Huawei: Πληροφορίες ότι ετοιμάζει το δικό της Kirin OS

Την ώρα που οι πληροφορίες τη θέλουν να αναλαμβάνει την κατασκευή του φετινού Nexus smartphone της Google, αναφορές από την Κίνα μας φέρνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα νέα. Φημολογείται ότι η Huawei ετοιμάζει το δικό της Kirin mobile OS για να μην έχει απόλυτη εξάρτηση από το Android.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο τρίτος μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής, ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο smartphone με το δικό του mobile OS το οποίο λέγεται ότι ετοιμάζει εδώ και τρία χρόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι η Huawei χρησιμοποιεί ήδη δικά της Kirin chips σε πολλά μοντέλα.

Όσον αφορά στο Nexus smartphone, νέες πληροφορίες που έρχονται επίσης από την Κίνα, αναφέρουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει το φθινόπωρο, αφού ανακοινωθεί πρώτα το Huawei Mate 8. Θα έχει premium κατασκευή με οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels, επεξεργαστή Snapdragon 810, αν και θα μπορούσε να μπει και Kirin επεξεργαστής λόγω των όσων ακούγονται για την υπερθέρμανση του 810.

Μέχρι να γίνει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για ότι διαρρέει.

Huawei: Πληροφορίες ότι ετοιμάζει το δικό της Kirin OS, Huawei: Πληροφορίες ότι ετοιμάζει το δικό της Kirin OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν από την Google. Αυτό βέβαια δεν είναι απλό ούτε εύκολο. Από την άλλη πολλές προσπάθειες ουσιαστικά βασίζονται στο Android. Όσες προσπάθειες όμως είναι πλήρως ανεξάρτητες, ουσιαστικά ακολουθούν την λογική της Apple που κατασκευάζει λογισμικό και υλικό. Αυτό έχει τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του. Στα θετικά είναι μία πιο ομοιογενής και “σταθερή” πλατφόρμα πάνω στην οποία έχει πλήρη έλεγχο ο κατασκευαστής, στα αρνητικά μια πιο κλειστή πλατφόρμα καθώς λειτουργεί μόνο στις συσκευές του κατασκευαστή. (ώρα είναι να δούμε να αρχίσει π.χ η Huawei αργότερα να κάνει και license το λειτουργικό σε άλλους κατασκευαστές κινητών…).
Θα τα καταφέρουν άραγε;

jim

@cghera συμφωνω και συνεχιζω λεγοντας πως αν και δεν ημουν ποτε κατοχος huawei αρκετοι γνωστοι μου εχουν και μου εχουν δωσει καλες εντυπωσεις.Μπραβο της που σιγα σιγα προσπαθει να απεξαρτοποιηθει(δεν ειναι ευκολο φυσικα) αλλα σε τετοιες εποχες ειδικα μια εταιρια με κινητα value for money ειναι οτι καλυτερο…βεβαια δεν ειμαι ανιδεος.φυσικα οταν παρεις iphone εχεις αλλη εμπειρια.(δεν ειχα ποτε iOS συσκευη αλλα το macbook μπορω να πω μπορει να το εχω 4 χρονια αλλα κραταει γερα.).Μπραβο της λοιπον και σε περιπτωση που βγει το εν λογω OS πιστευω θα προτιμηθει απο πολλους.!

Γιάννης σε λέω

Θα αποτύχει παταγωδώς, στη δύση τουλάχιστον, αν βγάλει συσκευές με το δικό της OS. Δεν είναι Apple ούτε Microsoft με έδρα τις ΗΠΑ ώστε μια τέτοια κίνηση να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Nick

ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ 1000000000% ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ GAMES ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ playstore ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΕΠΕΡΝΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ 15 EYRO KAI ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΖΑΜΙ…

ΝΖ

@Γιάννη, νομίζω ότι ο κόσμος θα την στηρίξει. Και μη βασίζεσαι στους αμερικανούς. Η αγορά της Κίνας είναι υπερ-πενταπλάσια των ΗΠΑ, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα προτιμήσουν ΔΙΚΗ τους εταιρία. Επίσης θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπ’όψιν σου ότι μια τέτοια κίνηση ΙΣΩΣ παρασύρει και εταιρίες όπως Samsung/Sony/LG/HTC κλπ που στην ουσία δεν επωφελούνται από το Ανδροειδές γιατί βγάζουν υλικό και όχι λογισμικό (αναφέρομαι πάντοτε στο τμήμα της κινητής τηλεφωνίας) και στις περισσότερες περιπτώσεις το Android δεν υποστηρίζει σωστά τα κινητά.

Από τη μια θα υπάρξει εξειδίκευση πάνω στο λειτουργικό το οποίο η κατασκευάστρια εταιρία θα το προσαρμόσει όπως πρέπει, θα υπάρξει πιστεύω σωστότερος και πιο υγιείς ανταγωνισμός και φυσικά καλύτερη υποστήριξη.
Αυτό που θα πρέπει να κάνει η Huawei, είναι να μπορέσει να εξειδικευτεί και στο κομάτι του δικού της λειτουργικού, όπως κάνει η Apple τόσα χρόνια που μας έχει μάθει σε ένα smooth, κλειστό μεν ελαφρύ δε iOS.

forneverarrow

Το θέμα ειναι οτι θα αποτύχει όπως και άλλες παρόμοιες προσπάθειες (Tizen, Bada, Ubuntu κλπ) γιατι δυστυχώς σήμερα η αγορά εχει διαμορφωθεί και ειναι δύσκαμπτη για να αφομοιώσει νέους παίκτες. Στην καλύτερη θα πουλήσει στην Κίνα, αλλα για εδώ δεν το βλέπω.

Γιάννης σε λέω

@forneverarrow

Ακριβώς αυτό θέλω να πω! Αν η Huawei είχε έδρα τις ΗΠΑ τότε θα ήταν αρκετά πιθανό μια τέτοια κίνηση να κυκλοφορήσει κινητά με το δικό της OS να πετύχαινε μέχρι ένα σημείο. Ας θυμηθούμε ότι τα τρία κυρίαρχα λειτουργικά προήλθαν από εταιρίες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, Google, Apple και Microsoft.

alexis touba

Ευχομαι να παει καλα η Huawei γιατι αξηζει πλεον για μενα φτιαχνει πιο ολοκληρωμενα κηνητα σε ολους τους τομεις λιγο στη καμερα να ανεβει δε θα πιανεται και σε QHD οθονες.ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb Huawei mate7 και τωρα Huawei honor6 plus.Απλα τα καλυτερα σε συγκρηση μαυτα που ανεφερα.Πηστευω το mate8 θα ειναι ισως και δευτερο πησω απτο note5 αν βγει.Σε μπαταρια παντος ειναι καλυτερο απο note4 και σε gaming επισηςκαι ισως πιο γρηγορο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.