Huawei και ZTE, Οι πλέον ανερχόμενες εταιρείες στα smartphones

Μπορεί Samsung και Apple να κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά smartphones, όμως η γενική εικόνα κρύβει κάποιες επιπλέον εκπλήξεις. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της IDC φαίνεται πως η κορυφαίες Κινέζικες εταιρείες Huawei και ZTE είναι από τις πλέον αναδυόμενες, κερδίζοντας αρκετό μερίδιο αγοράς και από μία θέση στις πέντε πρώτες θέσεις των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής smartphones.

Huawei ZTE, Huawei και ZTE, Οι πλέον ανερχόμενες εταιρείες στα smartphones

Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Huawei ανέβηκε κατά 89.5% το τελευταίο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2011, αποστέλλοντας στα καταστήματα παγκοσμίως 10.8 εκ. συσκευές, ρίχνοντας τη Sony στην τέταρτη θέση με 9.8 εκ. τεμάχια. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η ZTE, με το μερίδιο της στη παγκόσμια αγορά να φτάνει στο 6.4%, δηλαδή ανάπτυξη 48.4% σε σχέση με το τέταρτο τετράμηνο του 2011.

Huawei ZTE, Huawei και ZTE, Οι πλέον ανερχόμενες εταιρείες στα smartphones

Οι κινέζικες εταιρείες ελκύουν όλο και περισσότερο αγοραστικό κοινό, κυρίως λόγο των κορυφαίων χαρακτηριστικών των high-end συσκευών τους σε συνδυασμό με τις πολύ ελκυστικές και χαμηλές – σε σχέση με τον ανταγωνισμό – τιμές. Ας μη ξεχνάμε πως μεγάλοι χαμένοι φαίνεται να είναι οι LG και HTC, ενώ αναμένουμε να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζουν οι εταιρείες για το 2013.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Μα τι λετε τωρα? Εμπιστευεται το παγκοσμιο αγοραστικο κοινο κινεζικα προϊοντα? Αφου ολα ειναι μαπα επειδη… εεεμμμ επειδη…. επειδη ειναι κινεζικα!

Γιώργος Κου.

Νομίζω πως είναι και οι δύο αρκετά αξιόλογες…ίσως η Huawai λίγο περισσότερο…και θα πάνε ακόμα πιο ψηλά..γιατί όπως λες και στο άρθρο έχουν πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά και απίστευτες τιμές….όσο για την LG και την HTC έχουν χάσει το παιχνίδι….θέλουν παραπάνω προσπάθεια…

Δημήτριος

Η Huawei εχει μπει μια χαρα στο παιχνιδι και με καλα χαρακτηριστικα στις συσκευες της… ο φιλος πανω που λεει για μαπα… δεν ειναι ετσι ακριβως…. (δεν ειναι της κατηγοριας των 600€, και γιαυτο ειναι και πιο φθηνα αλλα δεν ειναι ουτε της κατηγοριας των 100€ τα προιοντα της)
Η ΖΤΕ δινοντας pure android στα κινητα της φαινεται να εχουν αλλο αερα… αλλα το θεμα αξιοπιστικα brand name φαινεται πως μετραει πολυ…!!
Οσο για LG και HTC, η πρωτη παει να κανει το come back με το optimus G και η δευτερη παει να κλεισει μια ωρα νωριτερα μετα και την ιστορια για το κλεισιμο σαι με costum roms για τα κινητα της…. εμ δεν εχει σωστη υποστηριξη… εμ κλεινει και τον τελευταιο τροπο για μια εκδοση παραπανω στα κινητα της…!! 🙂

Ελπιζω να μην κουρασα…!!

socrates

Εγώ πάντως που έχω Huawei X5 απ’όταν πρωτοκυκλοφόρησε είμαι πολύ ευχαριστημένος!

