γρήγορος από αντίστοιχους επεξεργαστές αντιπάλων όπως Qualcomm και MediaTek. Τα δυο πρώτα smartphones με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή περιμένουμε να είναι Huawei Honor 7 Plus και Huawei Mate 8.

Ο Kirin 950 είχε περάσει πρόσφατα από το Geekbench ξεπερνώντας τον Exynos 7420 που φορούν τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 edge. Ο 950 έδωσε single-core σκόρ 1906 πόντους, multi-core σκορ 6096 πόντους, ενώ ο Exynos 7420 έδωσε 1486 και 4970, αντίστοιχα.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο Huawei Kirin 950 είναι κατασκευασμένος χρησιμοποιώντας την διαδικασία των 16nm από την TSMC, έχει 4 πυρήνες Cortex-A72 και 4 Cortex-A 53, χρησιμοποιεί big.LITTLE αρχιτεκτονική, μέγιστη ταχύτητα 2.4GHz και Mali-T880 GPU. Υπάρχει υποστήριξη για LPDDR4 dual channel RAM, dual κάμερα έως 42 Megapixel και Tensilica Hi-Fi 4 ανεξάρτητο audio DSP. Τέλος, ο Kirin 950 υποστηρίζει Cat 10 LTE.

Διαβάστε επίσης: Τα επόμενης γενιάς chipsets δείχνουν τις δυνάμεις τους

Huawei Kirin 950: Έρχεται Οκτώβριο πιο γρήγορος από Qualcomm και MediaTek;, Huawei Kirin 950: Έρχεται Οκτώβριο πιο γρήγορος  από Qualcomm και MediaTek;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Πότε όμως θα δούμε τα μηχανήματα.
Το mate S, απογοήτευση (σε σχέση με ότι περίμενα και συμπεριλαμβανόμενης της τιμής).
Το Honor που λογικά θα βγει πριν το επόμενο mate δεν με ενδιαφέρει.

Επιβεβαιώνεται ότι σκ* τα έκαναν οι κατασκευαστές στα high-end για το 2015.
…και τώρα αναμένω τους fans της Apple να επαναστατήσουν που δεν προσκυνώ το 6S, τους fans της Samsung που δεν γουστάρω S6 και Note5, τους fans της Sony να μου πουν για τα 4Κ και τα 23MP. Τουλάχιστον δεν θα πάρουν φόρα οι LGήδες και η HTCάδες μια και οι εταιρίες “τους” (πολύ μου αρέσει το “τους” – λες και σας πληρώνουν) είπαν να ρίξουν έναν υπνάκο μέχρι τον άλλο μήνα (όπου και εκεί δεν περιμένω πολλά). Όσο για την Microsoft μάλλον θα φτάσει στο 2015 τεχνολογικά (επιτέλους) με ότι ανακοινώσει, αλλά δεν περιμένω τίποτα επαναστατικό.

Bagit

Πλεον μπορουμε να πουμε οτι οι Kirin μπορουν να κοιτανε στα ματια ολους τους υπολοιπους… ειναι μισο βημα πισω σε σχεση με τους τρεχοντες οταν βγαινουν αλλα αυτο μονο για τους banchmarkιολαγνους… η GPU της Huawei δεν μ αρεσε ποτε ειναι λιγο αργη αλλα θα δουμε πως θα τα καταφερουν κι εκει… αυτο που θελω να δω στο mate 8 ειναι μια καμερα με 60fps και 120fps στα 720p να κανουμε κανα slo-mo κι εμεις σαν παιδια.. κι επισης να προσεξουν λιγο της τιμες γτ οποιος ανεβαινει ανετα και κατεβαινει…

NLS

To mate 8 λογικά είναι μακριά ακόμα, οπότε τι συζητάμε.
Άμα μέσα έχει το T880 θα είναι πολύ γρήγορο GPU… αλλά δεν έχει βγει ακόμα, οπότε χλωμό να τον περιέχει ο 950.

