IDC, Τα μισά smartphones του κόσμου έρχονται από την Apple και τη Samsung

Διαβάζοντας κανείς την είδηση αυτή καταλαβαίνει γιατί οι δύο εταιρείες κονταροχτυπιούνται ανελέητα με κάθε τρόπο και συχνά με όχι και τόσο… θεμιτά μέσα. Τους ανήκει περίπου η μισή αγορά των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Samsung διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το δεύτερο τρίμηνο του έτους πωλήθηκαν 406 εκατομμύρια smartphones, σε σύγκριση με τα 401.8 εκατομμύρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Σε γενικές γραμμές εντοπίζεται μεγάλη ζήτηση για τα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο, με την Samsung να καταφέρνει να πουλήσει 50 εκατομμύρια συσκευές, διπλασιάζοντας το μερίδιο που είχε στην εν λόγω αγορά πριν από μερικά χρόνια.

Η Nokia είδε τις πωλήσεις των Symbian και MeeGo συσκευών της να πέφτουν, αλλά η απώλεια αντισταθμίστηκε από τα Windows Phones. Αξίζει να σημειωθεί ότι η IDC βλέπει διπλασιασμό των πωλήσεων που έχουν πάνω τους το λογότυπο της Nokia και το λειτουργικό της Microsoft. H HTC δεν είναι πλέον στο Top3, αλλά εμφανίζει βελτίωση μεγεθών, ενώ μία θέση στο Top 5 κερδίζει η ΖΤΕ.

, IDC, Τα μισά smartphones του κόσμου έρχονται από την Apple και τη Samsung

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Constantine

H Samsung έχει βγάλει smartphones για όλες τις τσέπες οπότε λογικό είναι να έχει υψηλές πωλήσεις . Επιπλέον εχει και αρκετα καθαρές και “ζωντανές” οθόνες ακόμη και στις φθηνές συσκευές της οπότε προσελκύει κόσμο

Η Apple είναι μια μόδα που ίσως στο επόμενο iphone λόγω οικονομικής κρίσης και του ακριβού κόστους της μοναδικής συσκευής της να αρχίσει να φθίνει .

Η Nokia ενώ μπορούσε να βελτιώσει το Symbian ή το Meego , το γύρισε στο Windows και έκανε το μέγα λάθος να νιώσουν οι αγοραστές της κορόιδα που την προτίμησαν καθώς δήλωσε πως όποιοι αγοράσατε συσκευές με Windows 7 ….την πατήσατε , δεν θα έχετε Windows 8 !! Σας πήραμε τα λεφτά και θέλουμε να σας τα ξαναπάρουμε σε 3 μήνες πάλι . Αυτό δείχνει εταιρεία με πολιτική ασέβειας προς τον πελάτη .

kostis

εμενα η απορια μου ειναι πως η zte ειναι πανω απο την huawei – οταν η δευτερη εχει καλυτερες συσκευες….

GiannisWST

Η zte εχει καλες συσκευες αλλα στην ελλαδα με την wind να τις “εισαγει” μην περιμενεις και πολλες απο αυτες τις καλες. Το μονο σιγουρο ειναι οτι φτιαχνει branded συσκευες για περισσοτερους κατασκευαστες απο την huawei. Στα ποιοτηκα της μοντελα προσωπικα την θεωρω καλυτερη απο την huawei αλλα αυτο ειναι προφανως υποκειμενικο για το καθενα. Το αρθρο ωστοσο κανει λογο για τις πωλησεις τεμαχιων, οποτε λογικο να βγαινει πανω η zte αν βαλεις τις συσκευες που φτιαχνει για τους τριτους.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

quoting Constantine: “Η Nokia ενώ μπορούσε να βελτιώσει το Symbian ή το Meego , το γύρισε στο Windows και έκανε το μέγα λάθος να νιώσουν οι αγοραστές της κορόιδα που την προτίμησαν καθώς δήλωσε πως όποιοι αγοράσατε συσκευές με Windows 7 ….την πατήσατε , δεν θα έχετε Windows 8 !! Σας πήραμε τα λεφτά και θέλουμε να σας τα ξαναπάρουμε σε 3 μήνες πάλι . Αυτό δείχνει εταιρεία με πολιτική ασέβειας προς τον πελάτη .”

Αν υπαρχει κατι που μπορει αν σταματησει την πτωτικη πορεια της Nokia ειναι η νεα της στρατηγικη. Αν παρεμενε σε Symbian/Meego δεν θα υπηρχε φρενο στην πτωση και προοπτικη στον οριζοντα. Και δεν εχει WINDOWS αλλα Windows PHONE. Και γιατι την πατησαν? Εχεις δει στατιστικα ικανοποιησης πελατων? Το Lumia 900 ειναι το smartphone με τους πιο ικανοποιημενους πελατες. Αλλα τι σε ρωταω, ουτε καλα καλα ξερεις πως λεγονται τα λειτουργικα

Ante_geia

Η Samsung πουλάει περισσότερα από την Apple !!!

https://media.tumblr.com/tumblr_lyfnwkheRH1qhv6pa.jpg

Constantine

Ζητάω συγνώμη πάνσοφε Anastasios-Antonios Toulkeridis που δίπλα στο Windows δεν έβαλα το Phone !!

