iOS 8.1.1, με πολλά προβλήματα και το νέο update

Την Δευτέρα που μας πέρασε η Apple έδωσε ένα ακόμη update στο πολύπαθο iOS 8 το οποίο είχε στόχο να βελτιώσει την επίδοση και την σταθερότητα των παλιότερων iPhone 4s και iPad 2 αλλά όπως φαίνεται το iOS 8.1.1 φέρνει νέα προβλήματα. Πολλοί είναι οι χρήστες που άρχισαν να αναφέρουν σοβαρά προβλήματα αφού έκαναν την αναβάθμιση.

Στην επίσημη Apple Support Communities page πολλοί χρήστες iPhone 4s αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Wi-Fi το οποίο δεν είναι σταθερό. Επίσης υπάρχουν παράπονα για copy/define feature στο Safari το οποίο δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί ενώ χρήστες του iPad mini αναφέρουν προβλήματα υπερθέρμανσης όταν παίζουν παιχνίδια.

Τα απανωτά προβληματικά updates είναι αυτά που έχουν κάνει πολλούς χρήστες i συσκευών να μην παίρνουν τις αναβαθμίσεις. Το iOS 8 έχει τον χαμηλότερο ρυθμό υιοθέτησης από κάθε άλλη έκδοση του iOS, 45 μέρες μετά την κυκλοφορία του έχει φτάσει στο 50% των συσκευών πράγμα που δεν ακούγεται κακό αλλά σε σύγκριση με το αντίστοιχο 80% του iOS 7 πέρσι, είναι πολύ λιγότερο.

Λογικά η Apple ετοιμάζει νέο update το οποίο θα έρθει να λύσει τα παραπάνω προβλήματα και όσα προκύψουν.

ios 8 bugs, iOS 8.1.1, με πολλά προβλήματα και το νέο update

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Αντικειμενικα το android γινεται καλυτερο ασφαλεστερο και ομορφοτερο με την εκδοση 5 ενω το ios κανει ακριβως οτι οι ανθρωποι της apple κατηγορουσαν και μηνυαν το android.Μημηται τον ανταγωνισμο,γινεται βαρυ και εμφανιζει προβληματα για να αναγκασει τους χρηστες του να αγορασουν ποιο ακριβες apple συσκευες.Γι’ αυτο εχει για πρωτη φορα τοσο μικρη αποδοχη

meh

Οι servers φταινε καλε.

Theo

Μπράβο κι εις ανώτερα. Αφού μωρέ οι ίδιοι θα τρέξουν και του χρόνου και θα κςνει ρεκόρ πωλήσεων. Τόσο πιστό κοινό έχει που δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά. Απλά τζάμπα να ‘χαμε να λέγαμε..Όποιος κατάλαβε κατάλαβε..

Γιώργος Κ.

Πάντως εγώ βλέπω αισθητή αλλαγή προς το καλύτερο στοipad mini μου με το 8.1.1 αλλά όχι οσο θα ήθελα…Μακαρι να έμενα 7.1.2..

Δημήτρης

Αν ζούσε ο αείμνηστος Steve Jobs τίποτα από αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν θα υπήρχαν.
Innovations not any more! Και την συμπαθούσα αυτή την εταιρεία για την σταθερότητα που πρόσφερε. Αλλά μετά το γεγονός που επέτρεψε το update σε συσκευές που δεν το σήκωναν όπως το iPad μου 3 πχ. Το μόνο που κατάφεραν είναι να με αποτρέψουν από μια μελλοντική αγορά τουλάχιστον για τώρα!

Agnostos13

Τραγικη κατασταση… Android παει να γινει!

Miko

Χμμμ, δηλαδή να το βάλω στο 4S της κοπέλας μου ή να περίμενω καλύτερα;

Χρήστος

Περίμενε Miko, αν όντως είναι έτσι σε μερικές ημέρες θα κυκλοφορήσει η 8.1.2.

Σε iPhone 5 πάντως δεν έχω δει κάτι χειρότερο μέχρι στιγμής.