Πάντως τα specs δεν κάνουν πάντα τον… παπά. Και η Mediatek του One M9+ είναι υποτίθεται με αρκετά καλά specs, αλλά όλοι γκρινιάζουν με την… δυσκοιλιότητα του. Για να μη πω για τον 810 (δεν κάνει γιατί έχω μηχάνημα με αυτόν)…

Bagit

@NLS εχω το mate 7 και μου χει κανει τρομερη εντυπωση το EMUI 3… ολοι ελεγαν ο,τι κολλαει και κολλαει και ρε συ παει μπαλα.. πολυ δυνατο και smooth.. κι αυτο ειναι ενα + για την κινεζα… αλλα ανεβαζει τις τιμες

NLS

Δεν διαφωνώ αλλά έχω αυτά τα φάουλ προς Huawei:

1) Ανέβασε τιμές, ψιλο αδικαιολόγητα αφού βάζει δικό της CPU (δεν το αγοράζει) και χωρίς να έχει κάνει το απαραίτητο brand name στα κινητά (γιατί σαν εταιρία με ότι φτιάχνει τόσα χρόνια, δεν είναι μικρή, αλλά στα κινητά δεν κάνει γκελ ακόμα).

2) Κινεζιές του στυλ “knuckle sense” (μιλάμε για μπλιαχ).

3) Τι τους πείραζε το app folder του Android; Δεν θέλω να είμαι iPhone.

4) Κοροϊδία με το force touch. Δεν με καίει σαν feature (παπάτζα είναι), αλλά μη το διαφημίζεις και τελικά εννοείς ότι θα το βάλεις το… 2016 στο ακόμα πιο ακριβό σου το 128άρι S. (τουλάχιστον το έδειξαν να δουλεύει)

5) Από ότι μαθαίνω updates δεν κάνει σχεδόν ποτέ στα firmware versions. Που πας ρε Καραμήτρο, όταν η Sony (πχ. – και λέω αυτή επειδή έχει τόσους εχθρούς), έβγαλε το 5.0.2 σε ΟΛΗ την σειρά Ζ (πολύ πίσω χρονικά από το 18μηνο που ζητάει η Google) και μάλλον θα το ξανακάνει με το 5.1;

…οπότε, στην κατάψυξη για μένα προς το παρόν.

Jim

@NLS,ποιο κινητο εχεις ?

NLS

Λόγω δουλειάς περνάνε πολλά από τα χέρια μου (και κάθε έξι μήνες με πιέζουν να πάρω iPhone που δεν γουστάρω). Τώρα έχω “ξεμείνει”, με το παμπάλαιο Note μου (N7000) με 5.1 (CM12.1), το οποίο δεν με αντέχει και δεν το αντέχω πια. Όμως όχι αρκετά ώστε να βγάλω το iPhone 5 που έχω από το συρτάρι. Γι’ αυτό και ψάχνω το επόμενο πραγματικά κορυφαίο high-end. Για δεύτερο, ενώ είχα επίσης smartphone, κατάλαβα το λάθος μου και έχω πια ένα ωραίο και φτηνό CAT που δεν καταλαβαίνει τίποτα, αδιάβροχο, αν το θέλει κανείς να το δανειστεί να πάρει κάνα τηλέφωνο του το πετάω χωρίς να φοβάμαι μη σπάσει και κρατάει και η μπαταρία πάνω από 10 μέρες. Γιατί πάνω στο βουνό, αν έχεις μείνει, θες να μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο, δεν σε νοιάζουν οι… πυρήνες του CPU και δεν θες να ψάχνεσαι επειδή άδειασε το smartphone (και το powerpack), κόλλησε ή γενικά δεν γουστάρει. Το καλύτερο που έπιασα στα χέρια μου φέτος ήταν μακράν το Note 4 και μετά το LG G4. Δεν τα κράτησα, το πρώτο επειδή βγήκε ως τελευταίο 32bit την ώρα που ξεκινούσαν τα 64 (δογματικά δηλαδή) και το δεύτερο επειδή θεώρησα τον 808 κοροϊδία (αν και… Συνέχεια »

Ρωμανός

@NLS

1)Γιατό το CPU για να φτιαχτεί δεν θέλει R&D, εγκαταστάσεις; Μην σου πω πιο φθηνά θα τους έβγαινε να αγοράσουν έτοιμο.

2)Γνώμη σου

3)Γι’αυτί είσαι στο Android εγκαθηστάς έναν άλλο launcher και δεν σε πειράζει καθόλου

5)Updates βγάζει, 2 κάθε μήνα για τις συσκευές της απο Κίνα. Στην ευρώπη βγάζει περίπου 1 κάθε 60 ημέρες.

NLS

1) Πιθανό. Ποιος τότε τους εμποδίζει να βάλουν CPU από άλλον; Μην χάνουν κιόλας. Να είναι η αγάπη για την τελειότητα; (έτσι και η Apple)

2) Τι άλλο. Και ξανά η γνώμη μου για το knuckle, αφού σου άρεσε: Μπλιαχ.

