iPhone 4, Κόλλησε την ώρα της επίσημης παρουσίασης

Θυμάστε την παρουσίαση των Windows 98 από τον Bill Gates την ώρα που πήγε να κάνει ένα live demo του λειτουργικού συστήματος, τα Windows κράσαραν και γελάγαμε για πολλά χρόνια μετά. Το ίδιο έπαθε και ο Steve Jobs στην πρώτη του επαφή με το νέο iPhone 4, του κόλλησε και δεν μπόρεσε να συγκρίνει την οθόνη του με αυτή του 3GS.

Χωρίς να αγνωθεί, συνέχισε την παρουσίασή του και επανήλθε μερικά λεπτά αργότερα δικαιολογώντας το γεγονός ότι φταίνε τα πάνω απο 570 αύρματα δίκτυα Wi-Fi base stations μέσα στο Συνεδριακό Χώρο και παρακάλεσε του Συνέδρους να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi από τα laptop τους και να κλείσουν τα Mi-Fi. Έπεσε και λίγο γιουχάρισμα από το κοινό!

Το είδαμε και αυτό. Θα μείνει στην ιστορία! Η “μπλε οθόνη” του Steve Jobs.

, iPhone 4, Κόλλησε την ώρα της επίσημης παρουσίασης

Αποσπάσματα από το live blogging των Engadget και cnet

“I don’t know what’s wrong with our networks,” Jobs says. He’s silent for a bit. But now he’s going to try some back ups, he tells us.

We’re on Sprint

His phone says “Cannot activate cellular networks,” to some laughs from the crowd. “Well geez. I guess I can’t show you that much today. I can show you some pictures.”

He shows us the difference in picture quality. He’s trying the phone demo again. “I’m sorry guys, I don’t know what’s going on.” “Got any suggestions?” he asks. Someone shouts “Verizon.” Jobs says “We’re actually on Wi-Fi here.”

He says he figured out why the demo crashed. There are 570 Wi-Fi connections in this room. Either turn off Wi-Fi or I give up. Would you like to see the demos? he asks. All you bloggers need to turn off your notebook Wi-Fis.

He’s asking people to set their laptops on the floor.

11:05AM Oh my god. Jobs is asking everyone to turn off their network cards and MiFis!

11:04AM “I think you’re going to like it a lot. Before I begin number 6… our guys were running around like crazy backstage… we figured out why the demo crashed….” Oh no, they’re turning off the Wifi!

People are jeering… “come on guys.” Oooookay. “Are we done? So, number six: iPhone OS4. The most advanced mobile OS in the world.” Big applause.

11:06AM – “I’ve got time…” laughter. “This is a testament to how far we’ve come, isn’t it?”

11:05AM – “If you want to see the demos, there’s no way to do it. Set ‘em on the floor.” This is really awkward.

11:05AM – Wait, Steve is seriously asking everyone to stop liveblogging? They’re serious!

11:05AM – “Before I begin, our guys are running around backstage trying to figure out what’s up. Why? There are 570 WiFi base stations in the room… would you like to see the demos? All you bloggers need to turn off your base stations, put your notebooks down.”

11:32AM – “I really want your WiFi devices off, are they off? Please turn ‘em off if you’ve turned ‘em back on.”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RED_ODIN-7-

Τελικα μηπως τοσες προσδοκιες για το τιποτα ???

θανασησ

ετσι ειναι.ενα τιποτα

Fadasma

Εγώ δεν κατάλαβα εκείνο το γράφημα που δείχνει οτι στην Αμερική το 28% των smart phones είναι iphone και το 9% είναι android.
Μήπως δεν έχει ενημερωθεί ο Steve οτι το Android έχει ξεπεράσει το iPhone στην Αμερική;

θανασησ

πεστα

*>:>>

Η Apple εχει ιστορικο σε crashes οποτε δικαιολογειται.Θα’θελα ομως να ‘μαι απο μια μερια να βλεπω την αμηχανια του 😉

Λευτέρης28

Όντως τα στατιστικά είναι άκυρα…… δεν παίζει για κανένα λόγο.
Κύριοι της Apple κάντε ένα update!!!!

roverand

το καλυτερο τηλεφωνο που βγηκε ποτε…σκοτωσε τελειως τον ανταγωνισμο.