Όμως σε iPad 3 (new iPad) έχω παρατηρήσει γενικά με την 8.1 ότι κάποιες φορές αρχίζει να παραμορφώνει ο ήχος. Μιλάμε για φαινόμενο υψηλού gain (πχ την ώρα που βλέπεις βίντεο αρχίζει και χαλάει η ποιότητα ήχου και ανεβαίνει η ένταση κατά πολύ, νομίζεις οτι κάηκε το ηχείο του iPad) και όσο χαμηλά και αν πάω την ένταση, ακούγεται το ίδιο παραμορφωμένα. Το πρόβλημα λύνεται με restart, αλλά αυτό δεν είναι λύση.

Keepitapple

Σε ipad 2 το έκανε απειροελάχιστα καλύτερο,δηλαδή χάλια . Μην αναβάθμισετε σε τίποτα ακόμα.

forneverarrow

Αυτό ακριβώς που είπε ο Γιώργος Κ. Πρώτη φορά αρχίζω να σκέφτομαι οτι η Apple θέλει να μου πουλήσει το νεότερο iPad mini… Δεν εξηγείται αλλιώς. Σύμφωνοι, το πρώτο mini εχει παλιό hardware, αλλα οι οπτικές διάφορες του iOS 7 με το 8 ειναι λίγες και δεν δικαιολογούν την χάλια απόδοση. Στην τελική ας έκανε optimize απενεργοποιώντας features όπως με το 7 για iPhone 4. Ή ας μη το έδινε αν δε γινόταν. Όταν χρησιμοποιείς το tablet στη δουλειά σου (κατι το οποίο η Apple διαφήμιζε απο το 2010 για τα iPad) και σε κρεμάει με διάφορα κολλήματα όταν γράφεις πάνω απο 2 σελίδες στο Pages, ή όταν ανοίγεις 4 tabs στο Safari, τότε το να πω;

Πάντως τα παραπάνω προβλήματα δεν τα έχω με το 8.1.1. Μπορω να πω οτι περπατάει κάπως καλύτερα.

Avenger

Εμένα παλι λειτουργεί άψογα σε iPad mini και mini retina. Μάλιστα έκανα και συγκριτικό μεταξύ τους και το 1ης γενιάς ανοιγει τα apps ταυτόχρονα με το retina..και γενικά υπάρχει μια αίσθηση μεγαλύτερης ταχύτητας σε όλα. Aσχετο με το post αλλά και στο nexus 5 μου, το lollipop λειτουργεί άψογα και ταχύτατα.

Γιώργος. Τ

Παιδιά μην τρελαινεστε το ιος 8 εχει απο την αρχή προβληματα με των κώδικα. Όταν βγήκε η 8.01 και την αποσύρανε σε μια νύχτα φίλος κολλητός έμεινε στο εξωτερικό χωρίς τηλ γιατί δεν έπιανε τον πάροχο ( iphone 6 ).
Θα πρέπει να ελέγξουν των κώδικα οπος και διποτε.
Νόμοιζω ότι η apple βιάστηκε να βγάλει το 8.

X

Το Ipad Mini 1 είναι ουσιαστικά συσκευή με τεχνικά χαρακτηριστικά Ipad 2 Μιλάμε για Μάρτιο του 2011 !!! Ακόμη και το ότι παίρνει IOS 8 είναι μεγάλη επιτυχία. Θέλετε μήπως να συγκρίνουμε με αντίστοιχες συσκευές Android του 2011 που τώρα βρίσκονται πεταμένες σε κάποια σκουπίδια; Εντάξει το να λέμε ότι μας κατέβει είναι πολύ εύκολο. Το IOS 8.1.1 το τελευταίο λειτουργικό για IOS συσκευές έχει βελτιωθεί και τρέχει πλέον καλά στο γερασμένο Iphone 4s και στα Ipad 2 MIni και New IPAD – ο πραγματικός λόγος που δεν αναβαθμίζουν οι χρήστες είναι ότι έχει κλειδωθεί το Jailbreak τα υπόλοιπα για αποσυνδέσεις Wifi κτλ είναι δικαιολογίες και προβλήματα που λίγο πολύ όλες οι φορητές συσκευές αντιμετωπίζουν (ειδικά στα περισσότερα Android το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πολύ πιο ενοχλητικό εξ αιτίας του πιο αδύναμου WIfi τους). Ειλικρινά παιδιά μη συγκρίνετε IPAD με οποιοδήποτε άλλο Tablet (Εξαιρώ τα υβριδικά Windows τα οποία έχουν δυνατότητες που κανένα άλλο Tablet δεν έχει αλλά μιλάμε για καθαρά επαγγελματική χρήση και όχι για ψυχαγωγία που είναι και ο λόγος ύπαρξης των Tablets.) Πραγματικά είναι η μέρα με τη νύχτα τι θέλετε βάρος – αυτονομία – πλήθος εφαρμογών – ποιότητα κατασκευής – χαρακτηριστικά οθόνης – ταχύτητα σε όλα… Συνέχεια »

Dimitrinho

Μας λειπει καθε μερα ο Steve Jobs

Theodore.