3) Ποτέ δεν ήμουν τρελαμένος με την αλλαγή launcher μια και ο “μαμίσιος” πάντα αφήνει τα ίχνη του και τρώει resources ακόμα και αν δεν τον βλέπεις.

5) Να υποθέσω ότι όλα τα μηχανήματα που έχει βγάλει τους τελευταίους 18 μήνες δηλαδή έχουν ή ετοιμάζονται να πάρουν επίσημα Lollipop έτσι;

Ρωμανός

@NLS

1) Δεν τους εμποδίζει κανείς, παίζουν και με SnapDragon και άμα δεν κάνω λάθος και με MediaTek.

3) Νομίζω είναι αστείο να μιλάμε για resources σε 8 πύρηνα κινητά με 2 και 3 gb μνήμης RAM, όταν μάλιστα μπορεις να τον κάνεις freeze.

5) Honor 6, Honor 6+, Honor 4c, Honor 4X, Huawei Mate 7, Huawei MediaPad X1, Huawei Ascend P7 και άλλα μοντέλα που έχουν πάρει ή θα πάρουν lollipop μέσα στους επόμενους μήνες. Λογικό είναι να μην υποστηρίξει ότι έχει βγάλει τους τελευταίους 18 μήνες, σιγά μην κάνει update και στο Ascend Y330, κατασπατάλησει resources θα ήταν.

Max91

@Ρωμανός
ετσι πληροφοριακα το Xperia Z βγηκε με 4.1 (4.2 4.3 4.4 5.0 ) και πλεον ειναι με 5.1 οποτε ναι ειναι πολυ πισο οι κινεζοι σε update

Άκαρδος

@NLS παραπάνω γράφεις ότι γενικά δεν σε ενδιαφέρουν οι πυρήνες, επεξεργαστές και τα λοιπά και ότι προτιμάς να πας σε μία συσκευή που θα έχει μία μπαταρία που να κρατάει μέρες. Παρόλα αυτά όμως όταν η LG έδωσε στο G4 τον 808 το θεώρησες κοροϊδία και δεν το αγόρασες, που στο κάτω κάτω είναι εξαιρετικό all around smartphone.

Ρωμανός

@Max91

Σε διαβάζουν οι κάτοχοι του Xperia SP και ένα δάκρυ κοιλά στο πρόσωπο τους, όπως και κατόχους άλλων συσκευών όλων των εταιρείών. Και να τελειώνουμε με το αστείο των updates στο κόσμο του Android.

Όλες οι εταιρείες δεν υποστηρίζουν όλες τους τις συσκευές και όλες οι εταιρείες στο παρελθόν και στο μέλλον θα πάρουν αποφάσεις σχετικά με την αναβάθμιση των συσκευών τους που θα κάνει το κόσμο να απομακρυνθεί ή να έρθει πιο κοντά.

Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Live with it.

NLS

Άκαρδε (!), αν πρόσεξες γράφω και ότι το G4 τελικά ήταν από τα καλύτερα της γενιάς του και ότι τελικά με τον 808 φαίνεται είχε το λόγο της. Από εκεί και πέρα, όταν βγήκε, ήδη έβγαιναν τα πρώτα με τον 810, όταν κάποιος κοιτάει (και πληρώνει) high-end, δεν θέλει το second best, θέλει το καλύτερο. Ότι μετά ο 810 ίσως δεν βγήκε τόσο καλός όσο περίμεναν (όχι και τόσο χάλια όσο κράζουν πάντως – έχω μηχάνημα με 810 είπαμε), δεν είναι κάτι που το περιμέναμε τότε. Αν δει κάποιος τα specs μεταξύ 808 και 810 (τα έχω αναλύσει και εγώ εδώ μέσα σε post) η διαφορές ΔΕΝ είναι μικρές. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όμως, το G4 βγήκε ένα αξιόλογο σύνολο και του το αναγνωρίζω. Από την άλλη το Note 4 έμελλε να είναι το τελευταίο σοβαρό Note, πράγμα που επίσης δεν ξέραμε τότε. Αν έβγαζαν ένα Note 4 Refresh με καθαρό (και ενεργό) 64bit CPU (ακόμα και 810), το είχα πάρει “χτες” (και όχι μη μου πείτε για το 910C που έχει τον Samsung και είναι υποτίθεται 64bit αλλά κάποιος θα περιμένει στον αιώνα των αιώνων να “ξεκλειδωθεί” δήθεν – που δεν γίνεται). Εγώ περίμενα εναγωνίως φέτος για κάτι που θα “σπρώξει”… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.