Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε iOS 8.1

Όπως είχε υποσχεθεί, η Apple ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης σε iOS 8.1 για iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch 5th gen, iPad 2, iPad Retina, iPad Air, iPad mini και iPad mini Retina. Το νέο update φέρνει το Apple Pay σύστημα ανέπαφων πληρωμών για τα iPhone 6, iPhone 6 Plus και το νέο iPad Air 2 αλλά και το Continuity.

Με το Continuity θα μπορείτε να δέχεστε μηνύματα και κλήσεις από τον Mac (με OS X Yosemite). Τέλος, φέρνει iCloud Photo Library beta που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες και τα videos απ΄όλες σας τις συσκευές, ενώ επιστρέφει και το camera roll.

αναβάθμιση iOS 8.1, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε iOS 8.1

αναβάθμιση iOS 8.1, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε iOS 8.1

αναβάθμιση iOS 8.1, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε iOS 8.1

Kudos to Βασίλης, Ιάκωβος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kotsos

βουρ.

vtag

Οι πρώτες εντυπώςεις πάρα πολύ θετικές! Σ ε ipad 2 που το έβαλα καμία σχέση με πριν!!! Πραγματικά πάει παρά πολύ smooth και θυμίζει σε εμπειρία χρήσης τις παλιές καλές εποχές με το ios7.1!

Pavlos

vtag
Και εγω ipad 2 εχω….μετα την αναβάθμιση το εσβησα και τώρα δεν ανάβει…..εχει μεινει το μήλο φάτσα κάρτα κανένα μισάωρο τώρα

Πέτρος

Όλα καλά με την 8.1 έχω την εντύπωση ότι πετάει το κινήτο.Θα δούμε σε λίγο καιρό,μέχρι στιγμής όλα άψογα.

Akis

Χαλια….. Τελος για εμενα τo iphone…. :@

Denis

κάποιοι με jailbreak χρειάζεται να κάνουν restore μέσω iTunes για να μην κολλήσουν στο μηλαράκι

όλα καλά πάντως σε iPad Air 🙂

απ’τα “καλά” του ελεγχόμενου οικοσυστήματος πάντως τσακ μπαμ

Γιωργος

Παιδιά σε 4s τι γίνεται;

ilias

Σε iPad mini και σε iPhone 4S μια χαρά !!

Alex

GG σε iPhone 5s

Sotiris

Aξιζει λετε η αναβαθμιση σε 8,1 η να μεινω καλυτερα με την 7.1.2 ???Γιατι μετα ολο αυτο τον ντορο που εγινε με το iOS 8 και μετα σκεφτομαι να παραμεινω με το iOS 7.1.2 που κυριολεχτικα παει σφαιρα.

p.s Kατοχος 5s..

forneverarrow

Το εκανα και αλλαγή δεν ειδα, τουλάχιστον στην απόδοση του iPad mini. Μόνη εμφανής αλλαγή η επαναφορά του φακέλου με τις photos στην κάμερα και η βλακεία στο πληκτρολόγιο που βάλανε το μικρόφωνο στη θέση της αλλαγής γλώσσας και συνέχεια το πατάω!!

Τελικά, νομίζω, μπήκε ταφόπλακα στις παλιότερες συσκευές με αυτό το update. Πέρσι το 7.1 επανέφερε την ταχύτητα σε επίπεδα 6.1. Τώρα τα κολλήματα και τα κρασαρίσματα στο scrolling ειναι εκνευριστικά και η απόκριση κατα την πληκτρολόγηση άθλια. Επειδή γράφω συχνά στο pages, μου τυχαίνει να γράφω μια πρόταση και αυτή να σχηματίζεται με καθυστέρηση 5-6 δευτερολέπτων ή ακομα και καθόλου, γιατι κολλάει η εφαρμογή και με πετάει!

Αρχίζω να απογοητεύομαι απο την αξιοπιστία της Apple και μπαίνω σε σκέψεις για το μέλλον.

mimis

τωρα την περναω σε 4s ,ελπιζω να μην κολλαει!!

gianilas

Εμένα γιατί μου ζητάει 2,2gb;;;;

Teo

Πολύ καλό το update!

Γιώργος

Όταν το περάσεις στο 4s πες μας τις εντυπώσεις σου.

Χρήστος

1.7GB μέσα από το iTunes.

Για μια ακόμη φορά, τις βασικές αναβαθμίσεις να τις κάνετε μέσα από το iTunes και όχι μέσα από τη συσκευή σας.