Ο,χι ο,τι πληρωσεις παιρνεις,αλλα ο,τι πληρωνες,επαιρνες…

Darth

απο οσα αναφέρθηκαν μόνο δυο πράγματα παρατήρησα
1. αστάθεια του wifi
2. παλιότερες συσκευές αν ζορίσεις λίγο γίνονται ψησταριά

cghera

Παλιότερα όταν κυκλοφορούσε νέα έκδοση λειτουργικού iOS και καταργούσε την υποστήριξη σε κάποιες συσκευές ή έδινε μειωμένη λειτουργικότητα οι χρήστες γκρίνιαζαν γιατί δεν μπορούσαν να αναβαθμίσουν. Μερικοί μάλιστα έκαναν και jb για να αποκτήσουν λειτουργίες που δεν πρόσφερε η Apple στις παλιότερες συσκευές (Π.χ. multitasking). Τώρα που το λειτουργικό δίνεται ακόμα και σε πιο παλιές συσκευές (με αντίστοιχη μειωμένη απόδοση προφανώς) οι χρήστες γκρινιάζουν γιατί αργεί ή δεν λειτουργεί σωστά. Να υπενθυμίσουμε ότι το iPad 2 Κυκλοφόρησε 3,5 χρόνια πριν και το iphone 4s 3 χρόνια πριν.
Αυτό που θα μπορούσα να δεχθώ σαν κριτική προς την Apple είναι όχι το γεγονός ότι στις παλιές συσκευές δεν έχει την επιθυμητή απόδοση, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην παλιότερη έκδοση του λειτουργικού (7.1.2)
Καλά για τα Android ας μην μιλήσουμε για το θέμα των updates, ό,τι να ‘ναι κι όπου να ‘ναι. Ποια συσκευή του 2011 παίρνει Lolipop;

Mimis

Εμενα παντως μ δουλεύει άψογα σε 4s

Tom

Ρε παιδια εγω που εχω δουλεψει ios 8.1.1 σε iphone 5 iphone 4s ipad mini 2 δεν ειχα κανενα θεμα πραγματικα. Ουτε με ταχυτητα ουτε με θερμοκρασιες ουτε με ασταθεια wifi. Αρχιζω και αναρωτιεμαι αυτα τα software update bugs και προβληματα γενικοτερα που να οφειλονται. Απο τι εξαρταται αν καποιος θα εμφανισει προβληματα; Περα απο το αφοριζουμε εταιριες και να προσπαθουμε να πουμε ντε και καλα οτι το android ειναι καλυτερο (που στον συγκεκριμενο τομεα δεν ειναι για κανενα λογο και ολοι το ξερουμε και δεν ξερω γιατι καποιοι λενε διαφορετικα), εσας δεν σας κανει εντυπωση; Πως καποιοι εχουν προβλημα καποιοι αλλοι οχι; Πραγματικα το ipad mini 2 μου παει σφαιρα και το κινητο της κοπελιας (iphone 4s) για τοσο παλιο κινητο πεταει. Μακαρι και το galaxy s3 μου να πηγαινε οσο το 4s (οταν δεν λαγκαρει το s3 μου ειναι πιο γρηγορο αλλα γενικα ειναι επηρρεπες στο λαγκ το galaxy s3 μου)

pavlos

Πούλησα τον …..Κολοκοτρώνη μου ( iPad 2 WiFi 3g 32 gb ) 300 ευρώ και πήρα το Αir 2 ….στο κατόπιν έβαλα την 8.1.1σε αυτό που πουλησα ….το 2αρακι έγινε super …κρίμα που το έδωσα και έσκασα αλλά 400

ΦΑΝΗΣ

ασυστωλα ψευδη!!!!! το καλυτερο os δε μπορει να κανει λαθη!!!!!!!! ουτε κ η διαρκεια της μπαταριας πεφτει κατω απο 1 βδομαδα!!!! ποτε!!!!! ολα ειναι ασυστωλα ψευδη!!!!!!!!

