Η Ελληνική αγορά σε mobile λειτουργικά συστήματα και κατασκευαστές το 2013 [Infographic]

Το 2013 έκρυβε πολλές εκπλήξεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα λειτουργικά συστήματα και τις κατασκευάστριες εταιρείες. Είδαμε νέες συσκευές, σπουδαίες αναβαθμίσεις (iOS 7, Android 4.4 KitKat, Windows Phone 8 GDR3), νέα λειτουργικά συστήματα (Firefox OS) και κυρτές οθόνες (LG G Flex, Samsung Galaxy Round). Επίσης είδαμε κορυφαίες “κάμερες” (Nokia Lumia 1020 και 1520, Sony Xperia Z1 κ.α), την πρώτη οθόνη WQHD σε κινητό (Vivo Xplay3S) αλλά και άλλες καινοτομίες.

Σε λίγες μέρες, ο χρόνος αλλάζει οπότε ας εστιάσουμε στην αγορά της Ελλάδας για την χρονιά που πέρασε έστω και αν μερικές από τις συσκευές που άλλαξαν το τοπίο δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην χώρα μας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε ένα ενδιαφέρον Infographic, πως διαμορφώθηκε η Ελληνική αγορά το 2013 όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα και στους κατασκευαστές. Μερικά στατιστικά στοιχεία δεν μας παραξένεψαν, αλλά μερικά προκάλεσαν έκπληξη.

Να σημειώσουμε πως τα δεδομένα προέρχονται από την εταιρεία StatCounter. Εσείς πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί το 2014 στην Ελληνική αγορά όσο αφορά στα λειτουργικά συστήματα και στους κατασκευαστές;

Greek Market Infographic, Η Ελληνική αγορά σε mobile λειτουργικά συστήματα και κατασκευαστές το 2013 [Infographic]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PANOS

Η SONY πάει κατά διαόλου

Γιώργος

Συγγνώμη, η apple είναι πρωτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα?!? Δηλαδή όλοι αγοράζουν iphone!!??!

Antonis

@PANOS Αυτο λεω και γω…γιατι τετοια πτωση?!

Nio

Ιδια γραμμη εχει κ στα λειτουργικα κ στις συσκευες η apple. Λογικο.
Οπως λογικα κ τα ποσοστα της. Ο Ελληνας ειναι πολυ της ποζεριας. Εχω δει κ ζητιανο στον δρομο με apple…
Παντως την Sony που την τιμαμε πολυ οι Ελληνες μου εκανε εντυπωση η πτωση της.

Νιάνιος Ρωμανός

Τα στατιστικά δεν αφορούν πωλήσεις αφορούν όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά…

anergos13

Δηλαδη οι περισσοτεροι στην Ελλαδα ειναι κατοχοι iphone?
Μου ακουγεται πληρως ατοπο….
Γενικα εμφανιζονται δυο γραφικες παραστασεις χωρις καμια διευκρινηση και καμια ουσιαστικη
πηγη δεδομενων….απο που αντληθηκαν
Ποια περιοδο αφορα αφου δεν προκειται για πωλησεις…
Συγνωμη αλλα δεν ειναι ουσιαστικη η ερευνα αφου ειναι στον “αερα”….

jimo

απο ποτε τα στατιστικα μιασ χωρασ μολισ 10 εκατομυριων και αυτοι οχι ολοι ελληνεσ αποτελουν και καποια σπουδαια ειδηση??

@ΝΙΟ παρακαλω να μην σχετιζεται τους κατοχουσ iphone με ποζεραδες πιστευω οτι πλεον θα επρεπε να εχει ξεπεαστει αυτη η αποψη !! τουλαχιστον αυτο προσβαλει εμενα οπωσ σεβομαι την επιλογη σου στο android δεξου και εσυ την δικη μου στο iphone !

Νιάνιος Ρωμανός

Τα δεδομένα όπως γράφω αντλήθηκαν από την statcounter και δείχνουν την τάση των λειτουργικών και των κατασκευαστών για το έτος 2013.Δεν αφορούν πωλήσεις!

anergos13

Συγνωμη φιλε μου αλλα η απαντηση …”τάση των λειτουργικών και των κατασκευαστών για το έτος 2013.Δεν αφορούν πωλήσεις!” …ειναι ενα απολυτο τπτ….
Δηλαδη τι αφορουν αφου δεν ειναι πωλησεις…
τι σημαινει….ταση …και απο που προκυπτει?
Απο που εχει αντλησει τα νουμερα η εταιρια…?
Ειναι…στον Αερα ολα!!!
Απορω πως ανεβηκε το αρθρο…

Nikos

Iphones-Ipads-Mac κτλ και δικαιολογημενα ειναι πρωτη και θα παραμεινει για πααααρα πολυ καιρο!
τα αξιζει τα λεφτακια της!

