Huawei: Η θετική πορεία του 2016 δεν έφερε το επιθυμητό κέρδος

Στο παρελθόν, η Huawei είχε δηλώσει ότι θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και εταιρείες όπως η Apple και Samsung. Παρόλο που τα καταφέρνει αρκετά καλά και πούλησε μέσα στο 2016 30% περισσότερα smartphone σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, τα κέρδη της δεν είχαν την ίδια πορεία.

Τα κέρδη από το consumer business group της Huawei έφτασαν το 2016 τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο ποσό είναι περίπου 10% μικρότερο από τα 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη που είχε το 2015, ενώ ταυτόχρονα απέτυχε στον στόχο που είχε θέσει για κέρδη της τάξης των 2.5 δισεκατομμυρίων. Τα έσοδα της Huawei το 2016 ανέβηκαν κατά 42%, στα 26 δισεκατομμύρια.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα μεγαλύτερα έσοδα μεταφράζονται σε μεγαλύτερα κέρδη. Από ότι φαίνεται όμως τα περιθώρια κέρδους της Huawei έχουν μικρύνει σημαντικά, αφού τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσθέτει στις συσκευές της κοστίζουν αρκετά στην παραγωγή. Επιπλέον, η ανάπτυξη μιας εταιρείας σε μεγάλο αριθμό αγορών σημαίνει επιπλέον κόστη για marketing. Τέλος, η επιλογή αυτή θα μπορούσε να σημαίνει ότι η εταιρεία έχει αφοσιωθεί στην επέκταση του μερίδιου της αγοράς που κατέχει, θυσιάζοντας έτσι την κερδοφορία.

Το 2017 αναμένεται ακόμη πιο δύσκολο για την Huawei, αφού έχει θέσει στόχο να διπλασιάσει τα κέρδη της στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει τον στόχο αυτό, ειδικά σε μια αγορά που είναι σχεδόν κορεσμένη.

Huawei profit margin more phones less profit, Huawei: Η θετική πορεία του 2016 δεν έφερε το επιθυμητό κέρδος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7Edge

Δύο τινά υπάρχουν.
1. Αύξηση τιμών
2. Αύξηση τιμών
Γιατί Samsung Apple Sony και HTC κρατάνε ψιλά τις τιμές? Γιατί αλλιώς πρέπει να το κλείσουν το μαγαζι. Η ποιότητα πρέπει να πληρώνεται. Αν έχεις ποιότητα αυξησε την τιμη… Μην φοβάσαι.

James

@VasiliS7Edge ναι, πρέπει να πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι εμείς για να βγάλει η Huawei περισσότερα δις. Λες και τα δις είναι στραγάλια και δύο δις καθαρά, είναι λίγα λεφτά.

VasiliS7Edge

James η αναφορά ήταν σε επιχειρηματικη βάση μιας και το άρθρο αναφέρεται σε λιγότερα κερδη. Η λογική πουλάω περισσότερα και κερδίζω λιγότερα δεν είναι καθόλου επιχειρηματικό τεχνασμα αλλά η εύκολη λυση. Εγώ βγάζω το καπέλο στην Apple σε αυτόν τον τομέα.

James

VasiliS7Edge η Huawei χτίζει brand με αυτό τον τρόπο, με σκοπό να αποκομίσει μεγάλα κέρδη στο μέλλον. Θα μπορούσαν να είχαν κοστολογήσει κάθε συσκευή 5 δολάρια παραπάνω και να είχαν βγάλει μισό δις ακόμα. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα τους. Θέλει να παίζει μπάλα με τους μεγάλους και για να το κάνει αυτό πρέπει οι συσκευές της να μπουν σε πολλές τσέπες και σπίτια. Είναι και Κινέζοι, οπότε πρέπει να προσπαθήσουν παραπάνω για να πείσουν.

Η Apple είναι η Apple και παίζει μπάλα μόνη της με δικό της λειτουργικό. Όποιος θέλει iOS δε μπορεί να πάρει από αλλού και αφού δε μπορεί να πάρει από αλλού, θα πληρώσει όσο ζητάει η Apple.

ChristosT

Κάποτε οι κινέζοι είχαν φθηνά κινητά ώστε να μπούνε στην αγορά.
Τώρα μαγκέψαν και αυτοί κάνοντας τους κινέζους…
και μάλιστα με τεχνολογία κλεμένοι απο άλλους.(λογικό φυσικά αφού έχουν όλα τα εργοστάσια των μεγάλων εκεί).

ChristosT

*Κλεμμένη*…

Demis

@ChristosT ποιοι ναι καποιο οχι
πχ στην huawei σχεδον ολα ειναι απο αυτην κατασκευασμένο απο cpu μεχρι μπαταρίας κλπ και με τεχνολογία και αυτή δικιά της με δικες της πατέντες

Γιάννης

Σιγά μην λυπηθούμε την Huawei. Ούτως ή άλλος το P10 θα το κοστολογήσει πιο ακριβά σε σχέση με το P9. Αυτό το κάνει και για να αυξήσει επιπλέον τα κέρδη της, αλλά και για να ακολουθήσει την γραμμή Apple, Google και Samsung, οι οποίες θέλουν ακόμα ακριβότερο IOS και Android. Από την στιγμή που ο κόσμος έσβησε από την αγορά τα λειτουργικά blackberry και Windows phone, Android και IOS θα πουλάνε όσο θέλουν τώρα. Άρα μαζί και η Huawei.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Βρε τους καημένους…
Να πάρουμε όλοι την έκδοση Porsche Design του ΜΑΤΕ 9!!!

Cam5

Να βοηθήσουμε λίγο ρε παιδιά.

Πάνος

Να οργανώσουμε έναν τηλεμαραθώνιο στο Μεγκα να μαζέψουμε λεφτά για την φτωχή τη Huawei. Άντε και σβέλτα, όσο υπάρχει ακόμα Μεγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.