IDC, Τα Windows Phone θα γίνουν μαζικό φαινόμενο το 2016

Μπορεί να λέγεται από πολλούς ότι τα Windows Phone είναι ένα λειτουργικό που δεν έχει πολύ μέλλον, αλλά υπάρχουν και οι απόψεις που λένε ότι το εν λόγω λειτουργικό σύστημα θα τα πάει ανέλπιστα καλά όσο περνούν τα χρόνια και μάλιστα αυτό υποστηρίζεται με ερευνητικά δεδομένα.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να “διαβάσουμε” πίσω από τις γραμμές της έρευνας της IDC, η οποία προβλέπει το πώς θα είναι η αγορά των λειτουργικών των smartphones από το 2012 έως το 2016. Εκεί βλέπουμε ότι το Android θα είναι ένα από τα κυρίαρχα λειτουργικά κατακτώντας το 52.9% το 2016, με τη Samsung να αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του Android οικοσυστήματος.

Το Windows Phone είναι ο παράγοντας που θα δει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, την μετατροπή του από ένα στοιχείο που απλά συνυπάρχει στην αγορά σε ένα μαζικό φαινόμενο. Η Nokia είναι εκείνη που βοηθά σε αυτό το θέμα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το Windows Phone θα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το 19% της αγοράς smartphones μέχρι το 2016. Οι φίλοι του iOS και του BlackBerry, σύμφωνα με την IDC, θα αρκεστούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Δεν είναι και μικρό αυτό το ποσοστό αν το καλοσκεφτείτε, ειδικά εάν λάβετε υπόψη σας ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ισχυρότατο ανταγωνισμό, από λειτουργικά συστήματα που είναι καιρό εδώ και έχουν καταξιωθεί στο μυαλό του καταναλωτή πολύ προτού να κάνει την εμφάνισή της η πρόταση της Microsoft. Το να καταφέρνεις να κατακτάς τη δεύτερη θέση, εκεί που ήσουν απλός παρατηρητής της αγοράς είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Windows Phone λειτουργικό θα εκμεταλλευτεί την ευκολία χρήσης που προσφέρει και τις χαμηλές του απαιτήσεις από το hardware προκειμένου να εξοπλίσει ολοένα και περισσότερο προσιτές συσκευές, ενώ σταδιακά θα γίνει συνυφασμένο με την έννοια του smartphone, ως ενός εργαλείου, δηλαδή, που εκτελεί σειρά καθημερινών εργασιών με ευκολία, όπως είχε συμβεί και με το Android από την πρώτη παρουσίασή του μέχρι την απόλυτη κυριαρχία της αγοράς. Μετά την πρώτη γνωριμία με το λειτουργικό, ομολογώ ότι δημιουργείται πολύ εύκολα μια σταθερή σχέση μαζί του και κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να μεταφραστεί σε υψηλές πωλήσεις. Εσείς, τι λέτε;

, IDC, Τα Windows Phone θα γίνουν μαζικό φαινόμενο το 2016

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_Geia

ΟΚ … Ότι πεις … Και που το είδαν αυτό … Ότι να ναι

p

Συμφωνώ απόλυτα με την έρευνα και εγω ήμουν επιφυλακτικος πριν αγορασω wp. Αυτη τη στιγμη και εχωντας αγορασει εδω και ενα μηνα wp δεν το αλλαζω με κανενα λειτουργικο συστημα. Ολα τα υπολοιπα φαινονται ”βαρετα” και ξεπερασμενα. Η αποψη μου ειναι οτι πλεον κινδυνευει και το android. Το πλεονεκτημα του ειναι οτι βγηκε πολυ πιο πριν στην αγορα και ηδη απεκτησε fun. Ωστοσο αν τα w8 τρεχουν παντου και το android θα κλονιστει.