(και καλύτερα όλες να τις κάνετε μέσα από το iTunes)

Σε iPhone 5 η 8.0.2 πηγαίνει μια χαρά, διαβάζω από χρήστες με iPhone 5S που έχουν μείνει ακόμη στην 7.1.2 !!

kotsos

ipad3, ipad mini LTE (first), iphone5, πετάει ειδικά το ipad mini το ipad3 και το iphone 5 ήταν μια χαρά από πριν.

giannis

Στο 4s το 8.1 τρέχει καλύτερα απο το 8.0.2

spyros

σε Ipad mini 1st gen μια χαρα! καλυτερα απο 8.02! συνιστω

Χρήστος

Επέστρεψε η επιλογή για ομιλία σε 2G, 3G και LTE.
Ρυθμίσεις > Δεδομένα > Ομιλία

🙂

Sot11

Καλά πηγαίνει, ειδικά στα iPhone από ότι είδα. Στο ipad τώρα το θέμα με τις χειρονομίες πολυδιεργασιας δεν το διόρθωσαν!

Teo

έπρεπε γιατί ήταν θεματάκι αυτό!!

Γιώργος

Όσοι περασαται την 8.1 σε 4s τρέχει καλύτερα απο την
7.1.2. ;

kotsos

@Γιώργος έχει ένα βίντεο στο YouTube όπου δείχνει τις διαφορές στην ταχύτητα μπορείς να το δεις και να πράξεις αναλόγως.

Therealaris

Έκανα το update σε 8.1 σε 5s αλλα δεν εχω την επιλογή 2g 3G 4g μόνο on- off του 4g

Νίκος

Σε ipad 2, άλλη μια απογοητευτική αναβάθμιση. Καμία βελτίωση στη γενική απόκριση, αντίθετα μεγαλύτερα κολλήματα στο safari. Αναπολώ το ios 7, στο οποίο αναπολούσα το ios 6… Δυστυχώς, imho η apple έχει πάρει διαζύγιο με τη σχεδίαση καλού sw.

Theodore.

Νικο,κανε σε παρακαλω μια περιγραφη των προβληματων στο Σαφαρι,γιατι εχω κι εγω τετοια.

johny

Σε iphone 5s τρεχει αψογα.

Theodore.

Το εβαλα σε iPad Air,και δουλευει καλα.Βρηκατε καμια βελτιωση στη λειτουργια του;Οχι οτι μπηκε κατι νέο,αν παει καλυτερα εννοώ.

azriel84

Επειδή διαβάζω για iPad 2 παραπάνω, να πω πως με σωστή εγκατάσταση πάει μια χαρά δεδομένης της ηλικίας του. Έχει αποδειχτεί μακράν η καλύτερη συσκευή της Apple για απόσβεση χρημάτων. Για συγκρίσεις με προηγούμενα iOS να υπενθυμίσω απλά πως πρόκειται για συσκευή του 2011 που παίρνει λειτουργικό του 2014-2015. Σαν να βάζεις Windows 7 σε PC που φτιάχτηκε για Windows 98. Μην έχουμε τρελές απαιτήσεις…

Νίκος

Κάπως πιο ήσυχο το βλέπω το 4s (κορέστηκε πλέον από άποψη λογισμικού). Πιστεύω αξίζει η μετάβαση σε 8.1 απ’ότι να μείνεις στο “παλιό”. Καλύτερη εμπειρία χρήσης από 8.0.2.

DimitrisZ

Εχω το αρχειο για 7.1.1 με restore για τo 4S. Λετε να την περασω η να αφησω το 8.1QQQQ

SEULTURA

Εχω πρόβλημα μ απο τη μέρα που έβαλα στο 5s μου το 8,το WiFi μου κολάει!Την 8,02 πάλι το ίδιο…Τώρα το 8,1 πάλι τα ίδια!!!Όλες οι συσκευές στο σπίτι (Tablet,Η/Υ,S3 και 2 τηλεωράσεις με WiFi)δουλεύουν ΑΨΟΓΑ με το router!!WTF???

Γιώργος

Δημήτρη και εγώ έχω 4σ και δεν πρόκειται να αναβαθμισω σε 8.1.
Έχω την 7.1.2 και παει μια χαρά.
Δεν θελω να ζορίσω το τηλ και συν της άλλης έχω βαρεθεί να κάνω κάθε χρόνο τα ίδια και ίδια και να περιμένω ποτέ θα δόσεις η απλλ μια ενοιμέρωση για να παει το τηλ καλά. Απο το ιος 6 στο 7.1.2 Είμαι μια χαρά. Βέβαια οπος το βλέπει ο καθένας. Ο καθένας ας πράξει βάση των αναγκών του.

Sot11

Παιδιά για όσους ενδιαφέρεστε για την εναλλαγή 2g 3G 4g, προς το παρόν δουλεύει μόνο σε wind. Η Vodafone και η cosmote δεν το έχουν φτιάξει ακόμα!

TOMKAR1808

Όλα καλά σε iphone 6
Έγινε μέσω ΟΤΑ και το download δεν κράτησε πάνω από 10′
Πάντως και εγώ δεν έχω επιλογή μεταξύ 2g η 3G μήπως είναι θέμα δικτύου της Cosmote?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ

Ipad retina μαύρα χάλια, με κάθε αναβάθμιση γίνεται και χειρότερο.

thanasis

σε iphone 5c τα προβλήματα με το wifi παραμένουν ακόμη και μετά την εγκατάσταση του 8.1 update

Χρήστος

όλοι εσείς που έχετε προβλήματα, κάνατε αναβάθμιση μέσα από iTunes ή μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας?