Spyroscesarsc

Βασικά, ήθελε να σκοτώσει τον ανταγωνισμό! Και στολίστηκε με: -Οθόνη 3.5″ όπως κια το παλιότερο iphone, με τέλεια ανάλυση, αλλά και τεχνολογία οθόνης άγνωστη και μάλλον αρκετά κατώτερη από τις AMOLED, -‘Ενα κονσέρβα-like σώμα, -Επεξεργαστή Α4, χωρίς να πει επίσημα στα πόσα Hz, -RAM μη ανακοινώσιμη αλλά μάλλον κάτω των 400MB, -MicroSIM(super αμερικ-λ-ανιά) για extra ταλαιπωρία, -Video-κλήση μόνο σε Wi-Fi, -και Bluetooth ανάπηρο. Αφού λοιπόν ήταν έτοιμο να βγει στους δρόμους και να σκοτώσει το ανταγωνισμό, έριξε μία τελευταία μάτια στον καθρέφτη και απογοητευμένο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κολλώντας από την πρώτη στιγμή, στην παρουσίαση του, ενώ το iphone 3G(S) περάσανε πολλά χρόνια γιά να το δούμε να τρώει κόλλημα! 🙂 Πάντως, η απόπειρα αυτοκτονίας του απέτυχε, και έτσι μπορούμε όλοι να το υποστούμε, από τον χειμώνα, σε: -εξώφυλλα σοβαρών καθημερινών εφημερίδων(όπως έγινε και με το 3GS), -στις ειδήσεις των 8(όπως έγινε και με το 3GS) στην TV, -σε breaking news(εκεί το 3GS δεν το είδαμε 😛 ), -Στις τσέπες άσχετων με την τεχνολογία λεφτάδων(-μεσήλικων/γέρων) που θα θέλουν να το παίξουν προχώ/γ@μάου@/κανταόλες/παραλήδες στις πιτσιρίκες στις καφετέριες/clubs/κ.τ.λ, -Στα χέρια 10χρονων που αντί να παίξουν μπαλίτσα ή να ασχοληθούν με κάτι άλλο της ηλικίας τους, μαθαίνουν από πιτσιρίκια να εξαρτώνται από την τεχνολογία… Συνέχεια »

Ben

Δεν νομίζω να έφταιγε η συσκευή. Μπούκωσε το WiFi δίκτυο της αίθουσας.
Ορίστε και το βίντεο για αυτόν που είπε ότι θα ήθελε να έβλεπε τον Jobsy την ώρα που του κόλλησε: https://www.youtube.com/watch?v=bmZkrdhOjeQ
Όσο για το στατιστικό γράφημα (πηγή Nielsen, δεν είναι από την Apple τα stats), αν συμπεριλάβεις όλα τα iphones μαζί με τα ipads (εννοεί δηλ. το iphoneOS που κυκλοφορεί), διόλου απίθανο να είναι 28% το market share.

roverand

Aκριβως προκειται για μπουκωμα του wi-fi στην αιθουσα, γι’αυτο και τους ειχε ζητησει να κλεισουν τα wi-fi. Mην παραπλανειται τον κοσμο, και να βλεπετε καλυτερα τι εχει γινει πριν τρεχετε να αναρτησετε κομπλεξικα post.

Spyroscesarsc

Πάντως, πριν δω το βίντεο που έβαλε ο Ben νόμιζα ότι έφαγε κανονικό κόλλημα και όχι κόλλημα απλά στο φόρτωμα σελίδας. Αλλά το ότι το παλιό iphone δεν έφαγε το ίδιο κόλλημα δείχνει μάλλον ότι το νέο δεν είναι όσο καλό όσο το παλιό στο wi-fi. Το παλιό μάλιστα αν θυμάμαι καλά, σε κόντρα με άλλα κινητά, έβρισκε τα περισσότερα wi-fi hotspots και έκανε την καλύτερη σύνδεση.

Θοδωρής

Εδω δειτε:
https://www.youtube.com/watch?v=yoqh27E6OuU
Τελεια η ποιτητα του iCanSeeU!!

Ενα πραγμα ζηλευω στο iphone. Τα υλικα τα οποια ειναι φτιαγμενο. Μετραει πολυ. Ολα τα υπολοια σας τα χαριζω!

Markos

Είδα το video στο Youtube, Αν ήταν θέμα Wifi, τότε γιατί το παλιό Iphone που είχε για σύγκριση δούλευε;
Όσο αυξάνονται οι δυνατότητες, αυξάνετε η πολυπλοκότητα και οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά. Είναι αναμενόμενο.

BLADE

να πω οτι δεν ειμαι fun του “μηλου”

συμφωνω με markos
το 3gs αν κ ζοριζοταν ανοιγε την σελιδα το
SUPERWOWIPHONE4IOS4TOPSMARTPHONEINTHEWORLD…….. κινιτο που ετσι θα επρεπε να ειναι η ονομασια του δεν εκανε απολιτος τπτ
τυχαιο… δεν νομιζω 🙂 🙂 🙂 🙂

ps: αν οποιαδηποτε αλλη εταιρια ειχε εναν steve jobs στην δουλεψη της θα εκανε παπαδες.
πανω απολα marketing με τα δηθεν leak και τπτ αλλο

roverand

Nα ζητησω συγνωμη για τον χαρακτηρισμο “κομπλεξικο post”. Eμ πες το οτι κανεις χιουμορ και εσυ βρε κωστα.
Απο την αλλη παλι, ενταξει βρε παιδια, που θα παει θα κολησει και το iphone καποια στιγμη.