Demis

ότι πουν ότι πουν…. εγώ πχ δεν βλέπω λόγω να πάρω wp (με της ελλείψεις που έχει τώρα…αν και δεν είναι ελλείψεις είναι σκόπιμες αφαιρέσεις λειτουργιών) + έχει ψιλές τιμές για αυτό που σου προφέρει

paylos

Συμφωνω απολυτα με το αρθρο, αν και ημουν επιφυλακτικος με WP και ειναι λογικο γιατι το περιβαλλον ειναι εντελως διαφορετικο, απο τη στιγμη που αγορασα το κινητο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΙΙΙΙΙΙ. Ολα τα υπολοιπα σου φαινονται βαρετα και ξεπερασμενα. Ειδικα οταν σεταριστει το τηλεφωνο, κατι που δεν μπορεις να ΚΡΙΝΕΙΣ σε ασεταριστο τηλεφωνο που δοκιμασες 5 λεπτα σε ενα καταστημα. Ολα ειναι ”live” στο τηλεφωνο αυτο και σε αντιθεση με android ή ios δεν βαριεσαι ποτε……. Για τις ελλειψεις δεν συμφωνω καθολου δεν βλεπω να εχει καμια σοβαρη ελλειψη, μια χαρα ειναι το τηλεφωνο και απο λειτουργια πεταει και ποτε δεν κολλαει……οπως καποια αλλα. Και οταν βγουν και τα w8 που θα τρεχουν παντου οποτε pc-tablet-smartphone θα τρεχουν σε εννιαιο συστημα τοτε η ευκολια θα ειναι απιστευτη. Για την τιμη δεν συμφωνω υπαρχουν αξιολογα wp κινητα με σχετικα χαμηλη τιμη.

makis88

Εγώ πιστεύω οτι θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό απο 19% και το android λιγότερο απο 52. Θα μοιραστεί η πίτα ιδίως όσο ωριμάζει το λειτουργικό και γίνεται όλο και πιο πλήρες ενώ η nokia θα δίνει δυνατές υλοποιήσεις με ιδιαίτερη σχεδίαση.

Panos7GR

Δεν ξέρω τι να πω… Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν εχω Windows Phone. Αυτό που έχω να πω είναι πως είναι ένα πολλά υποσχόμενο λειτουργικό και με ψήνει αρκετά.Σε smartphone οχι και τόσο, αλλά σε ταμπλέτα σίγουρα! Και το πιο πιθανόν η πρώτη μου ταμπλέτα να είναι Windows. Τεσπα πιστεύω η έρευνα έχει κάποια βάση και πιστεύω θα πέσει μέσα. Οχι ακριβώς τα ίδια ποσοστά, αλλά η αγορά τότε θα έχει σίγουρα μια τάση προς τΑ Windows.

@paylos, και το Android θα κάνει μια στροφή προς τα PC κάποια στιγμή. Μάλιστα έχω διαβάσει πως στο αναμενόμενο Android Jelly Bean θα μπορεί να τρέχει ακόμα και σε netbook. Ίδωμεν, λοιπόν, για το τι θα γίνει με αυτόν τον “πόλεμο”!

Μάριος D.

Καλό αστείο…. Θα παραθέσω 2 links που δείχνουν την σημερινή κατάσταση των windows phone:

1) https://blogs.computerworld.com/19966/windows_phone_market_share_is_so_small_nielsen_doesnt_even_list_it

2) https://blog.nielsen.com/nielsenwire/online_mobile/smartphones-account-for-half-of-all-mobile-phones-dominate-new-phone-purchases-in-the-us

Σύμφωνα με άλλες έρευνες ακόμα και το Bada (ναι το λειτουργικό της Samsung), σήμερα έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τα windows phone. (Για όποιον ενδιαφέρεται https://www.neowin.net/news/ouch-bada-os-market-share-larger-than-windows-phone )

Έχοντας αυτά υπόψη μας θα πρέπει να πιστέψουμε ότι σε 4 χρόνια η κατάσταση θα έχει αλλάξει τόσο πολύ που τα windows phone θα είναι στην κορυφή, Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ειδικά όταν σκέφτομαι διάφορα οικτρά promotion των windows phone (αυτό το απίστευτα αστείο με την ταχύτητα upload φωτογραφιών στο facebook LOL ) καθώς και τις ακόμα χειρότερες προσφορές και τιμές των windows κινητών της NOKIA.

Αν όλα αυτά δεν αλλάξουν ΔΡΑΣΤΙΚΑ τα windows phone θα ξεπεράσουν ούτε καν το bada τα επόμενα χρόνια.

Nacho

Demis εσύ είσαι Ελληνας βρε, θα πάρεις ότι πάρει και ο γείτονάς σου!

