iOS 9: Πόσο πέφτει η απόδοση σε low power mode [benchmarks]

Όσο αφορά το αισθητικό μέρος το iOS 9 δεν έχει να μας δείξει μεγάλες αλλαγές, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στην εμπειρία χρήσης και την βελτίωση της απόδοσης του λειτουργικού συστήματος. Ένα παράδειγμα είναι η εισαγωγή saving features για την μπαταρία.

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το low power mode, το οποίο ενεργοποιείται όταν το επίπεδο της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Επιπλέον μπορείς να το ενεργοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή μέσω των ρυθμίσεων. Φυσικά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μειώνει εσκεμμένα τις επιδόσεις της συσκευής, αλλά κατά πόσο; Το Geekbench 3 δίνει την απάντηση.

Στα αριστερά του screenshot βλέπουμε ένα iPhone 6 Plus να τρέχει κανονικά. Όταν ενεργοποιηθεί το low power mode η επίδοση πέφτει κατά 600 μονάδες σε single-core, και κατά 1000 μονάδες σε multi-core.

Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει την συσκευή να τρέχει πιο αργά σε βαριές εφαρμογές, αλλά όταν δεν έχεις μπαταρία ίσως να μην σε ενδιαφέρει. Το low power mode αναμένεται να αυξάνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 3 ώρες περίπου, πράγμα που μπορεί να σε βγάλει από την δύσκολη κατάσταση όταν δεν έχεις κοντά φορτιστή.

iPhone 6 Plus: Πόσο πέφτει η απόδοση σε low power mode [benchmarks], iOS 9: Πόσο πέφτει η απόδοση σε low power mode [benchmarks]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Σοβαρά τώρα καθόμαστε και ασχολούμαστε με τις 3 επιπλέον ώρες; Δεν είναι τίποτα. Που είναι ο Ιάκωβος να μας πείσει ότι το ios9 είναι ότι καλύτερο έχει βγει με τρομερές αλλαγές !!

kostas

Αυτό λέγεται underclock στη cpu πχ από 1.4Ghz στα 0.9Ghz. Πολυ καλο κ ευπροσδεκτο για χαρη της αύξησης της μπαταρίας. Δεν μπορουν να βαλουν μεγαλυτερη μπαταρια γιατι δεν θελουν να παχηνει το κιν αλλα μπορουν να περιορίσουν την κατανάλωση με software τρόπο.

Ιακωβος

Λοιπόν ακόμη μια καινοτομία από την Apple, καιρός ήταν κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της μπαταρίας.
Εύγε ακόμα μια φορά και επιτέλους το iΟς 9 θα είναι η τάφοπλάκα της κάθε μικρής μεσαίας επιχειρησουλας

Iakovos

@Theo

Με ζήτησες; χαχαχα 🙂

Εγω δεν είπα ποτέ ότι το iOS είναι το καλύτερο λειτουργικό, πάντα λέω ότι είναι αυτό που με εξυπηρετεί γιατί όχι μόνο κάνω τις δουλειές μου αποκλειστικά με Mac, αλλά το Android είναι τιγκα στο bloatware και οι αναβαθμίσεις καθυστερούν τραγικά, παίρνεις συσκευή με 3GB RAM και μετά από λίγο αρχίζει και κρεμάει το σύστημα (είχα πολλές android συσκευές ναυαρχίδες σα δεύτερες συσκευές και ξέρω, για να σε προλάβω). Για αυτό και κάνετε το root, για να βάλετε κάτι το οποίο είναι πιο ελαφρύ και για να παίζετε με τις πολλές παραμετροποιήσεις του λειτουργικού. Οι αλλαγές στο iOS 9 είναι πλέον ουσιαστικές και εσωτερικές και πιστεύω να γίνει το iPhone πιο σταθερό γιατί πολλές φορές είπα ότι ακόμα και στο 6 plus παρατηρώ τόσα προβλήματα στο software, ίσως πρώτη φορά από το πρώτο iPhone που είχα το 2007-2008 μέχρι τώρα. Και είναι λογικό να πέφτει και η απόδοση εφόσον ρίχνει ταχύτητες το low power. Όπως και στα android, και στα windows και σε όλα.

Theo

@Iakovos Θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά. Εσύ δεν είχες το 6άρι που το έδωσες στον Κώστα για unboxing κι έλεγες ότι είναι ιδανικές ίντσες; Πρώτη κωλοτούμπα. Πήρες το plus ενώ το χαρακτήριζες ταψι; Δεύτερη κωλοτούμπα. Κι εγώ έχω note 4 και εκτός από το memory leak και το καραμπινάτο λαγκ στο σκρολλάρισμα στις πρόσφατες εφαρμοες δεν αντιμετωπίζω κανένα άλλο πρόβλημα. Αντιθέτως είχα iphone 4 μέχρι πριν 2 χρονια και υπερκολλούσε. Γνώμη μου !!

inblx

Το καλύτερο που το είδατε? Επειδή έκανε Boot λίγο πιο γρήγορα?
Το iOS είναι για τα μπάζα γενικά. Δεν έχει τίποτα. Ψεύτικο Multitasking (Με το IPad Air 2 κάτι κάνει, αλλά μόνο με αυτό, και μετά λένε για το fragmentation του Android), ελευθερία μηδέν, οι εφαρμογές ακόμα τώρα έπιασαν να “συνεργάζονται”, και τα περισότερα features, αντιγραφές από Android.
Το μόνο καλό που έχει είναι πως κάνει updates ακόμα και τα πιο παλιά μοντέλα, 4σ κτλ, όμως και τα updates χάλια είναι.

Και το βίντεο δεν συγκρίνει τπτ, μόνο το Multitasking που στο iOS μπορείς να σβήσεις 2 εφαρμογές μαζί, αντί για μια.

Φασόλ Αδούλης

@inblx ααα όλα και όλα, 3εις εφαρμογές κλείνεις μαζί..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.