IDC προβλέψεις 2015, Android > Windows Phone > iOS > BlackBerry

Η εταιρεία ερευνών IDC δημοσιοποίησε σήμερα το paper “Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker” προβλέποντας ότι το λειτουργικό σύστημα Windows Phone θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως το 2015 με ποσοστό της αγοράς στο 20,9% (συμφωνία Microsoft – Nokia). Στην πρώτη θέση απο φέτος και έως τότε εκτιμάει ότι θα βρίσκεται το Android και στην τρίτη το iOS.

Η IDC προβλέπει ότι το 2011 θα διατεθούν συνολικά 450 εκ. smartphones (αύξηση 49,2% σε σύγκριση με το 2010).

, IDC προβλέψεις 2015, Android > Windows Phone > iOS > BlackBerry

Περισσότερα για το Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker
IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker fills the demand for detailed and timely information on the global mobile phone and converged mobile device market for device vendors, software developers, service providers, and component suppliers. It provides insightful analysis through quarterly market share data by region. IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker is built on the foundation of IDC’s network of country-level mobile phone tracking services, and its bottom-up methodology delivers an accurate view of the mobile phone market from those closest to it. This IDC tracker product delivers a quarterly Web database that details the performance of the market’s individual players and answers important product-planning and product-positioning questions.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis.

Απολυτα λογικη εκτιμηση,οσο μπορει να χαρακτηριστει ασφαλης μια εκτιμηση πανω στην τεχνολογια.Παντως σπανια η συγκεκριμενη πεφτει εξω.
Προσωπικα σαν δευτερο λειτουργικο μετα το android θα χρησιμοποιω windows phone η webos ου πηρε ο κολλητος χτες και μου αρεσε πολυ.

Κωνσταντίνος

Έστω και 2οι – θα το ανεχτώ… 😉

Marios Basileiou

Ωραια ερευνα…και μενα με χαροποιει που θα κατακτησει το android…αποψη που συμμεριζομε και εγω.
Εντυπωση μου κανει οτι το 2015 το Compound annual growth rate (CAGR) των windows phones 7 ειναι ο μεγαλυτερος με διαφορα!!
Καθως και οτι το μεριδιο στην αγορα για το iOS την ιδια χρονια ειναι τριτο και κατω απο τα windows phones 7 ειδικα!!Τα webOs τα θεωρησαν στα others λογικα 😛

mario

ρε παιδια όμως όλοι όσοι εχουν symbian(nokia) θα μετεπηδησουν στα windows phone 7(που βαζουν και αλλοι κατασκευαστες(htc, lg) το εν λογω λογισμικό) αποκλειστικά…δε νομίζω!!!το android τοσο μικρη αυξηση.. και το ios τελειως στασιμο? το blackeberry ουτως ή αλλως απευθυνεται σε συγκεκριμένο κοινό οποτε εχει μια λογικη το ποσοστο του.

panayiotis

Εγώ έχω την άποψη οτι σε μία αγορά όπως αυτή( των κινητών τηλεφώνων) δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι σου ξημερώνει αύριο…. οχι να κάτσεις να υπολογισεις τι θα γίνει το…2015!!

333Mbs

Αυτές είναι εκτιμήσεις με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχουμε τώρα για τα Smartphone διότι μπορεί κάποια εταιρία να κάνει την ανατροπή μέχρι τότε(2015) και στο λειτουργικό της να υπάρχουν συμφωνίες η και συγχωνεύσεις με τεχνολογικά τμήματα που ένα Smartphone πχ. Symbian να κάνει τρελές πωλήσεις και θα μπει στο ενδιαφέρον του κόσμου !!Οπως γραφει ο Κωστας ( Προβλέπεται )…..
!Πλέων τώρα όλες η εταιρίες έχουν στοιχεία σε θέμα λειτουργικότητας νέων τεχνολογιών από άλλες εταιρίες οποτε ας περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει ….

vaskor

Λογικό είναι να πέσει το iOS. Πουλάει πολύ ακριβά, πάρα πολύ ακριβά…
Χαίρομαι που βλέπω αισιοδοξία για το WP7. είναι σίγουρο ότι θα ανέβει και αν το χειριστεί σωστά και όχι σφιχτά για το μέλλον η Microsoft, προσωπικά πιστεύω ότι και το 20 που λένε τώρα θα αποδειχθεί λίγο. Έχω ήδη WP7 και το βλέπω πόσο καλό είναι…

fred

λογικο ακουγεται

Ηρακλής

Τα αποτελέσματα, φυσικά και φαίνονται λογικά. Αυτό που δεν έχει καμία λογική είναι η ίδια η έρευνα.

Αλέξανδρος

Καλό όλο αυτό αλλά δε μας είπαν και πόσο θα έχουν αυξηθεί οι χρήστες smartphones.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ναι μεν το ios για παράδειγμα μπορεί να έχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό σε 4 χρόνια αλλά το θέμα είναι σε πόσους χρήστες αντιστοιχεί.
Αλλο πράγμα το 15% να αντιστοιχεί σε 10.000 ανθρώπους και άλλο σε 1.000.000.
Τα ποσοστά δε λένε πάντα την αλήθεια. Αν η πίτα τριπλασιαστεί και η apple απλά κρατήσει το ποσοστό της ουσιαστικά έχουν τριπλασιαστεί οι συνδρομητές. Αρα μιλάμε για άνοδο και ανάπτυξη στην πραγματική αγορά.
Από την άλλη τα ίδια ισχύουν και για το android αλλά το πρόβλημα είναι πως η πίτα κατακερματίζεται ανάμεσα σε πολλούς κατασκευαστές. Λογικό και επόμενο είναι να επικρατήσει το android μιας και απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερη βάση πελατών.
Οτι ακριβώς συμβαίνει και στα λαπτοπ που έχουμε γεμίσει με windows 7 λαπτοπ ( και αυτό είναι καλό για εμάς ) θα συμβει και με τα κινητά. Η διαφορά είναι πως στους υπολογιστές δείχνει να χωράνε μόνο δύο μεγάλοι παίχτες apple, microsoft ( linux τα αφήνω απέξω ) και εδώ είναι το στοίχημα για τα wp7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.