Nacho

Μάριος D αφού έκανες τόσο κόπο, κανε κάτι ανάλογο για τα windows πριν to 1995 …και για τα windows από το 1995 μέχρι σήμερα 🙂
Μη μου πεις για ανταγωνισμό και τότε υπήρχε Apple 🙂

Enzo

Το θεωρώ πολύ απίθανο να συμβεί αυτό. Απεναντίας είναι πολύ πιθανό, η google χρησιμοποιώντας την δυναμική του android να πάρει σημαντικό μερίδιο από την microsoft στα pc με το os chrome.

Προσωπικά απεχθάνομαι τα windows και την microsoft, γι αυτό και εδώ και χρόνια το έχω γυρίσει σε mac. Ουδέποτε λοιπόν θα πήγαινα σε wp.

paylos

Ακριβως ετσι και εγω αλλα απο την αλλη πλευρα, απεχθανομαι την APPLE και την μονοκρατορια που προσπαθει να επιβαλλει, θεωρω τα προιοντα της εντελως φλορικα και σε αντιθεση με την Google και την Microsoft που κινουνται σε ενα υγιη ανταγωνισμο, ειναι μια εταιρια εγωκεντρικη που θελει ολα να περιστρεφονται γυρω απο αυτην. Δεν μου αρεσει το δηθεν lifestyle που λανσαρουν τα προιοντα αυτα.

anon

προπαγάνδα είναι όλα
τα πραγματικά στοιχεία και οι υπόλοιπες σελίδες στο διαδίκτιο δεν λενε αυτό
αλλα τι να κάνουμε αυτή είναι η στρατηγική μάρκετινγ της microsoft.

paylos

Βεβαια μονο οι αλλες εταιριες κανουν προπαγανδα η ΜΑΜΑ APPLE ειναι υπερανω….. TSOYYYYYYYYYYY REEEEEEEEEE που κανει σαν υστερικη γκομενα κλειδωνοντας ολα τα προγραμματα της για να εχει το μονοπωλιο. Οσα mac και να βγαλει τα pc παντα θα κρατανε τα σκηπτρα… Πολυ θα το θελε να ειναι η μονη εταιρια παγκοσμιως στην τεχνολογια αλλα δεν τη χαλαει που παντα θα υπαρχει ανταγωνισμος και ποτε δεν θα εχει το μονοπωλιο. Και τι βλεπω σε λιγο καιρο με την ελευση των w8 στην τριτη θεση χαλαρααααααααααααααα

Demis

@Nacho μπα φίλε μην με βρίζεις έτσι άκου εκεί ελληνας……

Kostas

Μετα απο έρυενα αγοράς και δοκιμές μπορώ να πω οτι το windows αν έχει την κατάλληλη υποστήριξη και προώθηση απο την Νοκια θα ανέβει άνετα σε πωλήσεις .

Πράγματι στην αρχή με ξίνισε , το βρήκα μονότονο και άχρωμο . Αλλα 3-4 φορές που το χειρίστηκα , το βρήκα αρκετά γρήγορο , πολύ πιο ευανάγνωστο , τα Νόκια lumia πολύ ποιοτικά και έγινε πιο ελκυστικό στα μάτια μου πλέον απο οτι ενα android . Σίγουρα η επερχόμενη έκδοση 8 , θα το κάνει ακόμη καλύτερο και μην ξεχνάμε πως δεν εχει τόσες μεγάλες απαιτήσεις απο hardware όπως τα android και πως πέρα απο την υποσ΄τηριξη που διαφαίνεται πως εχει απο εναν κολοσσό , θα υπάρχει πολύ μεγάλη ευκολια στην σύζευξη μεταξυ υπολογιστή windows και κινητού

Πλέον περιμένω να βγούνε και επίσημα τα windows 8 και μετά το καλοκαίρι θα το προτιμήσω χαλαρά σε κάποια συσκευη

Al bazar adbum cofien

Μολις βγουν τα 8 και ενωποιηθουν με πισι και ταμπλετες, θα δειτε μηλοφανατικοι και πρασινα ρομποτς. 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IDC

Και όμως, τα PC είχαν μια καλή χρονιά ανόδου το 2021

Η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC πιστοποιεί ότι μέσα στο 2021 τα PC είδαν τους αριθμούς της να παίρνουν την ανιούσα.

Smartphones IDC Apple Android

IDC: Ένα smartphone αντιστοιχεί σε 6 ανθρώπους στον κόσμο

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η IDC πιστοποιούν ότι το 2021 υπάρχουν 1.37 δισεκατομμύρια smartphones στον πλανήτη.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.