@Δημήτριος
Το σχόλιο του Μ.Μπαιράμη είναι σαρκαστικό.(Καθώς σχεδόν ότι αγοράζουμε είναι κατασκευής Κίνας….)
Φιλικά πάντα

ellanios21

…έχοντας το huawei ascend P1 από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, μπορώ να πω ότι έχω φάει κόλλημα με το συγκεκριμένο κινητό και σίγουρα η συγκεκριμένη εταιρία θα είναι στις πρώτες μου επιλογές και στο μέλλον……

Darth

από την στιγμή που δεν κάνει να το βγάλουμε στην καφετέρια να μας καμαρώσουν όλοι η υπόλοιποι είναι fail (greek logic rules)

@Δημήτριος
Φιλε μου το σχολιο οπως ειπε κι ο socrates ειναι σαρκαστικο και οπως λεει κι ο Darth απο κατω καπως ετσι αντιμετωπιζουν πολλοι προϊοντα των 2 εταιρειων οπως και αλλων κινεζικων κολοσσων, αφου ειναι αρνητικα προκατειλλημενοι και πολλα αλλα που τα εχω αναλυσει σε αλλα post μου. Κι εγω μετα απο το nokia 5800 που ειχα καιρο, μπηκα στον κοσμο του android με το huawei x5, το χρησιμοποιω κοντα στα 2 χρονια τωρα και ειμαι υπερευχαριστημενος καθως βλεπω οτι ακομα και τωρα βγαινουν κινητα με χειροτερα χαρακτηριστικα και μεγαλυτερη τιμη απο αυτο. Τωρα εχω μια μικρη επιδοτηση απο την cosmote, μπορει να προτιμησω το zte grand x in, που ειναι ενα πολυ καλο value for money αυτη την στιγμη, αλλιως το honor 2 με τα 2gb απο ενα ιντερνετικο καταστημα του εξωτερικου με κατω απο 300 ευρω οπως ειδα και ασε τους αλλους να αναρωτιουνται τι ειναι μετα… Η μηπως να κανω την υπερβαση και να χτυπησω ενα xiaomi mi2?

G4m3r

Καλημέρα,ρε σεις δεν είχα ποτε μου Huawei ή zte όμως ο κολλητός μου έχει προτιμήσει ένα huawei των 140€(δεν θυμάμαι μοντέλο) και αναλόγως με την τιμή του μια χαρα ανταποκρίνεται.
Εγω έχω κολλήσει άσχημα με το Xperia Z αλλα θα ψάξω λίγο και απο αυτή την μεριά να δω τι παίζει..
Πάντως όπως είπατε και παραπάνω εταιρίες κλείνουν, άλλες ανοίγουν άλλες συρικνωνονται και κάποιες θα εξαγοραστουν απο μεγαλύτερες.

mixtri

Μη δίνετε λεφτά σε Κινέζους. Δεν αμφιβάλλω ότι έχουν καλή τεχνολογία αλλα σκεπτείτε τι θα γίνει στο μέλλον. Αν δε θέλετε να δουλεύετε στην φοξκον με 50e ξανασκεφτείτε πριν αγοράσετε το επόμενο κινέζικο προϊόν. Προφανώς οι δυτικοί δε χαρίζουν αλλα υπάρχουν και χειρότερα. Το σχολιο δεν είναι καθόλου ρατσιστικό αλλα η πραγματικότητα που ζω σε συνεργασία που έχω με Κινέζους ακαδημαϊκά και επαγγελματικά.

G4m3r

Δίνετε τα λεφτά σας στις δυτικες εταιρίες, αυτές θα σας εξασφαλίσουν ένα άνετο και πλούσιο μέλλον!! Η ζωή σας θα είναι ανεμελη χωρίς προβλήματα αφού θα πληρωνεστε όλοι με 5500€ το μήνα λέω ως βασικό μισθό…
Προχωράμε προς τη δύση για να μας βοηθεισει όπως ακριβώς και σήμερα..

