Τα στοιχεία της IDC για τα μερίδια αγοράς των mobile λειτουργικών στο δεύτερο τρίμηνο του 2012

Κάτι τρέχει με τα Windows Phones και οι επίσημες μετρήσεις της IDC δείχνουν ότι οι άνθρωποι στη Microsoft έχουν λόγους για να χαίρονται, καθώς συνολικά κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012, έχουν πουληθεί 5.4 εκατομμύρια συσκευές, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι το νούμερο αυτό ήταν 2.5 εκατομμύρια. Κατά τα άλλα το Android κυριαρχεί σαφώς στην αγορά.

Αναφορικά με το μερίδιο της αγοράς, τα Windows Phones εξακολουθούν να απέχουν παρασάγγας από το να ηγηθούν της αγοράς, αλλά σημείωσαν μία άνοδο από το 2.3% στο 3.5%. Για τη σύγκριση, αρκεί να αναφέρουμε ότι το Android κατέχει το 68.1% της αγοράς, ενώ το iOS έχει το 17%. Είναι αξιοσημείωτη η πτώση που σημείωσε το BlackBerry, ενώ το Symbian φαίνεται να βρίσκεται σε κάθετη πτώση της τάξης του 62.9%.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της IDC στα διαγράμματα που ακολουθούν και να διαβάσετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ στην Πηγή.

, Τα στοιχεία της IDC για τα μερίδια αγοράς των mobile λειτουργικών στο δεύτερο τρίμηνο του 2012

, Τα στοιχεία της IDC για τα μερίδια αγοράς των mobile λειτουργικών στο δεύτερο τρίμηνο του 2012

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisWST

Καλα το other απλα δεν υπαρχει…

Solon

Πτώση 2% για τo iOS! Δεν είναι λίγο και από το φθινόπωρο θα υπάρχει ακόμα ένας ουσιαστικός παίκτης στην αγορά που έως τώρα ήταν ανύπαρκτος (τα Winphones 8).
Έτσι εξηγείτε ο νέος κύκλος μηνύσεων κατά της Samsung 😉

mn

To 4Q12 θα ξανανέβει το iOS.

Anastasios

ε εστειλα μηνυμα στον Νικο αλλα δεν φαινεται να το κανονισε οποτε θα το γραψω και εδω. Υπαρχει λαθος σε οτι αφορα το Symbian. Λεει ειναι σε σταθερη κατασταση ενω βλεπουμε κατακορυφη πτωση

spyros

Φυσικά και θα ανεβεί το ios γιατί η κλέφτρα η apple θα βγάλει άλλο ένα iphone με ελάχιστες βελτιωμένες δυνατότητες που θα το κάνει να ανεβεί στην επικαιρότητα και να ξαναπουλήσει χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Προβατοπουλακης

Φίλε Σπύρο τα έχω πει ξανά.αν δεν ηταν η apple ακόμα στο smartphone σου θα είχες εφαρμογές “προγραμματακια” όπως τα λέγαμε …..πασιεντζα και λελετζα.καλα να λες που την αντιγράφουν ολοι και όχι το αντίθετο

Λευτερης

Φιλε Προβατοπουλάκη αν όλοι αντιγράφουν την Apple μπορείς να μου πεις από που προήλθαν το συρόμενο status bar, οι OTA αναβαθμίσεις, οι φωνητικές εντολές, το Facebook και twitter integration ( ο Θεος να το κάνει intergration !!! ), η συντομευση για την κάμερα από την οθόνη κλειδώματος και όλα τα “νέα” features του iOS 6 ( τα περισσότερα οποία είχε το Android απο την έκδοση 1.5 ). Ευτυχώς που οι άλλες εταιρίες δεν αντιγράφουν την Apple γιατι το Galaxy s3 μου αντι να είχε οθόνη 4.8″ Super Amoled HD, open source λογισμικό ( που μπορώ να το παραμετροποιήσω όπως ακριβώς θέλω ), Smart Stay, PopUp play Gestures, Direct Call, All Share, Widgets, Flash Player, αληθινό multitasking, τον γρηγορότερο επεγεργαστή που υπάρχει σε κινητή συσκευή και χιλια άλλα, θα έιχε μια απαρχαιομένη οθόνη 3,5 ” με ένα λογισμικό που είναι το ίδιο με το 2007 ( εικονίδια που πάνε δεξια αριστερα ) και πλήρως ελεγχόμενο από την Apple. Γι αυτό ας ξανασκεφτούμε ποιος αντιγράφει ποιον και ποιος φοβαται ποιον και δεν αφήνει την βιομηχανία να πάει μπροστά με ηλίθιες μηνύσεις.