Επίσης πάνσοφε Anastasios-Antonios Toulkeridis ζητάω ταπεινά ξανα συγνώμη που αμέλησα να γνωρίζω οτι εσυ ξέρεις 1000 φορές καλύτερα πο όλους μας τι κατάληξή θα είχε το καθε λογισμικό . Δηλαδή η Jolla Ltd που πήρε το ΜeeGo να το εξελίξει έχει άσχετους υπαλλήλους και διευθυντές (πρώην της Νόκια όλοι ) , εσένα πρέπει να ρωτήσουν !!!

Ζητώ ξανα συγνώμη που αμέλησα να αναφέρω οτι τα Lumia στην Αμερική έπεσαν τραγικά οι πωλήσεις τους μετά την αναφορά περί μη αναβάθμισης και πλέον μιλάμε για μερικές χιλιάδες

Οπως και εμεις πάνσοφε Anastasios-Antonios Toulkeridis την αλλη φορά που θα εκφράσουμε την αποψή μας θα την στείλουμε πρώτα σε εσενα για έγκριση , να μην προσβάλλουμε την απέραντη σοφία άλλωστε στην τεχνολογία και στο management των εταιρειών !!!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

ΟΚ λοιπον ας μιλησουμε με στοιχεια, γιατι βγαζεις υποθεσεις απο τον πισινο σου και μας τις λανσαρεις σαν γεγονοτα. Σε ΠΡΟΚΑΛΩ να μας δωσεις αξιοπιστη πηγη που να λεει οτι απο το wp summit επεσαν οι πωλησεις lumia. Αν δεν μας δωσεις πηγη εισαι ενα κοινο troll. Σε εχω προκαλεσει, περιμενω

Κωστας

@Toulkeridis Ρε συ φίλε κουβέντα γίνεται, τι ειρωνίες, πισινοί και χαζομάρες είναι αυτά; Και σιγά την πρόκληση, μην μείνει αναπάντητη κιόλας! Στο θέμα που άνοιξες, άσχετο που και οι φράσεις, οι οποίες στηρίζουν το συμπέρασμά σου, είναι συντακτικά και νοηματικά υποθετικές “Αν υπαρχει κατι που μπορει αν σταματησει την πτωτικη πορεια της Nokia ειναι η νεα της στρατηγικη. Αν παρεμενε σε Symbian/Meego δεν θα υπηρχε φρενο στην πτωση και προοπτικη στον οριζοντα.”, έχεις δίκιο (προσωπική εκτίμηση) ότι μελλοντικά τα WP 8 θα ανεβάσουν τις πωλήσεις της ΝΟΚΙΑ και θα κερδίσουν μεγάλο ποσοστό της αγοράς, αφού το παιχνίδι θα παίζεται στα ενιαία οικοσυστήματα (άσχετο από τη φρεσκάδα του λειτουργικού), όπως δείχνουν σχετικές αναλύσεις. Όσον αφορά τις πωλήσεις καθεαυτές, ειδικά το lumia 900 πούλησε αρκετά κομμάτια στις ΗΠΑ γιατί η AT&T το έδινε και το δίνει σχεδόν τσάμπα με διετές συμβόλαιο (ξεκίνησε 100 δολάρια, έπεσε 50 και τώρα το βρίσκεις με 20) και υπήρξε τρομερή διαφήμιση. Δεν παύει το γεγονός αυτό όμως, να αποκλείει, ότι είναι ένα φοβερό τηλέφωνο, άσχετα με το θέμα αναβαθμίσεων, που είναι υποκρισία, αφού το κινητό μια χαρά θα υποστηρίζεται και με σημαντικές ενημερώσεις). Εν κατακλείδει, έχεις εν πολλοίς δίκιο σε κάποια από τα σχόλιά σου, απλά ο… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@antonis Μαλλον δεν καταλαβες τι συζηταμε γιατι τα 3 πρωτα links ειναι εντελως ασχετα με την “προκληση” που εθεσα. To τεταρτο link πρεπει να ομολογησω οτι με στριμωξε στιγμιαια αλλα ακολουθησα την πηγη του οπου διαπιστωναν κατι αυτονοητο: ο θορυβος γυρω απο το lumia 900 δεν ηταν ιδιος με οταν βγηκε στα ραφια. Duh? Υπαρχει καμια καταναλωτικη συσκευη που διατηρει τον αρχικο ντορο? Δεν ειναι αυτο που εθιξε ο Constantine. Αυτο που ειπε, και εξακολουθω να το αμφισβητω, ειναι οτι η ανακοινωση της μη αναβαθμισης των σημερινων wp σε 8 ειχε αρνητικο αντικτυπο στις πωλησεις τους

Anastasios-Antonios Toulkeridis

λοιπον βρηκα.
https://wmpoweruser.com/windows-phones-still-being-activated-at-the-same-rate-as-prior-to-wp8-summit/

Υπαρχει μικρη πτωση αλλα το αποδιδω στο οτι τα windows phones βγαινουν στην αγορα κατα κυμματα (τα πρωτης γενιας βγηκαν ολα μαζι το φθινοπωρο του 10, τα δευτερης γενιας ολα μαζι το φθινοπωρο του 11, και ειναι προ των πυλων τα τριτης γενιας). Θεωρω δηλαδη οτι ειναι περισσοτερο η αναβαθμιση του HARDWARE που κανει καποιους καταναλωτες να τα περιμενουν και οχι τοσο του software. (Kαι εγω ειμαι ενας απο αυτους. Σκεφτομουν αυτες τις μερες να αγορασω το HTC Titan αλλα σε δυο μηνες θα υπαρχει βελτιωμενο hardware με dual-core, high resolution display, nfc, etc)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.