Sot11

Θέλω το ios 7.1.2 τωραααααα! Δεν υπάρχει κάτι που να θέλω περισσότερο αυτή τη στιγμή!

Χρήστος

Σχετικά με το 6. σχόλιο

“Ο/Η Agnostos13 λέει:
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στο 3:26

Τραγικη κατασταση… Android παει να γινει!”

Θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει Android. Ακόμα δεν μπορεί να το φτάσει. Λυπάμαι!

Vasilis Pedaris

Τραγική η κατάσταση…

Σίγουρα παρατήρησα αστάθεια στο wifi… αλλά επίσης από την ημέρα που έβαλα το update…
…όταν είναι συνδεδεμένο το wifi του iphone… δεν μπορεί να συνδεθεί στο wifi εάν mac-mini που έχω… Μόλις κλείσεις τελείως το iphone… συνδέετε το mac-mini….

Εννοείτε βέβαια, ότι οποιοδήποτε άλλη συσκευή, pc με windows ή Android OS, συνδέετε παρ’ όλα αυτά στο wifi… χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα….

Άντε βγάλε άκρη… για πολλά γέλια & κλάματα η Apple !!!

Kostas

Φιλε X(σχολιο 13), μας προτρεπεις να μην συγκρινουμε ipad με αλλα tablet. Και συμφωνω μαζι σου γιατι πιστευω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει καποιος να αποφασισει ειναι το λειτουργικο που θελει να δουλεψει. Αλλα οχι να μου το λες αυτο και εσυ ο ιδιος να καθεσαι και να μου τα συγκρινεις! Αποφασιστε επιτελους! Ή θα θεωρειστε αλλη κατηγορια ή θα μπειτε στο τσουβαλι και θα συγκριθειτε μαζι με ολα τα υπολοιπα!

Θεόδωρος

Θέλω να σας κάνω μια ερωτηση.έχω ακούσει ότι αν φορτιζεις το smartphone σου δεν κάνει να το βγάζεις αμα δεν πάει στο 100% γιατί χαλάει η μπαταρια.αληθεύει αυτό η οχι?

Βαγγέλης

Εγώ από όταν αναβάθμισα στην 8.1 κατευθείαν από την 7.1.x παρατηρώ περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την 7. Στην 7 όλα ήταν καλά μόνο που το πληκτρολόγιο είχε αρκετό lag… Στην 8.1 που είμαι τώρα και έχω εγκαταστήσει το Swype μου τυχαίνει κάθε τόσο να πατάω μέσα σε ένα πεδίο για να πληκτρολογήσω και να μην εμφανίζεται το πληκτρολόγιο… Και άντε κλείσε την εφαρμογή να την ξανά ανοίξεις, να πας σε μια άλλη μπας και ξεκολλήσει και εμφανιστεί αλλιώς θέλει επανεκκίνηση για να στρώσει. Παιχνίδια δεν του έβαλα μετά την μετάβαση στην έκδοση 8.1 οπότε δεν ξέρω αν ζεσταίνεται τόσο πολύ. Με το ασύρματο ίντερνετ δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Επίσης το άλλο που κάνει είναι ότι κάποια gestures δουλεύουν όποτε θέλουν (iPad 4 & iPad 2). Όσο πάει σαπίζει το μήλο… Κάθε χρόνο και χειρότερα. Κάποιος είπε πιο πάνω μακάρι να μπορούσε να γυρίσει στην έκδοση 7.1.2. Εγώ θα πω μακάρι να μπορούσα να γυρίσω στην 6.1.x… Με τον τρόπο που συνεχίζει η Apple δεν πρόκειται να ξανά αγοράσω προϊόν τους. 700+ ευρώ για σάπιο μήλο είναι πολλά. Και πριν βγουν κάποιοι να με πουν fanboy, να πω πως έχω συσκευές και με τα 3 mobile λειτουργικά συστήματα.

X

@Σίγουρα παρατήρησα αστάθεια στο wifi… αλλά επίσης από την ημέρα που έβαλα το update…
…όταν είναι συνδεδεμένο το wifi του iphone… δεν μπορεί να συνδεθεί στο wifi εάν mac-mini που έχω… Μόλις κλείσεις τελείως το iphone… συνδέετε το mac-mini….