Σπύρος

Πράγματι δεν λένε τίποτα αυτά τα infographic. Ειδικά το δεύτερο είναι εντελώς αόριστο.

anergos13

Nikos τα νουμερα που εμφανιζει ειναι μονο για mobile συσκευες …μην βαζεις μεσα τα mac…

@anergos13, Σπύρος

Η εταιρεία StatCounter είναι web analytics εταιρεία. Μετράει την χρήση του Internet (επισκέψεις ιστοσελίδων) από mobile συσκευές. https://gs.statcounter.com/#mobile_vendor-GR-monthly-201301-201312

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα για να καταλάβω και να βοηθήσω;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση περιλαμβάνονται μόνο κινητά, όχι tablets ή φορητοί υπολογιστές κ.λ.π.

j

Αυτά να βλέπει η apple μπας και δούμε κανένα apple store! @anergos13 δεν είναι τελείως αόριστη. Αφορά την φετινή χρόνια όπως αναφέρει το αρθρο, ενώ εσύ λες πως δεν γνωρίζεις για ποτέ λέει(μάλλον δεν διάβασες το άρθρο). Και δεύτερον από ότι διάβασα στο infographic, .δεν αφορά τις πωλήσεις αλλά γενικότερα την κατάσταση. Δηλαδή τα πιο πολλά κινητά των ελλήνων έχουν android και οι περισσότεροι έλληνες εχουν iPhone.(Μην ξεχνάμε πως το iOS Το έχει μια εταιρεία, ενώ το android πολλές για αυτό και είναι πρώτο)

Solon

Τα στοιχεία ταιριάζουν με την γενική εικόνα που έχω και εγώ από την αγορά. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Για το 2014 προβλέπω διπλασιασμό έως και τριπλασιασμό των Win phones στην ελληνική αγορά. Αντίστοιχη άνοδο θα έχει και η Νοκια όσον αφορά τους κατασκευαστές. Οι λόγοι για αυτό είναι ότι το λειτουργικό έχει πλέον ωριμάσει και προσφέρει ότι και τα άλλα 2 μεγάλα OS και επιπλέον το γεγονός πως μπορείς πλέον να βρεις τα εξαιρετικά Nokia Lumia σε πολύ χαμηλές τιμές. Τι iOS θα έχει μια πτώση του 1-2% αλλά όχι παραπάνω ελέω οικονομικής κρίσης και των ασύμφορων πλέον επιδοτήσεων για αγορά ακριβής συσκευής. Ανάλογη μικρή πτώση στις πωλήσεις συσκευών. To Android θα αυξηθεί και πάλι κατά 1-3 μονάδες παρά το γεγονός πως εφέτος θα χάσει αρκετούς παλιούς χρήστες που θα μετακινηθούν προς Win phones και αυτό γιατί η διείσδυση των φτηνών tablets στην ελληνική αγορά δεν έχει ολοκληρωθεί και απέχουμε ακόμα αρκετά από το να κορεστεί το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς. Στο κομμάτι των κατασκευαστών Android phones είναι αδύνατον να κάνεις προβλέψεις ειδικά αν δεν ξέρεις τι έχουν σκοπό να παρουσιάσουν οι εταιρίες. Ωστόσο πιστεύω πως εφέτος θα είναι η χρονιά που τα κινέζικα brandnames… Συνέχεια »

anergos13

τωρα εξηγηθηκαν καποια πραγματα…..δεν ξερω βεβαια ποσο αξιοπιστα ειναι?

forneverarrow

@solon: Συμφωνώ σε όλα. Ειδικά τα WP8 πούλησαν πολύ και αυτό οφείλεται κυρίως στη Nokia. Κατά τα άλλα τη Samsung την περίμενα για άνοδο. Έχω 2 χρόνια SAMSUNG smartphones και βολεύτηκα τόσο που δεν μπορώ να πάω αλλού!

