Imagination Technologies PowerVR Series 6XT, Νέα σειρά mobile GPUs για 50% επιπλέον απόδοση

Η εταιρεία Imagination Technologies ανακοίνωσε την νέα σειρά mobile επεξεργαστών γραφικών PowerVR Series 6XT, η οποία υποστηρίζει το API OpenGL ES 3.0. Βασίζεται στην γνωστή αρχιτεκτονική “Rogue” που βασίζονται και οι σημερινοί επεξεργαστές γραφικών της PowerVR Series 6, ωστόσο η εταιρεία βελτίωσε σημαντικά την σχεδίαση για να προσφέρει αύξηση στις επιδόσεις έως και 50%.

Υποστηρίζονται επίσης DirectX 10 και OpenCL 1.x. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσφέρει βελτιωμένη διαχείριση της ενέργειας, και επομένως χαμηλότερη κατανάλωση με τους νέους πυρήνες GPU. Οι νέες GPUs είναι οι GX6240 (2 clusters), GX6250, GX6450 (4 clusters) και GX6650 (6 clusters).

Η εταιρεία αναφέρεται στους πυρήνες έως clusters. Είναι πολύ πιθανό το ισχυρότερο chip να βρεθεί στο εσωτερικό του επόμενης γενιάς SoC της Apple, A8. Φαίνεται πως όλες οι εταιρείες έχουν σχέδια για προϊόντα στην μικρομεσαία αγορά, κάτι που είναι φυσιολογικό με βάση τις τάσεις που παρατηρούνται. Η Imagination Technologies, μετά την ανακοίνωση της κορυφαίας σειράς mobile επεξεργαστών γραφικών PowerVR Series 6XT ανακοίνωσε και την σειρά PowerVR 6XE, που φέρνει το OpenGL ES 3.0 σε συσκευές “mid-range” και “low-end”.

Η Imagination Technologies ανακοίνωσε τέσσερα μοντέλα, τα G6050, G6060 (προσφέρει ότι και η G6050 GPU με επιπλέον υποστήριξη της τεχνολογίας συμπίεσης PVRIC2, lossless image compression), G6100 (single cluster, με μέγεθος έως και 30% μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν) και G6150 (με υποστήριξη PVRIC2).

Imagination Technologies PowerVR Series 6XT, Imagination Technologies PowerVR Series 6XT, Νέα σειρά mobile GPUs για 50% επιπλέον απόδοσηImagination Technologies PowerVR Series 6XT, Imagination Technologies PowerVR Series 6XT, Νέα σειρά mobile GPUs για 50% επιπλέον απόδοση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Conx

Αν και οι powervr είναι από τις καλύτερες mobile gpu, έχω την εντύπωση πως φέτος η πιο δυνατή gpu θα είναι του tegra k1..ειδωμεν

konstantine73

Και εγώ πιστεύω πως το νέο chip της Nvidia θα σαρώνει σε επιδόσεις….192 cuda cores είναι αυτοί…..

patentas

Επίσης o K1 υποστηρίζει και dx11… Εντάξει.. nvidia είναι αυτή, μόνο με αυτο ασχολείται. Ήδη απο τον tegra 3 ήταν πολύ μπροστά σε γραφικα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2014 MWC 2014 Sony

Sony SmartBand, διαθέσιμο τον Μάρτιο

Το νέο SmartBand της Sony, για το οποίο είχαμε ενημερωθεί στο παρελθόν, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Mάρτιο. Το νέο wearable της εταιρίας, το οποίο συνδεέται μέσω Bluetooth ή NFC με την συσκευή σας, παρακολουθεί τις αθλητικές σας δραστηριότητες, την κοινωνική σας αλληλεπίδραση και πολλά ακόμα. Επίσης, προσαρμόζεται σε λουράκια σιλικόνης διαφορετικών χρωμάτων και σαν […]

Business CES 2014

CES 2014: Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο Las Vegas

Η ετήσια έκθεση τεχνολογίας CES 2014 μπορεί να είναι πια παρελθόν η παρακαταθήκη όμως που μας άφησε σε τεχνολογικά καλούδια… ατελείωτη. Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες (7-10 Ιανουαρίου) η ομάδα του Techblog σας κράτησε ενήμερους με όλες τις ανακοινώσεις σαν να ήσασταν εκεί και σε αυτό εδώ το άρθρο συγκεντρώσαμε τα άπαντα από τη CES.

Gear CES 2014 SmartWatches

Wearable Devices, Όσα είδαμε σχετικά με το νέο τεχνολογικό “trend” στην έκθεση CES 2014

H φετινή έκθεση CES (Consumer Electronics Show) που μόλις έκλεισε τις πύλες της αφορούσε κυρίως την “wearable” τεχνολογία. Οι εταιρίες παρουσίασαν κυρίως smart watches και smart wristbands, με διάφορες λειτουργίες και ποικιλία στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Computers CES 2014 ZOTAC

Zotac ZBOX 01520, Ένα PC σκέτη… σφαίρα

Η εταιρεία Zotac στην έκθεση CES 2014 έδειξε ένα mini PC που έχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή εμφάνιση, αφού έχει το σχήμα μίας σφαίρας. To Zotac ZBOX 01520 βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Core i3-4010U με συχνότητα λειτουργίας 1.7GHz και μπορεί να εξοπλιστεί με αρθρώματα μνήμης SO-DIMM έως 16GB.