Παγκόσμια αγορά κινητών, Nokia -> Samsung -> Apple -> LG -> ZTE

Τα πρόσφατα στοιχεία της εταρείας ερευνών IDC αναδεικνύουν τους τρεις πρώτους κατασκευαστές κινητών σύμφωνα με τα shipments το 2011 (εκ. τεμάχια που έφυγαν από τα εργοστάσια, δεν γνωρίζουμε όμως αν έχουν πωληθεί). Πρώτη η Nokia, δεύτερη η Samsung, τρίτη η Apple και ακολουθούν οι LG, ΖΤΕ και οι υπόλοιπες εταιρείες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά (others) η IDC.

, Παγκόσμια αγορά κινητών, Nokia -> Samsung -> Apple -> LG -> ZTE

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πουλάει τόσα iPhone αυτή η εταιρεία αφού πρακτικά είναι το πιο ακριβό κινητό.Μόνο με τρία κινητά στην αγορά μπόρεσε και βγήκε τριτη αλλα και διπλασίσασε σχεδόν το μερίδιό της σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που πουλάνε και feauture phones με μεγάλη ποικιλία τιμών και όχι κολλημένες στο πεντακοσαρικο

ZJ-HELLAS

Η apple εχει φανατικο κοινο,ανεξαρτητα απ’την τιμη των κινητων της.Ειμαι περιεργος για το ποσοατο των htc και motorola(απ’ οτι γνωριζω στις ΗΠΑ εχει καλες πωλησεις).Η τεως sony-ericcson αναπολει τις ενδοξες εποχες του παρελθοντος(μονο στην Ελλαδα πηγαινει καλα).

Makis

παιδια, μηπως ξερετε γιατι δεν συμπεριλαμβανεται η htc?

rikos

Τι πουλα η Νοκια????

Χρηστος

Η sony ericsson που κρυφτηκε;;; ο.Ο

nikolas4s

Ρε παιδιά η Apple ξέρει τι κάνει…γι’ αυτό ειναι σταθερή αξία!! (προσοπικη αποψη παντα)

Dimitris

Τι πουλα η νοκια??οχι παντως κινεζικες πατεντες…! 😛 καλες πωλησεις να εχει και το 12 με τον ερχομο τον tablets και του apollo..παμε ρε κολοσσε…

ΗΛΙΑΣ Χ.

ZTE ??????????????

Πάνος

Πάντως με βάση τον πίνακα μάλλον φέτος η Samsung πάει για πρωτιά….

Oldboy

Sony Ericsson?HTC?
Απλα εχουν πολυ μικροτερο ποσοστο απο 4.3 για να συμπεριληφθουν!

konb

έλα μωρή ΖΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

techviewGr (iPhonias)

ZTE?????
η NOKIA πουλαει ακονα το 3310 με 0,99 dollars!!!!

ανωνυμοσ

Δεν έχω τίποτα με την Nokia αλλά πως γίνεται να είναι πρώτη στις πωλήσεις? :O
Δεν έχει κανένα σοβαρό κινητό (εκτός από N9, Lumnia 800, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην αγορά). Τα υπόλοιπα είναι τα symbian που για όχι και πολύ καλά χαρακτηριστικά τα πουλάει σε πολύ υψηλή τιμή και δεν έχω δει ΠΟΤΕ κανέναν με κινητό Nokia.. Πως γίνεται να μην είναι η SONY ERICSSON; Όλοι στο σχολείο και όλοι οι έφηβοι έχουν SE κινητό

Μιχάλης Φωτιάδης

Προφανώς ο περισσότερος κόσμος ακόμη δεν ασχολείται με τα high end smartphones και αυτό δίνει το προβάδισμα στην Νοκια!

Haduuken!

Φιλε ανωνυμοσ η Νοκια πουλαει χιλιαδες κινητα στο ευρος τιμης 50-150 € ,μαλλον γι’αυτο.

Angelos

ΖΤΕ το αουτσάιντερ. Sony Ericsson, Htc που είναι ?

