iFixit: Τα καλύτερα και τα χειρότερα smartphones στην επισκευή για το 2016

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή ενός smartphone. Εκτός από τα δυνατά χαρακτηριστικά και η δυνατότητα επισκευής είναι σημαντική. Σίγουρα παίζει θετικό ρόλο το να μπορεί ένα smartphone να επισκευαστεί εύκολα στην περίπτωση που χρειαστεί.

Με κάθε νέα ναυαρχίδα που ανακοινώνεται, το iFixit συνηθίζει να την παίρνει στα χέρια του και να κάνει το ανάλογο teardown για να δει τα σωθικά του και να βαθμολογήσει πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί.

Μέσα στη χρονιά τα παιδιά του iFixit πραγματοποίησαν πολλά teardown και αφού το 2016 φτάνει στο τέλος του, δημοσιεύουν τη λίστα με τα top 10 smartphones που είναι πιο εύκολα στην επισκευή.

Στην κορυφή βρίσκεται το LG G5, το οποίο αν και δεν κατάφερε να κάνει τις πωλήσεις που ήθελε, το modular design το κάνει πιο εύκολο να επισκευαστεί. Το κινητό της LG πήρε το εντυπωσιακό σκορ 8 στα 10.

Στην δεύτερη θέση είναι τα Pixel smartphones της Google με βαθμολογία 7 στα 10. Την ίδια βαθμολογία έχει και το iPhone 7, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκουμε και πάλι την Apple με το iPhone SE (6/10).

Τα πιο δύσκολα smartphones στην επισκευή είναι τα Samsung Galaxy Note 7 (4/10) και Samsung Galaxy S7/S7 Edge με μόλις 3/10.

Πέρα από τα smartphones, μια από τις χειρότερες βαθμολογίες της χρονιάς είναι αυτή που έδωσε στα Apple AirPods, τα οποία βαθμολογήθηκαν με το απόλυτο 0

lg g5 ifixit, iFixit: Τα καλύτερα και τα χειρότερα smartphones στην επισκευή για το 2016

lg g5 ifixit, iFixit: Τα καλύτερα και τα χειρότερα smartphones στην επισκευή για το 2016

lg g5 ifixit, iFixit: Τα καλύτερα και τα χειρότερα smartphones στην επισκευή για το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

To Note7 ούτε η ίδια η Samsung δεν μπορεσε να το επισκευάσει.

Π. Τ.

Στο ανάλογο προχτές για το μηδέν στο Apple airpods , διάβασα το φοβερό σχόλιο , ότι όσο πιο δύσκολα ελισκευασιμο , τόσο καλύτερη ποιότητα!!!Περιμένω τη συνέχεια της ανάλυσης.

Chris_BMW

Π.Τ @ Το ίδιο ισχύει κ εδω.. Δεν αντιλέγει κανεις οτι τα S7 ειναι ποιοτικά τηλέφωνα .. ειδικά το note7 οπως ειχαμε διαβάσει κ εδω στο techblog είχε αντέξει σε 50(!) αν δεν κάνω λαθος πτώσεις σε σχέση με το I phone 7plus που άντεξε αν δεν κάνω λαθος 10… Άλλοι έχουν τα κομπλεξ κ σχολιάζουν όπου διαβάσουν Apple… Εγώ φίλε μου κ 2 Samsung είχα και Nokia windows phone είχα κ κατέληξα πως το iOS ειναι αυτό που μου ταιριάζει .. Κ δεν έχω κανένα κομπλεξ να παραδεχτώ τα σημεία όπου υπερτερει το S7

Gvirginia

Καλά διαβάσαμε και άλλα κορυφαία σχόλια, όπως το πώς αντικατοπτρίζει η χαμηλή βαθμολογία το ποιόν της εταιρείας.
Δε συνεχίζει κανείς την ανάλυση εδώ, γιατί δεν είναι “κακό” άρθρο για την Apple και οι κυβιστήσεις είναι δύσκολες…

Πού είσαι ρε Ρομπέν των δασών…

John Kiriakou

Χρόνια Πολλά.
Καλή Χρονιά.

SONY κινητά δεν υπάρχουν;;;
Τα εξαφανισατε;;;

haris

Μετά το κράξιμο για τα μη επισκευάσιμα ακουστικά της apple τώρα ΜΠΡΑΒΟ γιατί αφήνει χώρο για επισκευές τουλάχιστον στα τηλέφωνά της.
Τα καλά πρέπει να λέγονται αντίθετα αίσχος για ότι ΜΗ επισκευάσιμο.
Σαν καταναλωτές νομίζω πρέπει να βάλουμε και αυτό στην όποια εξίσωση αγοράς μιάς συσκευής ειδικά μίας ακριβής…

haris

Χρόνια πολλά σε όλους!!!

Demis

@John Kiriako οταν το ποσοστό στην αγορα της οποίας βρισκεται ο reviewe (δλδ αμερικη) ειναι αμελεταιο τοτε δεν την αναφερουν καν την μαρκα πχ στην αμερικη αν δεις σε κάποιον sony μαλλον ειναι τουριστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.