Εννοείτε βέβαια, ότι οποιοδήποτε άλλη συσκευή, pc με windows ή Android OS, συνδέετε παρ” όλα αυτά στο wifi… χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα….

Άντε βγάλε άκρη… για πολλά γέλια & κλάματα η Apple !!!
—————————————————————————————————————————–
– Πριν αρχίσεις τα γέλια και τα κλάματα απλά σβήσε και άναψε το WIFI σου (το ρούτερ) μια φορά !!!! Πω πω δύσκολο ήταν ε????

Agnostos13

Ο/Η Χρήστος λέει:
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στο 12:09

“Θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει Android. Ακόμα δεν μπορεί να το φτάσει. Λυπάμαι!”

Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει εξ’ αρχής τόσο προβληματική δουλειά εκεί που είναι δύσκολο να το φτάσει… Αλλά το παλεύουν εκεί στο cupertino τελευταία!

pavlos

X…έχεις απόλυτο δίκιο
Στις αλλαγές λειτουργικού πάντα θα υπάρχουν μερικά μεγάλα ή μικρά θέματα τα οποία φτειαχνονται αργότερα …λογικό είναι και να μην τα ισοπεδώνουν όλα….Χθες χάζευα ένα NEXUS 5 ,με android 5 και το είδα ένα σίχαμα …..απλώς παρηγορησα τον φίλο που το έχει ότι η Google θα βγάλει διορθωτικά
Και σε αυτό με το WIFI έχεις δίκιο

Χρήστος

Ο/Η Agnostos13 λέει:
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στο 13:33

Ο/Η Χρήστος λέει:
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στο 12:09

«Θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει Android. Ακόμα δεν μπορεί να το φτάσει. Λυπάμαι!»

Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει εξ” αρχής τόσο προβληματική δουλειά εκεί που είναι δύσκολο να το φτάσει… Αλλά το παλεύουν εκεί στο cupertino τελευταία!

Και πάλι δίκιο έχεις τι να πω, 3 updates για μια καινούρια έκδοση λειτουργικού και πάλι προβληματική είναι μεγάλο πράγμα.

Σίγουρα πάντως κάποια στιγμή θα την φτάσεις (στα χάλια της όπως υπαινίσσεσαι) γιατί τα τελευταία χρόνια σίγουρα προσπαθεί να αντιγράψει αυτό το χάλια OS και πάλι δεν τα καταφέρνει (ίσως γιατί δεν ξέρει να φτιάχνει χάλια λειτουργικά).

Πάντως έχει περάσει καιρός από την εποχή που το iphone ήταν στην κατηγορία innovation.
Τρίζουν τα κόκαλα του Stevie μόνο αυτό έχω να πω.

Vasilis Pedaris

@– Πριν αρχίσεις τα γέλια και τα κλάματα απλά σβήσε και άναψε το WIFI σου (το ρούτερ) μια φορά !!!! Πω πω δύσκολο ήταν ε????

Νομίζεις ότι δεν το έκανα? Πάνω από 5 φορές…
Προυπηρεσία για πάνω από 15 χρόνια σε πολυεθνική ως προγραμματιστής-αναλυτής-τεχνικός..
Δεν είμαι χθεσινός… να μάθεις να μιλάς γιατί δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος…
Μπαίνεις να διαβάσεις ένα άρθρο που σε ενδιαφέρει, μιας και σου έτυχε κάτι ανάλογο μόλις πριν 2 μέρες… λες την εμπειρία σου… και σου την λέει… ο κάθε να μην πω…
Και δεν θα σου την έλεγα… αν δεν ειρωνευόσουν….. του στυλ: Πω πω δύσκολο ήταν ε????
Αλλά σίγουρα δεν σου αρέσει… που η Apple σαπίζει….

Agnostos13

Η νέα πολιτική της Apple είναι πλέον συχνότερα iOS updates, με ότι αυτό συνεπάγεται (λιγότερος χρόνος beta testing, σταδιακή προσθήκη features αλλά και διορθώσεων σε bugs)… Πέρσι έδινε ένα update κάθε 2-3 μήνες, φέτος κάθε 2-3 εβδομάδες! Υπομονή…

ΥΓ. πρέπει να έχει μεγάλο θέμα με το jailbreak ο Cook!