SEPULTURA

Φίλε Χρήστο,καί απο itunes και απο το κινητό…Το πρόβλημα παραμένει..Χάνει το σήμα και αργεί να φορτώσει…

Theodore.

Εγω με το iPad Air,εχω προβλημα οτι κανει μια ωρα να φορτωσει μια σελιδα,τοσο με wifi,οσο και με Cosmote 4G.Με το που ανεβαζω το χερι προς τα πανω για να κυλίσει η σελιδα,η μιση,κατω οθονη,παραμενει κενή,και κανει κανα δυο δευτερολεπτα για να γεμισει.Το ιδιο και προσπαθωντας να παω πισω τη σελιδα.
Πηρα δυο φορες τηλεφωνο,και τη μια με βαλανε να κανω ενα ρεσετ,και την αλλη,μια πιο πολυπλοκη διαδικασια,χωρις να τα σβυσουν ακομα ολα,οπότε και θα πρεπει να μεταφερω τις φωτογραφιες μου στον κομπιουτερ,πραγμα που μου ειπε οτι θα το κανουν,αμα δεν δουλεψει το συστημα.
Επισης,εχω την εντυπωση οτι δε δουλευει παντα το συστημα που κανει μεγεθυνση των σελιδων,ενω δουλευε.Με το διπλο χτυπημα στην οθονη δηλαδη.

johny

Καλησπερα σε ολους και θα γραψω κατι για τα παιδια που αντιμετωπιζουν προβλημα με το update.Kατα τη γνωμη μου ειναι μια απο τις καλυτερες αναβαθμισεις αν και βλεπω οτι καποιοι εχουν τα θεματακια τους. Aρχικα να πω οτι το update ειναι μια χαρα.το εχω κατεβασει απο iTunes.περα απο αυτο αυτο που πρεπει να κανετε και να το κανετε καθε φορα που πατε σε μια αναβαθμιση ειναι το εξης.πριν κανετε το update κρατατε ενα αντιγραφο ασφαλειας.αφου συνδεσετε το κινητο με τον υπολογιστη.εισαστε στις ρυθμισεις μετα πατε στο icloud και στη συνεχεια μπενετε μεσα στο εφεδρικο αντιγραφο ασφαλειας.κανετε ενα αντιγραφο τωρα.οταν ειναι ετοιμο το δευτερο βημα ειναι να κανετε το update.αφου εχετε τελειωσει και με αυτο την πραγματικη διαφορα θα την δειτε μονο με εναν τροπο.επαναφορα της συσκευσης.πατε ξανα στις ρυθμισεις-γενικα-και στη συνεχεια επαναφορα.και θα κανετε ολες τις ρυθμισεις.το κινητο σας μετα απο αυτο θα παει σφαιρα και δεν θα εχει κανενα προβλημα.επισης θα δειτε αν κανετε διπλο κλικ εμφανιζονται τα ονοματα απο αυτους που πηρατε τηλεφωνο.καποιοι θα θελετε σιγουρα να το αφαιρεσετε αυτο.πως γινεται να το αφαιρεσουμε τωρα?ρυθμισεις-mail.επαφες,ημερολογια-εναλλαγη εφαρμογων-και βαλτε το προσφατες να ειναι στο off.αν εχετε κανει ηδη τωρα update μεσω συσκευης τοτε θα κανετε ξανα με τον ιδιο τροπο… Συνέχεια »

MARIA

Εχω το μοντελο iphone5s και μετα απο αναβαθμιση σε ios 8,1 δεν μου ανοιγει το κινητο,..Ειναι Τεταρτη και ειναι κλειστα τα καταστηματα..τι να κανω???να το πεταξω??

Γιωργος

Μαρία το μόνο που μπορείς να κανεις είναι να πατησης το home button και το on-off ταυτόχρονα και συνεχόμενα μέχρι να ενφανιστει το Μήλο. Ειναι το λεγόμενο ρεσταρτ. Ελπίζω να σου ανοίξει.

Κάντω και τα λέμε.

Lori

Τι λέει στο 4s?

Γιωργος

Στο 4s ειναι 50% ποιο αργό στο άνοιγμα των εφαρμογών.

Αν έχεις ιος7 καλητερα μείνε εκεί.

Lori

Ευχαριστω 🙂

Παντελης

4s και θελει φορτιση 2 φορες τη μερα χωρις να το χρησιμοποιω σχεδον καθολου! Δεν απενεργοποιητε οταν παταω συνεχομενα το κουμπι παρα κανει επανεκθνηση, το κινητο το χω 2 μηνες αρα δεν φταιει η μπαταρια οπως μου παν στο service..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.