Δοκιμάζουμε το Huawei Sonic U8650

Το Huawei Sonic U8650 είναι όπως ήδη γνωρίζετε το πρώτο smartphone της κινεζικής εταιρείας που θα κυκλοφορήσει από το δίκτυο της Cosmote. Φαίνεται πως οι άνθρωποι στην Cosmote έπραξαν πολύ σωστά επιλέγοντας να κυκλοφορήσουν το συγκεκριμένο smartphone. Το νέο smartphone της Huawei δείχνει αρκετά ποιοτικό και στιβαρό, με σωστό βάρος και σε πολύ normal διαστάσεις.

, Δοκιμάζουμε το Huawei Sonic U8650

Τόσο τα πλαστικά που το συνθέτουν όσο και το τζαμάκι της οθόνης των 3,5 ιντσών, φαίνονται αξιόλογης ποιότητας. Εν αντιθέσει πάντως με άλλα οικονομικά smartphones όχι απαραίτητα κινέζικα, το Sonic είναι προσεγμένο και στο θέμα του design, με χαρακτηριστικό το πολύ όμορφο νίκελ περίβλημα που έχει όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες. Το καπάκι της μπαταρίας έχει matt φινίρισμα ώστε να αφήνει καλύτερη αίσθηση στο χέρι. Είναι ωραίο να έχεις ένα smartphone που να είναι ταυτόχρονα οικονομικό, γερό και όμορφο.

Το Huawei Sonic είναι εφοδιασμένο με 600άρη επεξεργαστή και 256MB RAM με αποτέλεσμα να τρέχει το Android Gingerbread 2.3.4 αξιοπρεπέστατα. Ρολάρει πολύ ωραία το μενού, χωρίς κρασαρίσματα έχοντας μάλιστα πολλές εφαρμογές να τρέχουν στο background. Άξιο αναφοράς είναι σίγουρα το πολύ όμορφο και λειτουργικό customization που έχει κάνει η Huawei στο Android. Μπράβο στη Huawei.

Εξοπλισμένο με οθόνης αφής 3,5 ιντσών, ανάλυσης 320×480 pixels. Προσωπικά θα ήθελα λίγο καλύτερη ανάλυση, θα ανέβαινε σίγουρα επίπεδο, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα ανέβαινε και η τιμή του. Ίσως να ξέφευγε από το target group στο οποίο απευθύνεται. Με την κάμερά των 3.2 Megapixels θα τραβήξετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε, αλλά όχι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αφού το Huawei Sonic δυστυχώς δεν διαθέτει Flash στην κάμερα.

Κάτι που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι η μπαταρία των 1400 mAh που αποδείχθηκε ατελείωτη. Με αρκετές ώρες Wi-Fi, κατέβασμα και δοκιμές εφαρμογών από το Android Market, δεν έδειξε να αδειάζει σημαντικά. Νομίζω πως πρέπει και άλλοι κατασκευαστές να υιοθετήσουν την επιλογή εφοδιάζοντας τα smartphones αυτής της κατηγορίας με μπαταρίες μεγάλης αυτονομίας.

Το Huawei Sonic U8650 είναι ένα smartphone που απευθύνεται σε ένα αγοραστικό κοινό που αναζητά ένα ποιοτικό και όμορφο Android smartphone, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα αφού θα κοστίζει λιγότερο από 180 ευρώ. Σίγουρα θα θέλαμε κάποια έξτρα τεχνικά χαρακτηριστικά στο Sonic που θα το ανεβάζανε επίπεδο αλλά δυστυχώς θα επηρέαζαν και την τιμή του προς τα πάνω.

Huawei Sonic U8650
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.4 Gingerbread
Επεξεργαστής: 600 MHz
Μνήμη RAM: 256MB
3G/ HSPA

Οθόνη: 3.5 ίντσες, LCD, 320×480 pixels, 262 χιλ. xρώματα
Κάμερα: 3.2 Megapixels
Ενσωματωμένη μνήμη:

Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1400 mAh
Διαστάσεις: 116.3×60.5×11.9 χλστ.
Βάρος: 120 γρ.
Τιμή: αναμένεται κάτω από τα 180 ευρώ

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
oresstis

Ωχ! Το nokia c7 ξαναβγαίνει για 5η φορά! Και όχι από τη nokia! 😛

gian

ένα κατοσταρικάκι μετρητά θα τους δώσω

Fotis

Γιατι να επιλεξεις αυτο και οχι το Huawei ideos x5 u8800, που εχει:

-καλυτερη καμερα
-καλυτερη αναλυση οθονης
-μεγαλυτερη οθονη
-περισσοτερα Mpixel καμερα
-καλυτερο (μακραν) επεξεργαστη
-Περισσοτερη Ram

και παρομια τιμη (εγω το αγορασα 184ευρο)

aris

αν ειναι κατω απο 150 ισως πιασει, απο κει και πανω ο οποιοσδήποτε θα πηγαινε στο ideos x5

mandiom

Παραξεθάρεψαν οι Κινέζοι! Αν είναι ποτέ δυνατόν 180€!! Το πάρα πολύ 150 έπρεπε απλά για να υπάρχει. Αν ήθελε να πετύχει όπως το x5, γύρω στα 120 θα έλεγα….

panos13

Η συσκευη βγαινει εκτος χρονου,με αυτα τα χαρακτηριστηκα ειναι πλεον ξεπερασμενη και υπαρχουν πολυ καλητερα value for money κινητα..ο μονος λογος που μπορει καποιος να το αγορασει ειναι απο αγνοια..