Δημήτρης

Ο funboyσμος εχει φτάσει σε τόσο απαίσια επίπεδα πλέον που ανά τον κόσμο οι apple fund βάζουν ως ασπίδα τον θάνατο του job’s για να δικαιολογηθούν για το παραμικρό στα πλαίσια της κόντρας τους με τους android fun.Και τους το έχουν περάσει με το καλημέρα μέσα από ταινίες,βιβλία και άρθρα. Οι αλλαγές στο τμήμα s/w της apple,το project για ριζικό επανασχεδιασμό του ios(από εκεί ξεκίνησε το κακό ασχέτως αν βγαίνουν τώρα τα χοντρά προβλήματα),το μεγάλο fail με τους χάρτες όπως και διάφορα μικρό προβλήματα σε s/w επίπεδο,σοβαρά ελάττωματα στο h/w με αρχή το iPhone 4, όλα αυτά ξεκίνησαν επί jobs και απλά συνεχίζει η κατηφόρα.Για να μην αναφερθώ στην εν γένη αδυναμία από επιλογή του λειτουργικού να συμπεριφέρεται όντως σαν smartphone και να λύνει χέρια(σας έμαθαν να λέτε ότι δε χρειάζεστε πράγματα που αντικειμενικά είναι χρήσιμα σε όλους. Π.χ. USB otg k.a.).κρίνετε λοιπόν την εταιρία σαν εταιρία που σας πουλάει, χρυσαφι κιόλας, ενα προϊόν και όχι σαν μέτοχοι και αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο να αναπαυθεί που τον έχετε κάνει καραμέλα λες και τα τμήματα με τους εκατοντάδες υπαλλήλους χάθηκαν με αυτόν.εκτος αν δε ξέρετε εντελώς πως δουλεύουν αυτού του μεγέθους οι εταιρίες και έχετε την ψευδαίσθηση ότι όλα πέρναγαν απ… Συνέχεια »

Μarios f

Το θεμα ειναι οτι παει να γινει cupcake απο android.Γιατι απο το kittkat και μετα το android ξεφυγε δυστυχως. Εμενα παντως το 4s, το τελευταιο μου iphone,εχει θεμα και ειναι μερες που ανοιγω μονο το g2.

azriel84

iPad 2. Δουλεύει μια χαρά πλέον. iPhone 4S και 5 καλύτερα από iOS 8/8.1. Σε iPhone 6 δεν το συζητώ πετάει. Αρχίζω να πιστεύω πως κάνουμε την τρίχα τριχιά. Αναβαθμίζονται ταυτόχρονα δεκάδες εκατομμύρια συσκευές και κάποιοι έχουν glitches που μπορεί να οφείλονται σε πολλαπλούς παράγοντες (κατάσταση της συσκευής λόγω χρήσης 3 χρόνων και βάλε, μη σωστή αναβάθμιση ίσως OTA καθώς και πολλά ακόμα). Το μόνο πραγματικό πρόβλημα με iOS 8 update ήταν που αχρήστευε τα δίκτυα κινητής στην 8.0.1….

Επίσης, όταν αναβαθμίζεις περίπου μισό δις συσκευές και δη διετίας/τριετίας λογικό να εμφανιστούν προβλήματα. Εδώ η Google αναβαθμίζει τα πολύ λιγότερα Nexus και έχουν προβλήματα μην τρελαθούμε κιόλας…

azriel84

Επίσης κάτι ακόμα @Δημήτρης

Επειδή ακριβώς έχεις USB otg έχει γίνει το Android η χαρά των mobile viruses και των malware. Δεν σου φτάνει να σκίσεις το PC σου, θέλεις να το βάλεις και στο κινητό σου δηλαδή. Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

