Huawei Kirin 950: Ξεπερνά τον Exynos 7420 στο Geekbench

Ο Kirin 950 θα είναι το νέο chipset ναυαρχίδα της Huawei που έχει διαρρεύσει με τέσσερις Cortex-A72 πυρήνες (μέγιστη ταχύτητα 2.4GHz) και τέσσερις Cortex-A57. Σύμφωνα με τα specs που έχουν διαρρεύσει, ο Kirin 950 αναμένεται να υποστηρίζει LPDDR4 RAM και κάμερα μέχρι 42 Megapixel. Ποια είναι όμως η απόδοσή του σε σύγκριση με αντιπάλους όπως Samsung Exynos 7420;

Σύμφωνα με benchmark test από το Geekbench, ο Kirin 950 δείχνει ότι έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει τον Exynos 7420, καθώς σκόραρε 1909 πόντους σε single-core test και 6096 σε multi-core test. Αντίστοιχα ο Exynos 7420 που βρίσκεται σε Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 edge, Samsung Galaxy Note5 και Samsung Galaxy S6 edge+, δίνει 1486 και 4970 πόντους σε single-core και multi-core αντίστοιχα.

Ο Kirin 950 λέγεται ότι θα κατασκευαστεί από την TSMC με την διαδικασία 16nm FinFET και θα μπει σε συσκευές όπως Huawei Mate 8.

Huawei Kirin 950: Ξεπερνά τον Exynos 7420 στο Geekbench, Huawei Kirin 950: Ξεπερνά τον Exynos 7420 στο Geekbench

Huawei Kirin 950: Ξεπερνά τον Exynos 7420 στο Geekbench, Huawei Kirin 950: Ξεπερνά τον Exynos 7420 στο Geekbench

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat

Καλα λεμε νταξ!! Το mate8 ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ !

Παναγιωτης

Παιδια τα Huawei κινητα αξιζει να περιμενεις για να τα αγορασεις πιο φθηνα, θελω να πω πεφτει γρηγορα η τιμη τους οπως τα Samsung;

ducatijim

Πωωωωωωωωωωωωω πίκρα τα samsung fans χαχαχαχαχα

NLS

Παναγιώτη τα Huawei είναι από την αρχή φτηνά, δεν χρειάζεται να περιμένεις.

Αυτό που έχω εγώ να ρωτήσω χρήστες Huawei, είναι πως τα πάει η εταιρία με αναβαθμίσεις, γιατί νομίζω τα παραταει τα κινητά της γρήγορα.

Το mate 8 δυστυχώς θα αργήσει λένε, για 2016 πια. 🙁

Φώτης

Δεν ξερω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλα ο νέος βασιλιάς ερχετε..Ηταν να κανει την αρχη με το mate 7..Πιστευω οτι μαζι με το note 5 θα ειναι τα κινητά της χρονιάς..Μιλαω καθαρα απο δυνατότητες..Γιατι απο μπαταρια κ επεκτάσιμη μνήμη το mate 8 θα ειναι πιο μπροστα..

Sp

Καλη δουλεια αλλα μην ξεχναμε οτι προκειτε για τσιπ που δεν εχει κατασκεβαστει ακομη, ενω το δικο της σαμσουγκ υπαρχει εδω και καιρο.. αρα μου φενεται λογικο να το ξεπερνα.. ας περιμενουμε και το νεο τσιπ της σαμσουγκ για να συγκρινουμε

Nick

Καλα λεμε νταξ!! Το mate8 ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ! ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΣ ΕΣΥ!

kostas_falcon

Φυσικό είναι να τον ξεπεράσει καθώς είναι πιο νέας αρχιτεκτονικής….επισης ο 7420 υπάρχει στην αγορά αρκετό καιρό και είναι και στ α 14nm….αν σκεφτούμε ότι ο ακυκλοφόρητος kirin θα είναι στα 16 φανταστείτε πόσο μπροστά είναι η Sammy από όλους (πλην της ιντελ που παίζει και αυτή χαμηλά)

alexis touba

Eιχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 και τωρα honor6 plus.Με τα huawei πολυ πιο ευχαρηστημενος σε καποιους τομεις γρηγοραδα διαχειρηση ενεργειας μπαταρια οχι λαγκ και φυσιολογικη θερμανση μπαταριας.Αυτο με τις αναβαθμησεις οντως ειναι πισω απο ταλα.Πρεπει να περημενεις αρκετα.κριμα γιατι παει πολυ καλα σε ολα τα αλα

παπαροκας tiamat

Θελετε κοντριτσα με τον 7422 καλυτερα@Nick γατακι?