@πέρα απο την πλάκα mixtri κατάλαβα τι ενοιεις αλλα δεν είναι λογικό γτ ούτε και οι δυτικές πολυεθνικές μας βοηθάνε.
Ο κάθενας βέβαια έχει τη δική του γνωμη και είναι απόλυτα δεκτή.

nikos

@mixtri
Ρε συ, εγώ θα αγοράσω λάδι από την Κορώνη, τυρί από την Κρήτη, Μήλα από τη Θεσσαλία κλπ κλπ.
Ηλεκτρονικά και βιομηχανικά καταναλωτικά προϊόντα από που θα αγοράσω; Από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ;
Αφού και αυτές οι εταιρίες στην κίνα και στην ταιβάν φτιάχνουν τα δικά τους. Πως νομίζεις ότι άρχισαν οι κινέζικες εταιρίες να φτιάχνουν δικά τους προϊόντα; Κατά πάσα πιθανότητα ήτνα υποκατασκευαστές μεγάλων γνωστών εταιριών και μετά αφού αποκτήσαν (ή και έκλεψαν) τεχνογνωσία άρχισαν να σχεδιάζουν και να πουλάνε τα δικά τους. Οτιδήποτε σχεδόν και να ψωνίσεις στις μέρες μας μπορεί να είναι σχεδιασμένο στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη αλλά είναι φτιαγμένο στην κίνα και το πολύ πολύ να συναρμολογείται στην Ευρώπη ή αλλού.
Αν δεν αγοράσουμε κινέζικα όπως λες μπορούμε να γυρίσουμε στους atari και amstrad 30ετίας.

Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με το ZTE Blade που πήρα το 2010. Τρέχω modα 4.1 και σύντομα 4.2 όχι τόσο γιατί έχει υποστήριξη από την εταιρία, όσο γιατί έχει ΜΕΓΑΛΗ βάση χρηστών που δεν τους περισσεύουν 500ρικα και 800ρικα για κινητά. Και είμαι κούκλος.

mixtri

Δεν εννοώ αυτό που καταλάβατε… Εννοώ ότι όσο ενισχύεται την πολιτική της φθήνιας και των φθηνών εργατικών χεριών καθιερώνετε μία νέα τάξη πραγμάτων: υψηλά κέρδη, χαμηλοί μισθοί. Δε λέω πως οι Δυτικοί είναι άγιοι αλλά καλώς ή κακώς ανήκουμε, σαν Ευρώπη, στο δυτικό group. H Huawei στα ερευνητικά της δίνει καλούς μισθούς μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ανταγωνισμός στο μισθολογικό. Στον κατασκευαστικό τομέα, όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δίνει μισθούς πείνας. Και τώρα θα μου πείτε ποια είναι η διαφορά; Εγώ καταναλωτής είμαι! Είσαι και εργαζόμενος όμως. Τι είναι πιο σημαντικό τελικά; Επειδή πλέον συναναστρέφομαι με πολλούς Ανατολίτες θα σας πω ότι στην Κορέα και στην Ιαπωνία δεν υπάρχει ούτε ένα τηλέφωνο ΝΟΚΙΑ για δείγμα ενώ στη Σουηδία που ζω υπάρχουν Samsung – έστω λίγα- και άπειρα Sony (ελέω SE). Και ποτέ αυτές οι αγορές δεν τιμούσαν Ευρωπαϊκά προιόντα. Αυτά για τροφή και σκέψη λοιπόν. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι το R&D. Αν το ρουφήξουν κι αυτό μετά μας βλέπω εμάς και τα παιδιά μας να συναρμολογούμε στη φοξκον κινητά. Όποιος δε τους ζει δε θα καταλάβει αυτά που λέω. Θα έρθει η στιγμή βεβαίως αλλά ίσως είναι λίγο αργά 😉 Δε περιμένω προφανώς από τον Έλληνα που τον… Συνέχεια »