Marios1508

Παιδια σοβαρα η συσκευη φαινεται ποιοτικη!! Απλα σιγουρα μας χτυπαει οτι ειναι κινεζικη! Ισως εφτασε ο καιρος να παρουμε λιγο πιο σοβαρα τα μοντελα απο αυτες τις εταιρειες! Οσο για το Χ5 που λετε , δεν διαφωνω οτι ειναι μια καλυτερη επιλογη αλλα ας δουμε ποσο θα κανει και το αναβαθμισμενο Χ5 με τον καλυτερο επεξεργαστη!

GEORGE

ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 400-500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

πασχαλης

καλο κινητακι το πηρε σημερα φιλος κ το ανελαβα εγω(χεχε..) πολυ γρηγορο ωραια αισθηση στο χερι κ μου αρεσε η αναλογια πλατους-υψους της οθονης..βολευει τρομερα σε αντιθεση με το Blade μου που ειναι θεοστενο

Demis

Πολύ όμορφο για τα γούστα μου. Το δοκίμασα σε κάτάστημα της Cosmote και μου άρεσε σε εμφάνιση, αίσθηση, ταχύτητα απόκρισης, ρολάρισμα. Έδειχνε ποιοτικό, λεπτό, και σε ιδανικές διαστάσεις. Καλό θα ήταν να μας πεί τις εντυπώσεις του και από την οθόνη καθώς και από την κάμερα λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα δεδομένα της κατηγορίας.

Demis

Κώστα, θα βοηθούσε ένα Hands on. Δεν έχει σημασία, που είναι ένα entry level κινητό. Και αυτά αξίζουν της προσοχής μας και κάποια από αυτά και την αγορά τους στην κατηγορία τους

Κώστας Βλαχάκης

Ναι βέβαια, το έχουμε αποδείξει εδώ στο Techblog ότι αξίζουν αρκετά οικονομικά smartphones. Με το συγκεκριμένο απόφασίσαμε πριν ένα-δύο μήνες πότε κάναμε το review ότι δεν θα κάνουμε βίντεο. Πιστεύω ότι περνάει με πολύ καλό τρόπο ο reviewer τις εντυπώσεις του μέσα από το κείμενο 🙂

mixalis mytilini

παιδια ειμαι αναμεσα σε huawei u8650….LG HUB E510 και sony erecsson xperia x8 !! λεω να παρω το huawei…τι λετε..?????

Βιβη

παιδια…το εχω ψαξει πολυ αυτο το κινητο και για το δικα μ δεδομενα πιστευω οτι ειναι πολυ καλο για τετοια τιμη….εχει ωραιο design,τελειες αναλογιες και φενεται ανθεκτικο..!!! το βρηκα 140$ και ανυπομονω να το παρω..!!!!

kostas

139 ευρο apo Cosmote

odysseas

το κινητο το εχω πολυ απλα ειναι πολυ καλο για τ λεφτα του κ οχι μονο καλο το προγραμμα που περιεχει το εχουν κινητα μ τιμη 300 ευρο…οποιος θελει ν το αγωρασει το συνιστω ανεπυθειλακτα…δν θα χασει..

bandog

επειδη εχω μια επιδοτηση και μου το δινει δωρεαν η cosmote , θα μπορουσε καποιος να πει αν υποστηριζει flash player το συγκεκριμενο ?

ειναι το βασικοτερο μου παραπονο απο το zte blade που εχω 🙁

F33L

τελικα ξεκλειδωνει η ραμ η σίγουρα μυθος?
ευχαριστω..
στειλτε mail sto ονομα παπακι msn.com

Stefanos

Πολύ καλό κινητό Το εχω εδώ και 3 εβδομάδες και πάει πολύ καλά

Rul

Πολύ καλό κινητό, συμφωνώ. Το έχω την τελευταία βδομάδα και προσπαθώ να το συνηθίσω. Το πρώτο μου Android Μήπως γνωρίζετε πως μπαίνει ο τόνος; Δεν μπορώ να το βρω η ξανθιά…
Ευχαριστώ πολύ 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Κρατάς πατημένο το γράμμα που θέλεις να τονίσεις 🙂

Rul

Ήταν τόσο απλό τελικά!!! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση!