ΚΝ

Το android είτε αρεσει σε κάποιου είτε δεν αρεσει ειναι πλεον καλυτερο λειτουργικό σε σχέση με ios γιατι εχει και συνδεσιμότητα πολυ ανώτερη με ολα τα λειτουργικά. Συσκευές πλεον με τα ιδια χρήματα με iPad Air ειναι ανώτερες σε δυνατότητες με android, ισως το μονο που αντέχει η Apple ειναι η ανάλυση οθόνης. Αυτα τα μπορω ν τα πω γιατι ειμαι κάτοχος ενός iPad Air. Επισης, αμα δε μας εκβίαζε η Apple με το cloud, προσωπικά δε θα εκανα αναβάθμιση σε ios 8, αλλα τι να κανεις αμα εχεις βασικά αρχεία για δουλεια κανεις την αλλαγη και λες οκ Apple ειναι για καλυτερο θα ειναι. Ομως αληθεια υπήρχαν θεματα και προσωπικά και σε μενα με δυσκολία στο wifi , στη λειτουργία του Safari και γενικά η ram σχεδόν γέμισε σε χρονο ρεκόρ με αποτέλεσμα να παει πιο αργά το iPad Air μου…σκέφτειται οτι το χρησιμοποιώ κυρίως για διάβασμα και internet. Δεν μπορω να φανταστώ κάποιον που χρησιμοποιεί βαριές εφαρμογές τι θα έπαθε. Για καλη τύχη με την τελευταία αναβάθμιση φαίνεται ολα να έφτιαξαν ευτυχώς….οποτε δύσκολα θα κανω άλλη αναβάθμιση τωρα που εχω παλι το iPad Air οπως με το ios 7 γρήγορο και λειτουργικό. ΥΓ η Apple καλο ειναι να… Συνέχεια »

Τομ

Δημήτρης τα βλέπεις πολυ μονόπλευρα τα πράγματα. Γενικα οποιοδήποτε άτομο κράζει ανελέητα ένα λειτουργικό θεωρώντας το παντελώς άχρηστο δεν ειναι άξιος εμπιστοσύνης. Εχει καλά πράγματα και το ios και το android όπως αντίστοιχα έχουν αδυναμίες. Με όποιον δεν μπορεί να καταλάβει ότι προτιμά κατι λόγω προσωπικών κριτιριων και μονο, δεν χρειάζεται να συζητάμε καν. Εγω εχω την τύχη να ασχολούμε και με τα δυο μεγάλα mobile os. Με πολυ απλά λόγια το android ειναι ένα λειτουργικό με τρελές δυνατότητες αλλά και τρελές απαιτήσεις. Επίσης όπως ειναι η κατάσταση σήμερα ειναι λίγο μπάχαλο. Απο την άλλη το ios ειναι ένα απλό λειτουργικό γρήγορο χωρίς παραμετροποίηση. Αλλά ειναι απροβλημάτιστο όμορφο και γρήγορο με ένα marketplace θάρρος καλύτερο απο του αντροιντ. Τι κερδίζεις εχωντας αντροιντ; Επιλογές. Σε hardware και interface και κερδίζεις και λεφτά. Τι κερδίζεις έχοντας μήλο; Εγγυημένη απόδοση, στήριξη απο την απλ απευθείας και το καλύτερο οικοσύστημα συσκευών. Το τελευταίο αν εχει σκοπό για περαιτέρω επένδυση σε μήλα αλλιώς άκυρο. Πρακτικά εγω δεν μπορω να σκεφτώ πως ένα οποιοδήποτε αντροιντ αυτή την στιγμή ειναι καλύτερο απο το iPhone 6. Οθόνη κάμερα ταχύτητα λειτουργικό. Βασικές κατηγορίες. Ισοπαλίες παντού. Value for money δεν ειναι σε καμία περίπτωση τα iphone και επίσης δεν έχουν… Συνέχεια »

Δημήτρης

Tom όποτε δοθεί η ευκαιρία και σε σχετικά πάντα άρθρα σχολιάζω τα μειονεκτήματα του android.Δέν ήταν σχετικό άρθρο για να τα αραδιάσω ούτε για να κάνω σε βάθος σύγκριση.Ούτε είμαι της άποψης ότι έχει μείνει αιώνες πίσω το ios.Στα πρότυπα που το θέλουν,εξελίσσεται φυσιολογικά και αναμενόμενα. Αλλά δε θα κλείνω και τα μάτια στην λογική που έχει επικρατήσει να προσπαθούν οι fun να πλασάρουν τις ελλείψεις για προτερήματα με τη λογική του στρουθοκαμηλισμού, όπως και να αναπαράγουν λογικές που οι ίδιες εταιρίες τροφοδοτούν(αν ζούσε ο jobs,spec wars,fragmentation,αντιγραφές κ.α.).
Ολα τα λ/σ έχουν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους και όπως και να το κάνουμε υπάρχουν και ελλείψεις που είναι αντικειμενικές.Ας παίρνουμε όποια συσκευή μας ικανοποιεί περισσότερο και ας αφήσουμε τις παραμύθες και να γινόμαστε παπαγαλάκια της κάθε εταιρίας.