Panos7GR

Από πολύ ενδιαφέρουσα σκοπιά το είδες το θέμα mixtri και ομολογώ πως με προβλημάτισες ιδιαίτερα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι…
Όμως ποιόν Δυτικό να υποστηρίξω; Ποιός έχει απομείνει; Η Nokia από την Ευρώπη και οι Apple, Motorola απ την Αμερική; Η Nokia πρόσφατα είχα διαβάσει πως μεταφέρει τα εργοστάσιά της από την Φιλανδία στην Κίνα (κι εδώ στο Techblog πρέπει να είχε γραφτεί) και η Apple που εδώ και χρόνια κάνει το ίδιο; Νομίζω πως τα πράγματα εδώ και πολύ καιρό έχουν αλλάξει. Η Ευρώπη ποτέ δεν ήτανε μέρος για βαριά βιομηχανία. Είμαστε πολύ σοσιαλιστές για να έρθει μια μεγαλοεταιρια και να βασιστεί στα εργατικά χέρια μας. Καλώς ή κακώς η Ευρώπη πάντα ήταν του πνεύματος. Είναι η ήπειρος που γέννησε και θα γεννάει “μεγάλα μυαλά” και πάνω σε αυτό ποντάρει. Επίσης οι ΗΠΑ γίνανε αυτό που γίνανε χάρις στα “μυαλά” μας, που μόλις τα πανεπιστήμια τους βλέπανε έναν χαρισματικό φοιτητή του κάνανε δελεαστική πρόταση και τον τσιμπαγανε.

mixtri

Πάνο, έχεις δίκιο σε όλα. Δε μπορώ να διαφωνήσω στο παραμικρό.
Η μόνη μας ελπίδα το R&D είναι πλέον. Και βλέποντας την Ericsson στη Σουηδία να διώχνει 1000 εργαζομένους και την Huawei να τους προσλαμβάνει δεν έχω ιδιαίτερα καλό feedback και για αυτό.
Όπου μπορούμε να αποφύγουμε ας αποφύγουμε τα προιόντα εξ Ανατολής, αυτή είναι η άποψή μου. Όσο κακό και αν μας ακούγεται αν οι δυτικοί εργοδότες είναι πολύ σκληροί τότε οι Ανατολίτες είναι πολλαπλάσια σκληροί. Γιατί η κυριαρχία δεν είναι ο στόχος τους αλλά η διατήρηση στην κυριαρχία.
Η Ευρώπη πάντα ήταν τόπος πνευματικός χωρίς όμως να στερείται και μιας βαριάς αυτοκινητοβιομηχανίας και διάφορων ηλεκτρικών συσκεών. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας όμως έχουν θυσιαστεί τα πάντα. Δυστυχώς. Και για τα παιδιά μας θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα αν δε προσέξουμε. Δεν είπα να γίνουμε ρατσιστές αλλά λίγο πιο σωβινιστές από την Ευρωπαική προσέγγιση.
Προφανώς δεν έχω καμία εκτίμηση στο δυτικό group αλλά όπως είπα καλώς ή κακώς εκεί ανήκουμε. Και αν η κρίση χτυπά στο group 1 φορά στην Ελλάδα χτυπάει 10. Βλέπετε, ο πιο αδύναμος κρίκος. Ο αγώνας της επιβίωσης είναι σκληρός.

Makis

mixtri εχεις αποψη και αυτο μετραει, τωρα πως θα καταφερουμε αυτο που αναφερεις ειναι ενα (σοβαρο) θεμα….

