Έρευνα IDC, Το Android κατέχει το 80% της αγοράς

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της International Data Corporation (IDC) για το τελευταίο τρίμηνο (τρίτο τρίμηνο του 2013), η πλατφόρμα Android κατέχει ποσοστό 80% της αγοράς, με 211,6 εκατομμύρια παραδόσεις smartphones, διατηρώντας την κυρίαρχη θέση του αλλά και σημειώνοντας ποσοστό αύξησης 51,3% σε σχέση με την περσυνή χρονιά. Η συνεισφορά της Samsung στις παραδόσεις σύμφωνα με την εταιρεία IDC ήταν 40%.

Το Android δεν είναι πάντως η μοναδική πλατφόρμα που τα πήγε καλά αυτό το τρίμηνο. Η πλατφόρμα των Windows Phone της Microsoft, παρουσίασε αύξηση 156% από χρόνο σε χρόνο, φτάνοντας το ποσοστό της στην αγορά στο 3,6% για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με την Nokia να κατέχει το 93,2% των συνολικών παραδόσεων smartphones με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Το iOS της Apple συνεχίζει εξίσου να αυξάνει το ποσοστό του, αν και με πιο αργούς ρυθμούς. Έτσι σημείωσε αύξηση 25,6% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο, και το ποσοστό του στην αγορά άγγιξε το 12,9%.

Ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε, είναι οτι οι αριθμοί αφορούν παραδόσεις (shipments) smartphones, και όχι πωλήσεις ή χρήση. Σε διαφορετική περίπτωση, η εικόνα της αγοράς θα ήταν διαφορετική.

IDC, Έρευνα IDC, Το Android κατέχει το 80% της αγοράς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gtar13

Αυτό που αντιλαμβάνομαι πλέον είναι ότι όλοι οι χρηστες feature phones μεταβαινουν σε cheap android smartphones .δεν τρεχουν ολες τις εφαρμογες αλλα κανουν 5 πραγματακια on-line.

tech21man

Και καλα κανουν…και μπραβο που καλυφθηκε και αυτο το κενο της αγορας.

μακης ο guru

Παιδια αυτα ειναι πλασματικα νουμερα που φυσικα δεν εξαρτωνται μονο απ την ποιοτητα κατασκευης του κινητου και απ το λογισμικο αλλα και απ το marketing στο οποιο η apple υπερεχει εδω που τα λεμε. Αλλα μιας και αναφερθηκε αυτο που πραγματικα θα ηθελα να δω,οσον αφορα την ποιοτητα των κινητων, μα πουθενα ως τωρα δεν το εχω βρει ειναι ας πουμε μελετες σχετικα με την ομαλη χρηση μιας android και μιας iOS συσκευης στη διαρκεια μερικων ετων. Π.χ. παρε δυο κινητα οπως samsung galaxy s2 και iphone 4. Χρησιμοποιησε τα και τα δυο για μερικα χρονια κανωντας ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ και φτιαξε μου μια γραφικη παρασταση(ειμαι λιγο nerd η αληθεια ειναι) που στον ενα αξονα θα εχεις το χρονο και στον αλλον την ταχυτητα αποκρισης της συσκευης,την ποιοτητα γραφικων η κατι τετοιο, για καθε μια απ τις δυο συσκευες. Θεωρω πως εκει βρισκονται τα πραγματικα νουμερα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.