Niko

Δεν θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, αλλά το να διαβάζω πράγματα που είναι απλά από “ΟΠΑΔΟΥΣ” των ομάδων φαίνεται αστείο. Σίγουρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του, είμαι κάτοχος ενός Iphone 6 και ενός nexus 5. ανέκαθεν ήμουν λάτρης της apple από την εποχή του macintosh και του system 7. Από τότε έχουν περάσει διάφορα και αρκετα μηλαράκια απο τα χέρια μου. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο 31. Χρήστο σχετικά ότι δεν υπάρχει πλέον καινοτομία στα iphones και οτι ακολουθούν της εξελίξεις. με ολόκληρο το σχόλιο 34 του Δημήτρη. και με το σχόλιο 38 του/της ΚΝ με μόνη διαφωνία τον εκβιασμό. Όταν αγοράσαμε τα μηλαράκια μας ξέραμε ότι θα ακολουθούμε την apple σε ότι αυτή θελήσει και αυτό δεν είναι πρώτη φορά. Είναι επιλογή μας. Όσο για το σχόλιο 39 και τον Τομ συμφωνώ σε ορισμένα όσο για την πρόκληση καλό θα ήταν να μην την κάνει γιατί κι αυτό υποκειμενικό είναι: α) γιατί η αντίπαλες εταιρείες δεν έχουν βγάλει ακόμα τα καινούρια τους μοντέλα το 6 βγήκε προσφατα – εγω το πήρα πριν 1 μηνα απο την Γαλλία. β) γιατί το value for money είναι σημαντικός παράγοντας και δεν είναι απαραίτητο να μεταπωλούν την συσκευή τους… Συνέχεια »

Kostas

Tom να συμπληρωσω οτι οχι μονο δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ενα android ειναι καλυτερο απο ενα apple, αλλα και ουτε οτι ενα apple ειναι καλυτερο απο ενα android. Κι αυτο γιατι ειναι δυο αρκετα διαφορετικα πραγματα, αλλα κυριως γιατι το πιο σημαντικο ειναι να δεις τι σου καλυπτει εσενα τις αναγκες. Το τελειο κινητο δεν υπαρχει(ακομα). Και ολα παιζουν ρολο. Η μπαταρια, το κοστος, τα παντα. Ο τελικος κριτης εισαι εσυ, ο οποιος και θα δεις ποσο ολα αυτα θα επηρεασουν την αποφαση σου(πχ ενας 60αρης ψιλοασχετος με την τεχνολογια θα θεσει ως μοναδικη προυποθεση ενα κινητο με “κουμπια”, ενα ευκαταστατο 18χρονο κοριτσακι απο γλυφαδα που την ενδιαφερει μονο η εξοδος και η μοδα θα παει αβλεπει σε iphone). Φερνω καπως ακραια παραδειγματα για να γινω κατανοητος.

κκ

Στα ίδια χρήματα οποιοδήποτε andoid την ειναι σαφώς ανώτερο ενος iPhone κινητού. Αυτο ειναι και το τρωτό σημείο στο οικοσύστημα της Apple, γιατι τεχνολογικά τα iPhone ειναι απλα πρεστίζ πλεον και τίποτα παραπάνω δυστυχώς. Ειναι κρίμα που μια εταιρια σαν την Apple στηρίζεται μονο στο ονομα πουλώντας τηλέφωνα τεχνολογίας διετίας, γιατιαν σκέφτειται ειναι η εταιρια που έφερε σε όλους μας τα τηλέφωνα αφής. Ακομα και φωτογραφική κάμερα της ειναι παροχημενη στα 8 οταν οι άλλοι τρέχουν απο 13-20 χάλαρα με φακούς κορυφαίους. Οταν θέλεις να παραμένεις ο καλύτερος καλο ειναι να προσπαθείς να μην κοροϊδεύεις αυτους που σε στηρίζουν. Την πολυτέλεια πλεον την βρίσκεις σε πολλους κατασκευαστές πλεον Sony, htc κτλ και με επιπλέον δυνατότητες πχ αδιάβροχα κινητά.

Σταθης

Παιδια εγω σε 4s εχω χασει το wifi hotspot. Δεν υπαρχει σαν επιλογη. Γνωριζει κανεις κατι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.