Panos7GR

Πω μιλάμε έμεινα… Ειλικρινά με προβλημάτισες αρκετά μπορώ να πω! Χαχα είμαι σε σημείο να ψάχνω στοιχεία για να δω αν όντως ισχύουν στην πραγματικότητα αυτα που είπες. 😛 Δεν αμφιβάλλω, πόσο μάλλον για να τα λες με τόση σιγουριά και προειδοποιητικά, απλά θέλω να είμαι σίγουρος. Πάντως έτσι όπως πάει το πράγμα αυτό προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδα κι αν πετύχει το πείραμα θα το εφαρμόσουν και σε άλλες ετοιμόρροπες Οικονομίες πχ Ισπανία, Ιταλία. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο, ρίχνοντας τους μισθούς και συντάξεις, όμως κρατώντας τις τιμές στα ύψη κι ανεβάζοντας τους φόρους με σκοπό να δημιουργηθούν φθηνά εργατικά χέρια για να τα εκμεταλλευθούν οι οποίοι επενδυτές έρθουν. Είτε αυτοί είναι “φίλοι” Δυτικοί (όπως πάνω-κάτω αναφέρεις) είτε εξ Ανατολής. Έτσι θα μας δίνουν μισθούς πείνας. Για όλα αυτά για “το καλό της πατρίδας μας” δεν θα αντιδράσει ο κοσμάκης και θα πλουτίζουν οι εταιρίες που κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση. Αν πετύχει η συνταγή θα αλλάξουν πολλά για την Ευρώπη. Τέλος εγώ προσωπικά όταν μιλάμε για εταιρίες και για κέρδος δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί. Όπου παίζονται χρήματα και μάλιστα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια, όλοι γίνονται σκληροί, είτε από Δύση είτε από Ανατολή. Δεν τους έχω… Συνέχεια »

vasilis

Παράγγειλα ένα huawei honor 2 με 240€ και παράτησα το προβληματικό htc one x που κάνει τα διπλάσια και είναι και πιό αδύνατο απο το honor 2,άρα λογικό να ανεβαίνουν οι πωλήσεις των Κινέζων.

Απο ποιο site vasilis? Με 2gb ram?

digekas

Λογικό και αναμενόμενο, αλλά βλέπετε όταν κάποιοι είχαν πριν από χρόνια παρωπίδες στο insomnia όταν πριν από χρόνια έλεγα ότι δεν δικαιολογούνται οι τιμές πώλησης των περισσότερων smartphone/tablets fanboys (ίσως και funboys) γνωστών και μή εξαιρετέων εταιριών έτρωγαν τα λυσσακά τους λες και είχαν μετοχές των εταιριών ή ήταν άμεσα συμβεβλημένοι με αυτές… Τώρα για το αν θα πρέπει να υποστηρίζουμε Κινέζικες εταιρίες και ποια η σχέση τους με τις Αμερικάνικες ή Ευρωπαϊκές… αρκεί να δούμε το MADE IN CHINA σε όλα τα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα προϊόντα!!! Τα “ατυχήματα” και οι αυτοκτονίες των Κινέζων εργατών της Foxconn γινόντουσαν σε γραμμές παραγωγής Αμερικάνικων και Ευρωπαϊκών προϊόντων: https://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn_suicides Ούτε και η “σημερινή” οικονομική κρίση (κυρίως κρίση αρχών και αξιών) είναι τυχαία, σεντόνια έχουν γραφτεί από τον υποφαινόμενο, αναλύσεις έχουν γίνει, προτάσεις/λύσεις έχουν προταθεί και αργά αλλά σταθερά οικειοποιούνται από όλο και περισσότερους για αυτό και υπάρχει ελπίδα να βγούμε από αυτό τον αέναο κύκλο χρεοκοπιών (περιόδου πεντηκονταετίας περίπου, ψάξτε στο Forbes να δείτε που οι ίδιοι τα αναφέρουν) Βλέπετε η βελτιστοποίηση των κερδών όταν έρχεται από την ελαχιστοποίηση του κόστους οδηγεί σε αυτοματισμούς/μείωση εργατικού κόστους ελπίζοντας όμως ότι την ίδια τακτική ΔΕΝ θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες οπότε και θα εξακολουθεί… Συνέχεια »

Vasilis

hotmid.com Μερκούριος Μπαϊράμης και ναι με 2gb ram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.