Ekimolaos

@Παπαροκάς tiamat & @Nick
Παιδάκια έχετε παίξει λεφτά σε στοίχημα; Ή μήπως έχετε ποσοστά απ’τις εταιρίες; Για ηρεμήστε λίγο γιατί έχετε καταντήσει αηδία όλοι εσείς που μαλώνεται για τις εταιρίες λες και είναι Barcelona vs Real. Έχετε φτάσει στο επίπεδο των καμένων με την μπάλα. Δηλαδή στον πάτο. Τους καμένους που μαλώνουν για την ομάδα τους συνήθως τους παρομοιάζουν με πιθήκια, για ευνόητους λόγους. Άμα γουστάρετε λοιπόν να κάνετε σαν αυτούς δικαίωμά σας. Αλλά έξω από εδώ. Ανταλλάξ’τε mail, τηλέφωνα, viber, πηγαίνετε για ρομαντικό δείπνο δίπλα στην θάλασσα, δεν ξέρω τι θα κάνετε, πάντως δεν αντέχουμε άλλο την σαπίλα σας εδώ. Και δεν μιλάω για σας τους 2, μιλάω για όλους τους φανατικούς χωρίς ίχνος λογικής και χωρίς λόγο. Μας έχετε πραγματικά κουράσει. Μας ΚΟΥ-ΡΑ-ΣΑ-ΤΕ.

Kilplix

Ekimolae απλα εισαι θεος ρε φιλε. Δεν θα μπορουσες να τα πεις καλυτερα.

παπαροκας tiamat

Eskimolae πολλα νευρα .μαλλον θες διακοπες..

vladimiros

@Ekimolaos
χαλαρωσε λιγο αγορι μου,ενταξει δεν εγινε και τιποτα οταν αγαπας την τεχνολογια υποστηριζεις και μια εταιρια που εισαι ικανοποιημενος κακο ειναι;;;; επειδη εχεις νευρα ξεσπας εδω…για τους λευτεριδες που σχολιαζαν συνεχεια,που λογικα ηταν ο ιδιος..ναι εκει θα συμφωνουσα ηταν πολυ χαζομαρα,και παιδιστικο αυτο.χαλαρωσε η ζωη ειναι ωραια,επισης και η τεχνολογια.

Ekimolaos

Παιδιά δεν έχω νεύρα και δεν ξεσπάσω πουθενά, απλά είπα πως το συγκεκριμένο θέμα έχει πραγματικά καταντήσει αηδία. Ούτε αντικειμενικότητα υπάρχει πλέον, ούτε τίποτα. Όταν αγαπάς την τεχνολογία είσαι αντικειμενικός. Εδώ βλέπουν πχ Sony και τρελαίνονται λες και τους πληρώνει. Εγώ προσωπικά αυτό γούσταρα στον Βλαχάκη και άρχισα να διαβάζω techblog, το γεγονός ότι είναι αντικειμενικότατος. Αλλά πλέον στο community του techblog επικρατεί ένας τραγικός φανμποϊσμός. Άλλο fan και άλλο diehard fanboy. Έχει τεράστια διαφορά.

Δεν λέω τίποτα απ’όλα αυτά με νεύρα ή φωναχτά. Μπορεί να παρεξηγείτε επειδή στον γραπτό λόγο δεν βλέπεις εκφράσεις και τόνο φωνής, αλλά όλα τα έγραψα με ηρεμία. Και είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που έχει κουραστεί απ’τον αηδιαστικό αυτόν φανποϊσμό… Πιστεύω πως ο κάθε αντικειμενικός αναγνώστης του techblog έχει κουραστεί…

Αυτά. Φιλικά πάντα. Όσοι δεν δέχονται μια λογική και αντικειμενική άποψη μπορούν να συνεχίσουν να ειρωνεύονται (@vladiros & @παπαροκάς tiamat) χωρίς καμία λογική! 😉

Κάτοχος Sony Xperia S, fan της Sony από παιδί μπλα μπλα μπλα

Kostas K.

Μπράβο στην Huawei. Αν έδινε και τον κώδικα θα ταν όλα καλύτερα για τους devs. Κατά τ άλλα συγκρίνουμε 2 επεξεργαστές όπου ο ένας(exynos)’κυκλοφορει από τον Μάρτη Και ο άλλος (kirin) θα κυκλοφορήσει το 2016. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο μπροστά ειναι η Samsung στο συγκεκριμένο κομμάτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.