Anastasios

εγω απο τη μερια μου εχω σεβασμο στο iOS γιατι ολα τα συγχρονα smartphones βασιζονται στις καινοτομιες που εισηγαγε το 2007 (με κυριοτερο το capacitive touch) αλλα δειτε τη homescreen του iOS6… Ειναι ιδια με του iOS1 🙂

tolken

Δεν υποστηριζω καμια εχω απ ‘ ολα τα βασικα κατα την αποψη μου λειτουργικα και για μενα το καλυτερο ειναι τα windows phone guys. Καλο το ios αλλα απαρχαιωμενο ποια. To Android δεν εχω θεμα αλλα δεν γουσταρω το τροπο διαχειρησης της μνημης- μπαταριας (και αλλα πολλα που τα εχω αναφερει παλια). Εμενα μ ‘ αρεσει με τα windows phone 8 που θα εχουν ιδιο πυρηνα και ο συγχρονισμος ολων μεταξυ τους. Αυτη ειναι η διαφορα που δεν λεει να καταλαβει η apple με τις βλακειες που πλασαρει σαν δικα της. Πριν αρχιζετε (ισως) να μαλωνετε αναφερω οτι για να κρινει καποιος πρεπει να τα εχει ολα, οχι κατι που ειχε παλια ή το εχει ενας φιλος και το ειδα. Αλλιως μην πει την γνωμη του. 🙂

jim1234

Το ios εκανα μια φορα τισ καινοτομιες και μετα λιγα πραγματα .Eνω το android ολο εξελισετε τωρα μετο project butter το ios εχασε και το τελευταιο του πλεονεκτημα.

Για τα windows 8 δεν ξερω αλλα χρειαζονται καιρο για να μπουν καλα στον ανταγωνισμο ,εφαρμογεσ , development.

KAI to android εχει τους xda τεραστιο θετικο για performance kai costumization το λεω απο εμπειρια με το galaxy nexus to πρωτο με smartphone me real HD ΟΘΟΝΗ οταν η apple παρουσιαζει το ιδιο σχεδον τηλεφωνο με την 3.5” οθονουλα και διαφημιζει ταυτοχρονα το gaming..,

ΛΟΥΚΑΣ

Αυτο που είπε και ο φίλος πριν πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει όλα για να έχεις γνώμη γιατί κάπως αρνητικός ήμουνα και εγω με την apple μέχρι που πείρα το iPad και άλλαξαν τελικός γνώμη το μηχάνημα είναι σφαίρα σε όλα ναι υστερεί σε κάμερα υστερει στην παραμετροποιηση αλλα μόνο η ταχύτητα του σε ευχαριστεί … Τώρα σκέφτομαι να δοκιμάσω και ένα lumia 900 απο παντού μου λένε ότι είναι νεκρά σαν λογισμικό εγω παντός όταν το έπιασα έπαθα πλάκα και απο την κατασκευή αλλα και απο την ταχύτητα του … Αξίζει ???

jim1234

αξιζει γενικοτερα αλλα δεν εχει windows 8 το lumia.

nektarios_nick

Λευτερη γουσταρω ετσι που τα λες για μην βαλω και εγω μπροστα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i