iOS 7, Κρυφό μενού με settings για system-wide gestures

Όσο οι developers ψάχνονται με το iOS 7 beta, βρίσκουν καινούργια χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού. Σήμερα βρέθηκαν κάποιες κρυμμένες ρυθμίσεις που επιτρέπουν την χρήση νέων multitasking, gestures και τροποποιήσεις των φακέλων και των εφαρμογών. Απ’ότι φαίνεται η Apple δοκιμάζει system-wide gestures με διαφορετικές χειρονομίες από τις άκρες τις οθόνες (swipe?).

Επιπλέον, μέσω αυτού του κρυφού menu ο χρήστης είναι ικανός να δημιουργήσει φάκελο μέσα σε ένα άλλο φάκελο. Οι κρυφές αυτές ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνουν τροποποιήσεις που για πρώτη φορά είδαμε στο Jailbreak. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Blur Folder Icon, Blur Folder Background και Blur Newsstand. Τέλος, στο menu υπάρχουν διάφορα toggles που επιτρέπουν την παραμετροποίηση των εφαρμογών και την ταχύτητα των animation μέσα στο λειτουργικό.

Αυτή η ανακάλυψη έγινε από τον Hamza Sood ο οποίος έκανε ένα walkthrough-video αποκλειστικά για το 9to5mac χωρίς να μας δείχνει ωστόσο πως μπήκε στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Ένας από τους κύριους συντάκτες της ιστοσελίδας, ο Mark Gurman είπε πως μάλλον ακόμα και στην επίσημη έκδοση του iOS 7, το menu θα μείνει βαθιά θαμμένο μέσα στο λειτουργικό.

iOS 7, Κρυφό μενού με settings για system-wide gestures, iOS 7, Κρυφό μενού με settings για system-wide gestures

iOS 7, Κρυφό μενού με settings για system-wide gestures, iOS 7, Κρυφό μενού με settings για system-wide gestures

Πηγή

Κείμενο: Ορέστης Παπαναστασίου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ios

και γιατι τοσα ωραια πραγματα να μένουν κρυμμένα και να μην τα παρουσιάζει επίσημα;, ειναι εκπληκτικά features

MANOS

Εχω την εντύπωση ότι αυτές τις κρυφές ρυθμίσεις θα βρίσκονται μονο στην beta και ειναι δοκιμαστικά μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη (πχ ταχύτητα animation) για την τελική έκδοση.
Το λέω αυτο γιατί η Apple δεν μας έχει συνηθίσει σε τόση παράμετροποίηση του λειτουργικού της

Nick

φάκελο μέσα σε φάκελο; πως γίνεται αυτό το πράμα; πρώτη φορά το ακούω

sotiris

μηπως ειναι δοκιμαστικη εκδοση του jailbreak?

sotiris

@Nick σοβαρα τωρα? δεν το εχεις δει στο symbian η εστω στα windows?

makis88

Δεν μου αρεσει, μου θυμιζει android. Δεν θελω περισσοτερη παραμετροποιηση στο ios, μερικες βελτιωσεις και προσθηκες σε σημεια θελω!

jimo

@makis88 ρε μεγαλε μας δουλευεισ και συ τι android ουδεμια σχεση στο android για να τα βρεισ αυτα τα πραγματα πρεπει να κανεις παπαδες !

αυτο εδω μοιαζει παρα παρα πολυ με το ειδη υπαρχον activator για οσους ξερουν απο jailbreak και για σοβαρουσ χρηστεσ iphone σε συνδιασμο με το swype away!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.