Smartphones 2011, Πρώτο το Android και η Samsung στη Δυτική Ευρώπη

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IDC τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) ξεπέρασαν σε πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη τα απλά μοντέλα κινητών (feature phones). Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα smartphones ανήλθαν σε 21.8 εκ. τεμάχια ενώ τα feature phones σε 20.4 εκ. τεμάχια. Στην πρώτη θέση των smartphones βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα Android και στους κατασκευαστές η Samsung.

, Smartphones 2011, Πρώτο το Android και η Samsung στη Δυτική Ευρώπη

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Το μονο μειονεκτημα στο Android ειναι οτι δεν υπαρχει βιντεοκληση μεσω δικτυου, αλλα μεσω Skype και sip…

Yannis

Τι τηλεφωνο εχεις? Με Samsung Galaxy 1 και 2 που εχω τωρα κανω βιντεοκληση κανονικοτατα με το iPhone 4 που ειχα δεν γινοταν εκανε μονο μεσω ιντερνετ

Solon

Το συγεκριμένο διάγαμμα αποκαλύπτει γιατί έχε λυσάξει η Apple. Μεγάλη αύξηση και για την HTC και τεράστια πτώση για τη Nokia.

Lefteris

@Yannis εχω το καινουργιο xperia mini pro και δεν εχει τετοια δυνατοτητα! αφου σκαλιξα το κινητο, εψαξα στο ιντερνετ και απο οτι ειδα απο το βικιπαιδεια εκει που λεει για τα features λεει οτι δεν υποστηριζει βιντεοκληση απο το δικτυο!

Lefteris

Εδω και το λινκ απο το βικιπαιδεια https://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)

tom

@Lefteris και το δικο μου android υποστηριζει βιντεο κληση ..μαλλον θα εχει προβλημα το xperia 😉

Manos_w

Τα Galaxy S έχουν βίντεο κλήση γιατί τον κώδικα για την βίντεο-κλήση τον έχει προσθέσει η Samsung. Το android σαν πλατφόρμα δεν το υποστηρίζει ακόμα (Όλες οι cooked ROM βασισμένες σε firmware της Samsung έχουν βίντεο κλήση.. Οι pure AOSP όπως CyanogenMod7, MUIU που βασίζονται σε καθαρό κώδικα android χωρίς προσθήκες των εκάστοτε εταιριών, δεν υποστηρίζουν βίντεο κλήση).. Πολύ πιθανό στην επερχόμενη και πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του (ice-cream sandwich).

Cybergiannis

Μπορεί και εγώ να έχω android κινητό (ideos x5) αλλά για να είμαστε δίκαιοι η apple είναι πολύ μπροστά. Μία εταιρία με ένα λειτουργικό έχει να συναγωνιστεί το android που τώρα πια το βρίσκεις σε χιλιάδες συσκευές μηδαμινού κόστους. Το ίδιο ισχύει και για το app store. Ένα app store μόνο για συσκευές μίας εταιρίες και απέναντι το android που έχει άπειρους κατασκευαστές και developers αλλά και πάλι ξεπερνάει το android market σε εφαρμογές

stelios GR

αναμενομενη η θεση της samsung αλλα και του android…και οι δυο εταιριες εχουν ως στοχο την καινοτομια και την πραγματικη χρηστικοτητα χωρις πολλες φαμφαρες….. γι αυτο και γενικα ειναι και οι δυο κορυφαιες, η καθεμια στον τομεα τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.