giannis4422

Ο Έλληνας δεν έχει να φάει και θέλει και iphone για μόστρα στον φίλο του. Μπορεί να χρωστάει στη εφορία, να μην έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας γιατί λέει και καλά ότι δεν μπορεί να πληρώνει κερατιάτικα, και να κάνει οικονομία για να πάρει το iphone, ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις από φίλους και γνωστούς. Μεγαλύτερος ποζεριας από τον Έλληνα δεν υπάρχει.

johnathan elizoglou

#foreverarrow θα συμφωνήσω μαζί σου εχει προσπαθησει σκληρα πιστεύω αν και στις ενημερώσεις δεν τα πάει καλά. . Επισης θα συμφωνήσω και με τον #solon .
Epishs ta wp pane T..EE..LL..EEI..AAA !!!! emena m aresoun para polu kai me blepw se kana xrono p tha spoudazw na pairnw ena gia allagh 😉

johnathan elizoglou

Συγνωμη για τα greeklish ξεχάστηκα.. 🙁

Panagiotis G.

@Panos @Antonis γιατί να πάει κάποιος Sony? Έχουν τις χειρότερες οθόνες ακόμα και τα flagship. Η HTC και η LG έχουν IPS Η SAMSUNG AMOLED. Η σονυ επίσης έχει απαράδεκτο service στην Ελλάδα (από προσωπική εμπειρία με 3 συσκευές.) επίσης έχει απαράδεκτη πολιτική DOA.

dimpep

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι η Apple είναι πρώτη εταιρία; Λογικό αν τα στατιστικά προέρχονται από επισκέψεις στο web μέσω τηλεφώνου. Για να βάλουμε όμως μέσα στο παιχνίδι τα φτηνα-οικονομικά φανταροκινητά που πουλάνε ακόμα σα χρυσάφι να δουμε ποιά εταιρία θα βγει πρώτη…Μάλλον Nokia ή Samsung είναι πρώτες εταιρίες…

Και με στεναχωρεί το γεγονός ότι όταν λεμε κινητά πλέον, ξεχνάμε τις απλές συσκευές. Μας ενδιαφέρει από touchscreen και πάνω. Αυτό δεν είναι σωστό!

Tom

Ειμαι στην κατηγορια samsung. Θα πηγαινα και apple και nokia και HTC και Sony. Ομως ειμαι υπερευχαριστημενος και γενικα τα τελευταια η samsung εχει ανεβει παρα πολυ και την εμπιστευομαι σαν εταιρια αφανταστα.

Giorg

Αξιοσημείωτο οτι η Sony έχασε μόνο 7%. Με τις μετριότατες συσκευές που βγάζει περίμενα να είναι πολύ πιο κάτω. Πιστεύω το 2014 αν δεν παρουσιάσει smartphones με υπολογίσιμες οθόνες/κάμερες και εξυπηρέτηση τότε θα πάει πολύ γρήγορα για κλείσιμο το ελληνικό τμήμα της Sony.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι ενώ οι DSLR κάμερες της Sony είναι κορυφαίες στην κατηγορία τους, οι κάμερες στα κινητά της είναι πολύ υποδεέστερες σε ποιότητα σε σχέση με Nokia/iPhone και Samsung.

Tom

Εγω θελω καλυτερες οθονες απο την Sony. Δεν μπορει high end κινητο με τεραστια οθονη, να εχει μετρια ποιοτητα. Οι γωνιες θεασης ειναι οχι απλα κακες παρα πολυ κακες. Δεν δικαιολογειται τα χρωματα να αλλαζουν με ελαχιστη κλιση της συσκευης. Τα αλλα ειναι καλα, για καμερες εδω που τα λεμε ποιος νοιαζεται ολα τα κινητα καλες εχουν πλεον οι διαφορες ειναι μικρες αλλα η οθονη μετραει ειναι τα παντα σε ενα κινητο.

marios

Καλημερα

1ον Ειναι λογικο η apple να ειναι πρωτη σε συσκευες διοτι IOs=apple ενω Android = sam ,son ,lg κλπ

2ον Λογικη η πτωση της sony διοτι πολυς κοσμος την εμπιστευτηκε και τα κινητα της εμειναν στασιμα χωρις αναβαθμισεις.

3ον μου εκανε εντυπωση η θεση της nokia και της htc.

Καλη χρονια σε ολους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.