*>:>>

Εμενα μου αρεσε το σημειο οπου αυτος ελεγε (στο camera roll) κοιταξτε την διαφορα στα ματια, στην μυτη, στο στομα ενω το iPhone ειχε φορτωσει την σελιδα και περιμενε(αυτος συνεχιζε εν τω μεταξι).

Filippos

παιδιά πιστέυω πως όντως έφτεγαν τα wi-fi που κόλησε και ότι θα είναι το καλύτερο κινητό που έχει κυκλοφορίσει

theodore

Παιδια θεωρειται καλυτερο το iphone 3gs η το HTC desire?

θανασηs

το htc desire

dimarxos23

HTC 4 the win

kalo to iphone 4 alla h video klhsh yparxei edw kai 6 xronia…
asxeta an ekanan ta strava matia sthn apple

eject

Χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά… Βρήκαν αμέσως πάτημα όσοι δεν γουστάρουν το iphone κ άρχισαν… Εμένα λοιπόν μ΄αρέσει εξίσου το iphone 4 κ το Desire κ ομολογώ πως έχω μπλεχτεί λίγο πλέον, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν έτοιμος να αγοράσω το desire. Το iphone δεν κόλλησε στην παρουσίαση. Απλά δεν έβρισκε δίκτυο το wifi του. Αλλο αυτό κ άλλο η αξέχαστη μπλε οθόνη των Win98 μερικά χρόνια πριν. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί εύκολα κ μετά από ένα λεπτό όλα να λειτουργούν ομαλά. Οπως κ έγινε. Ο Jobs δεν “κόλλησε” ούτε αυτός, το αντιμετώπισε χαλαρά όπως κ ο κόσμος στην αίθουσα. (Καμία σχέση με γιουχαίσματα δηλαδή κ άλλες σχετικές υπερβολές.) Τώρα στην ουσία εγώ έχω άλλες απορίες: Πρωτον ποιά είναι ακριβώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του A4? Προφανώς είναι γρηγορος επεξεργαστής εφόσον είναι ο ίδιος που βρίσκεται στο ipad. Ομως σε σχέση με το desire είναι εξίσου γρήγορο στην απόκριση? Δεύτερον: Το εξωτερικό μεταλικό περίβλημα λειτουργεί παράλληλα κ σαν κεραία για λήψη, για wifi κλπ. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν μερικά χτυπήματα που θα συμβούν αναποφευκτα στο κινητό κατα τη διάρκεια της χρήσης του? Θα είναι αντίστοιχα γερό όσο το προηγούμενο? Κ τέλος σε τι επίπεδα κυμαίνεται η ακτινοβολία του?… Συνέχεια »

isidorosr20595

Διάβαζα κάτι ξένες σελίδες και έλεγαν για το πρόβλημα του iPhone με την κεραία και θυμήθηκα αυτό… Λέτε να κόλλησε το iPhone 4 στην παρουσίαση επειδή ο Jobs το κρατούσε έτσι;; 😛 από την κεραία;

Christo_p

ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ IPHONE4 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩ WINDOWS/APPLE ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ).. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ APPLE (ΧΡΗΣΤΗΣ ΣVISTA), ΛΕΩ ΟΤΙ Η MICROSOFT ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ APPLE(ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΕΙ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΝ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΤΟΝ Win98, Η APPLE ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ).. ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ IPHONE 4, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ Κ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Κ ΕΠΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΕΓΟ ΣΗΜΕΙΟ Κ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΑ.. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ????

Spyroscesarsc

@Christo_p το πρόβλημα με την κεραία που λες ισχύει. ‘Ισως διορθωθεί με ένα νέο firmware σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν. Το πρόβλημα με την οθόνη φαίνεται να υπήρξε σε πολύ λίγα κομμάτια. Και κυρίως την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Είπαν ότι δεν είχε στεγνώσει καλά κάποιο υλικό ή κάτι τέτοιο.
Σχετικά με Apple VS Microsoft που λες, η Apple είναι για του λίγους. Καλώς ή κακώς, η Microsoft είναι που εξυπηρετεί την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου(σε υπολογιστές αναφέρομαι) και αυτό δύσκολα θα αλλάξει.
Στα κινητά, με την τακτική της, η Microsoft μάλλον σύντομα θα θεωρείται ασήμαντη, ενώ η Apple θα αρκεστεί το πολύ στην τρίτη θέση πίσω από τα “μαζικά”(όπως η MS στους υπολογιστές) Symbian και τα ριζοσπαστικά Android…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i