Κώστας

Παιδιά, ξέρετε αν έχει facebook και twitter;;

bandog

κωστα ,
κατεβαζεις τις αντιστοιχες εφαρμογες απο το market …

akis

Παιδιά, υποστηρίζει flash στον browser ;;;

Αααα, γιατί κολλάτε στο “κινέζικο” ;;; Υπάρχουν πολλά κινητά -και όχι μόνο- που να μη φτιάχνονται στην Κίνα πλέον; Ή θα προτιμούσατε π.χ. ενα φιλανδικό νόκια με τραγική ποιότητα κατασκευής; Παιδιά, σήμερα, το 2012, η Κίνα είναι γίγαντας.

manos kriti

δεν μπορω να αποφασισω αναμεσα σε LG Optimous L3-E400 και HUAWEI Sonic U 8650…καμοια ιδεα?

kostass

παιδια εγω ήμουν αναμεσα στο galaxy Y και στο huawei u8650.Διάβασα reviews και κατάλαβα οτι το huawei u8650 ειναι μακραν καλύτερο απο το galaxy Y…και όντος δεν εχει κανενα πρόβλημα ειναι ολα τελεια…παιζει να εειναι το καλύτερο τηλέφωνο που ειχα…!!

manos kriti

στον γερμανο πουλιετε 139,90

Σόλωνας

και εγω εχω να ρωτησω κατι! ξερει κανεις το λογο που αναβει η οθονη απο μονη της την ώρα που δεν το χρησιμοποιώ το κινητο και ειναι κλειδωμενο? μηπως ειναι θεμα καποιας ρυθμισης?

paraskevass

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα smastphones,οπότε η απορία μου σίγουρα θα φανεί αφελής.

Σε διάφορα site λέει ότι το συγκεκριμένο δεν έχει 3g.Είναι ποτέ δυνατόν?Τι σόι smartphone είναι τότε ,μόνο για wi-fi?Εδώ βέβαια λέει ότι έχει,όπως και στης cosmote…

Μήπως απλά είναι παρεξήγηση και το HSPA είναι το συγκεκριμένο λογισμικό με το οποίο πιάνεις το 3G δίκτυο με το κινητό αυτό?Έχει αυτό κάποια διαφορά σε ταχύτητες?

Προτελευταίο: είμαι ανάμεσα στο SONIC και στο ALCATEL 991,που όμως είναι +30 euroes και παρά είναι τεράστιο.Έχει όμως τεράστια οθόνη(αυτά δυστυχώς σχετίζονται),δηλ 4 ίντσες.Με 3,5 που έχει το sonic λέτε καλύπτομαι ,μέχρι και για ταινίες με την 32 GB?

Τελευταίο:από μπαταρία τι λέει το SONIC?

paraskevass

Πρωτόκολλα επικοινωνίας πιο σωστά,όχι λογισμικό…

Κάτι βρήκα ότι το HSPA είναι εξελιγμένο 3G,άρα μάλλον δεν παίζει πρόβλημα…

Το ALCATEL 991 το έχετε τσεκάρει?Δώστε καμία συμβουλή ανάμεσα στα 2 γιατί έχω μπλοκάρει!

bandog

παρασκευα ,

το αλκατελ εχει ισχυροτερο επεξεργαστη και δεχεται 2 sim ….
αν κινηθεις στα 169 ευρω νομιζω ειναι καλη επιλογη …..

Κωστας

Παιδια γνωριζει κανεις αν το συγκεκριμενο μοντελο αναβαθμιζεται σε android 4, και αν ναι με ποιον τροπο;

Ευχαριστω.

john

γνωριζει καποιος πως κανω ταχεια κληση απο αυτο το κινητο? ευχαριστω.

Sotos

Προς Fotis στο σχολιο 3:

Δεν έχει ραδιόφωνο το Huawei ideos x5 u8800, νομίζω?

Sotos

Καλησπέρα!

Είμαι ανάμεσα σε Samsung galaxy Y και Huawei sonic U8650…

Από Huawei δεν έχω κάποια εμπειρία, από Samsung πολύ καλή…Το Ηuawei με “ψαρώνει” λίγο περισσότερο…

Ποιό θα μου προτείνατε από τα 2?

Stella

Καλησπέρα παιδια !!! και γω αναμεσα στο Samsung galaxy Y και Huawei sonic U8650 ειμαι…και για τα 2 διαβασα πολυ καλες κριτικες απλα κολλαω λιγο στον επεξεργαστη…το Samsung galaxy Y εχει στα 832 MHz και το Huawei sonic U8650 αν δεν κανω λαθος στα 600 ΜΗz…ειμαι λιγο ασχετη οποτε μπορειτε να μου πειτε αν εχει μεγαλη διαφορα?? επισης τα Huawei ειναι αξιοπιστα απο αποψη αντοχης στον χρονο ? χθες πρωτη φορα ειδα αυτη την μαρκα και μου φανηκε ενδιαφερουσα περιπτωση…ευχαριστω 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.