BlackPig

Η Nokia εχει ακομα πολυ μεγαλα νουμερα στις αναπτυσόμενες χώρες (Ινδία, Κίνα γίνετε χαμός) και γι αυτό κάνει ακόμα παγκοσμίως μεγάλα νούμερα αλλά μέσα στο 2012 θα πέσει δεύτερη. Στην Ευρώπη έχει αλλάξει ήδη αφεντικό απο τα μέσα του 2011 με την Samsung να είναι πρώτη και με διαφορά πλεον από την Nokia. H Apple κάνει την δουλειά της, SE μόνο στο Ελλάντα κάνει νούμερα (δεν είναι τυχαίο που στο τιμόνι για την μισή Ευρώπη μπήκε Ελληνας) ενώ η HTC ζει από Αμερική κυρίως, παγκοσμίως και Ελλάδα τα νούμερα είναι πολυυυ μικρά.

runner

Ποια Νοκια ρε παιδια και Σαμυ. Την Others που είχε τις περισσοτερες πωλησεις δεν την βλεπει κανενας; Ελλαδα ερχονται τα κινητα της γιατι δεν τα εχω ξανακουσει; 😛

Θανάσης

Η LG στη 4 θεση? ψαρωσα…… χαχαχαχα
Η νοκια πρωτη θεση? ξαναψαρωσα….. χαχαχαχα
Για ποια γεωγραφικη περιοχη αναφερει?

Tony Cool

Το οτι η apple εχει τα πιο ακριβα τηλεφωνα ειναι εν μερει μυθος.Σιγουρα εχει το φανατικο κοινο της,αλλα για να σας δωσω ενα απλο παραδειγμα οταν ηρθε η ωρα της επιδοτησης απο τον παροχο μου τον ιουλιο για να αγορασω το iphone 4 μου δωσανε επιδοτηση 500 ευρω,2 παγια δωρεαν και μου ανεβασανε το προγραμμα απο το απεριοριστα 35 στο 55 χωρις επιβαρυνση!Οταν ρωτησα τι επιδοτηση μου κανουνε για το sgs2 επαθα 3 εγκεφαλικα:120 ευρω!!!

Panos7GR

Εντάξει σημαντικό ρόλο, πιστεύω, για την Sony έπαιξε και το γεγονός του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου… Την πήγε πίσω αρκετά! Βασικά και όλες τις Ιαπωνικές εταιρίες (αν και δεν μας ενδιαφέρει το θέμα αυτό για το συγκεκριμένο το άρθρο.)

nick14

δεν εχουν ολοι αναγκες και προτημισεις το web browsing ,email, gaming, etc. θελουν ενα κινητο να κανουν την δουλεια τους. εκει η νοκια εχει το ποσοστο( κατα την γνωμη μου ) και δεν παυει να υπαρχει ακομα μεγαλος για τις μερες αυτες αριθμος ατομων που μενουν στο symbian .καθε λογισμικο γουστο ειναι οπως οι γυναικες 🙂

Tony Cool

nick14 τα στοιχεια του αρθρου δεν αφορουν smartphones αλλα τηλεφωνα γενικα.Τα ποσοστα της nokia στα smartphones (τουλαχιστον πριν την κυκλοφορια των lumia) ηταν δυστυχως αποκαρδιωτικα!Εκει που ειναι πρωτη με τρελη διαφορα ειναι στις πωλησεις φτηνων ”dumbphones”,και αυτα ειναι που την κρατανε στην κορυφη.

Oldboy

Οι ειδησεις ουσιαστικα ειναι
Η sammy μαλλον θα περασει τη ΝΟΚΙΑ το 2012
Η ΖΤΕ περασε την HTC σε shipping units.

Παπαδόπουλος Σωτήρης

Να συμφωνήσω και εγώ…η ΖΤΕ WTF???????

michalis_mclaren

Φιλε στην Ελλαδα επιδοτήσεις δινουν μονο για iphone ενω κινηταρες οπως galaxy τα θαβουν.Οποτε βαζεις μειωση παγιου και το τσιμπας απο net 100€ φθηνότερα και τελος.

Γιώργος Μ.

Στην ΖΤΕ πολυ πιθανον να μετραει και τα κινητα που κατασκευαζει σαν ΟΕΜ για τους αλλους…

saras

Η Apple γενικά είναι εταιρία πολύ πετυχημένη σε θέματα μάρκετινγκ γι” αυτό με 3 κινητά μόνο είναι τόσο ψηλά.

Δημητρης K.

οπως γραφτηκε και ποιο πανω το περιεργο ειναι που η apple ειναι τοσο ψηλα,γιατι τα κινητα της δεν κοστιζουν κατω απο 500 ευρω…. τι να πω? μπραβο στην apple..αν ποτε κανει κανενα τηλεφωνο προσιτο και στον απλο λαο ισως το τιμησω και γω!προς το παρον μια χαρα τα παω και με τα “παλιο”HTC…! τελος,μπραβο στη Nokia..σταθερη αξια σε ολα τα επιπεδα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.