Intex AQUA QWERTY, Ένα Android με πλήρες φυσικό πληκτρολόγιο

Έχουμε ξεχάσει πως ήταν κάποτε τα smartphones με πλήρες φυσικό πληκρτολόγιο και ο Ινδός κατασκευαστής Intex έρχεται να μας τα θυμίσει με το μοντέλο AQUA QWERTY. Αυτό ενσωματώνει οθόνη 3.5 ιντσών αφής με ανάλυση 480×320 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή MediaTek, μνήμη RAM 512MB και κάμερα 5 Megapixel.

Δεν είναι τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή χαμηλή του τιμή (περίπου 60 ευρώ) αλλά το QWERTY πληκτρολόγιο που θα ήθελα να συζητήσουμε. Θα θέλατε να έχετε περισσότερες επιλογές σε μοντέλα Android smartphones με αυτό, σας έχει λείψει;

Intex AQUA QWERTY, Intex AQUA QWERTY, Ένα Android με πλήρες φυσικό πληκτρολόγιο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xaris

καθόλου

cmvr

αγαπάω qwerty

kwstascifi

Δυνατότητα επιλογής λέγεται.
Άτομα μεγάλα σε ηλικία τα βολεύει ακόμα το hard keyboard.

Dimitris547

Θα ήταν κατά τη γνώμη μου φανταστικό να βγεί κάποιο κινητό με QWERTY πληκτρολόγιο αριστερά και δεξιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lefteris

Αγαπαω qwerty πληκτρολογια (συρομενα ομως για να ειναι και νορμαλ μεγεθος τα κουμπακια) αλλα συνδιασμος top specs και φυσικο πληκτρολογιο δεν υπαρχει. ενα G2 ας πουμε σε διαστασεις και χαρακτηριστικα με πληκτρολογιο να υπηρχε, κι ας ειχε και 11-12 χιλιοστα παχος και δεν θα αλλαζα τηλεφωνο ποτέ.

Solon

Κάποτε τα ήθελα σαν τρελός. Αλλά πλέον έχει ξεπεραστεί το φυσικό πληκτρολόγιο. Ωστόσο θα ήθελα να δω κάποιο μοντέλο με φυσικά χειριστήρια για παιχνίδια που θα έβγαιναν συρόμενα από τις δύο πλευρές. Όπως και να το κάνουμε η αίσθηση είναι καλύτερη στο φυσικό από το κόλλημα των δαχτύλων στην οθόνη αφής.

GeoChiosGR

Οσα Qwerty android έχω δει είναι κακάσχημα… Γενικά το μόνο κινητό που είχα με qwerty και ήταν και ωραίο είναι το BlackBerry Bold 9780….

Λευτέρης

μπα ξεπεράστηκαν αυτά!
το πληκτρολόγιο αφής πλέον είναι πολύ πιο εύχρηστο με τις δυνατότητες που σου δίνει!

Gmis

Ναι , μου εχουν λειψει πολυ !!! Τωρα μονο τα ιδια κ τα ιδια βλεπουμε !!!

nGavoun

Με λίγο μεγαλύτερη οθόνη και δυνατότερα specs θα το έπαιρνα με τα χίλια. Γενικά μου αρέσουν αρκετά τα φυσικά πληκτρολόγια

Πάνος

Θέλω ένα τέτοιο μηχανάκι με wp8. Αν έβγαινε, θα έπαιρνα 2, μόνο και μόνο απο φόβο μήπως δεν ξαναβγεί.

manolis

Για μένα είναι απλό: θες multimedia περιεχόμενο κυρίως όπως να βλέπεις βίντεο-σειρές-φωτογραφίες; τότε full screen.. Θες άνετη επικοινωνία μέσω μυνημάτων-κοινωνικών δικτύων;; τότε κινητό με qwerty πληκτρολόγιο..

Από κινητά με qwerty και εφαρμογές (όχι λειτουργικό) Android ψηφίζω το Q10.. απλά κορυφή!!! 🙂

kostas80

Το μόνο που μου λείπει από αυτά τα κινητά είναι η ατελειωτη μπαταρία τους
Τα νέα λογισμικά και οι νέοι επεξεργαστές είναι φονιάδες των μπαταριών…Εντάξει
η τεχνολογία προχώρησε αλλά γιατί δεν προχωράει και στον τομέα της μπαταρίας

Panos7GR

Γιατί όχι; Θέλουμε τις πολλές επιλογές για smartphone.
Αλλά δεν έχουν φαντασία οι εταιρίες, είτε μεγάλες, είτε μικρές. Μια ωραία-ενδιαφέρουσα συσκευή να είναι στο ίδιο στυλ smartphone του άρθρου με 3.5, 3.7 ή 4 ιντσες οθόνη και το πληκτρολόγιο κάτω απ την οθόνη, αλλά το πληκτρολόγιο να είναι flip (στο portrait mode, δηλαδή, με flip). Θα θυμίζει τα κινητά που είχαμε παλιά με στυλ flip. Ούτως ή άλλως όταν είσαι με κινητό και πληκτρολογείς μήνυμα, chatαρεις ή postαρεις, δεν το γυρνάς σε landscape. Οι οθόνες πλέον είναι μεγάλες και δεν το γυρνάς σε landscape για να γράψεις, ασε που έτσι θα μπορείς να έχεις μεγάλη οθόνη με ένα μικρό flip keyboard που δεν θα προσθέτει πάχος σε ολόκληρη τη συσκευή, πάρα μόνο ίσως στο κάτω μέρος.

smp

@lefteris
+1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.